Sony A6300 vs Sony RX10 II vs Panasonic G7

Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Μεγειά, και καλοκλίκωτη. Θέλουμε φωτό και νέο νήμα αν σκοπεύεις να τραβήξεις πολλά βίντεο! :a0210:

Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Είναι αυτό που λένε ότι "εάν θέλεις κάτι πολύ τότε συνηγορεί όλο το σύμπαν για να το καταφέρεις", ε, κάτι τέτοιο συνέβη και στην δικιά κου περίπτωση :smile:

ΥΓ.: Θα μπορούσε κάποιος διαχειριστής εάν ήθελε στον τίτλο του νήματος να προσθέσει και την συγκεκριμένη κάμερα, αφού τέλικα έπαιξε δυνατά και καταλήξαμε και σε αυτή.

Τα υπόλοιπα σε νέο νήμα ή στο αντίστοιχο της Panasonic G7 :2thumb22sup:

Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Παρακολούθησα το νήμα από την αρχή αλλά κάλυπταν συνεχώς τις σκέψεις μου τα υπόλοιπα μέλη.

Πολύ καλή επιλογή η G7, σκέψου μόνο να επενδύσεις μελλοντικά και σε ένα metabone speedbooster, θα σου δώσει δυνατότητα να κερδίσεις στη φωτεινότητα του φακού και θα μπορείς να ανεβάσεις παραπάνω ISO, επίσης ο συνδυασμός τουλάχιστον στη GH4 με αυτό τον φακό είναι must.

Απάντηση: Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

με γεια με τι φακο στην πηρε ? τον 14-140 ή τον απλο 14-42 ?

Απάντηση: Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

με γεια με τι φακο στην πηρε ? τον 14-140 ή τον απλο 14-42 ?

Με τον 14-42, 2 εξτρα μπαταρίες και φορτιστή έξτρα και 1 sdxc 128gb.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παρακολούθησα το νήμα από την αρχή αλλά κάλυπταν συνεχώς τις σκέψεις μου τα υπόλοιπα μέλη.

Πολύ καλή επιλογή η G7, σκέψου μόνο να επενδύσεις μελλοντικά και σε ένα metabone speedbooster, θα σου δώσει δυνατότητα να κερδίσεις στη φωτεινότητα του φακού και θα μπορείς να ανεβάσεις παραπάνω ISO, επίσης ο συνδυασμός τουλάχιστον στη GH4 με αυτό τον φακό είναι must.

Αυτό θα είναι το ιδανικό, εννοείται!!

Καλορίζικη... περιμένουμε εντυπώσεις απο το βίντεο της μηχανής

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για να μην ανοίγω άλλο thread θα ήθελα να επαναλάβω την ερώτησή μου σε σχέση με το βίντεο και να μετατρέψω τον τίτλο σε

Sony RX10II vs AX-100 for video

όταν το έξαχνα είμουν πιο κοντά στην RX10 αλλά βλέπω ότι οι videographers προτιμούν την ΑΧ-100 και αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλος λόγος πέραν της ευκολίας των χειρισμών που έχει ένα camcorder στο βίντεο.

Και γω το ψάχνω για βίντεο... λόγω μικρού.
Φωτογραφική έναντι βιντεοκάμερας.... και η αλήθεια είναι ενώ φτιάχνουν κάποια μείων στις φωτογραφικές χάνουν σε άλλα.
-Φοβερή η σταθεροποίηση στην gx80 αλλά χωρίς μικ (θα ακούγεται η αναπνοή μου) και χωρίς καλό af.
- Η α6300 έχει φοβερό af, αλλά θα καίγεται στο Ελλαδικό καιρό και δεν έχει σταθεροποίηση...
- Η sony rx10 II έχει κάτι λίγο απ´όλα αλλά είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ

μήπως να περιμένουμε τον αντικαταστάτη της Ax-100? -δεν νομίζω να αργήσει-

Εγω νομίζω ότι θα αργήσει. Δεν βλέπω να κυκλοφορεί ούτε καν φήμη για νέο ημιεπαγγελματικό camcorder απο τη sony.

Re: Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II vs Panasonic G7

Και γω το ψάχνω για βίντεο... λόγω μικρού.
Φωτογραφική έναντι βιντεοκάμερας.... και η αλήθεια είναι ενώ φτιάχνουν κάποια μείων στις φωτογραφικές χάνουν σε άλλα.
-Φοβερή η σταθεροποίηση στην gx80 αλλά χωρίς μικ (θα ακούγεται η αναπνοή μου) και χωρίς καλό af.
- Η α6300 έχει φοβερό af, αλλά θα καίγεται στο Ελλαδικό καιρό και δεν έχει σταθεροποίηση...
- Η sony rx10 II έχει κάτι λίγο απ´όλα αλλά είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ

μήπως να περιμένουμε τον αντικαταστάτη της Ax-100? -δεν νομίζω να αργήσει-

Κοίταξε σωστά όσα λες άλλα δεν θεωρώ ότι η rx10ΙΙ είναι πανάκριβη....μόνο ο φακός κάνει άνετα 1.000 ευρώ....για να στο κάνω ποιο απλά σε αναλογία m4/3 είναι ένας φακός 12-100 με σταθερό f4 εξαιρετική ποιότητα εικόνας με ελάχιστες παραμορφώσεις και πολύ sharp, μεταλλικός, αδιάβροχος και με δαχτυλίδι ελέγχου διαφράγματος. Πόσο θεωρείς ότι θα χρέωνε έναν τέτοιο φακό η Panasonic/Olympus κλπ? Εδώ ο panasonic 12-60 τον χρεώνουν 500 ευρώ που ούτε το εύρος, ούτε την φωτεινότητα ούτε την ποιότητα κατασκευής έχει του φακού της sony, ενώ αμφιβάλω αν θα πλησιάζει σε οπτική απόδοση τον φακό της rx10...
Πράγματι σε πρώτη ανάγνωση η rx10II μοιάζει και είναι ακριβή άλλα αν βάλεις τι σώμα παίρνεις και τι φακό θα δεις ότι η τιμή της είναι λογική....για να έχεις κάτι αντίστοιχο στην gx80 και στην A6300 θα δεις ότι θα θέλεις 2 φακούς τουλάχιστον και τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα!!! Απλά οι περισσότεροι κοιτάμε ότι δίνεις 1.500 ευρώ για να πάρεις μια μηχανή με αισθητήρα 1 ίντσας, άλλα αυτή είναι η μισή αλήθεια....!!!

οσον αφορα την (αντιστοιχια σε mft) εκθεση , παραμενει f/2.8 , μη κανουμε το ιδιο λαθος... μονο σε οτι αφορα το DOF "γινεται" 12-100mm f/4 ...

για να στο κάνω ποιο απλά σε αναλογία m4/3 είναι ένας φακός 12-100 με σταθερό f4 εξαιρετική ποιότητα εικόνας με ελάχιστες παραμορφώσεις και πολύ sharp, μεταλλικός, αδιάβροχος και με δαχτυλίδι ελέγχου διαφράγματος. Πόσο θεωρείς ότι θα χρέωνε έναν τέτοιο φακό η Panasonic/Olympus κλπ? Εδώ ο panasonic 12-60 τον χρεώνουν 500 ευρώ που ούτε το εύρος, ούτε την φωτεινότητα ούτε την ποιότητα κατασκευής έχει του φακού της sony, ενώ αμφιβάλω αν θα πλησιάζει σε οπτική απόδοση τον φακό της rx10...

οσον αφορα την (αντιστοιχια σε mft) εκθεση , παραμενει f/2.8 , μη κανουμε το ιδιο λαθος... μονο σε οτι αφορα το DOF "γινεται" 12-100mm f/4 ...

Ναι σωστά σε dof, σε φωτεινότητα πάντα ένας φακός f2,8 είναι 2,8 όπου και αν τον βάλεις, αλλά λόγο μικρότερου αισθητήρα χάνει 1 stop περίπου σε σχέση με μια m4/3 οπότε για να το καλύψει αυτό θέλεις περίπου 1 stop ποιο φωτεινό φακό για αυτό τον έγραψα 12-100f4 καθώς αυτό είναι που πλησιάζει ποιο πολύ πως θα ήταν αυτός ο φακός σε m4/3....γενικότερα όταν συγκρίνω φακούς όσον αφορά την φωτεινότητα βάζω και στην εξίσωση και το μέγεθος του αισθητήρα καθώς ένας μεγαλύτερος αισθητήρας ανεβάζει ποιο εύκολα iso και φυσικά μπορεί να σώσει έναν σκοτεινό φακό...

ουτε αυτο ειναι ακριβες , τουλαχιστον στα χαμηλα ISO ... μεχρι 800 ISO περιπου δε θα δεις καμια διαφορα σε θορυβο .

Ασε που η rx10ii δε κανει crop σε 4Κ ki exei full sensor reading , αρα δεν υπαρχει ουτε αυτο το 1 στοπ κερδος , περιπου ισαξιες ειναι.

αρα το f/2.8 se 4K βιντεο ,παραμενει, εκτος του DOF...

Και για μενα, το μεγαλο παραπονο του συστηματος mft ειναι η ελλειψη ενος αντιστοιχου φακου με σταθερο δαφραγμα, 12-60 f/4 πχ.
Αυτος και οι 3 prime Που εχω θα μου ελυναν τα χερια.

ουτε αυτο ειναι ακριβες , τουλαχιστον στα χαμηλα ISO ... μεχρι 800 ISO περιπου δε θα δεις καμια διαφορα σε θορυβο .

Ασε που η rx10ii δε κανει crop σε 4Κ ki exei full sensor reading , αρα δεν υπαρχει ουτε αυτο το 1 στοπ κερδος , περιπου ισαξιες ειναι.

αρα το f/2.8 se 4K βιντεο ,παραμενει εκτος του DOF...

Καλά ναι τίποτα δεν είναι ακριβές, από την στιγμή που συγκρίνεις φακούς πάνω σε άλλο αισθητήρα δεν μπορείς να κάνεις ακριβείς μετρήσεις...απλά πάνω κάτω προσπαθείς να βγάλεις μια άκρη!! Επίσης κυρίως έκανα την σύγκριση για φώτος, σε βίντεο 4κ όπως είπες λόγο του full sensor reading σαφώς και δεν χάνεις 1 stop....
Πάντως όσα γράφεις συνηγορούν στο πόσο καλή περίπτωση είναι η rx10II και ότι δεν είναι τόσο ακριβή όσο δείχνει σε πρώτη ανάγνωση η τιμή της....

ναι, προφανως ... η rx10 ii ειναι (και για μενα) value for money, οσο και αν ακουγεται παραξενο!

Εδω ειχα παρει την πρωτη RX10 στα 1200 και μου ειχε φανει "οικονομικη"! :p

Ειδικα για βιντεο. Η ευελιξια της ειναι αξιοθαυμαστη . Αν δεν ημουν "πορωμενος" με τους φακους και τον ελεγχο του DOF , θα την ειχα σαν μονη μου μηχανη , για φωτο και βιντεο.