Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

καλορίζικος και από μένα εξαιρετικός φακός σε εξαιρετική κάμερα.

Ελπίζω αργότερα να καταφέρω κι εγώ να πάρω κάτι σε Zeiss. Kαλορίζικος

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Παιδιά να ρωτήσω κάτι? Πώς αλλάζουμε τις ρυθμίσεις που έχει στην λειτουργία MR ? Να βάλουμε δλδ κάποιες δικές μας. Το έχει δοκιμάσει κανένας?

ναι, αλλά δεν το θυμάμαι πολύ...χεχεχε...
βαζεις τις ρυθμίσεις πρώτα που θέλεις, και μετά πας σε κάποιο από τα πολλά υπομενού, και έχει επιλογή memory. όπου ουσιαστικά αποθηκεύεις αυτές τις ρυθμίσεις σε κάποια από τις μνήμες (M1, M2, M3).
Λογικά, μετά, μόλις πας τη πανω δεξιά ροδέλα στο Memory θα έχεις αυτές τις ρυθμίσεις.
Θα το δοκιμάσω το απόγευμα αν δε βαριέσαι να περιμένεις.

Για να αποθηκεύσεις
Ρύθμισε τη κάμερα στη ρύθμιση που θέλεις
Πήγαινε στο MENU και επέλεξε Ρυθμίσεις κάμερας (εικονίδιο κάμερα).
Επέλεξε Μνήμη και έναν αριθμό (1-3) για να το αποθηκεύσεις

Στο τσακ είμαι να την πάρω.. Έχω πονοκεφαλιάσει βέβαια στη μάχη της με την XE-2 (ανεβαίνει το budget όμως) και την ΕΜ-10. Βλέπω ότι ακόμα οι φακοί είναι μελανό σημείο του συστήματος αλλά ο 30άρης Sigma προς το παρόν με καλύπτει. Οι κάτοχοί της θα την αλλάζατε για την EM-10; :smash:

Οι κάτοχοί της θα την αλλάζατε για την EM-10; :smash:

με βάση τι κριτήριο;
φακούς; stablization; ISO θόρυβο; DOF; βίντεο;
Εγώ π.χ. που με ενδιαφέρει ΚΑΙ το βίντεο και το SLOW Motion (άρα θέλω πολλά fps) δε θα άλλαζα με τίποτα μία Sony για μία Olympus.

Σήμερα δουλεύω με την Sony A6000 και τον Minolta 100-200 f4.5 .. πανάκριβος 60 .... με τον 4αρι αντάπτορα.
Ζευγάρωσαν μια χαρά και τα αποτελέσματα πολύ καλά.

Σήμερα δουλεύω με την Sony A6000 και τον Minolta 100-200 f4.5 .. πανάκριβος 60 .... με τον 4αρι αντάπτορα.
Ζευγάρωσαν μια χαρά και τα αποτελέσματα πολύ καλά.

Εγώ περιμένω να μου έρθει ένας Minolta 28-105f3.5-4.5 για all around μέχρι να μπορέσω να διαθέσω για Zeiss :) Oι 28-105 βέβαια ειναι ακριβοί σε σχέση με τους 100-200, κάνουν γύρω στο 100άρικο ebay σε καλή κατάσταση.
Αντί για τον 100-200 θα μπορούσες να ψάξεις για το λεγόμενο "beercan", τον 70-210 δηλαδή με σταθερό f4, λένε πολύ καλά λόγια.

στη μικρή μου συλλογή διαθέτω σε Minolta

28-105mm
24mm
50mm
35-70mm
70-210mm
100-200mm

Αναζητώ σε καλή τιμή τον 80-200μμ

τον έχω τον beercan ...τρομερός φακός για τα λεφτά του. Ειδικά στην νέα A7 MKII θα είναι ταμάμ, που θα έχεις και σταθεροποίηση.

Επόμενη αγορά μου θα ειναι ο beercan :award:
Προς το παρόν έχω :
Minolta 28-105 (όχι τον zoom xi, τον καλό)
Sigma 70-300
Tokina 70-210

Kαι οι τρεις ειναι στο δρόμο από Ιαπωνία όμως, και τους τρεις χθες τους παρήγγειλα

Μολις ανακαλυψα κατι ενοχλητικο στην a6000.

Σε video modeo, σε manual exposure, δεν με αφηνει να ορισω το white balance με βαση γκρι καρτα. Το "Set" που ειναι κατω απο το custom δεν σε αφηνει να κανεις δουλεια.
Πρεπει να πας στο Manual photography, και απο εκει να ορισεις το white balance, και μετα επιστρεψεις στο βιντεο.

Εναλλακτικα πρεπει να τραβηξεις βιντεο απο το photography mode, ή να εισαι σε βιντεο mode και να ρυθμισεις χειροκινητα το WB (χωρις γκρι καρτα).

Φανταζομαι ειναι σε ολους ετσι και δνε εχω κανει εγω λαθος με καποια ρυθμιση. σωστα?

nai, έτσι είναι σε όλες τις sony

Aπλα πάω σε φωτό mode , κάνω το WB με τη κάρτα ,κι επιστρέφω στο βίντεο... έχει κρατήσει την επιλογή.
Αυτό γίνεται γιατί δε μπορείς να τραβήξεις φωτό (pπου χρειάζεται για το WB) σε video mode.

Καλησπερα.. Ποιο φιλτρο polarized προτεινετε;

εγώ έχω ένα Hoya CPL και κάνει δουλειά σε θάλασσες και ουρανούς με σύννεφα.
το έχω συγκρίνει με Hoya Pro CPL ενός φίλου και βρήκα μικρές διαφορές. Κύρια διαφορά ήταν μια μεγαλύτερη ομοιομορφία του Pro σε όλη την εικόνα στο πως επιδρά στις αντανακλάσεις.

H A6000 σε δράση.... ένα καλο δείγμα της εξαιρετικής εστίασης της μηχανής και πως να τη σεταρετε (ένας τρόπος από τους πολλούς) .

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ο σιγμα 60mm Art 2.8 ειναι εξαιρετικος πανω στην Α6000 και εστιαζει πολυ γρηγορα (απ οτι δειχνει στο βιντεο) .... ισως ο πιο value for money φακος στο συστημα!
Αν ειχε και OSS θα τον ειχα σιγουρα για φακο πορτραιτου (και οχι μονο)...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.