Sony α6500 Video

Kαι οι δύο βιντεολήπτες α7sII χρησιμοποίησαν.
Η α6500 χρησιμοποιήθηκε σε ελάχιστα ημερήσια πλάνα.

Στο νήμα των α7s-α7sII έπρεπε να ανέβουν τα δύο βίντεο.

Η αισθητική αρτιότητα των πλάνων και του μοντάζ του συγκεκριμένου βίντεο ξεπερνά νομίζω τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε.

το εβαλα κυριως για τον Maestro Που ψαχνεται αυτη την εποχη...

Με μια καλη καμερα , οπως αυτες που συζηταμε εδω, μπορεις να κανεις πια οτι θες!
Πολυ εξασκηση, γνωση του εξοπλισμου σου και πολυ μερακι χρειαζεται....

Οι καμερες ειναι δευτερευον.

Εδω εχει τον (τρεχον) εξοπλισμο του Brandon...
https://kit.com/rungunshoot/nomad-filmmaker-kit

Καλά τι συζητάμε τώρα, έχω δει project από άτομα που είχαν σαν κάμερα το ΚΙΝΗΤΟ τους και σου έπεφτε το σαγόνι από το τελικό αποτέλεσμα....
Ποιο σημαντικό είναι να έχεις την σωστή ιδέα, την υπομονή, τον διαθέσιμο χρόνο, καλό ''μάτι'', πειραματισμό και να λιώσεις και στον υπολογιστή τα αρχεία σου παρά ο διαθέσιμος εξοπλισμός....ουσιαστικά με οποιαδήποτε σύγχρονη κάμερα πλέον μπορείς να κάνεις παπάδες!!!

To πρωτεύον στην κατηγορία που βρισκόμαστε είναι ο εξοπλισμός και κάθε νήμα έχει θεματολογία συγκεκριμένη μηχανή.

Τι παπάδες κάνει ο Brandon δεν ενδιαφέρει την κατηγορία, και ένας λόγος παραπάνω που το βίντεο δεν γυρίστηκε καν με τη μηχανή που αφορά το νήμα, αλλά σχεδόν εξ ολοκλήρου με α7sII.

To πρωτεύον στην κατηγορία που βρισκόμαστε είναι ο εξοπλισμός και κάθε νήμα έχει θεματολογία συγκεκριμένη μηχανή.

Τι παπάδες κάνει ο Brandon δεν ενδιαφέρει την κατηγορία, και ένας λόγος παραπάνω που το βίντεο δεν γυρίστηκε καν με τη μηχανή που αφορά το νήμα, αλλά σχεδόν εξ ολοκλήρου με α7sII.

Ναι σωστά απλά ο Γιάννης το έβαλε για να μας δείξει ότι πλέον όλα γίνονται με μια σύγχρονη μηχανή, όρεξη και υπομονή να έχεις!!!

Αφορμή πήρα από την σκέψη του maestro για αγορά της α6500 και την απορία του για τι τι μπορεί να πετύχει μ αυτή.

Το παραπάνω βίντεο αποτελεί απόδειξη του τι μπορείς να κάνεις... Ειναι πολυ παρόμοιες μηχανές, Χρωματικα, χειριστικα κλπ
Και μιας κι έχει κάποια πλάνα, έστω και λίγα, νομίζω ότι μπορεί να μπει κι εδώ.

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

μια χαρά μηχανή η α6500, αλλά τα 1.800 ευρώ που ζητάνε στην Ελλάδα είναι εκτός πραγματικότητας. Θα έπρεπε να είναι 1.500 max, όπως και στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες

1400 έχει στο γερμανικό αμαζον, σιγά μη τη παρεις από εδώ.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Και όχι μόνο αυτό, αν έχεις θέμα τους την στέλνεις και πίσω και τέλος, ενώ εδώ άντε βγάλε άκρη με αντιπροσωπεία, κατάστημα κλπ....

Θαενκς Γιάννη! Όντως μάστορας μεγάλος ο τύπος...

Δεν ξέρω αν η 6500 θα μπορεί να κουμαντάρει τόσο καλά τα νυχτερινά με τα κεριά κλπ, αλλά ναι, απ'οσα έχω δει γενικά είναι αρκετά κοντινές μηχανές με την sII, αν μη τι άλλο με καλό φως δε νομίζω να διαφέρουν αισθητά.

Εγώ έχω καταλήξει ήδη στην a6500, αλλά ακόμα λίγο ψάχνομαι για τον αρχικό φακό. Αφού απέκλεισα τον 16-70 λόγω τιμής σε συνδυασμό με κάτι horror stories που διάβασα για ελαττωματικά κομμάτια (έχω κακή ρέντα σ'αυτό φέτος), τώρα οι επιλογές είναι:

(i) 2 "κιτ" (16-50 + 55-210) στα ~1700
(ii) 18-105 στα ~2000

(οι τιμές μαζί με την κάμερα προφανώς)

Η πρώτη επιλογή είναι φτηνότερη (άρα σου μένει κάτι στην άκρη για τον επόμενο prime), και σου δίνει και καλή φορητότητα με καρφωμένο τον μικρό.
Η δεύτερη είναι σαφώς ποιοτικότερη με υπεραρκετό εύρος μήκους για all around, αλλά ακριβότερη και γκουμούτσα.

Έχει πολλά βίντεο ο τύπος, όλα με σονυ, δες τα και θα καταλάβεις.
Ακομα και βραδινά κάνεις ανετα μ έναν prime και την 6500

Αν έχει και λίγο θόρυβο, υπαρχει και το neat Video.

Θαενκς Γιάννη! Όντως μάστορας μεγάλος ο τύπος...

Δεν ξέρω αν η 6500 θα μπορεί να κουμαντάρει τόσο καλά τα νυχτερινά με τα κεριά κλπ, αλλά ναι, απ'οσα έχω δει γενικά είναι αρκετά κοντινές μηχανές με την sII, αν μη τι άλλο με καλό φως δε νομίζω να διαφέρουν αισθητά.

Εγώ έχω καταλήξει ήδη στην a6500, αλλά ακόμα λίγο ψάχνομαι για τον αρχικό φακό. Αφού απέκλεισα τον 16-70 λόγω τιμής σε συνδυασμό με κάτι horror stories που διάβασα για ελαττωματικά κομμάτια (έχω κακή ρέντα σ'αυτό φέτος), τώρα οι επιλογές είναι:

(i) 2 "κιτ" (16-50 + 55-210) στα ~1700
(ii) 18-105 στα ~2000

(οι τιμές μαζί με την κάμερα προφανώς)

Η πρώτη επιλογή είναι φτηνότερη (άρα σου μένει κάτι στην άκρη για τον επόμενο prime), και σου δίνει και καλή φορητότητα με καρφωμένο τον μικρό.
Η δεύτερη είναι σαφώς ποιοτικότερη με υπεραρκετό εύρος μήκους για all around, αλλά ακριβότερη και γκουμούτσα.

Θα σου έλεγα την κουρτίνα 1....ο 16-50 δεν είναι και τόσο χάλι όσο λένε και κυρίως είναι πολύ μικρός για όταν θέλεις ένα μικρό σύστημα....ο 55-210 πάντα είναι χρήσιμος ειδικά αν δεν επενδύσεις μελλοντικά σε κάποιο ποιο καλό τηλεφακό, και σου μένουν και 300 ευρώ στην τσέπη για μελλοντικές αγορές!!!
Στην συνέχεια βλέπεις μήπως βρεις κάποιο 18-105 σε καλή τιμή ή κάποιο καλό φακό prime....

Υ.Γ. Ο 18-105 πέρα από τα προφανή πλεονεκτήματα (διάφραγμα, εύρος, ποιότητα κατασκευής κλπ.) σε ποιότητα φώτος δεν είναι και κάτι τρομερό και δεν θα έλεγα ότι υπερέχει σε οπτική απόδοση τόσο πολύ από τον 16-50...όταν τους είχα και τους 2 σχεδόν δεν έβλεπα καμία οπτική διαφορά σε ίδιο εστιακό μήκος και διάφραγμα ανάμεσα στους 2...
Υ.Γ. Ναι για τον 16-70 έχουν ακουστεί διάφορα....άλλα αν πέσεις σε καλή κόπια είναι σαφώς ανώτερος οπτικά από τον 16-50 και 18-105

Αυτό που ζητάς απ αυτόν είναι το σταθερό διάφραγμα, το εύρος, τη ταχυτερη εστιαση, και τη καλύτερη σταθεροποιηση.... Δεν είναι και λίγα.

Aθροιστικά δουλεύει. Μπορεί να είναι μικρή η διαφορά στην α6500, αλλά υπάρχει.
Πάντως χειρότερα σίγουρα δεν είναι.

Από κάτι θετικό πας να βγάλεις αρνητικό βρε συ. Σε βλέπω να την επιστρέφεις και τη μηχανή εντός μηνός όπως έκανες με το gimbal και τα drones. :p

iE3SNb.jpg

dP2wnm.jpg