Sony α6000

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δεν γίνονται τράμπες μεταξύ φακών ακάθρεπτων συστημάτων, ιδίως όταν μιλάμε για συστήματα με την ίδια απόσταση μοντούρας-αισθητήρα όπως τα Sony E και Canon EF-M (18 χιλιοστά αμφότερα). Πρέπει να υπάρχει ένας "αέρας" για να παίξει και ο αντάπτορας.

Ναι μπερδευτηκα με τους EF

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω παντως το μισος για την οποιαδηποτε εταιρια δεν το καταλαβαινω.. Ειμαι οπαδος των λεφτων μου και οχι των μηχανων μου.. Χτες ειχα ολυμπους, σημερα εχω σονυ, μεθαυριο μπορει να εχω καποια αλλη.. Ο καθενας μετραει τα λεφτα του, τις αναγκες του, και αποφασιζει τι συστημα θελει. Το θεμα ειναι να ειμαστε αντικειμενικοι και οχι κολλημενοι με την εταιρια της μηχανης μας. Αν ειμαστε αντικειμενικοι, βοηθαμε ο ενας τον αλλον που ειναι και ο λογος της υπαρξης αυτου του φορουμ...

+1000

Παλιά, την εποχή των εντύπων, κάθε σοβαρό τεστ περιλάμβανε και μέτρηση του πραγματικού εστιακού μήκους, καθώς και του πραγματικού διαφράγματος. Τώρα... ας ειν' καλά το software.

πχ, από το adaptall-2.org

http://www.adaptall-2.com/lenses/51B.html

Επίσης Ηλία, ούτε και το παραπάνω είναι απαραίτητα ο ορθός τρόπος μέτρησης, καθώς δεν δίνει απαραίτητα αυτό που λέμε level playing field. Ξεχνάς ότι κάποιοι κατασκευαστές (γκουχ-γκουχ) εφαρμόζουν επεξεργασία ήδη από το raw.... το λαμβάνει αυτό υπόψη του το DxO? Αν το λαμβάνει, έχει καλώς. Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω τα τόσο διαφορετικά σκορ στα άκρα στα 10mm μεταξύ των δύο σελίδων. Επίσης στο DxO βλέπω εκτίναξη των μετρήσεων στον Canon μόλις κλείσει το διάφραγμα -όπως συνήθως χρησιμοποιείται ένας υπερευρυγώνιος, καθώς θέλεις βάθος πεδίου- (ξεπερνάει καθαρά παντού τον Σόνυ). Αυτό μου αφήνει υπόνοιες για πρόβλημα κεντραρίσματος στο δείγμα που δοκίμασαν...

Και πάλι πάντως, μιλάμε για 2.5x φορές τα χρήματα. Με τα λεφτά του Σονυ έχω πάρει πλήρες σετ, υπερευρυγώνιο, τέλε και σταθερό pancake (10-18, 55-250, 24/2.8) και μου έχουν μείνει και ρέστα.

Mιλάς για την διόρθωση βινιέτας που κάνει η Sony στα raw .. είμαι 99% σίγουρος οτι την απενεργοποίησαν .. αλλιώς δεν θα έβγαζαν 2,7 στοπ βινιέτα στην γωνία.

Οι διαφορές μεταξύ των 2 μετρήσεων περα απο sample variation (αν δείς το Photozone αναφέρει οτι και τα 2 δείγματα του Sony που δοκίμασαν ήταν ξεκεντραρισμένα) είναι και το ότι το Photozone μετράει μετα απο demosaic και εφαρμογή προφίλ + καμπύλη τονικότητας ..

"μόλις κλείσει το διάφραγμα -όπως συνήθως χρησιμοποιείται ένας υπερευρυγώνιος, καθώς θέλεις βάθος πεδίου- (ξεπερνάει καθαρά παντού τον Σόνυ)"

Βρε με έκανες να τα ξαναδώ όλα .. που είδες να είναι καλύτερος ο Canon ?? Στο DxO μια απο τα ίδια και ελαφρα καλύτερος ο Sony φαίνεται στις καμπύλες sharpness .. !!!

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ερωτηση... Γινετε να αλλαξεις το minimum shutter speed στο auto iso? Ειναι νομιζω στο 1/60, να το αλλαξεις μπορεις?

Απο οσο ειδα με λιγο googling, δεν γινετε να ορισεις εσυ την minimum ταχυτητα για αλλαγη στο auto iso.. Ηξερα οτι δεν γινετε να ορισεις μικροτερη απο 1/60 και πιστευα οτι για μεγαλυτερη θα μπορεις... Τεσπα, εγκληματικη ελλειψη κατα την αποψη μου.. Και οχι τπτ αλλο, αλλα ειναι και προγραμματιστικα πανευκολο να γινει! Οτι να ναι..

περιεργο μου φαινεται, οσες μηχανες ξερω πανε και eως 1s

Είναι λειτουργικότητα που έχει ζητηθεί να προστεθεί με firmware από πολλούς χρήστες.
Από τη στιγμή που δεν το πρόσθεσε στο τελευταίο που έβγαλε, μαλλον το θεωρεί premium χαρακτηριστικό και είτε θα το έχει σε ακριβότερες κάμερες, είτε θα το βγάλει ως εφαρμογή επί πληρωμή (όπως το timelapse), ή τέλος απλά είναι άχρηστοι και δεν αντιλαμβάνονται ότι για κάποιους είναι χρήσιμη ρύθμιση.

Ειδικά σε εκδηλώσεις είναι χρήσιμο.
Στα χρήση που της κάνω καλύπτει την έλλειψη με το ότι υποστηρίζει Auto ISO σε manual ρυθμίσεις. Ρυθμίζω εγώ το Shutter Speed, to Apperture το αλλαζω σπάνια, και το ISO αυτοματο.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καθίστε βρε παληκάρια κανείς και κάντε φίλο και φτερό το λειτουργικό να κάνει η μηχανή παπάδες.

Δλδ οι τύποι με το Magic Lantern πώς το έκαναν; Φουλ παραμετροποίηση

Dstil νομιζω πως ουτε στην α7 το παρεχουν, οποτε δεν ειναι θεμα premium spec.. Βασικα σε αναγκαζει να μπεις μανουαλ (με auto iso, οπως λες) αφου σου ακυρωνει την προτεραιoτητα διαφραγματος οταν εχεις κινηση σε χαμηλες φωτιστικες συνθηκες.. Δυστυχως δεν ημουν προετοιμασμενος στο παιδικο παρτυ που ειχα, οποτε εψαξα την επιλογη για minimum iso εκει.. δεν την βρηκα, οποτε καρφωσα το iso στο 3200, αφου το 1600 και το 2000 χανανε φωτογραφιες.. Αν ξαναπηγαινα στο παρτυ, θα εκανα αυτο που λες και εσυ με manual και auto iso, αφου αλλη λυση δεν βλεπω..

Αληθεια, τι ταχυτητα θα βαζατε σε παιδικο παρτυ? 1/250 ή μπορουμε και λιγο πιο χαμηλα? (τα πιτσιρικια χoρευουν και πηδανε εννοειτε :p )

Last edited:

Dstil νομιζω πως ουτε στην α7 το παρεχουν, οποτε δεν ειναι θεμα premium spec...

Όλες οι μηχανές νέας γενιάς της Sony προσφέρουν δυνατότητα ορισμού minimum shutter speed με auto iso.

Στα θετικα, η μπαταρια... Εβγαλα 800 φωτογραφιες με μικρες ριπες (αφου ετσι ειχε γρηγορο autofocus) και ειχε αλλο 30κατι% ακομα η μπαταρια. Βιντεο οπως παντα κανενα, αλλα εκανα review φωτογραφιες και εσβηνα ταυτοχρονα, αφου η 32αρα sdcard ζοριστηκε λιγο.. (jpeg+raw παντα)

Όλες οι μηχανές νέας γενιάς της Sony προσφέρουν δυνατότητα ορισμού minimum shutter speed με auto iso.

Εννοεις τις mark II ?

Dstil νομιζω πως ουτε στην α7 το παρεχουν, οποτε δεν ειναι θεμα premium spec.. Βασικα σε αναγκαζει να μπεις μανουαλ (με auto iso, οπως λες) αφου σου ακυρωνει την προτεραιoτητα διαφραγματος οταν εχεις κινηση σε χαμηλες φωτιστικες συνθηκες.. Δυστυχως δεν ημουν προετοιμασμενος στο παιδικο παρτυ που ειχα, οποτε εψαξα την επιλογη για minimum iso εκει.. δεν την βρηκα, οποτε καρφωσα το iso στο 3200, αφου το 1600 και το 2000 χανανε φωτογραφιες.. Αν ξαναπηγαινα στο παρτυ, θα εκανα αυτο που λες και εσυ με manual και auto iso, αφου αλλη λυση δεν βλεπω..

Αληθεια, τι ταχυτητα θα βαζατε σε παιδικο παρτυ? 1/250 ή μπορουμε και λιγο πιο χαμηλα? (τα πιτσιρικια χoρευουν και πηδανε εννοειτε :p )

παιδικό πάρτυ έχω βγάλει 3-4 φορές πολλές φωτογραφίες (ως ο φωτογράφος σε εισαγωγικά - μία γιαγιά με είχε περάσει για επαγγελματία και με κυνηγούσε να βγάζω αυτές που ήθελε), και τις περισσότερες ήμουν καλά με ταχύτητες 1/100-120. Το 1/250 το θεωρώ λίγο υπερβολικό.
Ακόμα και αν χοροπηδάνε, με 800 φωτογραφίες και ριπές θα έχεις πολλές καθαρές. Και κάποιες θα είναι ακόμα καλύτερες με την κίνηση να αποτυπώνεται μόνο στα άκρα (πόδια, χέρια, μαλλιά).
Προσωπικά χρησιμοποιώ και φλας αλλά τότε δεν βγάζω 800. Βασικά 800 είναι πάρα πολλές!!!

Τι εννοείς όταν λες ότι 1600 και 2000 ISO χαλάνε φωτογραφίες;
Είναι κάποιο θέμα γνωστό και το έχω χάσει; Ή είναι απλά διαίσθηση;

"Χάνανε φωτογραφιες"... Εννοω βγαιναν κουνημενες λογω της κινησης των παιδιων.

Ηταν πολλες οι 800 οντως, αλλα ειχα βγαλει 300 στις 3 βδομαδες που εχω την μηχανη, οποτε ξεμπουκωσα λιγο χεχε ;)

Masaaki Oshima (Deputy General Manager of the ILC & Compact camera business)
Yann Salmon-Legagneur (General Manager Product Marketing Group)

- When will we see the successor of Alpha A6000?

MO: We're going to continue developing cameras with APS-C sensor. I can not give an exact release date, but maybe in the future we will see to it.

Y. SL .: A6000 was a huge success in Europe. The camera sells very well, and the specification is still outstanding. We do not feel so rushed to introduce a new product.

https://translate.google.com/transl...//www.optyczne.pl/index.php?art=449&sandbox=1

Last edited:

Ερωτηση για το βιντεο. Ειδα οτι αυτη σε σχεση με την 5R στον επιλογεα προγραμματος εχει και βιντεο κατι που δεν θυμαμαι να ειχε η προηγουμενη. Στην προηγουμενη για εξω την μερα εβαζα αυτοματο προγραμμα η για μεσα στο σπιτι εβαζα το Α για να ρυθμιζω τον φακο στο 1.8

Σε αυτη τι κανω;;;;

Τα ίδια.
Ο επιλογές προγράμματος που δείχνει βίντεο στην ροδέλα το μόνο που κάνει είναι ότι σου δινει τη σωστή οπτική στο monitor (16:9).
Από εκεί και πέρα ουσιαστικά ξαναεπιλέγεις S, A, M, P και λειτουργείς όπως και στη φωτογραφία στις ρυθμίσεις.

Καταλαβα. Παντως το auto focus στο βιντεο ειναι τελειο καμια σχση με την 5R που αν τραβουσα κατι και ξαφνικα ερχοταν μπροστα ενα παιδι και δεν ελεγε να ξεθολωσει.

Τελικά την πήρα με τον κιτ και τον 50/1,8.
Θέλω έναν ακόμα, ευρυγώνιο. Sigma 19 ή Sony 20?
Ο Sony δεν είναι και πιο κοντός σε μήκος;

Τελικά την πήρα με τον κιτ και τον 50/1,8.
Θέλω έναν ακόμα, ευρυγώνιο. Sigma 19 ή Sony 20?
Ο Sony δεν είναι και πιο κοντός σε μήκος;

Καλορίζικη! Ο sony είναι pancake κ πιο μαζεμένος αλλά ο Sigma είναι καλύτερος. Ειδικά στα ακρα

Εχω προβλημα με την μνημη. Εχω μια Kingston 32gb c10 και αν της κανω format μεσα απο την φωτογραφικη μετα δεν δουλευει, αν κανω format στον υπολογιστη τοτε μεσα στην φωτογραφικη δουλευει μια χαρα.

Δοκιμασα να κανω format στην φωτογραφικη μια 2 και μια 4 gb και δουλευουν μια χαρα.

Να την πεταξω στα σκουπιδια; στου πεθερου μου μια της πλακας Canon που εχει ποκετ δουλευει μια χαρα.