Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Επιλέγεις την ένδειξη για βίντεο , Manual ( M ) .. μέσα από το μενού
Ως 32gb κάρτα - 1/50
64gb και άνω - 1/100

iso ξεκινάς από 100.
Διάφραγμα από 4.5 αν είναι φωτεινά ανεβάζεις.

Ως 32gb κάρτα - 1/50
64gb και άνω - 1/100

iso ξεκινάς από 100.

Κ αν είναι πολύ φωτεινά κ το 1/100 είναι πολύ αργή ταχυτητα;;;Μόνο με ND γίνεται δουλειά σε τέτοια περίπτωση;;

με το διάφραγμα αρκεί να κάνεις τη δουλειά σου, φυσικά αν υπάρχει φίλτρο δε το συζητώ.

Mbit νομίζω πως εννοεί ο Απόλλων.

Πάντως με το 12αρη για να πλησιασεις ώστε να είναι σωστά στο πλάνο η μάνα με τα μικρά, μάλλον θα πρέπει να είσαι τόσο κοντά που θα κινδυνεύεις.
Χάνω κάτι;

Όντως ο 12mm μου φαίνεται και εμένα αρκετά ευρυγώνιος και ας γίνεται 18mm με το crop.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να τραβήξεις με κανένα 30-35mm (αν διαθέτεις φυσικά) για να πιάνεις και καλύτερα το θέμα σου ?

Παιδιά να είστε καλά , ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Στο 1,5 μέτρο έστησα τη μηχανή αλλα πρέπει να πάω ποιο κοντα 1/2 μέτρο τουλάχιστον.
Την ταίζω κάθε μέρα μέχρι 5 μέτρα με έχει αφησει να την πλησιάσωα την εχω video χάλια ποιοτητα με μια sony 5.0 mp μοντέλο του 2000 ...
Μακαρι να ειχα αλλο φακο , κάνω οικονομίες για τον Zeiss 24mm
Επειδη στηνω τη μηχανη και τραβαω 10λεπτα , μπορω να τραβηξω μεγαλυτερο χρόνο?
Σας ευχαριστω όλους.

Last edited:

Διορθώθηκε

Ως 32gb κάρτα 25p και ταχύτητα 1/50
64gb και άνω 50p και ταχύτητα - 1/100

iso ξεκινάς από 100.

Apollwn και στις μικρές κάρτες μνήμης αν επιλέξει avchd κωδικοποίηση, μπορεί να τραβήξει με 50p.

Λοιπόν, το καλύτερο για να τραβήξεις τώρα είναι xvacs. Αν δεν το υποστηρίζει η κάρτα μνήμης σου πας σε avchd.

Αν βάλεις 50p θα μπορούσες μετά να φτιάξεις slow motion. Με 25p πάλι θα έχεις πολύ ωραία εικόνα αλλά όχι slow motion.

Ο 12αρη είναι υπερβολικά ευρύς φακός. Μην πλησιασεις άλλο γιατί παραμένει άγριο ζώο με μικρά να προστατέψει. Πρέπει να το βάλεις σε τρίποδο και να φύγεις μακριά πριν πλησιάσει.

Αν επιλέξεις 25p βάλε ταχύτητα 1/50. Αν βάλεις 50p βάλε shutter speed 1/100.

ISO σταθερό για να μην αλλάζει φωτεινότητα κατά την διάρκεια γιατί είναι ενοχλητικό.

Διάφραγμα σταθερό περίπου στο 7.1 με 11 ώστε να έχεις πολύ απόσταση μέσα σε φοκους αφού δε θα είσαι δίπλα να το αλλάζεις. Αν δεν έχει πολύ φως τότε σήκωσε το ISO πιο ψηλά. Στο βίντεο το Iso δε φαίνεται τόσο άσχημα.

Τυλιξε την μηχανή με σελοφαν αν τη ρίξουν δίπλα στα φαγητά να μην γίνει χάλια. Και βάλε κάνα σφουγγάρι κολλημένο να μην σπάσει αν πέσει.

Αν πρόκειται να μην πειράξεις χρώμα σε επεξεργασία μετα τότε προτείνω να βάλεις χρωματικό προφίλ sunset ή landscape. Δίνουν ωραίο χρωματισμό. Μείωσε λίγο το sharpness αν θες.

Φυσικά δοκίμασε πρώτα τις ρυθμίσεις σε ίδιο φωτισμό σε κοντινό μέρος μια μέρα πριν δοκιμάσεις επίσημα.

Δεν έχω ιδέα από βίντεο, αλλά πως είναι δυνατόν να επηρεάζει η χωρητικότητα της κάρτας την έκθεση ;

Ναι αυτό λέω. Δεν επηρεάζει. Απλά μάλλον μπλεχτηκε ο Απόλλων μεταξύ των fps 25 και 50 και των megabit που δίνουν οι codecs avchd και xvacs.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Sony στην Κορέα, η Sony θα επικεντρωθεί στο full-frame στο μέλλον, και θα προσπαθήσει να προσελκύσει τους χρήστες μικρομεσαίων μοντέλων να αναβαθμιστούν σε ff μοντέλο.

Επιβεβαιώνεται και πάλι πόσο παραμελεί τελευταία το σύστημα aps-c η Sony μην ανακοινώνοντας νέους φακούς και παρατείνοντας τον χρόνο μέχρι την ανακοίνωση της αναμενόμενης α7000.

https://www.koreatimes.co.kr/www/news/tech/2015/07/133_183594.html

Κρίμα. Και περίμενα ανανέωση στην σειρά των crop με την έλευση της a7000. Καλώς ή κακώς έχουμε τους ακριβούς μεν, ποιοτικούς δε ff. Αλλα πανω απο 600 δεν δίνω για σώμα, και πολλα λέω, ως ερασιτέχνης .

Για την a7000 διάβασα στο fujirumors ότι πήρε παράταση για φθινόπωρο , εγώ πάντως χτύπησα την a6000 και τον 50αρη και περιμένω να έρθει ... και η άδεια μου

Με τόση καθυστέρηση της α7000 όντως η sony θα μας σπρώξει σε ff, αν την βγάλει στα 1200 όπως ακούγεται σίγουρα θα έχουμε διλλήματα

Φωτογραφίζοντας το Tour de France με α6000 + FE70-200/4:

http://www.cameralabs.com/features/Photograph_the_Tour_de_France/

DSC06485-social-600.jpg

Παλιό άρθρο αρκετά.
Πάντως εγώ προτιμώ τις φωτρογραφίες του "δικού μας" του Ντίνου που τις ανεβάζει στα φωτογραφικά θέματα για σπορ και για ποδήλατα.
Δεν μου λένε κάτι ιδιαίτερο αυτές.

Παλιό άρθρο αρκετά.
Πάντως εγώ προτιμώ τις φωτρογραφίες του "δικού μας" του Ντίνου που τις ανεβάζει στα φωτογραφικά θέματα για σπορ και για ποδήλατα.
Δεν μου λένε κάτι ιδιαίτερο αυτές.

Όντως!!