Sony A6300 vs Sony RX10 II vs Panasonic G7

Απάντηση: Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

το ανεφερα παραπανω, αλλα δεν το διαβασες!
Δεν παιζει μονο ο αισθητηρας ρολο , αλλα και οφακος....

το ξαναβαζω...

Αν πουμε οτι η α6300 εχει 1,5-2 στοπ διαφορα λογω αισθητηρα, λογω φακου και διαφραγματος "πεφτουμε" στο 0,5 εως 1 στοπ διαφορα (παντα για τους συγκεκριμενους φακους).

Δεν ειναι μικρη αλλα ουτε και μεγαλη διαφορα.

Παντα για 18-105 f/4 vs 24-200 f/2.8

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

για το bokeh ισχυει το ιδιο για τους 2 φακους .

Αν φυσικα βαλεις τον 50μμ 1.8 στην a6300 θα παρεις πολυ καλυτερο bokeh στο ιδιο εστιακο μηκος και καλυτερη συμπεριφορα φυσικα σε low light!

O μονος τροπος για να εχεις καλο bokeh στην ρχ10 ιι ειναι να τερματισεις το ζοομ με ανοιχτο διαφραγμα, κι ευτυχως η rx10 εχει μικρη minimum εστιακη αποσταση.

Επομένως, εάν δεν έχω σκοπό να αλλάζω φακούς, η απόδοση τους είναι σχεδόν παρόμοια (βγάζοντας έξω το θέμα της υπερθέρμανσης).

Εάν είμαι διατεθημένος να μπω στο παιχνίδι των φακών, τότε γέρνει η ζυγαριά προς την Α6300. Φυσικά με το αντίστοιχο κόστος, ιδίως όταν μιλάμε για prime φακούς...

Τα λέω καλά ή μου διεφεύγει κάτι;

Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Ναι , καλα τα λες.

με τους 2 φακους που ειπαμε, θα εχεις ενα κερδος με την α6300 , περιπου 0,5 εως 1 στοπ.
το ποσο σημαντικο ειναι αυτο , ειναι υποκειμενικο.

Θα εχεις ομως μεγαλυτρεη εστιακη καλυψη με την rx 10 ii (24-200 αντι 28-160 περιπου ) , nd filter ενσωματωμενο, καλυτερο κρατημα, και αντοχη στις θερμοκρασιες.

Δυστυχως δεν μπορεις να τα εχεις ολα....

ΥΓ... γι αυτο παντα συνιστουμε μια καλη super compact - bridge αν καποιος δεν εχει ορεξη για αλλαγη φακων .

ΥΓ2... μεχρι κι εγω σκεφτηκα πριν λιγο καιρο να παω στην RX10 II σαν μοναδικο σωμα, αλλα υπεκειψα (παλι) στο πειρασμο των mirrorless! :twoguns:

Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Γιάννη, με την απόδοση του βίντεο έμεινες ικανοποιημένος από την RX10; Με το autofocus της που διαβάζω μερικά αρνητικά reviews ισχύουν; Δεν θα σε κουράσω άλλο :grinning-smiley-043

η ποιοτητα του βιντεο με την rx10 ειναι πολυ καλη, ιδιως σε καλο και μετριο φωτισμο.

Με την rx10 ii φυσικα θα εχεις και 4Κ , οποτε θα εχεις ακομα καλυτερα αποτελεσματα.

Σε low light το αποτελεσμα θα ειναι ελαφρως χειροτερο απο την α6300 , αλλα μιλαμε για bridge μηχανη.

Το ιδιο και για το Af.

Αν θελεις ακαριαια εστιαση , η sony a6300 υπερχει σαφως. Αλλα δεν θα εχεις και ιδιαιτερα προβληματα με την rx 10 ii.
H παλια rx10 που ειχα, ειχε περισσοτερα θεματα με το Αf, η νεοτερη εχει βελτιωθει....

Προφανως κανεις καποιους συμβιβασμους παντα.... εσυ απoφασιζεις ποιοι θα ειναι αυτοι!

Γιάννη ο αισθητήρας δεν παίζει ρόλο στα στοπ π.χ. η RX10 II έχει 1 ιντσα και η Α6xxx φοράει asp-c.

Επίσης σημαντικό είναι να γνωρίζουμε αν με τα παραπάνω χρήματα που θα διαθέσει καποιος για μια Α6300 + φακούς έχει καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με την RX10 II, αν αυτό μπορεί να μετρηθεί με κάποιο τρόπο, αυτό που θέλω να πω είναι αν και πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στο αποτέλεσμα σε συνάρτηση με τα παραπάνω χρήματα που θα δώσει ο αγοραστής.

Απο τα βίντεο και τα review που έχω δεί μέχρι τώρα η Α6300+φακούς(18-105mm + 35mm) με έχει αφήσει πλήρως ικανοποιημένο απο το 4Κ βίντεο και το slow-mo 1080p/120fps, υπάρχει κάποια εναλλακτική με τα ίδια περίπου χρήματα και το ίδιο καλό αποτέλεσμα ?

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Συμβιβασμοί...

Ερώτηση: αν πάω προς Α6300, με ποιούς φακούς θα ήταν καλό να ξεκινήσω, χωρίς να ξεφύγω πολύ σε κόστος;

αφου τα ειπα βρε παιδια....

αισθητηρας και φακος πανε μαζι.

Εχεις apsc αισθητηρα με φ/4 φακο.
Απο την αλλη εχει 1" αισητηρα (αρα 1.5 - 2 στοπ χειροτερο) , αλλα 2.8 φακο (αρα πεφτουμε στο 0,5-1 στοπ ).

Υπαρχει καποια διαφορα σαφως, αλλα το ποσο σημαντικη ειναι , ο καθενας το αξιολογει αναλογα.

Αν βαλεις καποιο φωτεινο prime φυσικα αλλαζουν πολυ τα πραγματα κι εκει ειναι η δυναμη του μεγαλου αισθητηρα

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Συμβιβασμοί...

Ερώτηση: αν πάω προς Α6300, με ποιούς φακούς θα ήταν καλό να ξεκινήσω, χωρίς να ξεφύγω πολύ σε κόστος;

Θα σου πρότεινα τον 18-105 και τον 35mm 1.8 με αυτούς τους 2 είσαι καλυμένος κατα την γνώμη μου δεν χρειάζεσε άλλο φακό.

Στα 1.580 μου βγαίνει η A6300 με τον κιτ φακό 16-50 και τον Sony 18 - 105 mm / F 4,0 E PZ G OSS (ενδοκοινοτική συναλλαγή).

Στα 1.145 μου βγαίνει η RX10ii, πάλι από εξωτερικό...

Δίλημμα...

Αυτό που βλεπεις είναι: Dispatched from and sold by WAA Electronics.

Εγώ για να κόψω τιμολόγιο ενδοκοινοτικής συναλλαγής πρέπει να την πουλάει το ίδιο το amazon. Όταν επιλέγω από το amazon μου λέει 1-3 μήνες!

παρτην απο ελλαδα τοτε... αφου κοβεις τιμολογιο δεν εχει μεγαλη διαφορα.

Το ξέρω, απλά θα πρέπει εδώ να πληρώσω και το ΦΠΑ από την αρχή. Μετά φυσικά θα το γλυτώσω, αλλά στην αρχή θα πονέσει... :smash: