Sony α6500 Video

Re: Απάντηση: Sony α6500 Video

Κρίμα όμως δεν είναι στο βίντεο να μην μπορείς να χαρείς σταθεροποιημένο τον 24άρη Zeiss εκτός gimbal;

Για σφιχτό μπάτζετ η α6300 ενδείκνυται για αγορά ως μεταχειρισμένη ή σε lightning deal.
Η πρώτη που θα βγαίνει σε προσφορά από δω και πέρα η α6300 θα είναι, όπως είδαμε ήδη μια φορά στο amazon.de.

ΟΛΑ ειναι θεμα budget...

Αν πχ εχεις 2000 ευρω συνολο να διαθεσεις , πας αναγκαστικα σε α6300 + 2 φακους με OS και εισαι μια χαρα. (πχ 18-105 + 50μμ 1,8) + εξωτερικη τροφοδοσια.

Αν εχεις 3000 , πας σε 6500 κλπ

Αναλογα λοιπον το διαθεσιμο budget ο καθενας πρατει κατ επιλογην.

Γιατί δεν παίρνεις μια Fuji X-T2, X-T20 να έχεις εξασφαλισμένη και την παράμετρο της φωτογραφίας;

Οπως τα λέει ο Γιάννης, είμαι φαν του post. Eξάλλου η 6500 με έναν απ'τους καλούς prime δε νομίζω πως έχει θέματα στη φωτογραφία.

α6500 + FE12-24/4 !!!

j1RVKQ.jpg

Ο Maestro είναι μερακλής, δεν θα μείνει με τον κιτ για να έχει σταθεροποίηση. Όλο και κάποιον prime θα βάλει, native ή μη.
Κρίμα είναι να μην έχει σταθεροποίηση στο σώμα επιλέγοντας α6300.

Το gimbal καλό-χρυσό, αλλά δεν μπορείς να είσαι με αυτό όλη την ώρα. Και περιορίζει στις εναλλαγές βίντεο-φώτο.

Hehe, κάπως έτσι. Το gimbal εννοείται είναι απαραίτητο, όμως είναι καλό να μπορείς να το αφήνεις στην άκρη όταν οι συνθήκες δε βοηθάνε ή όταν δε θες να καρφώνεσαι πολύ. Σε συγκριτικά που έχω δει η GH5 είναι πολύ πιο solid με την εσωτερική σταθεροποίηση, αλλά και η 6500 καλά τα πάει γενικά. Χωρίς καθόλου σταθεροποίηση δε νομίζω ότι μ'αρέσει η ιδέα. Εξάλλου και η εξωτερική τροφοδοσία μπορεί να μην είναι πρόβλημα σε μια εσωτερική λήψη αλλά όταν τρέχεις στα λαγκάδια τελικά μάλλον σου ακυρώνει τα όποια πλεονεκτήματα φορητότητας.

Και ναι, το να'σαι πιο ευέλικτος σε φακούς είναι μεγάλη υπόθεση. Να σας πω την αληθεια, επειδή έχω πελαγώσει με την επιλογή βασικού φακού, σκέφτομαι μέχρι και να κάνω την αμαρτία να τσιμπήσω το πακέτο στα 1500 με τον απλό kit 16-50 ώστε να μη βιαστώ και να παίξω λίγες βδομάδες με την κάμερα πριν αποφασίσω. Ασε που κάνα μήνα αργότερα, ίσως να έχω πουλήσει και την dSLR και να είμαι λίγο πιο ευέλικτος οικονομικά. Πείτε καμιά γνώμη γι'αυτόν, είναι τελείως για πέταμα ή θα τον κρατήσω και μετά για καμιά εκδρομούλα που θα με βολεύει το μικρό μέγεθος;

δεν θα δεις φυσικα τις αρετες της μηχανης μ αυτο το φακο, ειδικα τα βραδια.
Αλλα για καμια εκδρομουλα ή ενα pocket συστημα, ειναι ικανοποιητικος.

Και σε τετοια τιμη ουτε που το σκεφτεσαι... παρτον και αν δε θες μετα, τον πουλας.

προτιμω τον 10-18...πολυ μικροτερος και οικονομικοτερος.

FF είναι ο νέος 12-24 όμως. Μεγάλη υπόθεση να έχεις από 12mm(!) στις α7 και παράλληλα 18-36 στην α6500.

Μέχρι τώρα περιοριζόμουν στα 24mm στην α6500 με τον FE16-35/4.
Crop φακοί δεν με ενδιαφέρουν, επειδή θέλω να διατηρώ την ευελιξία μεταξύ ff και aps-c.

Όταν η Sigma βγάζει με ανάλογα εστιακά μήκη αλλά και σε 1.8 και σε μιση τιμή τι να λέμε τώρα;

Βγάζουν Α-mount και όχι E-mount ακόμη. Κάτι ειπώθηκε για FE στο μέλλον...
Δεν πιστέυω να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη βάση χρηστών σε μοντούρα Α;

Στο διπλάσιο βάρος και μισή τιμή είναι η σωστή έκφραση και πάνω στην Sony ΔΕΝ
δεν είναι φυσικό φακός f/1,8 να είναι μεγαλύτερος/βαρύτερος απο τον f/4;

Re: Απάντηση: Sony α6500 Video

Όταν η Sigma βγάζει με ανάλογα εστιακά μήκη αλλά και σε 1.8 και σε μιση τιμή τι να λέμε τώρα;

Ο αντίστοιχος φακός της Sigma είναι ο 12-24/4 art, με τιμή 1600$ όταν παρουσιάστηκε πέρσι.
Η μεγάλη διαφορά είναι στο βάρος.
1151γρ. ο Sigma, 565 ο Sony!

O 12-24 δελεαστικός για βίντεο πάνω στην α6500.

Αθόρυβο, γρήγορο AF Direct Drive SSM, Linear Motor, εσωτερικό ζουμ, μόλις 565γρ.

OSS δεν έχει. Η ευελιξία της α6500 με το IBIS έναντι της α6300 που λέγαμε.