Sony α6500 Video

Πουλα τους και πάρε Native, μόνο ο metabones θα σου κοστίσει όσο ένας καλός Prime.

Ο 10-18 δε χρειάζεται af, είναι υπερευρυγωνιος και αν τον βάλεις σε f/8 κι εστιάσεις στο 1 μέτρο, είσαι οκ.

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

Επίσης, οι απλοί ανταπτορες για Canon efs φακούς, δεν έχουν ούτε af ούτε αλλαγή διάφραγματος, άρα πρακτικά είναι άχρηστοι.
Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν αλλαγή διάφραγματος, γύρω στο 100αρικο, αλλά ξεχνάς το af μ αυτούς.
O metabones είναι πολύ ακριβος και αξίζει μόνο αν έχει; ποκυ καλούς και ακριβούς φακούς.
Ακομα και μ αυτόν δε θα εχεις όλα τα καλούδια της σονυ....

Τον υπερευρυγωνιο ίσως θα μπορούσες να τον κρατήσεις με έναν ανταπτορα που απλά έχει επιλογή διάφραγματος. Για ημερήσιες λήψεις δε θα εχεις προβλημα.
Επειδή ο 10-18 σονυ είναι ακριβός....

Εγώ δεν θα τους έδιωχνα τους φακούς. Θα έπαιρνα έναν αντάπτορα στο 100άρικο, που λέει και ο Γιάννης, για να αλλάζω το διάφραγμα και η εστίαση στο manual.
Οι φακοί μένουν, τα σώματα αλλάζουν! :smile:

Κι εγώ θα σου έλεγα να τους κρατήσεις τους φακούς.
Κάποιοι φθηνοί ηλεκτρικοί αντάπτορες όπως της fotodiox δουλεύουν άρκετά καλά με συγκεκριμένους φακούς και σε μηχανές όπως η 6300-6500.
Απλά πρέπει ψάξεις και να δεις αν ο φακός που έχεις ανταποκρίνεται καλά με τον συγκεκριμένο αντάπτορα.
Ο 10-18 κατά τον Brian Smith πάνω στην α7rii με fotodiox και viltrox δουλεύει με ταχύτητα και ακρίβεια.

Έχει κανείς δοκιμάσει κάποιον speedbooster με af στις α6300/α6500 σε φώτο και βίντεο? -
Μ ενδιαφερει κυρίως με τους Canon φακούς, όπως ο 24-105 f4, 2470 φ2. 8

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Ήθελα τη γνώμη κάποιου που το έχει δοκιμάσει. Ίσως να το έβλεπα και από κοντά...
Επισης θα ήθελα κάποιον εκτός του metabones που είναι πανάκριβος.
Και κυρίως όσον αφορά το af..

Ρωτάω ΜΟΝΟ για speedbooster, όχι απλούς ανταπτορες όπως στα 2 βίντεο που έβαλες.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Last edited:
Εγώ δεν θα τους έδιωχνα τους φακούς. Θα έπαιρνα έναν αντάπτορα στο 100άρικο, που λέει και ο Γιάννης, για να αλλάζω το διάφραγμα και η εστίαση στο manual.
Οι φακοί μένουν, τα σώματα αλλάζουν! :smile:

Κι εγώ θα σου έλεγα να τους κρατήσεις τους φακούς.
Κάποιοι φθηνοί ηλεκτρικοί αντάπτορες όπως της fotodiox δουλεύουν άρκετά καλά με συγκεκριμένους φακούς και σε μηχανές όπως η 6300-6500.
Απλά πρέπει ψάξεις και να δεις αν ο φακός που έχεις ανταποκρίνεται καλά με τον συγκεκριμένο αντάπτορα.
Ο 10-18 κατά τον Brian Smith πάνω στην α7rii με fotodiox και viltrox δουλεύει με ταχύτητα και ακρίβεια.

Σωστό κι αυτό σαν σκέψη... βέβαια απ'την άλλη δε μιλάμε για τίποτα πανάκριβους ή σπάνιους φακούς (και οι δυο είναι αφενός ακόμα σε κυκλφορία, αφετέρου σε χαμηλές τιμές, τουλάχιστον συγκριτικά με τους αντίστοιχους e-mount).

Τελικά μάλλον θα εξαρτηθεί από το αν θα τους θέλει όποιος αγοράσει την Canon. Θα δείξει...

Διώξτους τους φακούς μαζί με το σώμα. Δεν αξίζει η ταλαιπωρία. Go native + Sigma 18-35/1.8.

Ξεκίνα τώρα που είναι σε προσφορά με τον MC-11 Canon mount + α6500 και βλέπεις.

Toν είχε μεχρι τη προηγούμενη εβδομάδα το BH στα 149$, τώρα πήγε 250

Re: Απάντηση: Sony α6500 Video

Α, τελείωσε; Κρίμα. Τον είχα ειδοποιήσει έγκαιρα βέβαια τον Maestro, αλλά δεν πήρε την απόφαση.

Ήταν όντως καλή η προσφορά αλλά θα έδινα και τα ρέστα μου, σώμα - sigma και adaptor έβγαιναν στα κοντά 2300. Όσο χοντρικά θα μου'βγαινε το σώμα με 16-70, μόνο που στη δεύτερη περίπτωση θα μπορούσα να την παλέψω μέχρι τα Χριστούγεννα χωρίς άλλο φακό, λόγω ευελιξίας σε μήκος και μέγεθος. Ο 18-35 είναι όσο να'ναι περιοριστικός στα μήκη, ενώ είναι και τεράστιος για all around...θα έπρεπε από πάνω να πάρω έξτρα τουλάχιστον τον 16-50, αν όχι τον 18-105 σαν πιο φιλοσοφημένη future proof αγορά. Oπότε θα πατάγαμε τα 3Κ. Όταν αποκτήσω κάνα πλοίο θα σας ενημερώσω. :bigcry::bigcry::bigcry:

Last edited:
Δεν είπα να έπαιρνες κατευθείαν και τον 18-35/1.8, όλα μαζί με το καλημέρα.

Ξεκίνα τώρα που είναι σε προσφορά με τον MC-11 Canon mount + α6500 και βλέπεις.

Τώρα καλύτερα να περιμένεις πότε θα ξαναβγει σε προσφορά ο MC-11.
Mέχρι τότε μπορεί να έχει βγάλει η Sigma σε native e-mount τον φακό που χρειάζεσαι και να βγεις και κερδισμένος.

ο mc-11 λογικά θα δουλεύει και με τον canon 50/1.8 που έχεις με ικανοποιητική εστίαση σε φωτο και MF σε βίντεο

Για φακούς Νίκον, πως και δεν έχει βγεί ακόμα κάποιος μετατροπέας με αξιοπρεπές AF και οικονομικός σαν τον MC-11;
κυκλοφόρησε νομίζω παλαιότερα ένας αλλά και ακριβός και είχε αρνητικές κριτικές..

Last edited: