Sony α6500 Video

Δουλεύει; σε ISO 800, kai SE κάποιες περιπτώσεις περισσότερο.
Για εξωτερικές λήψεις θέλεις nd filter Variable... Τα έχουμε αναλύσει διεξοδικα όλα αυτά...

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

Με καμία μηχανή δε θα εχεις καλό αποτέλεσμα χωρίς έστω και κάποιο στοιχειώδες φωτισμό... Θαύματα δε γίνονται.

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

Kαι απαραίτητα εξωτερικό μόνιτορ. Στην οθόνη της μηχανής δεν βλέπεις την τύφλα σου, και με s-log ακόμη χειρότερα.

το slog επισης δεν το χρησιμοποιουμε πολυ σε εσωτερικες σκηνες, λογω αυθξημενου θορυβου που προκυπτει απο το μεγαλο ISO.
Το χρησιμοποιουμε κυριως σε εξωτερικες σκηνες για μεγιστοποιηση του DR.

Σε εσωτερικους χωρους, υπαρχουν τα cinel log profiles, κατι ενδιαμεσο δηλ. απο τα απλα προφιλ και το slog, που σου δινουν παραπανω DR χωρις πολυ θορυβο.

Απάντηση: Re: Sony α6500 Video

Βάζω κι εδώ την ερώτηση, γιατί στο chat μάλλον δεν έχει αρκετή θέαση...

Όταν τραβάς με την a6500 σε slog3, και η Sony ισχυρίζεται ότι έχεις DR 14 stops, αυτά συγκρίνονται με τα 13 stops που ισχυρίζεται η Blackmagic Design? Δηλαδή, πχ, σε μια απλή σκηνή, μια εσωτερική λήψη με ένα παράθυρο στο background... θα μπορέσεις να βγάλεις βίντεο το θέμα σου (πρόσωπο πχ να μιλάει) με νορμάλ φως χωρίς να κάψεις το παράθυρο, και χωρίς πολύπλοκο lighting setup? Μιλάω πάντα για νορμάλ, λειτουργικό αποτέλεσμα, όχι για όσκαρ φωτογραφίας.

Επίσης, κάπου διάβασα ότι τα log profiles δουλεύουν σε συγκεκριμένο ISO και μάλιστα ψηλό. Αυτό στην πράξη σε περιορίζει, πχ σε εξωτερικές λήψεις;
καταρχην αρχειο dng δεν συγκρινεται με συμπιεσμενο 4:2:0 100mb 8bit, στο περιθωριο επεξεργασιας που παιρνει.
εκει για μενα τελειωνει η συζητηση.
αν ομως μπορεις out of the camera να βγαλεις το αποτελεσμα που θελεις, μπορει και να συγκρινεται λογω μεγαλυτερου, καλυτερου αισθητηρα, ως εχει, παντα.

προφανως κι ενα dng εχει μεγαλυτερα περιθωρεια επεξεργασιας, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.

Η δυναμικη περιοχη δεν εξαρταται απ αυτο και δε ρωτησε αν ειναι "καλυτερο" ενα αρχειο DNG απο ενα Slog...

...το παραδειγμα με το παραθυρο και το φωτεινο φοντο, συνδυασμενο με το σκοτεινο προσωπο μπροστα, ειναι κλασσικη περιπτωση οπου αρχειο dng, raw etc, παιρνει περισσοτερη επεξεργασια απο συμπιεσμενο 4:2:0 και συμβαλλει στο να παρουμε το μεγιστο του δυναμικου ευρους του αισθητηρα.
Σε πρακτικο επιπεδο, ποια λυση εφαμιλου κοστους θα δωσει καλυτερο αποτελεσμα συγκεκριμενα.
Προσωπικα εχω δει και επεξεργαστει αρχεια της cinema και επανερχονται shadow/highlights καλυτερα απο αρχεια α7ς, νικον d750 και πανασονικ gh4.
Σημερα, στα ιδια χρηματα ειτε παιρνει κανεις 2,5Κ και οτι συνεπαγεται με την επιλογη της cinema, η καλο 4Κ με τις ιδιαιτεροτητες της επιλογης σονυ, φουτζι κλπ με νεοτερο κ καλυτερο αισθητηρα μεν αλλα χειροτερα διαχειρισιμο αρχειο.

μονο που οι BM δεν εχουν καμια σχεση μ αυτα που συζηταμε εδω... ουτε ευκολιες , ουτε auto focus Κλπ.

Oi ΒΜ ειναι επαγγελματικες μηχανες και απευθυνονται σε πολυ ιδιαιτερο κοινο.

Εννοείται ότι δε θα έχεις τις ίδιες δυνατότητες επεξεργασίας που θα είχες στο raw. Το θέμα είνα σε ποιό βαθμό χάνεις απ'το τελικό αποτέλεσμα, ώστε να μπορείς να το ζυγίσεις με αυτά που κερδίζεις (φορητότητα, ευκολίες, κλπ). Γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα συναντήσεις νομίζω είναι πάντα το DR, τα υπόλοιπα όλο και κάπως θα τα φέρεις.

Δύο πράγματα φοβήθηκα και έκανα πίσω απ'τη λύση BM, ενώ μου είχε γυαλίσει ως "σχολείο":

1. Φοβάμαι ότι θα μου κόψει την ορμή να τραβάω βίντεο συνεχώς και παντού, αφού πλέον θα είναι ολόκληρη διαδικασία να τη στήσεις, να την κουβαλήσεις, κλπ.
2.Το "κάρφωμα". Ο κόσμος έχει αρχίσει να γίνεται λίγο παρανοϊκός με τους φωτογράφους, droners κλπ. Αν περιφέρεσαι πχ σε έναν αρχαιολογικό χώρο με μια BM πάνω σε rig, οθόνες, μπαταρίες και καλώδια, το πιθανότερο είναι να αρχίσουν να σε ρωτάνε τι κάνεις, έως και να σε πετάξουν έξω αν ο χώρος φυλάσσεται.. Σε αντίθεση με μια α6500 και ίσως ένα μικρό gimbal, που περνάς απλά για τουρίστας.

...τέλος, σκέφτηκα ότι επιλέγοντας κάτι σαν την 6500 θα μπορώ να δώσω την dSLR μου, οπότε να γλυτώσω λίγα χρήματα.

Last edited:
Πάρε μια 6300 ή 6500 και καθάρισες με το video. Έχουν κάποιες αδυναμίες αλλα με κάποια workarounds όλα δουλεύουν μια χαρα.
Η δυναμική τους περιοχή είναι εξαιρετική, ειδικά στα λεφτά που ζητούν.

Re: Απάντηση: Sony α6500 Video

Πάρε μια 6300 ή 6500 και καθάρισες με το video. Έχουν κάποιες αδυναμίες αλλα με κάποια workarounds όλα δουλεύουν μια χαρα.
Η δυναμική τους περιοχή είναι εξαιρετική, ειδικά στα λεφτά που ζητούν.

Εκεί κλίνω. Χάνεις λίγο στη σταθεροποίηση σε σχέση με Panasonic αλλά κατά τα άλλα μάλλον μόνο κερδίζεις. Απλά θα με τρώει το μικρόβιο της BM. Ίσως την επόμενη φορά. :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6500 Video

Εκεί κλίνω. Χάνεις λίγο στη σταθεροποίηση σε σχέση με Panasonic αλλά κατά τα άλλα μάλλον μόνο κερδίζεις. Απλά θα με τρώει το μικρόβιο της BM. Ίσως την επόμενη φορά. :D

Για τη σταθεροποίηση πάντως, στην 6300 που έχω, δεν υπάρχει κανένα θέμα αν ο φακός έχει OS. Και φυσικά αν έχεις gimbal όπως εγώ, είναι non-issue στο video ανεξαρτήτως OS.

ναι προφανως... κι εχει και πολυ καλο CAF (πρακτικα ιδιο με a6500).
Και η υπερθερμανση λυνεται με καποια εξωτερικη πηγη.

Με τη διαφορα τιμης παιρνεις ενα gimbal και το εχεις για οποια μηχανη αποκτησεις.

Εγω τη σκεφτομαι παλι, για αλλους λογους βεβαια...

δεν εχει σταθεροποιηση Παναγιωτη και οι καλοι prime της Fuji δεν εχουν ουτε αυτοι (ουτε καν ο καλος 16-55 f/2,8).

Επισης δεν εχει log αρχειο εσωτερικα, που σημαινει μικρη δυνατοτητα επεξεργασιας στο Post.

Ο Maestro είναι μερακλής, δεν θα μείνει με τον κιτ για να έχει σταθεροποίηση. Όλο και κάποιον prime θα βάλει, native ή μη.
Κρίμα είναι να μην έχει σταθεροποίηση στο σώμα επιλέγοντας α6300.

Το gimbal καλό-χρυσό, αλλά δεν μπορείς να είσαι με αυτό όλη την ώρα. Και περιορίζει στις εναλλαγές βίντεο-φώτο.

οι 2 βασικοι primes της sony για APSC και βιντεο ειναι ο 35mm 1.8 kai 50mm 1.8 κι αυτοι εχουν σταθεροποιηση.
Μονο ο 24αρης 1,8 δεν εχει στην ουσια, αλλα ειναι κι αυτος που τη χρειαζεται λιγοτερο σαν πιο ευρυγωνιος.

αυτους ειχα κυριως και τους 2 ζοομ , τον 18-105 και 10-18.
Μ αυτους εχεις βγαλει το 95% των πλανων που θες.

Μιλαμε παντα για θεμα κοστους, αν δεν υπαρχει κατι τετοιο , φυσικα η α6500 ειναι προτιμοτερη.

Αλλωστε γι αυτοι κι εγω την ειχα επιλεξει την α6500.

Last edited:
Προφανώς, εάν δεν τίθεται θέμα κόστους, θα επιλέξουμε την 6500. Αν όμως υπάρχει θέμα budget, και με την διαφορα τιμής 6500-6300 παίρνεις και gimbal, αλλάζει το θέμα, μιας που video στο χέρι χωρίς gimbal δεν....

ΥΓ. Στις φωτό, ο 24αρης zeis που έχω δεν με ζορίζει καθόλου με την 6300 παρα την έλλειψη IBIS.