Sony A6300 vs Sony RX10 II vs Panasonic G7

Re: Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

H εξωτερική τροφοδοσία είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στη βιντεολήψη, δεν είναι πρωτάκουστη "πατέντα" τώρα για την α6300.

Όποιος δεν θέλει εξωτερική τροφοδοσία ας προτιμήσει μεγάλο σώμα με μεγάλη ενσωματωμένη μπαταρία και ταυτόχρονα καλύτερη απαγωγή θερμότητας.

Οι GH4 & ΝX1 πέρα από τη μεγάλη αυτονομία τους μπορούν να τραβήξουν ώρες ατελείωτες χωρίς να ιδρώσει το αυτί τους.

Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

δε μπορεις να τα εχεις ολα, το εχουμε ξαναπει.
Τοσο μικρο σωμα με τοσο μεγαλο αισθητηρα , καπου θα χασεις....

Γι αυτο σου προτειναμε 2 λυσεις.

Η μια ειναι οι "πατεντες" με την εξωτερικη τροφοδοσια και τα tips που λενε καποιοι οτι δουλευουν και η δευτερη ειναι να πας σε μικροτερο αισθητηρα, οπως με την G7 που ειναι πολυ οικονομικη και καλη λυση.

Και φυσικα η λυση της RX10 II που ο ιδιος εχεις βαλει σαν υποψηφια και δε θα χασεις και πολλα στο βιντεο τουλαχιστον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Οι GH4 & ΝX1 πέρα από τη μεγάλη αυτονομία τους μπορούν να τραβήξουν ώρες ατελείωτες χωρίς να ιδρώσει το αυτί τους.

η NX1 έχει εξαφανιστεί απο την αγορά της Ευρώπης

Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Θα συμφωνήσω μαζί σου Γιάννη. Πάμε στους παρακάτω συνδυασμούς:

1. Sony RX10 ii
2. Panasonic G7 14-140mm + Panasonic Lumix 42.5mm F1.7

Ποια είναι για εσάς η καλύτερη επιλογή; Α ή Β και γιατί; Οι τιμές τους είναι σχεδόν οι ίδιες...

η RX10II με την G7+zoom φακο θα δωσουν παραπλησια εικονα .

Η ρχ10ιι εχει μικροτερο αισθητηρα αλλα φωτεινοτερο φακο, και με επιπλεον κερδος τα 24mm στο wide ακρο.

Eνα ακομα κερδος ειναι το σταθερο διαφραγμα και το ενσωματωμενο nd filter.

Η G7 θα δειξει τα δοντια της με τους prime κυριως.

DOF με τους ζοομ φακους θα εχεις περιπου ισαξιο , το ιδιο και ISO performance . Οι διαφορες ειναι μικρες και οχι αξιες λογου.

Οταν βαλεις φυσικα ενα prime και ειδικα τον 42.5mm f/1,8 (85mm στην ουσια ), εκει θα εχεις αρκετη διαφορα σε DOF και ISO se Low light (2 + 1/3 stop περιπου).

Αν δε σε νοιαζει τοσο η χρηση με τον prime , θα επελεγα την RX10 II σαν πιο ευκολη λυση και με κερδος τα 24-28mm.

Αν οι prime παιζουν σημαντικο ρολο (οπως και για μενα ισχυει αυτο) θα επελεγα την G7 .

Οπως τα είπε ο Γιάννης, αν μιλάμε για φακό ζουμ μόνο, τότε δεν το συζητάμε η rx10 είναι σαφώς καλύτερη επιλογή, αν όμως οι prime είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς σου τότε καλύτερα στην g7....
προσωπικά μιλώντας το κέρδος στο ευρυγώνιο 24mm vs 28mm είναι για μένα πολύ σημαντικό και θα έκλεινε μόνο και μόνο για αυτό την ζυγαριά υπερ της rx10....άλλα εσύ επιλέγεις!!!

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τη βοήθειά σας για άλλη μια φορά :ernaehrung004:

Για την RX10ii είναι γνωστά και όπως ακριβώς τα λέτε κι εσείς.

Εάν θα χρειαστώ πιο ευρυγώνια λήψη στην περίπτωση της Panasonic G7, αυτό πιστεύω ότι οι ανάγκες που θα προκύψουν και η χρήση που θα της κάνω (εάν επιλέξω αυτή) θα μου το πούνε. Για αυτό κι έχω βάλει στο μάτι για μελλοντική αγορά τον Olympus M.ZUIKO Digital ED 9-18mm 1:4.0-5.6, που από όσο διαβάζω είναι ένας πολύ καλός φακός με οξύτητα. Φυσικά δεν ξέρω το κατα πόσο το F του είναι τόσο καλό... Εκτός κι αν έχετε κάποιον άλλο να μου προτείνετε.

ο 9-18 ειναι μια χαρα φακος , οχι φωτεινος αλλα αρκετος για τις περισσοτερες αναγκες.

Ο 12μμ Olympus ειναι πολυ ακριβος και δεν τον προτεινουμε, το ιδιο και ο Pany 7-14mm.

Για μηχανη παντως περιμενε και την νεα Panasonic GX80... ισως ειναι μια καλη εναλλακτικη.
Σε λιγες μερες που θα την εχουν πολλοι και θα βγουν καποια reviews θα το μαθουμε..

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τη βοήθειά σας για άλλη μια φορά :ernaehrung004:

Για την RX10ii είναι γνωστά και όπως ακριβώς τα λέτε κι εσείς.

Εάν θα χρειαστώ πιο ευρυγώνια λήψη στην περίπτωση της Panasonic G7, αυτό πιστεύω ότι οι ανάγκες που θα προκύψουν και η χρήση που θα της κάνω (εάν επιλέξω αυτή) θα μου το πούνε. Για αυτό κι έχω βάλει στο μάτι για μελλοντική αγορά τον Olympus M.ZUIKO Digital ED 9-18mm 1:4.0-5.6, που από όσο διαβάζω είναι ένας πολύ καλός φακός με οξύτητα. Φυσικά δεν ξέρω το κατα πόσο το F του είναι τόσο καλό... Εκτός κι αν έχετε κάποιον άλλο να μου προτείνετε.

Μια χαρά φακός είναι ο 9-18 και αξίζει τα λεφτά του. Αν επιλέγεις να αλλάζεις φακούς κλπ. τότε σαφώς και είναι καλύτερη λύση η g7, απλά αν ακολουθήσεις αυτό το δρόμο θα δώσεις περισσότερα χρήματα και θα μπλέξεις με τις εναλλαγές φακών, εσύ ξέρεις αν αυτό σε βολεύει και σε εξυπηρετεί...προσωπικά έχω βολευτεί απίστευτα με την rx10 σε σημείο που οι άλλες μηχανές που έχω/είχα είτε πουλήθηκαν ή τρώνε συνήθως σκόνη στο ντουλάπι και τις βγάζω έξω μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις (Olympus em10II Και pentax ks2 με 4 φακούς η κάθε μια)....έχει μια ευκολία η rx10 και σου ελευθερώνει τα χέρια ενώ ταυτόχρονα σε βγάζει από σκοτούρες του τύπου, ποιους φακούς να πάρω μαζί? θα βρέξει εκει που πάω? θα έχω χρόνο να αλλάζω φακούς? κλπ κλπ...απλά παίρνεις την rx10 μαζί σου και ότι και αν σου τύχη είσαι σε μεγάλο βαθμό καλλυμένος και με αξιοπρεπέστατη απόδοση.......συνήθως αυτό που κάνω είναι να έχω την rx10 πάνω μου σαν βασική μηχανή και σε κάποια τσαντούλα την em10 με έναν φωτεινό φακό prime σε περίπτωση που θέλω ρηχό dof ή low light φωτογράφιση....

Kι εγώ υπέρ της RX10II είμαι, ειδικά τώρα που σκέφτεσαι για m4/3.

Δεν συγκρίνεται η ευκολία που προσφέρει και το σημαντικότερο τελειώνεις, χωρίς να μπλέκεις με πολλαπλούς φακούς.

1. Sony RX10 ii

Ποια είναι για εσάς η καλύτερη επιλογή; Α ή Β και γιατί; Οι τιμές τους είναι σχεδόν οι ίδιες...

Aν τελικά πας στην Νο 2 λυση και μελλοντικα χρειστεις να αγορασεις πιο ευρυγωνιο φακο απο 12mm η αγορα της G7 ίσως δεν ειναι οτι καλυτερο μιας και ο mzuiko 9-18/4-5.6 θα χρειαστει σταθεροποιηση και εκει θα πρεπει να πας ή στην GX8 που δινει 4axis ΙΒΙS ή στην νεα φθηνοτερη GX80 με 5axis που δουλευει και σε 4Κ.

1. Sony RX10 ii

Αν βασικό ζητούμενο είναι το video 4Κ τότε RX10II ..
Η G7 έχει μεν μεγαλύτερο αισθητήρα αλλά κροπάρει σε 4K mode κατι που μειώνει το οφέλιμο εμβαδο σε επίπεδα πολύ κοντα σε αισθητήρα 1in σαν της RX10. Oπότε και πιο ευρυγώνιους φακούς θα ψάχνεις (τα 14 δεν θα αντιστοιχούν σε 28 αλλά σε 32-34 ..) και ο θόρυβος σε χαμηλό φωτισμό με τον 14-140 θα είναι περισσότερος απο την RX10 ..

Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για το πολύτιμο χρόνο και την βοήθεια σας :grinning-smiley-043

Τελικά οι σκέψεις μας είναι κοινές. :2thumb22sup:

Τι εννοώ... Μάλλον θα καταλήξω στην RX10ii αφού πιστεύω ότι θα με αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο, κυρίως στον τομέα που αφορά το βίντεο. Θα μπορώ να τραβάω και καμιά καλή φωτογραφία επιπλέον, οπότε θα είμαι κι εκεί μια χαρά.

Ήμουνα σε ραντεβου προ ολίγου με πελάτη και στην κουβέντα που κάναμε πριν μιλήσουμε για δουλειές μου ανέφερε ότι έχει την Sony A7s και μου έδειχνε φωτογραφίες που έχει τραβήξει. Την αγόρασε την συγκεκριμένη γιατί του αρέσει να φωτογραφίζει το βράδυ τον ουρανό. Καλά μιλάμε ότι έβγαζε φωτογραφίες τον ουρανό και φαινότανε κανονικά ο γαλαξίας!!! Φυσικά τα δικά μου θέλω δεν είναι τόσο ψηλά. Εγώ απλά θα περιμένω μελλοντικά να βγει μια αντίστοιχη της Α6300, η οποία να έχει σταθεροποιητή στο σώμα, να τραβάει τόσο καταπληκτικό βίντεο, στα χαμηλά κυρίως, να έχει τα slog που μου αρέσουν να πειράζω (ευτυχώς έχει και η RX10ii slog2, σε 8bit βέβαια) και κυρίως να μην έχει θέματα υπερθέρμανσης. Α!!! Και να μην ξεφεύγει και στην τιμή!! :idea:

Ζητάω πολλά;;; :operator:

Γιάννη, την GX8 την είδα (όχι από κοντά φυσικά) και δεν μου αρέσει εμφανισιακά... Παίζει κι αυτό ρόλο για εμένα. Δεν ξέρω, δεν μου αρέσει καθόλου το σχέδιο της. Κυρίως αυτό το EVF που σηκώνεται προς τα πάνω... Α πα πα πα πα :earmuffs:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ερώτηση για όποιον ξέρει: γνωρίζετε εάν η RX10ii έχει επιλογή εναλλαγής PAL/NTSC ή είναι PAL το μοντέλο σε εμάς στην Ευρώπη, που σημαίνει γιοκ τα 24p;;

γνωρίζετε εάν η RX10ii έχει επιλογή εναλλαγής PAL/NTSC ή είναι PAL το μοντέλο σε εμάς στην Ευρώπη, που σημαίνει γιοκ τα 24p;;

Προσφέρεται επιλογή PAL/NTSC από το μενού, αλλά θέλει format στην κάρτα, εκτός και αν έχεις δεύτερη κάρτα μόνο για NTSC.
Την ενοχλητική ειδοποίηση ότι είσαι σε NTSC όταν ανοίγεις κάθε φορά τη μηχανή θα τη διώξεις με το playmemories mod.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Προσφέρεται επιλογή PAL/NTSC από το μενού, αλλά θέλει format στην κάρτα, εκτός και αν έχεις δεύτερη κάρτα μόνο για NTSC.
Την ενοχλητική ειδοποίηση ότι είσαι σε NTSC όταν ανοίγεις κάθε φορά τη μηχανή θα τη διώξεις με το playmemories mod.

Άψογος!! :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

24p στην ευρωπη δε το χρειαζεσαι, γιατι εχουμε το 25p.
Στην αμερικη ειναι διαφορετικα γιατι εχουν τον 30p σα standtart , που απεχει αρκετα απο την αισθηση των 24p .
Εδω δε το χρειαζεσαι μιας και η αισθηση ειναι πολυ κοντα ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

24p στην ευρωπη δε το χρειαζεσαι, γιατι εχουμε το 25p.
Στην αμερικη ειναι διαφορετικα γιατι εχουν τον 30p σα standtart , που απεχει αρκετα απο την αισθηση των 24p .
Εδω δε το χρειαζεσαι μιας και η αισθηση ειναι πολυ κοντα ....

Δεν το ήξερα αυτό... Για αυτό βγάλανε δηλαδή αυτό το πρότυπο οι Αμερικανοί;