Sony α6500 Video

Ό,τι κάνω και τον 16-35/4 πάνω στην α6500, μόνο που θα ξεκινάω από τα 18 αντί τα 24.
ND δεν φοράω στον 16-35/4 ούτως ή άλλως, το πολύ κάνα CP. Tόσο αν τύχει περίπτωση με πολύ φως, σπάω τον κανόνα του 1/50, δεν χάλασε ο κόσμος.
Kαλό θα ήταν βέβαια να παίρνει φίλτρα, αλλά δεν το θεωρώ deal-breaker. Mικρό το τίμημα για τα 12mm που δίνει σε ff.

Επειδή σας έχω ζαλίσει τόσο καιρό με τα διλήμματά μου, πάρτε ένα δείγμα που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο τελικός μου στόχος, αυτό που βλέπω σαν κορυφή στο βουνό που ξεκινάω τώρα να ανεβαίνω. Ουδόλως περιέργως, υπάρχουν και άλλοι στον πλανήτη που σκέφτονται όπως εγώ: μικρά φιλμάκια που έχουν πιο πολύ σκοπό να σε χαζέψουν με σουρρεαλιστικές εικόνες παρά να σου πουν συμβατικά μια ιστορία.

https://www.youtube.com/watch?v=4Epudzs5GYo

Ας κάνω λοιπόν μια ολίγον προβοκατορικη ερώτηση. Το φιλμάκι είναι προφανώς τραβηγμένο με state of the art εξοπλισμό της τάξεως των 50+ χιλιάδων. Με μια κάμερα όπως η 6500, με 2-3 καλούς prime, και με καλή γνώση LUT κλπ... μπορείς να φτάσεις σε κάτι που να σου δίνει σχετικά κοντινή οπτική απόλαυση; Δηλαδη:

1. Sharp εικόνα, τόσο σε κοντινά όσο και μακρινά πλάνα
2. Σχετικά 3διάστατη αίσθηση
3. Απόλυτη ελευθερία στα χρώματα
4. Αρκετή (αντιληπτή) dynamic range.

Προσοχή, επαναλμβάνω, δεν περιμένω ΤΟ ΙΔΙΟ αποτέλεσμα, προφανώς. Οπότε ίσως να αλλάξω την ερώτηση σε κάτι σαν "που νομίζετε ότι θα χάνει αισθητά το παραπάνω αν ήταν τραβηγμένο με μια α6500;

Επίσης, αν έχετε υπόψιν σας κάτι αντίστοιχης φιλοσοφίας τραβηγμένο με την 6500 (ή άλλες κάμερες αντίστοιχης κατηγορίας) θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.

Last edited:
Δεν υπαρχει κάτι σ αυτό το κλιπ που δε μπορείς να πετύχεις με την α6500 και σωστό τραβηγμα και επεξεργασία.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

To στυλ του παραπάνω κλίπ και με GH4/GH5/ G85 etc μπορείς να το προσομοιώσεις.
Δεν θα έχει το ιδιο δυναμικό ευρος αλλά δεν θα είναι αυτος περιοριστικός παράγοντας. Και high contrast, με μικρό DR να είχε γυριστεί πάλι παρόμοιο θα ήταν.
Στις περισσότερες αυτές παραγωγές η κάμερα παίζει έναν ρόλο αλλά όχι το πρωταρχικό. Υπάρχει αρκετο υπόβαθρο και εξοπλισμός συμπληρωματικός και άτομα για να βγεί το τελικό αποτέλεσμα.
Και κυρίως το concept, η ιδέα και μετά η μεθοδική οργάνωση στην υλοποίηση του γυρίσματος και post που επιτυγχάνεται με πείρα και αρκετή πρακτική.
Προσωπικά θα επέλεγα ένα πιο εργονομικό σώμα απο την a6500 για τέτοιες δουλειές.

Το χω δει το παραπάνω βίντεο εδώ και καιρό ,μαζί με άλλα.Το λέει ο tzo γιατί το βλέπει σε τεράστια 4Κ οθόνη ,αν και ταπεινή μου γνώμη κάποια στιγμή θα φτάσουμε εκεί σε όχι 5ψηφιας αξίας εξοπλισμό.Το σημείο στο 2.24 με τις λεπτομέρειες του μαύρου υφάσματος και του προσώπου στο 2.54 μου άρεσαν αρκετά

Θα βγάλεις χρήματα από αυτό ή απλά θα κάνεις το μεράκι σου;

Χόμπι, περιέργεια, και ίσως λίγο... πρόκληση, να δω τι ψάρια μπορώ να πιάσω. Απλά εδώ και 2-3 χρόνια κάθε φορά που βλέπω ταινίες κλπ πιάνω τον εαυτό μου να χαζεύει λεπτομέρειες στα πλάνα και να σκέφτεται τι θα άλλαζε και γιατί, ενώ βλέπω και ότι οι φωτογραφίες μου πάντα είναι λίγο αντι-ρεαλιστικές. Οπότε ήθελα να δω πως θα είναι τα βίντεο, καθαρά από θέμα εικόνων και όχι τόσο θεματολογίας.

Για την ώρα, και για όσο μπορώ, τον βιοπορισμό προτιμώ να τον έχω ξεχωριστά απ'τα χομπι. Τώρα βέβαια, αν κάποτε φτιάξω κάτι τόσο καλό που να μαζέψει 100 χιλιάδες views στο youtube και μου κάνει έτσι απόσβεση σε κάναν καλό φακό, δε θα πω και όχι! :afro:

Οπότε, ψάχνομαι για ένα καλό σώμα-βίντεο ως βάση, και σιγά σιγά έναν καλό ζουμ και 2 prime. H α6500 φαίνεται να είναι η μόνη που τα έχει "όλα" (χωρίς να είναι φυσικά τέλεια όλα αυτά που έχει): και καλο focusing (σα βάση έστω), και flat profiles, και σταθεροποίηση, και καλό 4Κ (δυστυχώς χωρίς 60p αλλά τι να κάνουμε), και νορμάλ κροπ στο βίντεο (σε σχέση με τις αντίστοιχες Panasonic πλην GH5), και καλή ποικιλία (αν και πανάκριβη) φακών, και αρκετά compact σε μέγεθος (αν κάπου αυτο χρειαστεί), και καλή σαν φωτογραφική (ώστε να μπορώ να μείνω χωρίς dSLR).

Last edited:
Αφού είσαι στο Αμέρικα που είναι όλα πιο εύκολα γιατί δεν ετοιμάζεις προσεκτικά το πρότζεκτ σου και όταν είναι να κάνεις τα γυρίσματα νοικιάζεις για 2-3 μέρες κάτι κορυφαίο, μαζεύεις υλικό και με ηρεμία το δουλεύεις μετά.
Η το αγοράζεις από αμαζόνα και αν δεν σου κάνει το επιστρέφεις.
Και εμένα μου αρέσει το βίντεο αλλά φέτος φτιάχνοντας μια ερασιτεχνική ταινία με τα παιδιά στο σχολείο κατάλαβα πόσο δύσκολο και πολύπλοκο είναι.
Ατελείωτες ώρες δουλειάς στο πριν και στο μετά και ασφαλώς επιμελής οργάνωση.
Πάντως κάνε όλα αυτά τώρα γιατί όταν με το καλό εμφανιστούν και οι απόγονοι ο χρόνος θα είναι πιο ακριβός από τις μηχανές.

ποιο κόμπακτ μικρόφωνο προτείνεται σε συνδιασμό με τον 18-105, κυρίως θέμα φωτογράφισης, ο μικρός μου γιος.
ευχαριστώ

Για πείτε για αυτό το μικρόφωνο γιατί και εγώ θέλω να πάρω ένα για την Χ-Τ20.
Πόσο καλύτερο είναι από τα εσωτερικά και πόσο χειρότερο από τα ακριβότερα της robe των 200 ευρώ;

Αφού είσαι στο Αμέρικα που είναι όλα πιο εύκολα γιατί δεν ετοιμάζεις προσεκτικά το πρότζεκτ σου και όταν είναι να κάνεις τα γυρίσματα νοικιάζεις για 2-3 μέρες κάτι κορυφαίο, μαζεύεις υλικό και με ηρεμία το δουλεύεις μετά.
Η το αγοράζεις από αμαζόνα και αν δεν σου κάνει το επιστρέφεις.
Και εμένα μου αρέσει το βίντεο αλλά φέτος φτιάχνοντας μια ερασιτεχνική ταινία με τα παιδιά στο σχολείο κατάλαβα πόσο δύσκολο και πολύπλοκο είναι.
Ατελείωτες ώρες δουλειάς στο πριν και στο μετά και ασφαλώς επιμελής οργάνωση.
Πάντως κάνε όλα αυτά τώρα γιατί όταν με το καλό εμφανιστούν και οι απόγονοι ο χρόνος θα είναι πιο ακριβός από τις μηχανές.

Για σουπερ ειδικής χρήσης φακούς, κάνα φως αν χρειαστεί κλπ πιθανότατα θα καταφύγω σε rental, όμως η κάμερα μαζί με 1 all around και 1-2 prime θα'θελα να μου μείνει για να αντικαταστήσει την dSLR μου. Άσε που θέλω να την ξεψαχνίσω με την ησυχία μου, να τη μάθω, να δω τα κουσούρια της κλπ.

Επίσης, δυστυχώς, όταν το σπορ δεν είναι η βασική σου δουλειά, δύσκολα θα ξεκλέψεις μια ολόκληρη βδομάδα για να παίξεις. Οπότε τα rentals, που χοντρικά σου έρχονται στα 100$/βδομάδα για κάθε 1000$ πραγματικής αξίας, τελικά δε συμφέρουν καθόλου, εκτός κι αν χαθείς τελείως απ'τον κόσμο για μια βδομάδα και κάνεις τη δουλειά σου. (απόγονοι δεν υπάρχουν ακόμα αλλά υπάρχει γυναίκα που θα με κυνηγήσει :BDBDG54: )

Η γυναίκα κανονίζεται, της δίνεις την πιστωτική σου δώρο και ησυχάζεις στα παιδιά δεν μπορείς να το κάνεις.

Η γυναίκα κανονίζεται, της δίνεις την πιστωτική σου δώρο και ησυχάζεις στα παιδιά δεν μπορείς να το κάνεις.

...και δεν την κρατάω εγώ την πιστωτική για κάνα φακουδάκι καλύτερα; :drool1: