Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Στα 25mm f/5.6 δίνει τη μέγιστη ανάλυση κατά μέσο όρο κέντρου-άκρων.
http://www.photozone.de/sony_nex/842-sony1650f3556oss?start=1

Υποτίθεται ότι με aperture 5.6 δεν θα έχω μικρότερο πεδίο εστιασμένο? Εγώ π´ντα όταν φωτογρφίζω τοπία έχω aperture στο 10- 11. Είμαι κάπου λάθος?

Oικονομικές και καλές επιλογές είναι o Samyang 12mm f/2 για τοπία και ο Sony 50/1.8 OSS για ποτραίτα.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι προτιμότερο να πας σε prime για τοπία (Samyang 12mm f/2)? Θα προτιμούσα να είναι zoom. Δεν ξέρω ποια η άποψη σου..

H δική μου προτίμηση είναι ζουμ στο υπερευρυγώνιο, για πιο εύκολο καδράρισμα.
Τον FE16-35 f/4 OSS δουλεύω στο ff.

Ο αντίστοιχος στο aps-c είναι ο 10-18 f/4 OSS, και αυτόν θα πρέπει να κοιτάξεις αφού θέλεις ζουμ.

O Samyang 12/2 έχει καλύτερη απόδοση από τους ζουμ όμως, είναι πιο φωτεινός, πιο φτηνός, πιο ελαφρύς, αλλά είναι χειροκίνητης εστίασης και χωρίς σταθεροποίηση.

H δική μου προτίμηση είναι ζουμ στο υπερευρυγώνιο, για πιο εύκολο καδράρισμα.
Τον FE16-35 f/4 OSS δουλεύω στο ff.

Ο αντίστοιχος στο aps-c είναι ο 10-18 f/4 OSS, και αυτόν θα πρέπει να κοιτάξεις αφού θέλεις ζουμ.

O Samyang 12/2 έχει καλύτερη απόδοση από τους ζουμ όμως, είναι πιο φωτεινός, φτηνός, πιο ελαφρύς, αλλά είναι χειροκίνητης εστίασης και χωρίς σταθεροποίηση.

Όταν λες χειροκίνητη εννοείς οτι δεν υπάρχει autofocus? Σόρρυ για τις "χαζές" ερωτήσεις αλλά το focus νόμιζα ότι ήταν θέμα σώματος. Σόρρυ αλλά έχω λιγότερο από χρόνο που ξεκίνησα ν' αχολούμαι με την φωτογραφική.

Υποτίθεται ότι με aperture 5.6 δεν θα έχω μικρότερο πεδίο εστιασμένο? Εγώ πάντα όταν φωτογρφίζω τοπία έχω aperture στο 10- 11. Είμαι κάπου λάθος?

Ανάλογα το θέμα σου. Αν φωτογραφίζεις π.χ. έναν βράχο στο κέντρο του κάδρου σου τη μέγιστη ανάλυση θα την έχεις στα 18mm f/5.6. Aν το τοπίο σου χάνεται στο άπειρο, θέλεις όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία εστιασμένα οπότε θυσιάζεις τη μέγιστη ανάλυση που θα είχες στο f/5.6 και κατεβάζεις διάφραγμα σε f/8 και f/11.

Το θέμα με τον κιτ φακό είναι οι υψηλές παραμορφώσεις και με τις αυτόματες διορθώσεις η ανάλυση στα άκρα χαντακώνεται μετά από σοβαρό τέντωμα, κροπάρισμα και upscaling.

Όταν λες χειροκίνητη εννοείς οτι δεν υπάρχει autofocus? Σόρρυ για τις "χαζές" ερωτήσεις αλλά το focus νόμιζα ότι ήταν θέμα σώματος. Σόρρυ αλλά έχω λιγότερο από χρόνο που ξεκίνησα ν' αχολούμαι με την φωτογραφική.

Ναι, περιστρέφεις τον δακτύλιο στον φακό και εστιάζεις. Eίναι καθαρά Manual Focus o φακός. Σε φωτογράφιση τοπίου σε συνδυασμό με τη μεγέθυνση που προσφέρει η α6000, δεν θα έχεις πρόβλημα. Ίσα-ίσα που θα προτιμάς το MF στην πορεία.

Ανάλογα το θέμα σου. Αν φωτογραφίζεις π.χ. έναν βράχο στο κέντρο του κάδρου σου τη μέγιστη ανάλυση θα την έχεις στα 18mm f/5.6. Aν το τοπίο σου χάνεται στο άπειρο, θέλεις όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία εστιασμένα οπότε θυσιάζεις τη μέγιστη ανάλυση που θα είχες στο f/5.6 και κατεβάζεις διάφραγμα σε f/8 και f/11.

Το θέμα με τον κιτ φακό είναι οι υψηλές παραμορφώσεις και με τις αυτόματες διορθώσεις η ανάλυση στα άκρα χαντακώνεται μετά από σοβαρό τέντωμα, κροπάρισμα και upscaling.

Ναι, περιστρέφεις τον δακτύλιο στον φακό και εστιάζεις. Eίναι καθαρά Manual Focus o φακός. Σε φωτογράφιση τοπίου σε συνδυασμό με τη μεγέθυνση που προσφέρει η α6000, δεν θα έχεις πρόβλημα. Ίσα-ίσα που θα προτιμάς το MF στην πορεία.
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα επανέλθω για αποροίες..

Παιδιά καλησπέρα!Μόλις πήρα μια a6000.
Μια βοήθεια θέλω για την επιλογή καρτών μνήμης για βίντεο και φωτό!
Μάρκα και specs αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Έχω 2 τεμ 32GB τέτοιες από το 2012. Έχουν δουλέψει σε D7000,D600,D610,D750,Nex3n, Lumix G5 και έχουν βγάλει κάτι 10 δες χιλιάδες φωτό χωρίς κιχ...

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Παιδιά καλησπέρα!Μόλις πήρα μια a6000.
Μια βοήθεια θέλω για την επιλογή καρτών μνήμης για βίντεο και φωτό!
Μάρκα και specs αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

μπορεις να πεις απο που και ποσο την πηρες? θελω και εγω να παρω και λεω μπας και βρηκες καμια προσφορα...
παντως ειναι περιεργο ο σε μετχ. δυσκολα την βρισκεις και αν την βρεις 1] δεν θα ξερει τι ζηταει ο πωλητης και 2] θα ειναι ζευγαρι με καλο φακο και θα πιανει χιλια και το σετ....
επρεπε να παρω μια τοτε στις προσφορες....

Καλησπέρα σε όλους

Εχοντας γκρινιάξει αρκετά στο παρελθόν για την έλλειψη γρήγορων φακών απο τη Sony τελικά έχω αρχίσει και συμπαθώ (συνηθίζω) την a6000 για video. Εχω αγοράσει επίσης τον 50mm/1.8 και τον 18-105 /f4 που είχε αναφέρει ο Γιάννης παλιότερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος, ειδικά για video με OSS. (To OSS του 18-105 ειναι σαφώς καλύτερο του κιτ).

Θα ήθελα 1-2 προτάσεις για variable ND φιλτρα (ή αν δεν υπάρχει variable, 2-3 απλά), το οποίο θέλω να χρησιμοποιήσω πάντα για video ώστε να μπορώ όμως να έχω και ένα bokeh σε συνθήκες ημέρας, δηλ. λήψεις με όσο το δυντόν πιο ανοιχτό διάφραγμα.

Τονίζω ότι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για video. Αυτό το app που αναφέρθηκε παραπάνω δουλεύει και σε video mode ?

Έχω 2 τεμ 32GB τέτοιες από το 2012. Έχουν δουλέψει σε D7000,D600,D610,D750,Nex3n, Lumix G5 και έχουν βγάλει κάτι 10 δες χιλιάδες φωτό χωρίς κιχ...

Κάπως έτσι και εγώ, έχω 16άρα 5ετίας φορεμένη σε 3 διαφορετικές μηχανές σε άψογη κατάσταση, αλλα πανάκριβη για την τότε εποχή.
Το καλοκαίρι είχα την τύχη να μπω σε Best Buy στην Νέα Υόρκη που είχε 3 τελευταία κομμάτια 32GB στην "εξωφρενική" τιμή των 11$ η κάθε μία.

Παίδες χρειάζομαι τα φώτα σας.

Θέλω να αγοράσω ένα μικρόφωνο για την Α6000 το οποίο θα χρησιμοποιηθεί τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοχιτούς χώρους, κυρίως για ηχογράφηση συνομιλιών περιβάλλοντος χώρου και συνεντέυξης οπως για κάποια μουσικά event (αλλά λιγότερο). Ξέρω ότι η α6000 δεν έχει υποδοχή για mic, ούτε θέλω να δώσω έναν σκασμό λεφτά αλλά να είναι κάτι αξιοπρεπές.

Σκεφτόμουν ένα απο αυτά τα δύο :

α) Sony ECM-GZ1M Zoom Microphone

β) Sony ECM-XYST1M Stereo Microphone

Τα γνωρίζει κανείς ? τι γνώμη έχετε (ή πρόταση π.χ. κανα Rode για α6000 :) ) ?

Ευχαριστώ

εφοσον δεν εχει mic in , μπορεις να βαλεις μονο τα 2 σονυ .
Το δευτερο ειναι προτιμοτερο, μιας και ειναι στερεο κι εχει επιλογη για μεταβλητη γωνια ακροασης ( 0 - 120 μοιρςς) , που σημαινει οτι μπορεις να το χρησνιμοποιησεις και για μουσικη αλλα και συνετετυξεις .
Εχει επισης και δικο του mic in, ωστε αν θελεις αργοτερα να βαλεις και αλλο δικο σου μικροφωνο.

Φυσκα υπαρχουν κι αλλες επιλογες για εξωτερικο εγγραφεα αν θες, οπως το οικονομικο ζοομ η1

ειναι ανεξαρτητος εγγραφεας, που σημαινει οτι μπορεις να το χρησιμοποιησεις με οποιαδηποτε καμερα αργοτερα.
Το μονο θεμα ειναι οτι πρεπει μετα να συγχρονισεις τηον ηχο του εγγραφεα με αυτον της καμερας στον υπολογιστη.

Το μικροφωνο της sony δε δουλευει με καμια αλλη καμερα αλλης μαρκας.

Γιάννη ευχαριστώ. Προς το παρόν έχω αγοράσει 3 φακούς sony e mount οπότε το να πάω σε άλλη κάμερα τώρα χλωμό. Και εγώ προσανατολίζομαι στο Sony ECM-XYST1M το οποίο δείχνει αξιοπρεπές και έχει και το stero που λες. Ο εξωτερικός καταγραφέας είναι λίγο μπελάς με το συγχρονισμό και επειδή δεν ζητάω ήχο χόλυγουντ αλλά κάτι απλά αξιοπρεπές για προβολή θα δοκιμάσω το ECM-XYST1M

εφοσον δεν εχει mic in , μπορεις να βαλεις μονο τα 2 σονυ .
Το δευτερο ειναι προτιμοτερο, μιας και ειναι στερεο κι εχει επιλογη για μεταβλητη γωνια ακροασης ( 0 - 120 μοιρςς) , που σημαινει οτι μπορεις να το χρησνιμοποιησεις και για μουσικη αλλα και συνετετυξεις .
Εχει επισης και δικο του mic in, ωστε αν θελεις αργοτερα να βαλεις και αλλο δικο σου μικροφωνο.

Φυσκα υπαρχουν κι αλλες επιλογες για εξωτερικο εγγραφεα αν θες, οπως το οικονομικο ζοομ η1

ειναι ανεξαρτητος εγγραφεας, που σημαινει οτι μπορεις να το χρησιμοποιησεις με οποιαδηποτε καμερα αργοτερα.
Το μονο θεμα ειναι οτι πρεπει μετα να συγχρονισεις τηον ηχο του εγγραφεα με αυτον της καμερας στον υπολογιστη.

Το μικροφωνο της sony δε δουλευει με καμια αλλη καμερα αλλης μαρκας.

Καλημέρα παιδιά. Μπορεί να μου πει κάποιος που μπορώ να βρώ απ' τις ρυθμίσεις να τραβάει η μηχανή σε 3 διαφορετικές εκθέσεις? Έχει ενεργοποιηθεί καταλάθος και τώρα δεν μπορω να το βρώ ωστε να το απενεργοποιήσω με τπτ. Σας ευχαριστώ!