Sony α6500 φωτογραφία

Re: Sony A6500 φωτογραφία

μπορεί να μου πει κάποιος ποια είναι η διαφορά σε μια φωτογραφία, αν τραβήξεις π.χ. μια φώτο με f4 1/1250 iso 640 με μια f8 1/1250 iso 1200 ή f10 1/600 iso 250 ? (οι τιμές λίγο τυχαίες). Δηλ. πέρα απο το bokeh, αν υποθέσουμε ότι δεν έχουμε κάποιο κινούμενο αντικείμενο, μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα με διαφορετικούς συνδυασμούς iso, f, shutter speed ? (ίδια φωτεινότητα κλπ) ?

Δεν παίρνεις τα ίδια αποτελέσματα, σε χαμηλότερες ταχύτητες παίρνεις περισσότερη λεπτομέρεια και φως με iso φορτώνεσαι θόρυβο όμως χρειάζεται για να ενισχύσεις τα υποφωτισμένα.

Last edited:

μεγαλυτερο ISO περισσοτερος θορυβος , λιγοτερη δυναμικη περιοχη, χειροτερα χρωματα κι ευκρινεια (για μεγαλα ISO ειδικα).

Μικρη ταχυτητα, κατω απο το οριο του 1/εστιακο μηκος, κινδυνευεις να βγει κουνημενη η φωτο (αν δεν εχεις σταθεροποιηση).

Μικρο διαφραγμα, πχ πανω απο 11 χανεις σε ευκρινεια, οξυτητα , λογω diffraction.

Last edited by a moderator:

Παίζοντας με τα profile της 6500 μπορούμε να φέρουμε τα χρώματα όπου εμείς επιθυμούμε.
Η παρακάτω φωτογραφία είναι σε pp3 ITU 709 ( 800% ) full crop

kori web.jpg

Σε μεγάλο iso η διαφορά με μια a7ii έχει κλείσει καθόλου σε σχέση με την a6000? Δηλαδή αν εξαιρέσω το dof ειναι σχεδόν ίδια αποτελέσματα σε iso με την a7ii? Σκέφτομαι για αναβάθμιση αλλά το κόστος των ff φακών με φρενάρει και ίσως παω για 6500. Η μήπως το iq είναι αλλού για αλλού σε σύγκριση με αυτές τις δύο?

A6000 με a6500 μακράν βελτίωση άλλη κάμερα για ανθρώπους που θέλουν να ψαχτούν και όχι να παίρνουν ότι δίνει η κάμερα και μόνο,να φτιάχνεις και τα δικά σου προφιλ. Για την A7II δεν έχω άποψη δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου.

Απάντηση: Re: Sony A6500 φωτογραφία

Σε μεγάλο iso η διαφορά με μια a7ii έχει κλείσει καθόλου σε σχέση με την a6000? Δηλαδή αν εξαιρέσω το dof ειναι σχεδόν ίδια αποτελέσματα σε iso με την a7ii? Σκέφτομαι για αναβάθμιση αλλά το κόστος των ff φακών με φρενάρει και ίσως παω για 6500. Η μήπως το iq είναι αλλού για αλλού σε σύγκριση με αυτές τις δύο?

Εδώ πάντως, η διαφορά μεγέθους αισθητήρα δείχνει να μή καλύπτεται:
https://www.dxomark.com/Cameras/Com...s-Sony-A7-II-versus-Sony-A6000___1127_996_942

Ρωτάω τι γίνεται στην πραγματικότητα μιας και το εχω ξανακούσει ότι η μεταβαση δεν ειχε την διαφορά που περίμενε. Δεν ακυρώνω τα τεστ αλλά η καθημερινή χρήση ίσως έχει πιο πολύ αξία τουλάχιστον σε εμένα που είμαι καθαρά ερασιτέχνης. Evanfotis ευχαριστώ για το λινκ.

https://www.dpreview.com/reviews/im...&x=-0.21229682649884918&y=-0.6699411930015294

Εδώ πάντως, η διαφορά μεγέθους αισθητήρα δείχνει να μή καλύπτεται:
https://www.dxomark.com/Cameras/Com...s-Sony-A7-II-versus-Sony-A6000___1127_996_942

Oι γενικοί δείκτες της DxO παραπλανούν .. βασικά ο δείκτης lowlight δεν αφορα ακριβώς αυτο που εννοούμε lowlight αλλά το όριο όπου αρχίζει να μας ενοχλεί ο θόρυβος (γιαυτό και είναι τοσο χαμηλά) και μάλιστα με αυθαίρετα κριτήρια ..

Δες τις καμπύλες DR και color sensitivity ..

DxO-a6500-6000-7II.png

Απάντηση: Sony A6500 φωτογραφία

Ένα στόπ διαφορά έχουν περίπου σε αυτό και στο δυναμικό εύρος.

Aν σε ενδιαφέρει κυρίως η φωτογραφία η Α7ΙΙ είναι καλύτερη επιλογή για γενική χρήση κατα τη γνώμη μου. Καλύτερη εργονομία, 1/8000 ταχύτητα, παίρνει γκριπ για τους μεγάλους ζουμ. Ακόμα και με τον kit 28-70, θα πάρεις το ίδιο DOF όπως με τον 16-70 f4 στην Α6500, υποψιάζομαι ίδια και καλύτερη ευκρίνεια, και πιο οικονομικά, χάνοντας λίγο εύρος. Στο iso θα είναι λίγο εμπρός αλλά όχι σημαντικές διαφορές.

Για κινούμενα αντικείμενα - σπορ και γενικά γρήγορο autofocus η Α6500 είναι καλύτερη. Όπως φυσικά και στο video. Aλλά και στο τελευταίο η Α7ΙΙ δεν είναι κακή μετά τις αναβαθμίσεις που πήρε και XAVC codec.

Η γκάμα των φακών έτσι κι αλλιώς είναι θέμα στις sony. Εκεί αν θες το κορυφαίο αποτέλεσμα θα πληρώσεις (ισχύει βέβαια και στις λοιπές εταιρίες). Ωστόσο στην Α7ΙΙ μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιους φθηνούς και εξαιρετικούς Α mount FF φακούς. Πχ minolta/tamron 28-75 f2.8 (ποιότητα επιπέδου pro φακών σε τιμή χώμα με λίγο πιο αργό ΑF). Με τον οικονομικό LA-EA3 αντάπτορα. Φυσικά κουμπώνουν και στην Α6500 αν δεν σε ενοχλει να χάσεις το ευρυγώνιο και να κερδίσεις λίγο στο tele/πορτραίτο).

Re: Απάντηση: Sony A6500 φωτογραφία

Ένα στόπ διαφορά έχουν περίπου σε αυτό και στο δυναμικό εύρος.

Eννοείς α6000 vs α6500 καπου 1 στοπ διαφορά ετσι ?. Και Α7ΙΙ vs α6500 περίπου ισόπαλες αντε 1/3 στοπ καλύτερη η A7II σε ορισμένες περιπτώσεις.
Τα ίδια φαίνονται και στο Dpreview απλά εκεί βλέπουμε
- στα πολύ σκοτεινα να υπερέχει η α6500 της Α7ΙΙ (η άμεση μέτρηση του θορύβου στα σκοτεινα είναι τa DR/color sensitivity της DxO)
- στα μετρίως σκοτεινα είναι ισόπαλες (συνδιασμός DR + SNR_18% .. αν κάνουμε αναγωγή σε ίδιες μονάδες π.χ. στοπ (1στοπ = 6db) ο μέσος όρος DR + SNR18% είναι μια αξιόπιστη ένδειξη)
- στα midtones μάλλον καλύτερη η A7II .. (όπως δείχνει και η DxO στο 18% SNR)

To no2 που αναφέρεις πολύ χρήσιμο σαν "μπούσουλας" στις μετρήσεις του DXOmark. Δεν το ήξερα.

Έτσι εξηγείται ίσως ότι πχ στα μάτια μου η Canon 6D είναι μια κλάση καλύτερη στον θόρυβο σε υψηλά iso σε σχέση με την Α7ΙΙ, αν και στο SNR διάγραμμα ταυτίζονται.