Sony A6300 vs Sony RX10 II vs Panasonic G7

Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί να πρτιμήσει κανείς για video τη rx10II και οχι την ΑΧ 100 ?

Επίσης καλή η ερωτηση για την rx10 II.... ίδια τιμή τη βλέπω με την rx10 II

Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Λόγω τιμής και σταθερού φακού. Άσχετα που σαν βιντεοκάμερα η ΑΧ100 είναι πιο λειτουργική.
Επίσης στην φωτογραφία σίγουρα η rx10 ii υπερτερεί όπως και στην αργή κίνηση .
Στην rx 10 iii ο φακός σκοτεινιάζει πολύ νωρίς .

Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί να πρτιμήσει κανείς για video τη rx10II και οχι την ΑΧ 100 ?

Επίσης καλή η ερωτηση για την rx10 II.... ίδια τιμή τη βλέπω με την rx10 II

Βασικά επειδή η rx10II έχει φωτεινότερο φακό και είναι σαφώς καλύτερη όσον αφορά το φωτογραφικό κομμάτι, από την άλλη αν δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου για φωτογραφία, τότε σαφώς καλύτερη λύση η AX 100. Η RX10II είναι ποιο all around, μπορείς να κάνεις μαζί της σχεδόν τα πάντα!!!
H RX10III έχει μεγαλύτερο εύρος φακού άλλα δεν έχει σταθερό διάφραγμα και χάνει 1 stop σε σχέση με την rx10II σχετικά νωρίς....οπότε ο καθένας επιλέγει αν θέλει μεγαλύτερο εύρος φακού ή σταθερό f2,8....ακούγεται βέβαια ότι η rx10III έχει και βελτιωμένο σύστημα εστίασης και κάπως ποιο γρήγορη λειτουργία άλλα αυτό μένει να το δούμε σε reviews, αν ισχύουν σίγουρα παίρνει άλλο νόημα η αγορά της Rx10IIΙ

Kαι άλλα θετικά έχει η III, καλύτερο γκριπ, τρία δαχτυλίδια στον φακό, κουμπί focus lock στον φακό και άλλα.

Αρχικά δεν με ενδιαφέρει το μεγαλύτερο ζουμ που έχει η RX10iii. Επίσης πολύ σημαντικό ότι η RX10ii έχει σταθερό F2.8 σε όλο το εύρος του φακού. Καλό θα ήταν το διπλό δαχτυλίδι, αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικό ώστε να με κάνει να δώσω 300 παραπάνω.

Re: Απάντηση: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Αν δεν σε ενδιαφέρει το ζουμ πάνω από 200mm, σταματά η κουβέντα για τη mk3, εννοείται.

Στην ουσία η mk3 είναι μια αναβαθμισμένη FZ1000, αφού ο φακός κινείται στις ίδιες αντιστοιχίες διαφράγματος με την FZ1000:
http://www.dpreview.com/files/p/articles/0414918604/RX10_III_equivap.png
http://www.dpreview.com/news/041491...emphasis-on-lens-reach-and-video-capabilities

Γνωριζει καποιος απο ποιο ευρος και πανω αρχιζει και αλλαζει το διαφραγμα στην MK3.

Οπως τα λέει ο tzo είναι απλά νιώθω ότι η rx10III πέφτει πολύ στα χωράφια της fz1000 και δεν ξέρω αν αξίζει τα διπλά+ λεφτά που στοιχίζει....είναι σαφώς καλύτερη άλλα έχω κάποιες αμφιβολίες για αυτήν....η rx10I και rx10II έχουν τον φακό με σταθερό διάφραγμα f2,8 που είναι για μένα το μεγάλο ατού της rx10 σε σχέση με την fz1000 και ο βασικός λόγος που την επέλεξα σε σχέση με την fz1000....στην rx10III το χάνεις αυτό και πας σε μια λογική ζουμ σαν την fz1000....διαφορετική φιλοσοφία μηχανής...ελπίζω πάντως να πάει καλά και να δούμε και άλλες υλοποιήσεις στο μέλλον!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γνωριζει καποιος απο ποιο ευρος και πανω αρχιζει και αλλαζει το διαφραγμα στην MK3.

Στα 100mm περίπου έχει πάει ήδη σε f4 και στα 35mm και πάνω έχει αρχίσει να είναι ποιο σκοτεινός σε σχέση με την rx10II

σαν budget λύση ξεπροβάλλει μπροστά στην RX10iii και η FZ300, αν κάποιος ενδιαφέρεται κυρίως για το 4K, με f2.8 σταθερό σε όλο εύρος (25-600mm), αλλά με μικρότερο σένσορα (και βάρος όμως: 1051gram vs 691gram)

Panasonic-Lumix-DMC-FZ300-vs-Sony-Cyber-shot-DSC-RX10-III-top-view-size-comparison.jpg

Ναι αν σε ενδιαφέρει κυρίως το βίντεο και απλά που και που οι φώτος είναι μια χαρά η fz300...άλλα ο μικρός αισθητήρας την καταδικάζει στις φώτος, και χάνει πολύ σε low light ενώ και το dynamic range είναι στον πάτο......όσα δείγματα φώτο έχω δει ακόμα και σε iso 200 έχουν θόρυβο και φαίνεται αμέσως ο μικρός αισθητήρας....βέβαια όπως είπα για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει και πολύ η φωτογραφία ή απλά έχει και άλλη μηχανή με μεγαλύτερο αισθητήρα είναι μια χαρά η fz300....πάντως η rx10II συνεχίζει να είναι η καλύτερη all around μηχανή, την παίρνεις και είσαι έτοιμος για όλα!!!

Απάντηση: Re: Sony A6300 vs Sony RX10 II

Ναι αν σε ενδιαφέρει κυρίως το βίντεο και απλά που και που οι φώτος είναι μια χαρά η fz300...άλλα ο μικρός αισθητήρας την καταδικάζει στις φώτος, και χάνει πολύ σε low light ενώ και το dynamic range είναι στον πάτο......όσα δείγματα φώτο έχω δει ακόμα και σε iso 200 έχουν θόρυβο και φαίνεται αμέσως ο μικρός αισθητήρας....βέβαια όπως είπα για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει και πολύ η φωτογραφία ή απλά έχει και άλλη μηχανή με μεγαλύτερο αισθητήρα είναι μια χαρά η fz300....πάντως η rx10II συνεχίζει να είναι η καλύτερη all around μηχανή, την παίρνεις και είσαι έτοιμος για όλα!!!

Συμφωνώ απόλυτα. Έτυχε να πιάσω στα χέρια μου την FZ300. Καλή μηχανή αλλά στα χαμηλά χάνει αρκετά...

αυτό ισχύει. της είχα βάλει ένα πολύ σκούρο ND και η κακομοίρα ανέβασε 2.000-3.200 iso στο βίντεο. Η ποιότητα της εικόνας βυθίστηκε κατακόρυφα. Όμως σε ISO 100 είναι πολύ καλή.

αυτό ισχύει. της είχα βάλει ένα πολύ σκούρο ND και η κακομοίρα ανέβασε 2.000-3.200 iso στο βίντεο. Η ποιότητα της εικόνας βυθίστηκε κατακόρυφα. Όμως σε ISO 100 είναι πολύ καλή.

Σε βίντεο είναι πολύ καλή άλλα σε φώτος ακόμα και σε iso 100 βλέπεις θόρυβο και μέτριο/κακό dynamic range, ενώ οι φώτος είναι πολύ Flat χωρίς την 3d αίσθηση του μεγάλου αισθητήρα, βασικά μοιάζουν φώτος από κινητό, έχει πολύ καλό φακό άλλα δεν μπορεί να σώσει τον κούτσικο αισθητήρα...βασικά η fz300 είναι καθαρά βιντεοκάμερα με αραιή χρήση φώτος..ή πολύ απλά αν σε καλύπτει η ποιότητα των φώτος ενός κινητού τότε σίγουρα θα σε καλύψει και η fz300 φωτογραφικά...

Οπως τα λέει ο tzo είναι απλά νιώθω ότι η rx10III πέφτει πολύ στα χωράφια της fz1000 και δεν ξέρω αν αξίζει τα διπλά+ λεφτά που στοιχίζει....

Πέρα απο το μεγαλύτερο zoom (600mm vs 400) και τις μεγαλύτερες δυνατότητες slow motion .. Τα αξίζει αν η βασική χρήση είναι λήψη σε 4Κ,

η fz1000 κροπάρει ΠΟΛΥ σε 4Κ (1.48X) .. ουσιαστικά χρησιμοποιεί τον μισό αισθητήρα .. επομένως

- χάνει 1 στοπ αποδοση σε θόρυβο σε χαμηλό φωτισμό
- χάνει την ευρυγώνια κάλυψη (ξεκινάει απο ισοδυναμο FF 37mm αντι 25mm) και αντίστοιχα κερδίζει στο τελε άκρο (αλλά το ίδιο κάνει και η Sony με to clear image)

Καλύτερα που χάνει η FZ1000 την ευρυγώνια κάλυψη στο 4Κ γιατί και που την έχει στις φωτό, σκέτη θολούρα είναι.
Η τιμή της FZ1000 είναι που δελεάζει, αλλιώς κανείς δεν θα την επέλεγε αντί της RX10III.
Mέχρι τώρα κέρδιζε στο ζουμ έναντι της RX10II, τώρα που βγήκε η mk3 δεν έχει ούτε αυτό το προβάδισμα.

Παρακαλώ να μείνουμε στις μηχανές, όχι άσχετα σχόλια.

edit: για την ουσία του θέματος, η FZ1000 παίζει στα 650 με την RX10 III στα 1600 . Αυτά...

Last edited:

=karamela;1057662325]Βασικά επειδή η rx10II έχει φωτεινότερο φακό και είναι σαφώς καλύτερη όσον αφορά το φωτογραφικό κομμάτι, από την άλλη αν δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου για φωτογραφία, τότε σαφώς καλύτερη λύση η AX 100. Η RX10II είναι ποιο all around, μπορείς να κάνεις μαζί της σχεδόν τα πάντα!!!

Αν σε ενδιαφέρει το video που ακριβώς υπερτερεί η ΑΧ100 σε σχέση με την RX10II ? αυτό δεν έχω καταλάβει... είναι στην ταχυτητα του autofocus, stabilization, low light , ή μόνο στην ευελιξία που έχουν τα camcorder ?

Μόλις μου παραγγείλανε την Panasonic G7! :operator:

Και λέω μου παραγγείλανε, γιατί έκατσε μία δουλειά καινούρια που ο πελάτης θέλει να του τραβήξω κάτι βιντεάκια και μου την έκανε δώρο!! Δεν υπάρχει αυτό λέμε!! :music-smiley-005:

Μου πήρε και 2 extra μπαταρίες, οπότε εμένα μου μένουν 1-2 prime φακοί και νομίζω ότι είμαι έτοιμος :a0210:

ΥΓ.: Θα μου έπερνε και την Sony RX10ii, αλλά δεν ήθελα πια να τον βάλω να πληρώσει τα διπλάσια σχεδόν λεφτά, αφού η δουλειά μας μπορεί να γίνει και με την συγκεκριμένη.