- 24 June 2006
- 8,604
Απάντηση: Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II
Επομένως, εάν δεν έχω σκοπό να αλλάζω φακούς, η απόδοση τους είναι σχεδόν παρόμοια (βγάζοντας έξω το θέμα της υπερθέρμανσης).
Εάν είμαι διατεθημένος να μπω στο παιχνίδι των φακών, τότε γέρνει η ζυγαριά προς την Α6300. Φυσικά με το αντίστοιχο κόστος, ιδίως όταν μιλάμε για prime φακούς...
Τα λέω καλά ή μου διεφεύγει κάτι;
το ανεφερα παραπανω, αλλα δεν το διαβασες!
Δεν παιζει μονο ο αισθητηρας ρολο , αλλα και οφακος....
το ξαναβαζω...
Αν πουμε οτι η α6300 εχει 1,5-2 στοπ διαφορα λογω αισθητηρα, λογω φακου και διαφραγματος "πεφτουμε" στο 0,5 εως 1 στοπ διαφορα (παντα για τους συγκεκριμενους φακους).
Δεν ειναι μικρη αλλα ουτε και μεγαλη διαφορα.
Παντα για 18-105 f/4 vs 24-200 f/2.8
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
για το bokeh ισχυει το ιδιο για τους 2 φακους .
Αν φυσικα βαλεις τον 50μμ 1.8 στην a6300 θα παρεις πολυ καλυτερο bokeh στο ιδιο εστιακο μηκος και καλυτερη συμπεριφορα φυσικα σε low light!
O μονος τροπος για να εχεις καλο bokeh στην ρχ10 ιι ειναι να τερματισεις το ζοομ με ανοιχτο διαφραγμα, κι ευτυχως η rx10 εχει μικρη minimum εστιακη αποσταση.
Επομένως, εάν δεν έχω σκοπό να αλλάζω φακούς, η απόδοση τους είναι σχεδόν παρόμοια (βγάζοντας έξω το θέμα της υπερθέρμανσης).
Εάν είμαι διατεθημένος να μπω στο παιχνίδι των φακών, τότε γέρνει η ζυγαριά προς την Α6300. Φυσικά με το αντίστοιχο κόστος, ιδίως όταν μιλάμε για prime φακούς...
Τα λέω καλά ή μου διεφεύγει κάτι;