Sony α6300 - παρουσίαση και φωτογραφική χρήση

Re: Sony A6300

Εμείς φταίμε.
Ούτε μία sony A6300 από Ελλάδα, ούτε μία fuji X από Ελλάδα μέχρι να γίνουν οι τιμές Ευρωπαϊκές.
Να μάθουν οι αντιπροσωπείες να σέβονται τα χρήματα μας.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι τιμες στην Ελλαδα ειναι αντιστρόφως αναλογες με τις οικονομικες δυνατοτητες του πληθυσμού...

ΥΓ Μια μπαταρια θελω να αγορασω και ειναι φτηνοτερο να την παρω απο Γερμανια με τα μεταφορικα , παρα απο καταστημα στην Ελλαδα...

Φαίνεται στην Ελλάδα έχει επίχρυσο Λουράκι!
1190 στο Ιταλικό Amazon.
200 ευρώ είναι 200 ευρώ, είναι ο μισός μηνιαίος μισθός για κάποιους.
Ε ρε ξύλο που το θέλουμε σε αυτή τη χώρα.

Βέβαια αυτός με 400 τον μήνα δεν σκέφτεται την μηχανή των 1400 αλλά δεν του περισσεύουν ούτε για κόμπακτ των 60 ευρώ... Απο την άλλη ο αντιπρόσωπος σου λέει 3 μηχανές να δίνω τον μήνα 400 κέρδος απο την κάθε μια βγάζω 1200 και είμαι άρχοντας!

αυτοι οι αντιπρόσωποι δουλεύουν με την λογική να πιάσω κορόιδα όσους δεν ψαχνονται απο εξωτερικό ή δεν ρισκάρουν αγορές απο έξω.

δεν τους νοιάζει να πουλήσουν πολλά με χαμηλό κέρδος θέλουν λίγα με υψηλό. Τα πολλά με χαμηλό κέρδος σημαίνουν μεγάλη απασχόληση του μαγαζιού άρα υπαλλήλους και έξοδα διαχείρισης.

Last edited:
Απάντηση: Sony A6300

Οι ανθρωποι νομιζω οτι ζουν σε αλλο πλανητη. Σημερα ετυχε και περναγα εξω απο ενα sony center και μπηκα λιγο να χαζεψω. Ε λοιπον ειχε την rx100 m3 στην προνομιακη τιμη των 995 ευρω.

"Regarding the a6300.
It is a very nice camera for shooting video but one of my main concerns especially for shooting sport videos is its strong rolling shutter effect.
We will publish our lab test results early next week and I can already tell you
that it is the worse camera we ever tested when it comes to the rolling shutter effect."

https://www.cinema5d.com/sony-a6300-review-real-world-video-first-impressions/

Για σπορ βίντεο δεν είναι καμία dslr.... Θα πρόσθετα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Από τον ίδιο....

Johnnie Behiri*March 5, 2016

Hi Ferri.

Most if not all those DSLRs/mirrorless cameras suffers form a certain degree of rolling shutter effect.

If I was in the same position as you, I would have given the a6300 a chance and get it from a reputable retailer, one that I could easily have send it back if not to my liking.

That’s the only way to assure that the rolling shutter is not limiting you during the sport filming you are about to do.

Thanks..

Johnnie

Το ότι πάσχουν όλες οι dslr/mirrorless από το φαινόμενο rolling shutter σε ένα βαθμό είναι γνωστό.

Ότι η νεοαφιχθείσα και πολυαναμενόμενη a6300, που δεν τη λες και φθηνή στα 1400 σώμα, πιθανότατα θέτει νέα όρια προς τα κάτω, εκπλήσει δυσάρεστα.

H a6000 ήταν μεγάλη επιτυχία.
Έκανε τα πάντα και πολύ καλά.
Συν την πολύ καλή τιμή της, έγινε best seller.
Η α6300 για ενδιάμεσο μοντέλο - αρπαχτή μου κάνει.
Βολεύτηκε μου φαίνεται η sony, αποχώρησε και η samsung, ανταγωνισμός μηδέν.
Το καλοκαιράκι+ που θα έχουμε εξελίξεις τη βλέπω να βγάζει καινούργιο μοντέλο.
Μέχρι και η ονομασία της εκεί παραπέμπει.

Μετά από 2 χρόνια θα βγάλει νέο μοντέλο. Δεν έχει καμία σχέση με την α6000 πάρα μόνο στο σώμα. Πιο πολύ μοιάζει με a7rii mini πάρα σαν συνέχεια της α6000. Πιστεύω η τιμή θα πέσει μετά από 3-4 μήνες αρκεί να φύγουν τα capital control.

Τα πρώτα αποτελέσματα του τεστ που έκανε το cinema5d.

Ανάμεικτα αποτελέσματα.

Δυναμικό εύρος, ποιότητα-ευκρίνεια εικόνας* και απόδοση σε χαμηλό φωτισμό στα πολύ θετικά έως κορυφαία. *4Κ

Αρκετά κακό HD, χείριστο Rolling Shutter.

Για να κρατήσει τις ισορροπίες η σόνυ μεταξύ των μοντέλων της ώστε να μην είσαι απόλυτα ευχαριστημένος με κανένα μοντέλο,
πρέπει να σπαταλάει περισσότερο χρόνο απ' ότι στο R&D για να το καταφέρει.

δε νομιζω οτι το HD θ απασχολησει κανενα... τραβα συνεχεια 4Κ και αμα θελεις το κανεις downscaling σε 1080.

Για το RS τα εχουμε πει...

Χαχα! Ωραίος!
Αφού ανοίγει η μηχανή και τραβάει 4Κ όλα καλά!
Τράβα 4Κ και μη σε νοιάζει τίποτα.
Μα...
Τι μα, 4Κ και τα μυαλά στα κάγκελα.
Ο καλύτερος πελάτης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στάθη βλέπω ότι δεν έχεις πάρει με καλό μάτι τη μηχανή.

Ό,τι διαβάζω μεταφέρω, δεν τα βγάζω απ' το κεφάλι μου! :smile:

Μια χαρά είναι η μηχανούλα με τα συν και τα πλην της. Στα 800-900 είναι ιδανική.

Επίσης είμαι λίγο απαιτητικός. Τόσο δύσκολο τους ήταν να έχει καλύτερο HD για πιο καλό slow motion; Στα 50-60fps όχι στα 100-120.
Δεν τα κόβω από κανένα δέντρο τα χρήματα, θέλω να πιάσουν τόπο εκεί που θα τα δώσω.
Η NX1 βγήκε πριν 1,5 χρόνο και είναι δίπλα δίπλα...

Last edited:

Οταν εχεις 4Κ , δε νομιζω οτι χρειαζεται να τραβας 1080 για κανενα λογο πια.
Μονο για SLOW MOTION.

Τα αρχεια δεν ειναι τοσο μεγαλα και οι καρτες ειναι πολυ φτηνες πια.
Εκμεταλλευεσαι το καλυτερο που μπορει να σου δωσει και αυτο ειναι το 4Κ.

Μπορεις ευκολα ν ανοιξεις ενα 1080 timeline και να εχεις 1080 output ΠΟΛΥ καλυτερο απο οποιοδηποτε native 1080.

Κανεις δεν ειπε οτι δεν εχει θεματα ή οτι ειναι η τελεια μηχανη... το αντιθετο μαλιστα.

Εγω , οπως ειπα, δε θα τη παρω γιατι τη θεωρω ακριβη και μου λειπει το touch screen κα ισως το IBIS σε αυτη τη τιμη (ειδικα στην Ελλαδα) .

Αλλα αυτα που αναφερεις εσυ, δεν τα θεωρω προβλημα, ειναι απλα για να γκρινιαζουμε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony A6300

Οταν εχεις 4Κ , δε νομιζω οτι χρειαζεται να τραβας 1080 για κανενα λογο πια.
Μονο για SLOW MOTION.

Ακριβώς!

Κανεις δεν ειπε οτι δεν εχει θεματα ή οτι ειναι η τελεια μηχανη... το αντιθετο μαλιστα.

Αλλα αυτα που αναφερεις εσυ, δεν τα θεωρω προβλημα, ειναι απλα για να γκρινιαζουμε.

Δεν νομίζω, αυτά είναι τα θέματα της μηχανής.