Sony α6300 - video

Re: Sony 6300 - video

3evD28.jpg

Μου αρέσει έκανε τη διαφορά στο αεροπλανάκι στη μύτη και τα ροδαλά μάγουλα.
..σε μία κάμερα μπαίνει;

Σε απεριόριστες.
Δεν είναι κάτι που εγκαθιστάται.

Ρυθμίσεις των προφίλ είναι και του wb.
Αν επιλέξεις picture profile και δεξί κλικ θα δεις τι μπορείς να αλλάξεις.

Ολόκληρο εργοστάσιο είναι το μενού των picture profiles.

Π.χ. και στην RX100V:

Profile OFF / Profile ON

6exi5P.jpg

Μου αρέσει έκανε τη διαφορά στο αεροπλανάκι στη μύτη και τα ροδαλά μάγουλα.
..σε μία κάμερα μπαίνει;

Με κάθε διάθεση χιούμορ... έβγαλες συμπέρασμα από το αεροπλανάκι με αυτό τον φωτισμό και το προφανώς ψηλό iso ότι αυτά είναι χρώματα Canon;

Οι canon φημίζονται για τα ζεστά τους χρώματα ειδικά σε ανθρώπους. Σε τέτοια θέματα Nikon - Sony είναι εντυπωσιακότερες όπως είναι.

edit με πρόλαβε o tzo παραπάνω με νέο δείγμα. Κάτι γίνεται τώρα...

Νέο edit: δηλ ο τύπος βρήκε μια ρύθμιση που θεωρητικά μπορεί να την κάνει ο καθένας και την πουλάει; Χεχε καλό... αλλά λίγο αρπαχτή. Αν.. μαρτυρήσεις τις ρυθμίσεις θα έχεις παρανομήσει άραγε ή είναι πνευματικό του δικαίωμα;

Last edited:

Δεν το βλέπω σε καλιμπραρισμένο monitor και έχω και ένα ελαφρύ θεματάκι με τα χρώματα. Με επιφύλαξη λέω ότι πράγματι πήγε να προσομειώσει το χρώμα ΚΑΠΟΙΩΝ Canon στις επιδερμίδες αλλά νομίζω ότι μωβίζει λίγο παραπάνω. Η μείωση του contrast βοήθησε να φανούν κάποιες λεπτομέρειες καλύτερα και να μαλακώσει η εικόνα και στο βίντεο πράγματι το προτιμώ αυτό.

Φυσικά και όχι είπα τι μου άρεσε στη φωτογραφία που είδα.
.. επίσης σε άλλο μου ποστ έγραψα...προτιμώ τα χρώματα της Sony είναι πιο ρεαλιστικά και παίζω όπως θέλω εγώ στη συνέχεια.
δε με παρακολουθείς -bye-

Με κάθε διάθεση χιούμορ... έβγαλες συμπέρασμα από το αεροπλανάκι με αυτό τον φωτισμό και το προφανώς ψηλό iso ότι αυτά είναι χρώματα Canon;

Οι canon φημίζονται για τα ζεστά τους χρώματα ειδικά σε ανθρώπους. Σε τέτοια θέματα Nikon - Sony είναι εντυπωσιακότερες όπως είναι.

edit με πρόλαβε o tzo παραπάνω με νέο δείγμα. Κάτι γίνεται τώρα...

Νέο edit: δηλ ο τύπος βρήκε μια ρύθμιση που θεωρητικά μπορεί να την κάνει ο καθένας και την πουλάει; Χεχε καλό... αλλά λίγο αρπαχτή. Αν.. μαρτυρήσεις τις ρυθμίσεις θα έχεις παρανομήσει άραγε ή είναι πνευματικό του δικαίωμα;

Χεχε, μήπως τελικά σου αρέσουν της Canon και δεν το ήξερες;
θα σε παρακολουθώ λοιπόν :-)

Γενικά στο βίντεο είναι παλούκι το όμορφο χρώμα. Μιας και πιάσαμε το χρώμα πάρχει εύκολος τρόπος μέσω Davinci resolve να φτιάχνεις δικό σου Lut για συγκεκριμένη μηχανή, για συγκεκριμένη λήψη, χρησιμοποιώντας απλά ένα καρέ του βίντεο και το αγαπημένο σου πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας. Πρόσφατα τον ανακάλυψα αλλά δεν θυμάμαι που το διάβασα. Έχει ξαναγραφτεί ή να το γράψω;

Last edited:

Στο δείγμα με τα χέρια, στα γρήγορα.... έρχεται σχεδόν ίδιο

Photoshop > selective color

NATURAL

cyan +1
magenta+6
yellow-17
black-7

RED
cyan -12
magenta +2
yellow-2
black-11

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χρησιμοειώ Premiere
Σώζω σε tiff δείγμα και το επεξεργάζομαι στο photoshop στη συνέχεια το σώζω σε cube, προφανώς γίνεται σε όλα τα προγράμματα.

Μάλιστα... αν δουλεύεις photoshop εννοείται το φτιάχνεις 3Dlut απ' ευθείας...

Υποθέτω όμως καλύτερα να περαστεί απ' ευθείας το προφίλ στη μηχανή πριν τη δημιουργία του αρχείου σωστά;

Α, έκανες edit είδα. Όχι δεν γίνεται σε όλα τα προγράμματα. Πχ στο lightroom δεν γίνεται(νομίζω),, στο aftershot δεν γίνεται, στο Gimp επίσης νομίζω δεν έχει επιλογή και σε πολλά άλλα. Πχ εγώ photoshop δεν γνωρίζω καθόλου.

Last edited:

Αυτό θα ήταν το καλύτερο στη συνέχεια θα έχεις λιγότερη δουλειά και αυτό γιατί με software χρειάζεσαι επανωτά cube .. για εξωτερικές λήψεις, έσω κλπ.

Απάντηση: Re: Sony 6300 - video

Εγώ βλέπω ότι με το profile off τα χρώματα είναι πολύ καλύτερα.

Το χέρι με το profile on είναι εκτός πραγματικότητας, φουλ ματζέντα.

Προφανώς το profile προσθέτει μπλε. Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος; Υποτίθεται ότι το έφτιαξε για καλύτερα skintones.

Sony 6300 - video

Οι σονυ έχουν κάποιες αδυναμίες σε τεχνητό φωτισμό, όπως επίσης κλιπαρουν το μπλε σε blue Light κλπ
Τα profile λειτουργούν καλά σε αυτές τις συνθήκες και όχι μόνο.

Αν θέλετε να δείτε που ακριβώς βοηθάει, δείτε το βίντεο παραπάνω, που έχει ακριβώς αυτά τα προβλήματα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Μειώνοντας ελάχιστα saturation στο ps
η δουλειά που κάνει το profile είναι πολύ καλή.
Εύχομαι να βγάλουν και για τις υπόλοιπες κάμερες θα έκαναν τη δουλειά μας πολύ πιο άνετη.

WCCc7 psl.jpg

Sony 6300 - video

Επειδή το προηγούμενο βίντεο είχε κάποιο θέμα με τον ήχο, το ξαναβαζω εδώ.
Έχει πλάνα με όλα τα γνωστά θέματα της σονυ, ειδικά σε τεχνητό φωτισμο και skin tones.
Να πω φυσικά ότι όλα σχεδόν τα θέματα λύνονται αν χρησιμοποιήσεις Slog, αλλά θέλει πολύ δουλειά στο ποστ.

https://youtu.be/PQXg38qaRuY

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να πω επίσης ότι τα συγκεκριμένα profiles σαφώς και επί δέχονται tweaking -πειραγματος, κάθε πλάνο είναι ξεχωριστό.

Γιάννη αv μιλάς και για την φωτογραφία, συμφωνώ απόλυτα κι ας έχω δει σχετικά λίγα αρχεία τους ειδικά για τον τεχνητό φωτισμό. Σε μέρα θα έλεγα ότι έχουν και χαρακτήρα όπως φορτώνουν τουλάχιστο στο lightroom. Αυτό το κλιπάρισμα στο blue light το κάνει πολύ και η Olympus μου στο βίντεο... σε καταστροφικό βαθμό αν δεν υποεκθέσεις αρκετά. Και στο βίντεο δεν έχεις και τον φωτισμό που θες όπως στη φωτογραφία που πχ με ένα φλας ασύρματο με bounce στη οροφή το κάνεις κυρίαρχο.

Πάντως παιδιά η πλειοψηφία των φωτογραφιών που βλέπω από Sony ακάθρεπτες συγχωρέστε με αλλά δεν μου αρέσουν σαν χρώματα. Πολύ τεχνητά, άοσμα, λες και λείπουν τόνοι και διαβαθμίσεις χρωμάτων. Σίγουρα μπορείς να τις φτιάξεις, αλλά υποθέτω οι περισσότεροι "καθοδηγούνται" από το πως ανοίγει μια φωτογραφία αρχικά στο lightroom και ξεκινάνε από κακή βάση ίσως. Μπορεί να είναι και θέμα της adobe και να θέλουν διαφορετικά προφίλ εισόδου. Από την άλλη είναι εντυπωσιακές με την καθαρότητά τους τη νύχτα λόγω έλειψης θορύβου.

Αντίθετα από Α99 που έχω δει μου άρεσαν πολύ περισσότερο. Ίσως ήταν και η ιδέα μου όμως, ίσως να είναι και θέμα γραψίματος των φακών γιατί της Α99 ήταν με zeiss 24-70. Μήπως οι e-mount φακοί "σκληραίνουν" λίγο την εικόνα; Κοιτάξτε λίγο πάνω το χέρι πχ στον αντίχειρα στο πάνω μέρος δεν υπάρχει πληροφορία στα σκοτεινά.

Όσο για το τι είναι "πραγματικό" και τι όχι... μεγάλη κουβέντα. Ούτε με profile on ούτε με off είναι έτσι το ανθρώπινο χέρι. Ούτε πορτοκαλί ούτε magenta. Καφετί είναι. Δεν είναι πάντα πιο όμορφο το πραγματικό. Η Olympus δίνει συνηθως χρώματα πιο κοντά στην πραγματικότητα και από Sony και από Canon, της τελευταίας όμως μου αρέσουν περισσότερο.

Αν θέλουμε να πάρουμε χρώματα κοντά στην πραγματικότητα υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι που χρησιμοποιούν πχ για ψηφιακά αντίγραφα έργων τέχνης και μάλιστα ξεκινώντας κάθε φορά από την αρχή τη διαδικασία για κάθε διαφορετικό θέμα.

H ουσία είναι να μας αρέσει και να μας εκφράζει αισθητικά το αποτέλεσμα.

Απάντηση: Sony 6300 - video

Μάλλον ανάποδα τα έχει ποστάρει ο tzo.

To αριστερό χέρι έχει το profile του Andrew.

Διαφορετικά, έχει κάνει λάθος στα settings.

Από αυτά που είδα στο βίντεο, το profile κάνει εξαιρετική δουλειά.

Δεν κάνει στην Rx100iii που έχω και δεν θα το πάρω.
Αν ψήσω όμως το φίλο με την Α6300 και το πάρει θα σας το κάνω δωράκι Χριστουγέννων εκτός και αν με προλάβει άλλος με p.m.