Sony α6500 φωτογραφία

Re: Sony A6500 φωτογραφία

...
Έτσι εξηγείται ίσως ότι πχ στα μάτια μου η Canon 6D είναι μια κλάση καλύτερη στον θόρυβο σε υψηλά iso σε σχέση με την Α7ΙΙ, αν και στο SNR διάγραμμα ταυτίζονται.

Επίσης η DxO στου γενικούς δείκτες δείχνει περίπου ίδιο σκορ A7II vs 6D !! .. είναι διότι έχουν διαλέξει πολύ απαιτητικό κατώφλι SNR18% = 30db για να υπολογίσουν το low light σκορ σε κλιμακα ISO .. ουσιαστικά αυτό κάνει το low light score να εξαρτάται αποκλειστικά απο το SNR18% δηλ τον θόρυβο στα midtones (τι θόρυβο δηλαδη .. 30db SNR δείχνει σχεδόν τέλειο-αθόρυβο ..) .. ενω η οπτική εντύπωση του θορύβου εξαρτάται πολύ περισσότερο απο τον θόρυβο στα σκοτεινά ..

λιγα σημερινα δειγματα με την α6500+50mm 1.87 OSS

ΥΓ... ως συνηθως, πατησετε στις φωτο για να τις δειτε στο flickr (εδω χανουν σε οξυτητα).

DSC00196.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00195.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00172.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00155.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00174.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00193.jpg by John Spirou, on Flickr

Αν είναι jpeg πάσχουν χρωματικά.
Πάντως από την a6000 τα δείγματα σου δεν ρίχνουν το σαγόνι στο πάτωμα.
Βλέποντας τις και συγκρίνοντας με τις καινούργιες Panasonic η δεύτερη έχει κάνει άλματα στο jpeg.

Σε ψώνια που έκανα σήμερα σκαρφάλωνε πάνω μου.
.. παίζοντας με τα χρώματα, συνεχόμενα jpg μαμίσιο ....

DSC01194 web.jpgDSC01195 web.jpg

Παίζω με εξωτερικό και εσωτερικό προφίλ, οι φωτογραφίες με το γατί δεν ήταν εύκολο το θεωρώ από τις δύσκολες φωτογραφίσεις παν γρήγορο μα έπεσε στον παλιό:grandpa:

Με τον 55αρι οι φωτογραφίες, είχα σηκώσει ψηλά τη κάμερα δίχως να κοιτάζω. Με την Sony A6500 δε χρειάζεται να στοχεύεις το κάνει εκείνη για σένα.
Από raw δίχως επεξεργασία.

DSC01212 web.jpg

σε τι??
από δείγματα που βλέπω εδώ και εκεί στο διαδίκτυο είναι αρκετά καθαρές οι φωτογραφίες με τη σταθεροποίηση σε σκοτεινούς χώρους

Sony A6500 φωτογραφία

Τραβηγμένες raw είναι οι δικές μου, και επεξεργασμενες στο LR με διαφορα προφίλ... Προσωπικά είναι ΑΚΡΙΒΏΣ όπως μ αρέσουν Χρωματικα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα jpg της Sony δεν με καλύπτουν Χρωματικα , γι αυτό τραβάω raw.

Γιαννη εμενα μου βγαζει αρκετη κιτρινιλα,
ο φακος γραφει ωραια ομως

Sony A6500 φωτογραφία

Μάλλον θέλεις καλιμπραρισμα...:p

Αλλά μη το κάνουμε θέμα το χρώμα, είναι πολύ υποκειμενικο...

Last edited:

Δεν υπάρχει κιτρινίλα όπως τη λέτε ούτε στο "ξωτικό " αυτό το καλό έχουν οι sony απ όσο ξέρω τουλάχιστον, φτιάχνεις τα χρώματα σύμφωνα με τα θέλω σου.