Sony α6500 φωτογραφία

Re: Sony A6500

Υπομονή στα επόμενα μοντέλα θα προστεθούν πολλά.
Αυτή είναι η πολιτική της Sony και δεν υποχρεώνει κανέναν να την ακολουθήσει.
Όποιος ενοχλείται προσπερνά.
Ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές και λύσεις.

Για βίντεο (που να μπορείς να έχεις και κάποιο Bokeh) δεν ξέρω τι άλλη λύση υπάρχει -σε αυτά τα λεφτά- που να έχει touch screen, IBIS, καλό AF και low light απόδοση ?

ακύρωσα την προπαραγγελία που είχα βάλει στο γαλλικό amazon....

ήθελα μια 2η apsc κάμερα για να εκμεταλλευτώ τους ff φακούς μου, αλλά αποφάσισα ότι τα 1400+ είναι πολλά από τη στιγμή που δε με ενδιαφέρει η φωτογράφιση sports/action κλπ

Αμην
Και δυο εβδομάδες είναι πολλές έχω πωρωθεί.

16 Δεκεμβρίου λέει το Amazon.de ότι θα είναι διαθέσιμη.

Οριακά προλαβαίνουμε παραλαβή πριν τις γιορτές.

Στα 1700 ευρώ βλέπω ότι βγαίνει και στην Ευρώπη οπότε γιατί δεν την παίρνετε από Ελλάδα;
Και τα 350 ευρώ διαφορά με την Αμερική είναι πάρα πολλά.
Όλοι έχετε μηχανές γιατί δεν περιμένετε λίγο να βγουν και οι πρώτες (beta) παρτίδες και να πάρετε
πιο φτηνά και πιθανόν πιο απροβλημάτιστες μηχανές.

ακύρωσα την προπαραγγελία που είχα βάλει στο γαλλικό amazon....

ήθελα μια 2η apsc κάμερα για να εκμεταλλευτώ τους ff φακούς μου, αλλά αποφάσισα ότι τα 1400+ είναι πολλά από τη στιγμή που δε με ενδιαφέρει η φωτογράφιση sports/action κλπ

κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ και την ακύρωσα προχτές. Θα περιμένω να βγεί καμία μικρούλα σειρά 5xxx για δεύτερο σώμα. πολλά τα 1.500 ευρώ, ειδικά αν τα απαξιώνει με νέα μοντέλα μετά από μερικούς μήνες

Απάντηση: Re: Sony A6500

16 Δεκεμβρίου λέει το Amazon.de ότι θα είναι διαθέσιμη.

Οριακά προλαβαίνουμε παραλαβή πριν τις γιορτές.

πως θα την αγοράσεις από το εξωτερικό, εφόσον υπάρχει όριο 1.000 ευρώ στις αγορές απο εξωτερικό

Ελλάδα παρήγγειλα, κάμερες δεν αγοράζω ποτέ από εξωτερικό.
BETA είναι αυτές που δίνουν για δοκιμές και όχι όταν πουλάνε στο ευρύ κοινό τουλάχιστον έτσι πιστεύω δε μου έχει τύχει προβληματική κάμερα προς το παρόν.

Στα 1700 ευρώ βλέπω ότι βγαίνει και στην Ευρώπη οπότε γιατί δεν την παίρνετε από Ελλάδα;
Και τα 350 ευρώ διαφορά με την Αμερική είναι πάρα πολλά.
Όλοι έχετε μηχανές γιατί δεν περιμένετε λίγο να βγουν και οι πρώτες (beta) παρτίδες και να πάρετε
πιο φτηνά και πιθανόν πιο απροβλημάτιστες μηχανές.

Ψωνίζω σύμφωνα με τις ανάγκες μου και όχι με το τι νεότερο θα κυκλοφορήσει για να είμαι στα πράγματα.
Η Τιμή που πωλείται σήμερα η κάμερα δε μου φαίνεται ακριβή για αυτά που προσφέρει και γενικά με τις τιμές όλων των εταιρειών.
Ένσταση έχω μόνο στο touch screen που έχω δει σε δοκιμές ως τώρα, το θεωρώ αργό και με χαλά που δεν δουλεύει στο menu ... δε πιστεύω ότι θα βελτιωθεί περιμένοντας με filmware, μακάρι να βγω ψεύτης......
η αλήθεια είναι ότι δε με πολύ ενδιαφέρει.

κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ και την ακύρωσα προχτές. Θα περιμένω να βγεί καμία μικρούλα σειρά 5xxx για δεύτερο σώμα. πολλά τα 1.500 ευρώ, ειδικά αν τα απαξιώνει με νέα μοντέλα μετά από μερικούς μήνες

Last edited:

Beta tester ειναι εν δυναμει, ολοι οι αγοραστες προϊόντων νεας τεχνολογιας, που βγαινουν πρωτη φορα στην αγορα διχως να εχει αποδειχτει η αξιοπιστη κ απροβληματιστη λειτουργια τους...

Αυτό που γράφει ο Θοδωρής εννοώ.
Και οι πρώτες Χ-Τ1 είχαν θέμα με τα κουμπιά και οι Α7 με το φως που έμπαινε από τα πλάγια και σιωπηλά διορθώθηκαν στις επόμενες παρτίδες.

Σε όλες τις εταιρίες υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα διαρροής φωτός ακόμη και μήνες κυκλοφορίας μετά.
Να γράψω και δύο βασικές μου ανάγκες που θέλω τη κάμερα... σταθεροποίηση, μεγάλωσα και δεν είμαι πια μάρμαρο στο κράτημα και το τεράστιο buffer που έχει. Διαφορετικά όπως έχω γράψει ξανά μια χαρά είναι η προέκταση του χεριού μου A6000.

Αυτό που γράφει ο Θοδωρής εννοώ.
Και οι πρώτες Χ-Τ1 είχαν θέμα με τα κουμπιά και οι Α7 με το φως που έμπαινε από τα πλάγια και σιωπηλά διορθώθηκαν στις επόμενες παρτίδες.

Να γράψω και δύο βασικές μου ανάγκες που θέλω τη κάμερα... σταθεροποίηση, μεγάλωσα και δεν είμαι πια μάρμαρο στο κράτημα και το τεράστιο buffer που έχει.

Ε ειναι πλεον απο τα βασικα συγκριτικα πλεονεκτηματα εναντι του ανταγωνισμου ;) Κ για το touch που ειπες, νομιζω οτι ετσι κ αλλιως ειναι πιο χρησιμο για το βιντεο . Εγω στην 5100 το χρησιμοποιουσα μονο για μαουαλ εστιαση για να εχω αμεση μεγεθυνση στο σημειο που ακουμπουσα.

Σε όλες τις εταιρίες υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα διαρροής φωτός ακόμη και μήνες κυκλοφορίας μετά.
Να γράψω και δύο βασικές μου ανάγκες που θέλω τη κάμερα... σταθεροποίηση, μεγάλωσα και δεν είμαι πια μάρμαρο στο κράτημα και το τεράστιο buffer που έχει. Διαφορετικά όπως έχω γράψει ξανά μια χαρά είναι η προέκταση του χεριού μου A6000.

θα τη χαρείς φουλ, η σταθεροποίηση κάνει πολύ μεγάλη διαφορά

να πω εδώ ότι όταν σκεφτόμουν ποια a7 να πάρω, ο Γιάννης (_tzo_) με προέτρεψε να δώσω παραπάνω για σώμα με IBIS και δεν το μετάνοιωσα ούτε στιγμή

μετά όταν είχα την a6000 με τον 60αρη sigma σε περιβάλλον με λίγο φως, ένοιωθα ότι κάτι πολύ σημαντικό έλλειπε

Από τις πρώτες μου με την A6500
Έβαλα μπαταρία κάρτα και τράβηξα με τις μαμίσιες ρυθμίσεις

sony a6500 first photo.jpg

Στιβαρή στο χέρι καλό κράτημα πολύ καλό οφθαλμοσκόπιο, πιστεύω καλύτερο Jpg εσωτερικά τραβάω με 1/5 μα όχι πάντα με επιτυχία .. φταίει και η συγκίνηση.