Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Απενεργοποίησε επίσης να την επιλογή συνεχούς προ εστίασης αυτό βοηθά αρκετά τη μπαταρία.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι με μια βόλτα έφαγα σχεδόν όλη την μπαταρία. Δεν έχω συνηθίσει ακόμα το ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Αυτό πιυ βλέπω κάποιες φορές έχει διαφορά με αυτό που αποτυπώνεται και με αυτό που βλέπει το μάτι κανονικά. Είναι θέμα συνήθειας.

Απενεργοποίησε επίσης να την επιλογή συνεχούς προ εστίασης αυτό βοηθά αρκετά τη μπαταρία.

Το έχω απενεργοποιήσει κι αυτό γιατί δεν το χρειαζόμουν. Μου φαίνεται ότι οι φωτογραφίες δεν έχουν οξύτητα. Τραβάω σε raw.

Όσο τη δουλεύεις τόσο θα βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες σε οξύτητα.... ανέβασε μια δυο να τις δω να παίξω μαζί τους.

Μη περίμενεις και θαύματα με το κιτ... Μονο με κάνα καλό Prime θα βγάλεις το μέγιστο.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Δεν περιμένω θαύματα αλλά μου φαίνονται πολύ μαλακές. Ο 18-55 nikkor είναι πολύ πιο οξύς. Η κάτι δεν κάνω καλά.

Αν κρίνω από τις βαθμολογίες και του dxo δεν πρέπει να απορώ.

Το έχουμε πολλές φορές... Ο κιτ της σονυ υπολείπεται.
Μόνο φορητότητα έχει, για γενική χρήση ειναι οκ, αν θέλεις απόδοση της προκοπής, πρέπει να πας σε άλλους φακούς.

Επισης να τραβάς με διάφραγμα 5.6 έως 8, εκεί κάτι γίνεται.

Για να πάρεις εξαιρετικές φωτογραφίες πρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο όπως παρακάτω, εμείς Photoshop
Είναι λογικό να μην μείνεις ευχαριστημένος τη πρώτη μέρα η τη δεύτερη άσχετα αν έχεις εμπειρία από φωτογραφία. Προσωπικά σε τρεις μέρες κάνω τουλάχιστον 2000 κλικς μαθαίνοντας τη κάθε μου κάμερα.... ακόμη καλύτερα συνδεδεμένη πάνω σε lightroom για Online προβολή να βλέπω άμεσα τα λάθη μου.
Αν φωτομετρήσεις σωστά με δυο κινήσεις στο Ps κάνεις θαύματα.

copy-1.jpg

Μάλιστα.

Ηια κάποια στιγμή ανησύχησα. Νόμιζα ότι είχε πρόβλημα η μηχανή ή φακός με την εστίαση. Δοκίμασα manual εστίαση με focus peaking σταθερή λήψη, λήψη με σταθεροποίηση λήψη χωρίς κλπ.

Δεν μπορώ να ανεβάσω φωτό τώρα σε καλή ανάλυση. Είμαι εκτός και δεν έχω μαζί μου τα pcιά μου. Αυτή που ανέβασα περνάει την μετατροπή της εφαρμογής και καταλήγει 1mb....

Δεν καταφέρνει να γράψει τις μίκρο λεπτομέρειες και τα περιγράματα είναι soft focus.

Θα το φτιάξουμε κι αυτό... Μάλλον για τον 16άρη prime με βλέπω.

Αυτόν εννοούσα.

Γενικά έχω θέμα με την οξύτητα σαν Παναγιώτης. Ο μόνος φακός που με έχει ικανοποιήσει είναι ο Helios 81n. Βέβαια για να είμαι αντικειμενικός δεν έχω πάρει κάποιον πιο αξιόλογο φακό (για την nikon) από τον 18-55 και 55-200. ( ο τελευταίος είναι μια χαρά)

Ευτυχώς που τα συζητάμε αλλιώς θα την πατούσα.
Οπότε ο κιτ είναι έτσι θαμπός λοιπόν. Είναι λες και έχει μονίμος difraction.

Καλοί και οικονομικοί είναι οι SIGMA 19mm 30mm kai 60mm.
Επισης πολύ καλος, φωτεινός και οικονομικος ειναι ο sigma 30mm 1.4.

Απο Sony, οι 24mm, 35mm OSS kai 50mm OSS , 1.8 όλοι.

Πάντως το γουστάρω πολύ το μηχανάκι. (a6000) Τράβηξα κάτι φωτό σήμερα και μου φαίνονται χάρμα! Τα χρώματα βέβαια είναι λίγο θερμά ή έντονα αλλά σε τοπία που τραβάω και ασχολούμαι δίνουν ωραίο αποτέλεσμα. Κάτι φωτογραφίες του γιου μου ήταν λίγο υπερβολικές στην χρωματική απόδοση από ότι έχω συνηθίσει. Μένει βέβαια να τις δω και στο pc.

Καλοί και οικονομικοί είναι οι SIGMA 19mm 30mm kai 60mm.
Επισης πολύ καλος, φωτεινός και οικονομικος ειναι ο sigma 30mm 1.4.

Απο Sony, οι 24mm, 35mm OSS kai 50mm OSS , 1.8 όλοι.

Από αυτούς πουωγράφεις ο πιο ιδανικός για μένα είναι ο 19άρης sigma.

Πειραματίσου με τις ρυθμισεις για χρωματικα προφίλ.
Αλλάζουν πολυ τα χρώματα μ αυτα.

Για πορτραίτα π δοκίμασε τα neutral, autumn κλπ
Μειωσε το χρώμα και το κοντράστ αν χρειαστεί.
Γενικά πειραματίσου... Έχει πολύ ψωμί η μηχανη

Πειραματίσου με τις ρυθμισεις για χρωματικα προφίλ.
Αλλάζουν πολυ τα χρώματα μ αυτα.

Για πορτραίτα π δοκίμασε τα neutral, autumn κλπ
Μειωσε το χρώμα και το κοντράστ αν χρειαστεί.
Γενικά πειραματίσου... Έχει πολύ ψωμί η μηχανη

Συμφωνώ.

Στις ημέρες μας σχεδόν όλες οι μηχανές παραμετροποιούνται σχεδόν πλήρως. Οπότε πολλές φορές δεν πρέπει να γκρινιάζουμε. Να σας πω την αλήθεια η χρωματικές τις αποδόσεις μου θυμίζουν slides και σκέφτομαι να την αφήσω ως έχει προς το παρόν. Αρχίζει και μου αρέσει πάρα πολύ. Μου αρέσουν επίσης οι δυναμικές αντιθέσεις φωτεινών και σκιερών τμημάτων στις φωτογραφίες και το πως αποδίδονται.

Εμενα με εντυπωσιαζει που η a6000 μετα απο τρια χρονια στεκεται μια χαρα σε επιδοσεις και τιμη! Την αγορασα 730 το 2014 και σημερα παιζει 550-600.
Ασος για την sony αυτο το μοντελο.

Εμενα με εντυπωσιαζει που η a6000 μετα απο τρια χρονια στεκεται μια χαρα σε επιδοσεις και τιμη! Την αγορασα 730 το 2014 και σημερα παιζει 550-600.
Ασος για την sony αυτο το μοντελο.

Παρόλο που την πήρα τώρα και δεν έχω εμπειρία απόβτα προηγούμενα χρόνια μου βγάζει κι εμένα αυτήν την αίσθηση. Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή ότι είναι παλιό μοντέλο ή ότι υπολείπεται. Μπορώ να πω ότι σήμερα με εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Τουλάχιστον από όσο μπορώ να καταλάβω από την οθόνη της μηχανής.

Σήμερα γέμισα σχοδόν μια 8άρα κάρτα μνήμης. Περίπου 250 φωτό.

Ο 18-55 sony oss λέει τίποτα;

http://www.skroutz.gr/s/446706/Sony-E18-55mm-f-3-5-5-6-Zoom-lens.html

Last edited:

Τι εννοώ με δύο κινήσεις στο Ps ....την έσκισα λίγο παραπάνω ... χμ παραμάζεψε σκόνη
με τον ίδιο φακό σε χαμηλό φωτισμό.
1/40 f3.5 iso 1600 16mm >crop

papios 2.jpg

Last edited:

Μη ψάχνεις για ζοομ... Κοίτα αυτούς που σου είπαμε... Απο ζοομ μόνο ο 10-18 και 18-105 αξίζουν, αλλά είναι ειδικού σκοπού.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Έχω καλομάθει με τους ζουμ μου φαίνεται. Γιατί λέτε τον 18-105 ειδικού σκοπου;

Αν πάρω prime με βλέπω όπως είπα και πριν ια τον 19άρη.