Sony α6000

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εγω επειδη τις φωτογραφιες θελω να τις βλεπω στην τηλεοραση απο το MP θα την βαλω 16:9 και ας μου κανει crop τον αισθητηρα.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τράβα raw+jpeg, ώστε να σου μένουν τα raw στο αρχείο σου για το μέλλον, και στα jpeg κάνε ό,τι σε βολεύει.

Αν και για προβολή στην tv μπορείς να δημιουργήσεις έναν διαφορετικό φάκελο στο pc σου, όπου θα στέλνεις με batch resize όλα τα jpeg από τον αρχικό φάκελο. Έτσι θα σου μένουν και τα jpeg στην κανονική μορφή στο pc σου.

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

λοιπόν ας το πάμε από την αρχή. Ο Τάσος send είπε ότι ο 16-50 διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου φακού κιτ. Κι ότι αν βασιστείτε σε αυτόν, πολύ απλά είτε θα τραβάτε στην τύχη, είτε αυτό που θα πάρετε οφείλεται στον εξαιρετικό αισθητήρα της sony a. Υπάρχουν άλλοι κιτ φακοί καλύτεροι (μετρημένα) από τον 16-50. Η γνωστή πιπίλα είναι ότι ο 18-55 της fuji είναι εξαιρετικός φακός, αλλά στοιχίζει 400 ευρώ κλπ.

Μήπως τελικά όσοι το λένε αυτό απλώς θέλουν να υποστηρίξουν τις επιλογές τους να μείνουν στο μπάζο; Μήπως υπάρχουν άλλοι κιτ φακοί καλύτεροι; Από όσους ξέρω είναι σαφώς καλύτεροι οι canon 18-55 stm, panasonic 12-32, panasonic 14-42, fuji 16-50, samsung 16-50. Δηλαδή σχεδόν όλα τα άλλα συστήματα (Μ4/3, canon, fuji, samsung) πλην της ΝΙΚΟΝ έχουν ένα πιο αξιοπρεπή φακό σε χαμηλή τιμή.

Αλλά και να θέλει κάποιος να ανεβεί παραπάνω πάλι δύσκολα θα βρει σε ζουμ αξιοπρεπή επίδοση στο σύστημα Α. Ο zeiss 16-70 που στοιχίζει 700+ ευρώ έχει κάκιστες επιδόσεις σε βινιέτα, οξύτητα, και χρωματικές εκτροπές. http://www.photozone.de/sony_nex/901-sony1670f4oss?start=1 . Ο sony 18-105 δείχνει πιο ισορροπημένος. Ούτε ο fe 24-70 ειναι καλή επιλογή, διότι επίσης έχει μετρήσεις μετριότατες.

Άρα η άποψη ότι είναι χαρά φακός για τα λεφτά του είναι -πολύ κομψά να το πώ - υποκειμενική και μάλλον δεν στηρίζεται με επιχειρήματα. Ούτε η άποψη ότι υπάρχει ένας άλλος φακός κιτ που είναι καλύτερος αλλά στοιχίζει πολύ παραπάνω. Η πραγματικότητα είναι ότι σχεδόν όλοι οι άλλοι κιτ φακοί είναι καλύτεροι. Αν θέλετε μηχανή αυτής της κατηγορίας με αξιοπρεπή κιτ φακό, τότε η λύση είναι η samsung. Μακάρι η sony να μας δώσει αντί για την πολυαναμενόμενη 6100, έναν πολύ καλύτερο φακό ζουμ για να τελειώσουμε όλες αυτές τις συζητήσεις.

υστ. Είχα για σύντομο χρονικό διάστημα μια 3n με τους 16-50, 19, 30, 60 επομένως δεν μιλώ στον αέρα.

Λευτέρη, αν θέλεις να πας να αγοράσεις τον φακό, απλώς πήγαινε και πάρτον. Η δικαιολόγηση όμως της αγοράς του πέρα από τη λέξη φθηνός, δεν έχει δεύτερη λέξη.

Βλασιδη πες μου και την γνωμη σου για τους 55-210 55-200 για φωτογραφιες αποκλειστικα την μερα οπως σε ενα παρκο μια παραλια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως το σταθερο f4 του 18-105 θα ειναι μανουλα για βιντεο.

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ναι ο 18-105 είναι τρομερός για βίντεο...θα τον έλεγα μάλιστα και ποιο πολύ βιντεοφακό...σταθερό διάφραγμα, μεγάλο εστιακό εύρος, power zoom αθόρυβο με μεταβλητή ταχύτητα, τρομερή σταθεροποίηση και πολύ καλή ποιότητα εικόνας...δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι και κάτι άλλο όσον αφορά το βίντεο....αχ και να ξεκίναγε από τα 16mm.....

Και να ξεκίναγε απ' τα 16, αν ήταν σαν τον 16-50, πάλι θα έχανε 1-2mm για να διορθώσει την κοντά 8% βαρελοειδή παραμόρφωση.

Και να ξεκίναγε απ' τα 16, αν ήταν σαν τον 16-50, πάλι θα έχανε 1-2mm για να διορθώσει την κοντά 8% βαρελοειδή παραμόρφωση.

Σωστά, άλλα και τώρα στα 18mm, πάλι χάνει 1-2mm για διόρθωση.....μάλλον είναι δύσκολο να φτιάξουν φακό 18-105 ή 16-105 με σταθερό διάφραγμα χωρίς παραμορφώσεις στα άκρα....

ο 10-18 αξίζει τα λεφτά του;
O sony 10-18 στοιχίζει περίπου 700 ευρώ κ στις μετρήσεις σου είναι περίπου χάλια. Αλλά για κάποιους έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα που φαίνεται στο τοπίο. Συγκεκριμένα εκμεταλλεύονται τη χοντρή βινιετα του φακού ως δημιουργικό στοιχείο. Βέβαια ο νέος canon 10-18 έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις (είναι πιο σκοτεινος) εκτός απο τη βινιετα στο 10 , κ στοιχίζει μόλις 250 ευρώ δηλαδή 3 φορές λιγότερο.

O sony 10-18 στοιχίζει περίπου 700 ευρώ κ στις μετρήσεις σου είναι περίπου χάλια. Αλλά για κάποιους έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα που φαίνεται στο τοπίο. Συγκεκριμένα εκμεταλλεύονται τη χοντρή βινιετα του φακού ως δημιουργικό στοιχείο. Βέβαια ο νέος canon 10-18 έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις (είναι πιο σκοτεινος) εκτός απο τη βινιετα στο 10 , κ στοιχίζει μόλις 250 ευρώ δηλαδή 3 φορές λιγότερο.

canon 10-18 vs Rokinon 12; ''Επιασα'' τον εαυτο μου να χρησιμοποιω πολυ το 16 του κιτ, κ σκεφτομουν σοβαρα να επενδυσω σε εναν wide angle. Σιγουρα το 10-18 ειναι πιο ευελικτο αλλα το f2 του Rokinon βοηθαει σε αστροφωτογραφιση :)

Τώρα συγκρίνουμε AF ζουμ με χειροκίνητο σταθερό;

Προσωπικώς θεωρώ ότι οι Rokinon/Samyang/Walimex/Bower ή όπως κυκλοφορούν έχουν ξεπεράσει τη "σωστή" τιμή. Το γράφω έχοντας στην κατοχή μου τρεις από αυτούς (14-24-85) τους οποίους ασφαλώς αγόρασα πολύ χαμηλότερα από τις σημερινές τιμές καταλόγου.

Βέβαια είμαστε σε νήμα για Sony, αλλά ο Canon 10-18 απλά δεν παίζεται για την τιμή του, τον θεωρώ πραγματικά λόγο για επιλογή συστήματος, μιας και δεν έχουν όλοι το άπειρο budget ή έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να ονειρεύονται φακούς χιλιάρικου +

Βέβαια εδώ ανοίγουμε άλλη συζήτηση, περί τιμολογιακής πολιτικής των εταιριών, και υποκοστολόγησης των σωμάτων για γδάρσιμο αργότερα με τους φακούς, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Τώρα συγκρίνουμε AF ζουμ με χειροκίνητο σταθερό;

Προσωπικώς θεωρώ ότι οι Rokinon/Samyang/Walimex/Bower ή όπως κυκλοφορούν έχουν ξεπεράσει τη "σωστή" τιμή. Το γράφω έχοντας στην κατοχή μου τρεις από αυτούς (14-24-85) τους οποίους ασφαλώς αγόρασα πολύ χαμηλότερα από τις σημερινές τιμές καταλόγου.

Γιατι να μην το συγκρινουμε;; Οταν καποιος σκεφτεται για wide angle τα βαζει ολα στο τραπεζι. Δεν νομιζω να ειναι δικη μου παραξενια...Αν γκουγκλαρεις την ερωτηση μου θα σου βγαλει παρα πολλα σχετικα threads οποτε δεν καταλαβαινω την εκπληξη σου.
Σχετικα με το AF στην sony θα κοστισει 100+ ευρω επιπλεον αλλα οκ το κοστος παραμενει αρκετα πιο χαμηλο απο τον native sony. Αληθεια με τον smart adaptor δουλευει κ το IS;

Ωραια! Την καρτα μου την ειχα στην 5R σχεδον 3 χρονια και ειπα ας την κανω format μεσα στη 6000 παει η καρτα τωρα καθε φορα που αναβω την φωτογραφικη μου ζηταει να κανω μορφοποιηση της καρτας.

Θα την βαλω στο φορητο της πεθερας μπας και την φτιαξω αλλιως παει η Kingston 32GB C10

Αυτή είναι πεθερά. Αν ζητούσα κάτι τέτοιο από τη δικιά μου, η απάντηση μάλλον θα ήταν "ό,τι έχει το ψυγείο".