alzazira69
AVClub Addicted Member
- 17 June 2012
- 2,261
με γεια με τι φακο στην πηρε ? τον 14-140 ή τον απλο 14-42 ?
Παρακολούθησα το νήμα από την αρχή αλλά κάλυπταν συνεχώς τις σκέψεις μου τα υπόλοιπα μέλη.
Πολύ καλή επιλογή η G7, σκέψου μόνο να επενδύσεις μελλοντικά και σε ένα metabone speedbooster, θα σου δώσει δυνατότητα να κερδίσεις στη φωτεινότητα του φακού και θα μπορείς να ανεβάσεις παραπάνω ISO, επίσης ο συνδυασμός τουλάχιστον στη GH4 με αυτό τον φακό είναι must.
εσύ να χαρείς τη μηχανή και ο πελάτης τη δουλειά σου !!
Και γω το ψάχνω για βίντεο... λόγω μικρού.
Φωτογραφική έναντι βιντεοκάμερας.... και η αλήθεια είναι ενώ φτιάχνουν κάποια μείων στις φωτογραφικές χάνουν σε άλλα.
-Φοβερή η σταθεροποίηση στην gx80 αλλά χωρίς μικ (θα ακούγεται η αναπνοή μου) και χωρίς καλό af.
- Η α6300 έχει φοβερό af, αλλά θα καίγεται στο Ελλαδικό καιρό και δεν έχει σταθεροποίηση...
- Η sony rx10 II έχει κάτι λίγο απ´όλα αλλά είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ
μήπως να περιμένουμε τον αντικαταστάτη της Ax-100? -δεν νομίζω να αργήσει-
για να στο κάνω ποιο απλά σε αναλογία m4/3 είναι ένας φακός 12-100 με σταθερό f4 εξαιρετική ποιότητα εικόνας με ελάχιστες παραμορφώσεις και πολύ sharp, μεταλλικός, αδιάβροχος και με δαχτυλίδι ελέγχου διαφράγματος. Πόσο θεωρείς ότι θα χρέωνε έναν τέτοιο φακό η Panasonic/Olympus κλπ? Εδώ ο panasonic 12-60 τον χρεώνουν 500 ευρώ που ούτε το εύρος, ούτε την φωτεινότητα ούτε την ποιότητα κατασκευής έχει του φακού της sony, ενώ αμφιβάλω αν θα πλησιάζει σε οπτική απόδοση τον φακό της rx10...
οσον αφορα την (αντιστοιχια σε mft) εκθεση , παραμενει f/2.8 , μη κανουμε το ιδιο λαθος... μονο σε οτι αφορα το DOF "γινεται" 12-100mm f/4 ...
ουτε αυτο ειναι ακριβες , τουλαχιστον στα χαμηλα ISO ... μεχρι 800 ISO περιπου δε θα δεις καμια διαφορα σε θορυβο .
Ασε που η rx10ii δε κανει crop σε 4Κ ki exei full sensor reading , αρα δεν υπαρχει ουτε αυτο το 1 στοπ κερδος , περιπου ισαξιες ειναι.
αρα το f/2.8 se 4K βιντεο ,παραμενει εκτος του DOF...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.