Sony A6300 vs Sony RX10 II vs Panasonic G7

Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Εχω το ίδιο δίλημμα με εσένα .... αλλά έχω την Α6000 και 4-5 φακούς ... δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα πάρω την Α6300 ή την RX10 II - III αλλά πιστεύω οτι στο βίντεο η Α6300 είναι καλύτερη.

Η RX10 II - III είναι μια φωτοκάμερα που θα βολέψει τους περισσότερους γιατί όπως αναφέρθηκε ποιο πάνω είναι ελβετικός σουγιάς, δεν χρειάζεσαι φακούς δεν έχει θέματα υπερθέρμανσης, έχει αρκετά καλό βίντεο (τουλάχιστον η RX10 II που έχω δεί), εχει μεγαλύτερο σώμα απο την Α6300 και κατα την γνώμη μου πιο εργονομικό.

Η Α6300 είναι άλλη περίπτωση, έχει κάποια προβλήματα υπερθέρμανσης (που λύνονται....) αλλά πιστεύω οτι είναι καλύτερη στο βίντεο κυρίως λόγο φακών, είναι πιό μικρή απο την RX10 (με οτι αυτό συνεπάγεται) και είναι πολύ πιθανό να σου βγεί ακριβότερη απο την RX10 II λόγω ανάγκης αγοράς φακών.

Θα μπορούσα να καταλήξω πιο εύκολα σε μια απο τις δύο αν είχα την ευκαιρία να τις δοκιμάσω για να δω ποιά μου δίνει καλύτερο βίντεο, αλλά δυστυχώς εδώ δεν γίνεται αυτό (εκτός αν αγοράσω απο το Amazon που έχεις δικαίωμα επιστροφής).

Re: Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

μαζί με ένα φακό κιτ ή έναν SEL16F28.

Μακρια απο τον SEL16... Παιζει να ειναι ο χειροτερος φακος του συστηματος! Ο 20αρης Sony ειναι καλυτερος, με τον 19αρη Sigma λιγο καλυτερο στα ακρα αλλα χανει σε φορητοτητα. Βεβαια για βιντεο θα χρειαστεις φακο με σταθεροποιηση

Εχω το ίδιο δίλημμα με εσένα .... αλλά έχω την Α6000 και 4-5 φακούς ... δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα πάρω την Α6300 ή την RX10 II - III αλλά πιστεύω οτι στο βίντεο η Α6300 είναι καλύτερη.

Η RX10 II - III είναι μια φωτοκάμερα που θα βολέψει τους περισσότερους γιατί όπως αναφέρθηκε ποιο πάνω είναι ελβετικός σουγιάς, δεν χρειάζεσαι φακούς δεν έχει θέματα υπερθέρμανσης, έχει αρκετά καλό βίντεο (τουλάχιστον η RX10 II που έχω δεί), εχει μεγαλύτερο σώμα απο την Α6300 και κατα την γνώμη μου πιο εργονομικό.

Η Α6300 είναι άλλη περίπτωση, έχει κάποια προβλήματα υπερθέρμανσης (που λύνονται....) αλλά πιστεύω οτι είναι καλύτερη στο βίντεο κυρίως λόγο φακών, είναι πιό μικρή απο την RX10 (με οτι αυτό συνεπάγεται) και είναι πολύ πιθανό να σου βγεί ακριβότερη απο την RX10 II λόγω ανάγκης αγοράς φακών.

Θα μπορούσα να καταλήξω πιο εύκολα σε μια απο τις δύο αν είχα την ευκαιρία να τις δοκιμάσω για να δω ποιά μου δίνει καλύτερο βίντεο, αλλά δυστυχώς εδώ δεν γίνεται αυτό (εκτός αν αγοράσω απο το Amazon που έχεις δικαίωμα επιστροφής).

Με την Α6000 είσαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές; Έχεις με αυτή προβλήματα υπερθέρμανσης;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μακρια απο τον SEL16... Παιζει να ειναι ο χειροτερος φακος του συστηματος! Ο 20αρης Sony ειναι καλυτερος, με τον 19αρη Sigma λιγο καλυτερο στα ακρα αλλα χανει σε φορητοτητα. Βεβαια για βιντεο θα χρειαστεις φακο με σταθεροποιηση

ΟΚ, δεν το ήξερα. Γενικά είμαι από ότι κατάλαβες λίγο ψιλοάσχετος στο θέμα φακών. Θα τον έχω υπόψιν μου αυτό μου είπες, αν και είναι λίγο πιο ακριβούτσικος από λίγο που τον έψαξα. Το σίγουρο είναι ότι εάν προβώ στην αγορά της Α6300, θα πάρω κάποια στιγμή τον SEL50F18 για να τραβάω καμία καλιτεχνική τα παιδιά με λίγο bokeh effect στο background... :grinning-smiley-043

Η Α6000 είναι πολύ καλή για τα δικά μου δεδομένα, δεν μου έχει βγάλει καποιο θέμα με υπερθέρμανση, οι φακοί που θα χρειαστείς σε περίπτωση που πας σε Α6χχχ είναι 18-105 και ο 35mm 1.8, και ο 50mm που ανέφερες είναι πολύ καλός αλλά για βίντεο προτιμώ τον 35mm λόγω εστιακής απόστασης.

Καταρχην παιδια το εχετε παρακανει με τις "υπερθερμανσεις" , μην γινομαστε υπερβολικοι. Εμενα δε μου ειχε συμβει ποτε στην 6000, τωρα αν καποιος θελει να τραβαει γαμους και πανηγυρια ας παρει βιντεοκαμερα. Για μικρα κλιπακια που τραβανε το 99% των κατοχων ειναι παραπανω απο μια χαρα.

Επισης, φιλε panosxgr υπαρχει καποιος λογος που κοιτας μονο την 6300 και οχι την 6000? Γιατι με το budget της 6300 θα μπορουσες να παρεις την 6Κ και καποιον-ους φακους που θελεις. Η κρατας τα ρεστα για παγωτο :))
Δεν εχουν δα και τοσο μεγαλη διαφορά σε βιντεο (και σε φωτο μικρες διαφορες εχω την εντυπωση) εκτος αν θελεις τοσο πολυ 4Κ !

Εκτός το 4Κ υπάρχει το s-log και το 120p, αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που την κοιτάω και εγώ.

Αν δεν τραβάς πανω απο 10 λεπτά τοτε η a6300 ειναι οτι καλύτερο σε 4Κ βιντεο που υπάρχει τώρα σε αυτή τη τιμή λογω του 6K oversampled 4K Super 35mm. Πιστεύω και 20 λεπτά θα τραβάς άνετα 4Κ χωρις πρόβλημα. Το θεωρώ βλακεία να χρησιμοποιείς 1080p βιντεο τη στιγμή που αποτυπώνεις στιγμές των παιδιών και θα ήθελες να κρατήσεις αυτες τις στιγμές για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Δηλαδη πιστευεις οτι σε 10 15 χρονια θα εχουμε ολοι τηλεορασεις 60-70 ιντσων ουτως ωστε να βλεπουμε την διαφορα μεταξυ 1080p και 4Κ?

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Αν δεν τραβάς πανω απο 10 λεπτά τοτε η a6300 ειναι οτι καλύτερο σε 4Κ βιντεο που υπάρχει τώρα σε αυτή τη τιμή λογω του 6K oversampled 4K Super 35mm. Πιστεύω και 20 λεπτά θα τραβάς άνετα 4Κ χωρις πρόβλημα. Το θεωρώ βλακεία να χρησιμοποιείς 1080p βιντεο τη στιγμή που αποτυπώνεις στιγμές των παιδιών και θα ήθελες να κρατήσεις αυτες τις στιγμές για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Αυτό είναι ακριβώς το σκεπτικό μου κι εμένα. Τα βίντεο σκοπεύω να τα αποθηκεύω σε ένα NAS SERVER για μελλοντική χρήση, ενώ για υπάρχουσα επεξεργασία θα γίνονται downscale από 4Κ -> 1080p. Και είναι κι αυτό που λες για την συγκεκριμένη. Ότι από 6Κ κάνει oversample σε 4K Super 35mm. Αν μπορούμε να το έχουμε αυτό με μια μηχανή των 1.000 γιατί να μην το έχουμε από τώρα;;

Επισης, φιλε panosxgr υπαρχει καποιος λογος που κοιτας μονο την 6300 και οχι την 6000? Γιατι με το budget της 6300 θα μπορουσες να παρεις την 6Κ και καποιον-ους φακους που θελεις. Η κρατας τα ρεστα για παγωτο :))
Δεν εχουν δα και τοσο μεγαλη διαφορά σε βιντεο (και σε φωτο μικρες διαφορες εχω την εντυπωση) εκτος αν θελεις τοσο πολυ 4Κ !

Το κοίταξα κι αυτό κάποια στιγμή. Αλλά αν μπορώ να έχω πρωτότυπο υλικό από τώρα σε 4K γιατί να μην το έχω; Ας το επεξεργαστώ σε 4Κ μελλοντικά, το θέμα είναι ότι θα το έχω και θα έχουν και τα παιδιά μου όση καλύτερη ποιότητα εικόνας από την μικρότερη ηλικία που μπορούσα να τους το δώσω. Αυτό ακριβώς είναι το σκεπτικό μου. :ernaehrung004:

Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Τα ίδια σκεφτόμουν και εγώ για το 4Κ και την βιντεοκληρονομιά στα τέκνα μου αλλά τελικά συμπέρανα ότι μετά από χρόνια θα μετράνε
για εκείνα οι στιγμές και όχι η ποιότητα.

Απάντηση: Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Τα ίδια σκεφτόμουν και εγώ για το 4Κ και την βιντεοκληρονομιά στα τέκνα μου αλλά τελικά συμπέρανα ότι μετά από χρόνια θα μετράνε
για εκείνα οι στιγμές και όχι η ποιότητα.

Παναγιώτη, δεν έχεις άδικο και επαυξάνω σε αυτά που λές. :ernaehrung004:

Από την άλλη όμως ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε και μία δόση τρέλας με το χόμπι μας. Για αυτό άλλωστε και είμαστε εδώ μέσα. Όπως όταν οι υπόλοιποι είχανε ακόμα CRT εμείς εδώ συζητούσαμε για FULL HD και αγοράζαμε τηλεοράσεις FULL HD (κάτι AMOI και κάτι τέτοιες μάρκες που βγαίναν τότε) και ψάχναμε να βρούμε demo υλικό για να δούμε απλά πώς παίζει το HD!!! :D

Αφού απο το 5ο (μην πω απο το 3ο) post εχεις αποφασισει την 6300, γιατί ταλαιπωρείς τον κόσμο; 😋

θελεις καλους φακους με την α6300.... αρχισε με τον γνωστο 18-105 f/4 OS και εναν prime και εισαι οκ για αρχη.

ΑΠλα να ξερεις τους περιορισμους οσον αφορα τη κινηση (εχει αρκετο rolling shutter) και την υπερθερμανση.
Υπαρχουν τροποι να βλτιωσεις τη κατασταση παντως.

3-4 μπαταριες για συχνη αλλαγη (εκει ζεσταινεται περισσοτερο) , ανοιχτο το lcd και το πορτακι της μπαταριας , κι ενα μικρο μεταλικο grip για καλυτερο κρατημα και απαγωγη θερμοτητας.

αλλη εναλλακτικη και σχετικα πιο οικονομικη ειναι η panasonic g7 .
Δεν εχει θεμα υπερθερμανσης επισης και πολυ καλο 4K.

Όχι μέσα οι μπαταρίες.

Dummy battery και σύνδεση είτε με εξωτερική βάση για άλλη μπαταρία είτε με powerbank.

http://www.amazon.co.uk/dp/B00S5FSZZO

9OZkBC.jpg

Imho, αν είναι να μπλέκεις με τόσα μαντζούνια (grips, εξωτερικές μπαταρίες κλπ), το πράγμα γίνεται τόσο μη πρακτικό που χάνει το νόημα του

Απο τη στιγμή που το βίντεο παραμένει προτεραιότητα, θα πήγαινα στην Panny που προτείνει ο Γιαννης.

Και το βίντεο που θέλει ο φίλος έχει και κάτι πιο "ψαγμένο" σε φωτό που είναι το "κερασάκι".

Imho, αν είναι να μπλέκεις με τόσα μαντζούνια (grips, εξωτερικές μπαταρίες κλπ), το πράγμα γίνεται τόσο μη πρακτικό που χάνει το νόημα του

Απο τη στιγμή που το βίντεο παραμένει προτεραιότητα, θα πήγαινα στην Panny που προτείνει ο Γιαννης.

Και το βίντεο που θέλει ο φίλος έχει και κάτι πιο "ψαγμένο" σε φωτό που είναι το "κερασάκι".

Για μερα ναι...Για low light η Panny χανει hands down...

Το ήξερα ότι από τη στιγμή που άνοιγα το θέμα θα πηγαίναμε και σε άλλα μοντέλα... Πείτε περισσότερα για την GX7... Εϊναι ίδια με την GX70 ή είναι διαφορετικές; Είναι πιο νέα ή πιο παλιά από την GX8; Στα "χαμηλα" τι λέει;