Sony α6000

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αυτή είναι πεθερά. Αν ζητούσα κάτι τέτοιο από τη δικιά μου, η απάντηση μάλλον θα ήταν "ό,τι έχει το ψυγείο".

Ας μου ελεγε οχι. Την επομενη φορα που θα μου ζητουσε να της φτιαξω τον υπολογιστη η το κινητο θα την χρεωνα και επισκεψη στο σπιτι, ασχετα αν μενει απο κατω. :flipout:

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Παιδιά για φωτογράφηση τοπίων σε τι διάφραγμα προτείνετε με τον κιτ φακό? Εγω παίζω 9-11 aperture. Που πιστεύετε οτι έχει την καλύτερη απόδοση? ευχαριστώ!

Last edited:

Παίζει ανάλογα με το εστιακό μήκος και το σημείο του κάδρου.
Κατά μέσο όρο στο f/8 έχει την καλύτερη απόδοση.

Αν θέλεις να ξοδέψεις 2000 σε φακούς, με AF, τι θα έπαιρνες; Χωρίς να χρειάζεται να επενδύσεις σε μεγάλο τηλεφακό.
Για κτίρια, τοπία, πορτραίτο, βραδινά.
Βλέπω μια μεγάλη αδυναμία σε ευρυγώνιο (σε πραγματικό 18 -24, δηλ. 12- 16)

Νομιζω σε zoom υπαρχει ο πολυ καλος 10-18 . Τωρα σε σταθερο κατω απο τα 20 η sony χωλαίνει . Αν το Af δεν ειναι πρωτεραιοτητα ο samyang 12 ειναι πολυ καλος. Πορτραιτο εχεις επιλογες. Προσωπικα θα κοιτουσα τους 55 f1.8 και τον 90 macro.

Σε τι αναφέρονται τα 2.000 ευρώ; Για επιλογή φακού ή για ολόκληρο σύστημα from scratch που λένε;

Ενδιαφέρον πάντως, καλύτερη πρόταση για ευρυγώνιο, manual σταθερός κορεάτης.

Μιλάμε για συστηματάρα, όχι αστεία. Είναι αυτό που λέμε ψιλά γράμματα κατά την αγορά.

Υπαρχει κ o Zeiss Touit 12...

Last edited:

Μόνο για φακούς. Ο Βλασσίδης δεν τον εκτιμάει και πολύ απ'όσο είδα παραπάνω τον 10-18. Και μου είναι απαραίτητο το AF (πρεσβυωπία βλέπετε που με δυσκολεύει αλλιώς!)
Και εγώ σκεφτόμουν αρχικά τους:
10-18
50 1,8
και ένα zoom
Ο 18-105 μου φαίνεται ογκώδης για all around.
Εκτός αν πάρω και έναν ακόμα (35 1,8 ή 28/2 ) για να τον έχω μόνιμα στη μηχανή και να την κουβαλάω μαζί μου.
Βίντεο δεν τραβάω σχεδόν καθόλου.

για τον 10-18 (γενικα ευρυγωνιο) δεν χρειαζεσε af , τον αφηνεις στο απειρο...
εκτος αν βγαλεις πορτραιτο:smash:

Δεν είναι μόνο για τοπία ο ευρυγώνιος... και το ανάποδο, το τοπίο δεν προϋποθέτει υπερευρυγώνιο

Μόνο για φακούς. Ο Βλασσίδης δεν τον εκτιμάει και πολύ απ'όσο είδα παραπάνω τον 10-18. Και μου είναι απαραίτητο το AF (πρεσβυωπία βλέπετε που με δυσκολεύει αλλιώς!)
Και εγώ σκεφτόμουν αρχικά τους:
10-18
50 1,8
και ένα zoom
Ο 18-105 μου φαίνεται ογκώδης για all around.
Εκτός αν πάρω και έναν ακόμα (35 1,8 ή 28/2 ) για να τον έχω μόνιμα στη μηχανή και να την κουβαλάω μαζί μου.
Βίντεο δεν τραβάω σχεδόν καθόλου.

απλώς ρίξε μια ματιά στις μετρήσεις
http://www.photozone.de/sony_nex/829-sony1018f4oss
και http://www.photozone.de/canon-eos/874-canon_1018_4556is

ο πρώτος στοιχίζει 700 και ο δευτερος 250. Τί να πρωτοδιορθώσεις στον πρώτο ;

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δεν είναι μόνο για τοπία ο ευρυγώνιος... και το ανάποδο, το τοπίο δεν προϋποθέτει υπερευρυγώνιο

Για κτίρια, τοπία, πορτραίτο, βραδινά.

εννοειτε, μονο στο πορτραιτο θα τον... δυσκολεψει

O sony 10-18 στοιχίζει περίπου 700 ευρώ κ στις μετρήσεις σου είναι περίπου χάλια. Αλλά για κάποιους έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα που φαίνεται στο τοπίο. Συγκεκριμένα εκμεταλλεύονται τη χοντρή βινιετα του φακού ως δημιουργικό στοιχείο. Βέβαια ο νέος canon 10-18 έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις (είναι πιο σκοτεινος) εκτός απο τη βινιετα στο 10 , κ στοιχίζει μόλις 250 ευρώ δηλαδή 3 φορές λιγότερο.

Χμμ .. δεν δειχνουν καλύτερο τον Canon οι μετρήσεις .. μια απο τα ίδια θα έλεγα ..

σε sharpness καλύτερος ο Sony στα 10mm ισοπαλία μετά, CA περίπου ίδια , αλλά χειρότερη βινιέτα ο Sony (μην βλέπεις στην Dxo .. είναι κολημμένο στο f/4 το διάγραμμα) .. αλλά έιναι και εως 1 στοπ πιο φωτεινός στο τελε ..

http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...-IS-STM-on-Canon-EOS-760D__1084_942_1368_1011

Με αυτά που βλέπω μέχρι και 2Χ τιμή δικαιολογείται λόγω φωτεινότητας και σταθερού διαφράγματος (για τους βιντεάδες παίζει μεγάλο ρόλλο) ..

Ηλία, ξεχνάς ότι ο Σονυ είναι στα 24 και ο Canon στα 18 mp.

Ο Sony στα 10 είναι απλά αισχρός. Φθηνότερος θα έπρεπε να είναι.
Να στο πω αλλιώς, στα ίδια λεφτά δεν ξέρω αν θα τον διάλεγα.

Last edited:

όχι στα 18 αλλά στα 15, 15 εναντι 24
-bye-

Δεν άνοιξε καλα το λινκ ?? !!

Στα 24Μπ είναι .. την 760D διάλεξα για σώμα ..

Στα 10mm σε sharpness o Σονυ είναι καλύτερος παρόλλο που η μέτρηση στο τερμα ανοιχτό τον αδικεί γιατί είναι στα f/4,0 αντι f/4.5 .. ;)

Βλάση -bye-

Για το photozone.de λέω. Οι dxo ενίοτε είναι και ολίγον τενεκέδες. Προτιμώ τα raw data, always

Τασο, διαφωνώ για την αξιοπιστία του photozone αυτοί και αν είναι τενεκέδες ..

RAW είναι τα δεδομένα της DxO, τουλάχιστον ετσι ήταν πριν αλλάξουν τρόπο βαθμολογίας και ισως και μετρήσεων, μετράνε σε raw χωρίς demosaic και επεξεργασία. Αλλο αν τα γενικά σκόρ τα εχουν κάνει σαλάτα .. οι επιμέρους καμπύλες όμως συνεχίζουν να έχουν αξία.

Το Photozone μετράει μετά απο raw conversion + sharpening ... οτι νάναι δηλαδή .. δες το rsolution του Sony στο κέντρο στα 10mm τέρμα ανοιχτός .. MTF50 3400 lines !!! με μέγιστο τα 4000 !!! οτι ναναι σου λέω.
Επιπλέον
- χρησιμοποιούν σωματα που είναι προβληματικά .. NEX7 (προβληματικός αισθητήρας στα άκρα ) και την αρχαία 50D !!! για Canon .. δεν ξέρω πως τους έκατσε βολικό !!. Πρωτα πρώτα τα 15Mp της είναι ανούσιο να τα συγκρίνουμε με π.χ. τα 24 των σύγχρονων αισθητήρων.
- Δίνουν μόνο τρείς μετρήσεις ανά κάδρο απο τις οποίες η μια είναι μάλλον άχρηστη και πολλές φορές παραπλανητική .. τερμα γωνία !!

ΥΓ αυτό που με χαλάει πολύ με τον Sony είναι οτι η DxO τον μέτρησε σαν 11-16mm αντι του ονομαστικού 10-18 .. απάτη μεγάλη αν είναι σωστή η μέτρηση .. και είναι εύκολο να μετρηθεί σωστά ..

Last edited: