Sony α6000

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Διαβάζω το θέμα και βλέπω πως το θέμα σταθεροποιηση το έχετε στο θεό.Με τις φιλμάτες τι κάναμε ρε παλικάρια;
Σταθεροποίηση μόνο για το βίντεο είναι αισθητή η έλλειψη.

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Με τις φιλμάτες είμασταν 30 χρόνια νεώτεροι, οπότε το χέρι ήταν "βράχος" :bigcry::flipout:

edit: εντάξει - την ημέρα κάτω από τα 28mm (FF) δεν μετράει πολύ, αλλά σε εσωτερικούς χώρους ή το βράδυ...

Γι αυτό μιλάμε κυρίως... Για το βίντεο.
Για φωτογραφία μπορούμε και χωρίς σταθεροποιηση, τουλάχιστον σε νορμάλ φως.
Το βράδυ και με στατικά θέματα σίγουρα βοηθάει.

Το βίντεο ειναι πολύ πιο απαιτητικό και γι αυτό υπάρχει τέτοια εξέλιξη συνεχώς.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Με τις φιλμάτες είμασταν 30 χρόνια νεώτεροι, οπότε το χέρι ήταν "βράχος" :bigcry::flipout:

edit: εντάξει - την ημέρα κάτω από τα 28mm (FF) δεν μετράει πολύ, αλλά σε εσωτερικούς χώρους ή το βράδυ...

σωστός,βράχος και όχι μόνο το χέρι.

Η σταθεροποίηση με βοηθάει πάρα πολύ. Αν και δεν είμαι πολύ μεγάλος (37) τα χέρια μου δεν είναι πολύ σταθερά. Βέβαια δεν μιλάω για κάτι τραγικό αλλά όπως και να έχει με βοηθάει. Έχει τύχει και με σταθεροποίηση να μην προσέξω και να μου έχει βγει κουνημένη η φωτό με 1/125 και 55mm.

Βοηθάει όπως και να έχει. Ειδικά με αισθητήρες υψηλής ανάλυσης. (Έχω την εντύπωση).

Με τις φιλμάτες πριν πατήσω το κουμπί προετοιμαζόμουν πάντα.

Καλημέρα

Σήμερα το πρωί είχα την ευκαιρία να ρίξω μια γρήγορη ματιά στις φωτογραφίες από την Sony a6000. O φακός κιτ είναι τελικά λίγος γι αυτό που χρειάζομαι. Για να έρθουν στα ίσια τους οι φωτό σε οξύτητα χρειάζεται πείραγμα στο ACR. Θα μπορούσε και καλύτερα. Κατά τα λοιπά θα φροντίσω να ανεβάσω σύντομα δείγματα στο φόρουμ και στο flickr. Μου αρεσει η συμπεριφορά όσον αφορά το δυναμικό έυρος που είναι και ένας από τους λόγους που την επέλεξα (μετά από μελέτη dxo και λοιπών reviews). Φάνηκε και εκ του αποτελέσματος σε αρκετές φωτό με μεγάλο δυναμικό εύρως. Τα αρχεία raw έχουν αρκετή 'ελαστικότητα' (επιτρέψτε μου τον όρο) και γενικά με ευχαριστεί το αποτέλεσμα σαν πρώτη επαφή. Θα επανέλθω πιο αναλυτικά μόλις δουλέψω τις πρώτες φωτογραφίες. Στα υψηλά iso βλέπω χρωματικό θόρυβο ο οποίος όμως διορθώνεται εύκολα στο post processing και δεν είναι άξιος λόγου.

Άντε να πάω σπίτι να παίξω λίγο με τα πρώτα αρχεία. Νομίζω πως με f/11 παίρνω λίγο καλύτερα αποτελέσματα από τον κιτ φακό με λιγότερο softness γύρω από τα περιγράμματα των ειδώλων. Με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα είναι και λες και έχουν αύρα τα περιγράμματα των ειδώλων σε μεγέθυνση. Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεται τι εννοώ.
Τα χρώματα στην οθόνη του υπολογιστή μου δεν είναι όπως στις μηχανής (φυσικά και λογικά) και δεν φαίνονται τόσο ζεστά όσο στην οθόνη της sony. Το τελευταίο σχόλειο με επιφύλαξη καθώς μένει να μελετήσω καλά τα αρχεία.

Ο φακός πάντως είναι soft focus.... Για να έρθει σε οξύτητα (για τα γούστα μου) πρέπει να ανεβάσω στο 60 (από 25 σε default) την ρύθμιση οξύτητας στο ACR.

Ομολογώ εξαιρετική εμπειρία χρήσης το να έχεις μία α6000 στα χέρια σου, που δημιουργεί με την συμβίωση σχέση εθιστική. Ήθελα να την έχω συνέχεια στα χέρια μου και να τραβάω φωτογραφίες. Με ενθουσιάζει το γεγονός ότι κρατώ ένα μικρό σώμα πολύ ικανό και ευέλικτο!

Καλημέρα

Σήμερα το πρωί είχα την ευκαιρία να ρίξω μια γρήγορη ματιά στις φωτογραφίες από την Sony a6000. O φακός κιτ είναι τελικά λίγος γι αυτό που χρειάζομαι. Για να έρθουν στα ίσια τους οι φωτό σε οξύτητα χρειάζεται πείραγμα στο ACR. Θα μπορούσε και καλύτερα. Κατά τα λοιπά θα φροντίσω να ανεβάσω σύντομα δείγματα στο φόρουμ και στο flickr. Μου αρεσει η συμπεριφορά όσον αφορά το δυναμικό έυρος που είναι και ένας από τους λόγους που την επέλεξα (μετά από μελέτη dxo και λοιπών reviews). Φάνηκε και εκ του αποτελέσματος σε αρκετές φωτό με μεγάλο δυναμικό εύρως. Τα αρχεία raw έχουν αρκετή 'ελαστικότητα' (επιτρέψτε μου τον όρο) και γενικά με ευχαριστεί το αποτέλεσμα σαν πρώτη επαφή. Θα επανέλθω πιο αναλυτικά μόλις δουλέψω τις πρώτες φωτογραφίες. Στα υψηλά iso βλέπω χρωματικό θόρυβο ο οποίος όμως διορθώνεται εύκολα στο post processing και δεν είναι άξιος λόγου.

Άντε να πάω σπίτι να παίξω λίγο με τα πρώτα αρχεία. Νομίζω πως με f/11 παίρνω λίγο καλύτερα αποτελέσματα από τον κιτ φακό με λιγότερο softness γύρω από τα περιγράμματα των ειδώλων. Με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα είναι και λες και έχουν αύρα τα περιγράμματα των ειδώλων σε μεγέθυνση. Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεται τι εννοώ.
Τα χρώματα στην οθόνη του υπολογιστή μου δεν είναι όπως στις μηχανής (φυσικά και λογικά) και δεν φαίνονται τόσο ζεστά όσο στην οθόνη της sony. Το τελευταίο σχόλειο με επιφύλαξη καθώς μένει να μελετήσω καλά τα αρχεία.

Ο φακός πάντως είναι soft focus.... Για να έρθει σε οξύτητα (για τα γούστα μου) πρέπει να ανεβάσω στο 60 (από 25 σε default) την ρύθμιση οξύτητας στο ACR.

Ομολογώ εξαιρετική εμπειρία χρήσης το να έχεις μία α6000 στα χέρια σου, που δημιουργεί με την συμβίωση σχέση εθιστική. Ήθελα να την έχω συνέχεια στα χέρια μου και να τραβάω φωτογραφίες. Με ενθουσιάζει το γεγονός ότι κρατώ ένα μικρό σώμα πολύ ικανό και ευέλικτο!

Γεια σου φιλε Πανο.Σας παρακολουθω εδω και λιγο καιρο(εχω τελειωσει 2 μηνες τωρα Ε.Φ.Ε),αλλα καθοτι δεν ειμαι εξοικειωμενος με τους τεχνικους ορους που αναφερεστε δεν παρεμβαινω στις συζητησεις σας.Τωρα ομως θελω την βοηθεια σου στο σημειο πρέπει να ανεβάσω στο 60 (από 25 σε default) την ρύθμιση οξύτητας στο ACR.Τι ειναι το ARC και που βρισκεται,αν το θετω σωστα.

Υ.Γ.Ετοιμαζομαι να ξαναπαω στην Πολη με την Α6000 και το εχω ριξει στο διαβασμα.

Adobe Camera Raw:
Είναι το plug - in του Photoshop για την επεξεργασία των RAW αρχείων.

Την ίδια δουλειά κάνεις και με το Lightroom, αφού ουσιαστικά είναι η ίδια "μηχανή επεξεργασίας".

Adobe Camera Raw:
Είναι το plug - in του Photoshop για την επεξεργασία των RAW αρχείων.

Την ίδια δουλειά κάνεις και με το Lightroom, αφού ουσιαστικά είναι η ίδια "μηχανή επεξεργασίας".

Ευχαριστω πολυ Κυριε διαχειριστα.
Υ.Γ.Απο το περασμενο Σαββατο ξεκινησα μαθηματα photoshop.

JUPIO ΜΠΑΤΑΡΙΑ NP-FW50 ΓΙΑ SONY 1080MAH

Από Ελλάδα

jupio-fw-50-500x500.jpg

https://www.videophot.gr/index.php?route=product/product&product_id=2189&search=jupio+sony&description=true&category_id=0&page=3

Καλησπέρα!

Τα πρώτα μου καλά δείγματα με την α6000.

https://www.flickr.com/photos/panos_adgr/albums/72157680440114914

Πολύ ωραίες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να έχει τοσο bokeh ο κιτ φακός με διάφραγμα στο 8 (ρωτάω ως αρχάριος).
Επίσης κάνενα blower για τον αισθητήρα έχει να προτείνει κάποιος? Έχω δει το κλασσικό που προτείνουν όλοι ( http://www.ebay.com/itm/Giottos-Bla...231126?hash=item5d69843756:g:NKAAAOSwLnBX92j2 ) αλλά αρκετά τα 16. Κάτι blowers που βλέπω σε ebay απο Κίνα, παρόμοια (σε μέγεθος τουλάχιστον) με αυτό της Giotto, με 2 ευρακια εχουν δοκιμαστει απο κανέναν?

Και μένα μου έκανε εντύπωση το Bokeh!

Τελικά ο κιτ φακός στα κοντινά κάτι κάνει. Θέλει προσοχή το σημείο εστίασης. Στην αρχή την είχα να διαλέγει μόνη της αλλά μετά το άλλαξα.

Μου αρέσει πολύ τελικά η α6000!:Banane0:

Πολύ ωραίες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να έχει τοσο bokeh ο κιτ φακός με διάφραγμα στο 8 (ρωτάω ως αρχάριος).
Επίσης κάνενα blower για τον αισθητήρα έχει να προτείνει κάποιος? Έχω δει το κλασσικό που προτείνουν όλοι ( http://www.ebay.com/itm/Giottos-Bla...231126?hash=item5d69843756:g:NKAAAOSwLnBX92j2 ) αλλά αρκετά τα 16. Κάτι blowers που βλέπω σε ebay απο Κίνα, παρόμοια (σε μέγεθος τουλάχιστον) με αυτό της Giotto, με 2 ευρακια εχουν δοκιμαστει απο κανέναν?

Επίσης κανένα μαγαζί που να καθαρίζει τον αισθητήρα και κόστος περίπου?

Επίσης κανένα μαγαζί που να καθαρίζει τον αισθητήρα και κόστος περίπου?

Πάντως 2-3 φορές που αντιλήφθηκα σκόνη στο αισθητήρα με ένα απλό φύσημα από το πλάι καθάρισα. Και αυτό στα θετικά!

Πάρε ένα απλό blower από ένα φωτομάγαζο.