Βασίλη και Γιάννη σας εκτιμώ σας αγαπώ αλλά θα διαφωνήσω και με τους 2 σας ως ένα βαθμό.
Ειδικά όσον αφορά ανθρώπους, ταπεινή μου γνώμη Canon, τις τελευταίες Nikon (πχ D750) και τις Olympus (λιγότερο, δεν τις πολυσυμπαθεί το lightroom) τις θεωρώ καλύτερες από Sony στο χρώμα. Πάντα για raw όπως ανοίγουν στο lightroom. Βέβαια δεν έχω δει raw από τελευταίες sony. Οι sony μου φαίνονται πιο digital σαν αίσθηση. Αλλά αυτό έχει να κάνει και με τα προφίλ εισόδου για κάθε μηχανή. Αν πχ δοκιμάσετε να ανοίξετε raw αρχεία με άλλα προφιλ εισόδου (πχ nikon αρχεία με Canon προφίλ) οι διαφορές μπορεί να είναι πολυ μεγάλες!
Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος που επιτρέψτε μου έχουμε αγνοήσει: o φακός. Ακόμα και στο χρώμα!!
Ο φακός είναι που θα δώσει το mood και τον χαρακτήρα στη λήψη, το contrast, την ευκρίνεια εκεί που μετρά, το γενικό rendering, τον χαρακτήρα. Στοιχεία που δεν τα φέρνεις στην επεξεργασία.
ΥΓ... δεν μ ενδιαφερει η "πραγματικη" απεικονηση...αλλα αυτη που εχω στο μυαλο μου! :ernaehrung004:
Hλια, (1) εκανα πολλες εκδοσεις για πειραματισμο...αφου το ανεφερα ειναι RAW.
Δεν υπαρχει κιτρινιλα, πρασινιλα κλπ στο RAW, οτι θες το κανεις.
Εβαλα μια εκδοση απλα για να δειτε ενα δειγμα, το χρωμα το φερνεις εκει που θελεις.
(2) και οταν το θεμα σου ειναι πορτραιτο, που πιανει το 50% της εικονας , το ιστογραμμα ειναι ακριβες...δε χρειαζεται crop.
οριστε κι ενα (απο τα γνωστα) δειγμα απο Raw 2 μηχανων , απο τις πιο τελευταιες ... μαντεψτε ποιες!
Δεν υπαρχουν σημαντικες διαφορες (αν υπαρχουν), και προφανως καμια που να μη μπορει να "διορθωθει¨.
color2 by John Spirou, on Flickr
color1 by John Spirou, on Flickr
color3 by John Spirou, on Flickr
DSC00196.jpg by John Spirou, on Flickr
Φίλε 100 άτομα εδώ μέσα μιλάνε για τα jpeg.
Τα jpeg αποτελούν το 90% της φωτογραφίας αυτή τη στιγμή στον πλανήτη γη.
Μαθαίνοντας τη μηχανή ανη μας μαθαίνουμε και τα χρώματα της και το τελικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας που είναι το ζητούμενο.
Καλα είναι χωρισμένα τα νήματα σε φωτο και βίντεο δεν χρειάζονται άλλοι διαχωρισμοί.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.