Sony α6500 Video

Re: Sony 6500 Video

https://sony-pmca.appspot.com/plugin/app/com.github.ma1co.openmemories.tweak

Με internet explorer μόνο.

Αφού συνδέσεις τη μηχανή, πατάς το πρώτο κουτάκι get camera info και αφού δεις το info πατάς το διπλανό κουτάκι install.

Αποσυνδέσεις τη μηχανή, πας στα applications στη μηχανή σου, επιλέγεις το openmemories tweak και τσεκάρεις όποια επιλογή θέλεις.

https://sony-pmca.appspot.com/plugin/app/com.github.ma1co.openmemories.tweak

Με internet explorer μόνο.

Αφού συνδέσεις τη μηχανή, πατάς το πρώτο κουτάκι get camera info και αφού δεις το info πατάς το διπλανό κουτάκι install.

Αποσυνδέσεις τη μηχανή, πας στα applications στη μηχανή σου, επιλέγεις το openmemories tweak και τσεκάρεις όποια επιλογή θέλεις.

Σε ευχαριστώ tzo..

Προσπαθώ να μάθω αν είναι συμβατό (πλήρως) με α6300 και α6500 (με α6000 ειναι απο αναφορές) και εν συνεχεία να το βρω κάπου στην Ευρώπη αυτό εδώ :

https://www.bhphotovideo.com/c/product/997411-REG/sony_gpvpt1_gp_avt1_shooting_grip.html

αλλά οι πληροφορίες είναι εξαιρετικά συγκεχυμένες και φαίνεται πως δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη. Επίσης καμια αναφορά για τις μηχανές με τις οποίες είναι συμβατό το τροποδάκι. Διαθέτει ζοομ, record, και still πληκτρα πάνω στο pistol griπ. Νομίζω πως ειδικα για τους videographers είναι ότι πρέπει. Αλλά έλα ντε που δεν υπάρχει καμιά πληροφορία παρα μόνο κάποια ελαχιστα σχόλια χρηστών.

Αν γνωρίζει κανείς κανα μαγαζί Ευρώπη που παίζει να το εχει ας μιλήσει. Επίσης πως σας φαίνεται ?

Επίσης πως σας φαίνεται ?

Υπερκοστολογημένη πλαστικούρα εμένα μου φαίνεται. Μικρό, ασταθές και άβολο, ειδικά στην α6500 που θα θέλεις να έχεις άμεση επαφή του δεξιού σου αντίχειρα στην touch οθόνη.

Ευχαριστώ _tzo_

Ναι είναι τσιμπιμένο έχεις δίκιο, στα 64$ έχει νόημα. Πάντως να σου πω την αλήθεια, για video, ένα pistol grip εχω την αίσθηση οτι βοηθάει καθώς η εργονομια των φωτογραφικων δεν ειναι για video shooting.

Εγώ δεν βρίσκω νόημα ούτε στα 64 δολάρια.

Πάρε ένα gimbal να σε δει ο θεός. Κοστίζει θα μου πεις. Ωραία, ξεκίνα από cage με χειρολαβή από πάνω. Περισσότερη σταθερότητα θα έχεις.
Δεν θέλεις ούτε cage; Πάρε ένα gorillapod focus. Με τρία σημεία στήριξης θα έχεις σοβαρή σταθεροποίηση.

Χρόνια πολλά σε όλους

Μιας και πολλοί πέρνουν την α6300 και α6500 ΚΑΙ για βίντεο, θα είχε ενδιαφέρον οι πιο έμπειροι και γνώστες του θέματος, να πουν και σε μας τους ερασιτέχνες ποιές είναι κατά τη γνώμη τους οι καλύτερες ρυθμίσεις ρυθμίσεις για low light βιντεοσκόπηση. Εκτός από τα γνωστά (χαμηλό διάφραγμα, και shutter speed 1/50 στα 25fps ή και 1/25 για πολύ low light ) υπάρχουν άλλες "λεπτομέρειες" που βοηθούν (π.χ. hdr, white balance settings, profiles κλπ ) ?

Απάντηση: Sony 6500 Video

καλημέρα
πόσο καλύτερη σταθεροποίηση έχει η 6500 συνδιασμένη με έναν φακό με oss από την 6300 με τον ίδιο φακό?
Υ.Γ. με ενδιαφέρει ο 18-105 και ο 35άρης

Re: Απάντηση: Sony 6500 Video

καλημέρα
πόσο καλύτερη σταθεροποίηση έχει η 6500 συνδιασμένη με έναν φακό με oss από την 6300 με τον ίδιο φακό?
Υ.Γ. με ενδιαφέρει ο 18-105 και ο 35άρης

αν σ ενδιαφερουν αυτοι οι 2 , δε θα δεις διαφορες (οχι τουλαχιστον σημαντικες).

Στα δικά μου χέρια :grandpa: η 6000 με την 6500 ... χθες παρέλαβα τον 18-105 ..... έχει εμφανή διαφορά
... δε τον περίμενα τόσο καλό τον 18-105mm .....

Στα δικά μου χέρια :grandpa: η 6000 με την 6500 ... χθες παρέλαβα τον 18-105 ..... έχει εμφανή διαφορά
... δε τον περίμενα τόσο καλό τον 18-105mm .....

Για την σταθεροποιηση μιλας Βασιλη; Γραψε εντυπωσεις για αποδοση στην φωτογραφια στο αντιστοιχο νημα οταν μπορεσεις :)

έχω τη α6000 και δοκίμασα τον 18-105 και σε μια α6500 για να δούμε πως δουλευει. Σε οτι αφορά τη σταθεροποίηση, προσωπικά δεν είδα καμιά σπουδαία διαφορά.

O Γιάννης ο Σπύρου έχει τονίσει ότι η σταθεροποίηση της Α6500 είναι για μικροκουνήματα δεν μπορεί να αντικαταστήσει Gimball κτλ

Απάντηση: Re: Sony 6500 Video

έχω τη α6000 και δοκίμασα τον 18-105 και σε μια α6500 για να δούμε πως δουλευει. Σε οτι αφορά τη σταθεροποίηση, προσωπικά δεν είδα καμιά σπουδαία διαφορά.

αυτό ήθελα να μάθω, συνεπώς πηγαίνει ο ενδιαφερόμενος στην 6300 και του μένουν 700 ευρώ για αναβάθμιση της τιβι σε 4κ πάνελ