Sony A6300 vs Sony RX10 II vs Panasonic G7

Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

για την G7 λεμε, οχι GX7... η G7 ειναι πιο προσανατολισμενη για video (πολλοι την αναφερουν σαν mini GH4).

http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-g7
http://www.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_g7_review/

Για ημερα θα σε καλυψει ενας Pany 14-140 MKII φακος

Για βραδυ ,καποιοι prime οπως αυτοι που εχω τωρα.... panasonic 25mm 1.7 , panasonic 20mm 1.7, olympus 17mm 1.8, olympus 45mm 1.8 , κλπ.

Αν θελεις τη λυση 2 φακων , μπορεις να πας στους κλασσικους panasonic 12-35mm f/2.8 kai 35-100mm f/ 2.8

Ολες οι παραπανω εστιακες αποστασεις ειναι Χ2 , πχ o pany 12-35mm ειναι στην ουσια 24-70mm.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως, για να μη σε μπλεκουμε, αν ικανοποιεισαι φωτογραφικα με 1" αισθητηρα, καλυτερα να πας στην Sony RX10 II , θα τα εχεις ολα σε ενα ....

Απλα κανεις ενα συμβιβασμο σε φωτο , κυριως σε βαθος πεδιου , αλλα δεν μπλεκεις πολυ με φακους , ιδιοτροπιες αισθητηρων και σωματων κλπ.
Καλυπτεις ομως ολα τα χρησιμα εστιακα μηκη και μαλιστα με σταθερο διαφραγμα 2.8.

Για να τα εχεις αυτα με τις sony a6300 kai pany g7 θελεις διπλασια χρηματα σχεδον.

https://www.youtube.com/watch?v=GeG8Ky73MyE

Απάντηση: Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

για την G7 λεμε, οχι GX7... η G7 ειναι πιο προσανατολισμενη για video (πολλοι την αναφερουν σαν mini GH4).

http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-g7
http://www.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_g7_review/

Για ημερα θα σε καλυψει ενας Pany 14-140 MKII φακος

Για βραδυ ,καποιοι prime οπως αυτοι που εχω τωρα.... panasonic 25mm 1.7 , panasonic 20mm 1.7, olympus 17mm 1.8, olympus 45mm 1.8 , κλπ.

Αν θελεις τη λυση 2 φακων , μπορεις να πας στους κλασσικους panasonic 12-35mm f/2.8 kai 35-100mm f/ 2.8

Ολες οι παραπανω εστιακες αποστασεις ειναι Χ2 , πχ o pany 12-35mm ειναι στην ουσια 24-70mm.

Παντως, για να μη σε μπλεκουμε, αν ικανοποιεισαι φωτογραφικα με 1" αισθητηρα, καλυτερα να πας στην Sony RX10 II , θα τα εχεις ολα σε ενα ....

Απλα κανεις ενα συμβιβασμο σε φωτο , κυριως σε βαθος πεδιου , αλλα δεν μπλεκεις πολυ με φακους , ιδιοτροπιες αισθητηρων και σωματων κλπ.

Γιάννη, το θέμα είναι δεν ξέρω αν "ικανοποιούμαι" με την ποιότητα των φωτογραφιών της RX10ii, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει τρόπος για να την τεστάρω. Ούτε αυτή αλλά ούτε και την Α6300. Επομένως η έρευνα μου βασίζεται σε αυτά που διαβάζω από το διαδίκτυο και φυσικά στις δικές σας πολύτιμες συμβουλές-προτάσεις :ernaehrung004:

Πώς μου έχει κάτσει πάντως αυτή η A6300 ρε παιδι μου... Αν δεν ήταν το θέμα της υπερθέρμανσης, την είχα πάρει από χθες! Αλλά...

για φωτο με τις sony rx10 δες αυτο που ειχα βαλει εγω πολλες ...
ειναι η πρωτη γενια της sony αλλα δε διαφερουν στη φωτο με τη δευτερη.

δες εδω μερικες φωτο σε low light με την πρωτη sony rx10...

https://www.flickr.com/photos/toxotis70/albums/72157639394764513

YG... κι εγω ημουν ετοιμος για την σονυ α6300, αλλα τελικα σουταρα ολες τις sony για να ξανα-δω το m4/3 συστημα....
Λιγο η υπερθερμανση , λιγο η ελλειψη IBIS ....

Καλυπτεις ομως ολα τα χρησιμα εστιακα μηκη και μαλιστα με σταθερο διαφραγμα 2.8.

Για να τα εχεις αυτα με τις sony a6300 kai pany g7 θελεις διπλασια χρηματα σχεδον.

Έτσι κι αλλιώς τιμολόγιο θα κοπεί η όποια αγορά. Προτιμώ να τα φάω παρά να μου τα φάει το κράτος στο τέλος της χρονιάς :smash:

Αλλά να πάρω από την αρχή 4-5 φακούς, δεν παίζει τέτοιο ενδεχόμενο. Δηλαδή στη σκέψη της αγοράς για παράδειγμα της Α6300, ή την αγοράζω με τον κιτ, άντε και με έναν ακόμα, ώστε να παίξω και να μάθω ή χωρίς τον κιτ και παίρνω τον 18-105 για να είμαι περισσότερο καλυμμένος και στο βίντεο ή πάω στην RX10ii και ξεγνοιάζω :grinning-smiley-043

την απαντηση θα τη δωσεις εσυ και μονο...

Πχ αν θελεις να τραβας εκδηλωσεις , με πολυωρη χρηση , η α6300 δε κανει , παρα μονο αν κανεις αυτα που ειπαμε (κι αυτο με επιφυλαξη στην ελλαδα -καλοκαιρι).

Εγω τραβαω συνηθως μικρα clip , και δεν θα ειχα τοσο θεμα, αλλα εσυ μαλλον τη θες για "βαρια" χρηση βιντεοκαμερας.

εκει ειναι η ενσταση μας... κι εκει υπερεχει και η sony rx10 και η pany.

ΥΓ... τον κιτ φακο τον ξεχνας για a6300 ! Για αρχη οπως ειπαμε μονο ο sony 18-105 κι ενας prime.

την απαντηση θα τη δωσεις εσυ και μονο...

Πχ αν θελεις να τραβας εκδηλωσεις , με πολυωρη χρηση , η α6300 δε κανει , παρα μονο αν κανεις αυτα που ειπαμε (κι αυτο με επιφυλαξη στην ελλαδα -καλοκαιρι).

Εγω τραβαω συνηθως μικρα clip , και δεν θα ειχα τοσο θεμα, αλλα εσυ μαλλον τη θες για "βαρια" χρηση βιντεοκαμερας.

εκει ειναι η ενσταση μας... κι εκει υπερεχει και η sony rx10 και η pany.

Από τις φωτογραφίες σου που βλέπω στο flickr, η RX10ii έχει μεγάλη διαφορά ή είναι σχεδόν παρόμοια; Πάντως βλέπω ότι έχεις και την Α6000. Στην σύγκριση μεταξύ των 2, αν έπρεπε να πάρεις μία μόνο, ποια θα προτιμούσες;;

σε φωτο παρομοιες ειναι , η νεα rx10 ii βγηκε κυριως για το 4Κ βιντεο.
Την rx 10 την ειχα πολυ καιρο και ημουν ευχαριστημενος.

Την α600 την ειχα 2 χρονια σχεδον, τωρα την εδωσα , για διαφορους λογους.

ΑΝ ειναι να παρεις την α600-α6300 μονο με ενα φακο zoom (και μαλιστα κιτ) , θα προτιμουσα την rx10 ii.

Οι α6000-α6300 θελουν καποιον prime φωτεινο για να "λαμψουν" ! (αυτο ισχυει για ολες σχεδον τις mirrorless) ....

Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Η Panasonic G7 έχει σταθεροποιητή εικόνας στο σώμα ή στους φακούς όπως η Α6300;

Πάντως εδώ μου τα χαλάει η G7...

https://www.youtube.com/watch?v=HwNc-KRFu_o

στους φακους εχει μονο....

Την ανεφερα σαν εναλλακτικη , οικονομικη και χωρις υπερθερμανση.
Στο παραπανω τεστ εχουν διαφορετικους φακους ,(ειναι λαθος το βιντεο και μη το παιρνεις υποψην)

Σαν εικονα ειναι παρομοια με την gh4 , μερικοι λενε σε καποιες περιπτωσεις και λιγο καλυτερη.

Σε low light δεν ειναι ετσι κι αλλιως πολυ καλες, οχι οσο μια sony a6300 .
Εκει θες ΜΟΝΟ primes και οχι zoom οπως στο παραπανω βιντεο.

Αν θες IBIS (σταθεροποιηση στον αισθητηρα) μπορεις να περιμενεις τη νεα panasonic gx80, αλλα δεν εχει καποια καλουδια οπως flat profiles για το βιντεο, δεν εχει mic in κλπ. Ειναι πιο πολυ photo oriented.

στους φακους εχει μονο....

Την ανεφερα σαν εναλλακτικη , οικονομικη και χωρις υπερθερμανση.
Στο παραπανω τεστ εχουν διαφορετικους φακους .

Σαν εικονα ειναι παρομοια με την gh4 , μερικοι λενε σε καποιες περιπτωσεις και λιγο καλυτερη.

Σε low light δεν ειναι ετσι κι αλλιως πολυ καλες, οχι οσο μια sony a6300 .
Εκει θες ΜΟΝΟ primes και οχι zoom οπως στο παραπανω βιντεο.

Αν θες ΙΒΙΣ (σταθεροποιηση στον αισθητηρα) μπορεις να περιμενεις τη νεα panasonic gx80, αλλα δεν εχει καποια καλουδια οπως flat profiles για το βιντεο, δεν εχει mic in κλπ. Ειναι πιο πολυ photo oriented.

Ερώτηση: η Α6300 με τον φακό 18-105 θα αποδίδει καλύτερο βίντεο γενικά και φωτογραφίες από την RX10ii;

πρεπει ομως ν απαντησεις στο ερωτημα που θεσαμε εξ αρχης .... θα τραβας μεγαλα σε μηκος βιντεο και συνεχομενα ?

σε βιντεο παρομοια θ αποδιδουν , εκτος απο low light , οπου μπορει να υπερεχει λιγο η α6300.
Το ιδιο και σε φωτο.

Με τον 18-105 παντα.... η διαφορα θα φανει οταν βαλεις καποιον prime , se noise αλλα και DOF.

Αν πουμε οτι η α6300 εχει 1,5-2 στοπ διαφορα λογω αισθητηρα, λοφω φακου "πεφτουμε στο 0,5 εως 1 στοπ διαφορα (παντα για τους συγκεκριμενους φακους).

Δεν ειναι μικρη αλλα ουτε και μεγαλη διαφορα.

Κοίτα, τα παιδιά είναι μικρά, 4 και 2. Η μικρή που πηγαίνει στον βρεφονηπιακό όταν κάνουν εκδηλώσεις άντε να κρατήσει η όλη εκδήλωση κανένα μισάωρο με 40 λεπτά. Δεν την τραβάω όμως όλη, αλλά τα κομμάτια που είναι η κόρη μου μέσα και μετά στιγμιότυπα από τα υπόλοιπα. Όταν μεγαλώσει ο μικρός και παίζει κανένα ποδόσφαιρο ή μπάσκετ (σε 10-15 χρόνια από τώρα) τότε το ξαναβλέπουμε το θέμα, καλά να είμαστε :grinning-smiley-043

Δεν είμαι ούτε φωτογράφος ούτε παραγωγές βίντεο κάνω. Web Developer & Designer είμαι στο επάγγελμα, για αυτό και λέω ότι ίσως μία κάμερα σαν την Α6300, που έχει καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών, ίσως μου χρειαστεί και σε κανένα project στη δουλειά μου. Ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου...

δεν λεω το αντιθετο.... απλα να ξερεις τους περιορισμους της.

Το IBIS δε θα σου λειψει γιατι ο 18-105 εχει σταθεροποιηση και μαλιστα πολυ καλη.

Ακομα και καποιο prime να παρεις , υπαρχουν 2 με σταθεροποιηση , ο sony sel 50mm 1.8 kai o 35mm 1.8

Αρα το μονο θεμα σου ειναι η υπερθερμανση ....

δεν λεω το αντιθετο.... απλα να ξερεις τους περιορισμους της.

Το IBIS δε θα σου λειψει γιατι ο 18-105 εχει σταθεροποιηση και μαλιστα πολυ καλη.

Ακομα και καποιο prime να παρεις , υπαρχουν 2 με σταθεροποιηση , ο sony sel 50mm 1.8 kai o 35mm 1.8

Αρα το μονο θεμα σου ειναι η υπερθερμανση ....

Ήδη τους έχω βάλει στη wish list τους 2 αυτούς φακούς.

Το θέμα είναι η υπερθέρμανση... κι εδώ στη Ρόδο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι και με την υγρασία η ατμόσφαιρα είναι καυτή που λέμε!!!

Επειδή πρόσφατα αντικατέστησα (ακόμα όμως είμαι στη φάση της αξιολόγησης) τη βιντεοκάμερα μου με μια 4k compact travel (panasonic tz100) να σου υπενθυμίσω (νομίζω κάποιος το έγραψε παραπάνω) το θέμα του κρατήματος της συσκευής. Βέβαια οι δικές σου υποψήφιες είναι πιο μεγάλες (αλλά και βαριές) και έχουν πιο εύκολο κράτημα, αλλά χρήσιμο θα ήταν κάποιος που τις χρησιμοποιεί για βιντεολήψη να μας πει πόσο εύκολες είναι για αυτή τη χρήση. Το κλασικό λουράκι της βιντεοκάμερας είναι πολύ πιο εύκολο για το κράτημα.

εχώ θα πρότεινα RX10ii. έχει και αδιαβροχοποίηση και ο φακός της είναι πολύ καλός, ενώ ο 18-105mm εμένα προσωπικά δε μου έκανε κλικ.
εξαρτάται βέβαια πάντα τί έχεις σκοπό να τραβήξεις. Αν δε χρειάζεσαι απαραίτητα το ζουμ και το AF και τη θες κυρίως για τοπία, παίρνεις μια α6300, πετάς τον κιτ φακό, και κολλάς έναν samyang πάνω, οπού εκεί θα δεις σημαντική διαφορά από την Rx10ii

Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

OK, σίγουρα η RX10ii είναι ALL-IN-ONE και δεν έχει και θέμα με την υπερθέρμανση. Αλλά ο αισθητήρας τελικά δεν παίζει ρόλο;;;

Εδώ μιλάμε, χωρίς να είμαι ειδικός αλλά με αυτά που διαβάζω στα χαρακτηριστικα, η μία φοράει 1" αισθητήρα (RX10ii) και η άλλη έχει APS-C (A6300) που σαν μέγεθος έχουν μεγάλη διαφορά! Επομένως δεν είναι λογικό στον APS-C να περάσει και περισσότερο φως, επομένως και καλύτερη απόδοση overall; Και κυρίως στα χαμηλά;

Η αλήθεια είναι πάντως ότι εκεί που έκλεινα περισσότερο προς την Α6300, τώρα το παιχνίδι ξανάγινε ντέρμπι...

Ερώτηση: με το φακό που φοράει η RX10ii, σε φωτογραφίες πορτράιτα αν θέλω να τραβάω τα παιδιά, θα έχω καλό bokeh effect στο background ή καμία σχέση με έναν prime όπως είναι ο 50mm f1.8;

το ανεφερα παραπανω, αλλα δεν το διαβασες!
Δεν παιζει μονο ο αισθητηρας ρολο , αλλα και οφακος....

το ξαναβαζω...

Αν πουμε οτι η α6300 εχει 1,5-2 στοπ διαφορα λογω αισθητηρα, λογω φακου και διαφραγματος "πεφτουμε" στο 0,5 εως 1 στοπ διαφορα (παντα για τους συγκεκριμενους φακους).

Δεν ειναι μικρη αλλα ουτε και μεγαλη διαφορα.

Παντα για 18-105 f/4 vs 24-200 f/2.8

για το bokeh ισχυει το ιδιο για τους 2 φακους .

Αν φυσικα βαλεις τον 50μμ 1.8 στην a6300 θα παρεις πολυ καλυτερο bokeh στο ιδιο εστιακο μηκος και καλυτερη συμπεριφορα φυσικα σε low light!

O μονος τροπος για να εχεις καλο bokeh στην ρχ10 ιι ειναι να τερματισεις το ζοομ με ανοιχτο διαφραγμα, κι ευτυχως η rx10 εχει μικρη minimum εστιακη αποσταση.

δες εδω μερικα δειγματα με την rx 10 , για το bokeh... (πατα πανω στην εικονα να τις δεις στο flickr)

DSC00448.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00530.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00600.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00602.jpg by John Spirou, on Flickr