Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Ολα τα μέλη ενός φορουμ έχουν ισα δικαιώματα και υποχρεώσεις ειτε νέα ειτε παλιά, δεν γίνονται διακρίσεις. Ισα ισα τα παλιά μέλη με την εμπειρία τους και τη σωστή συμπεριφορά τους πρέπει να δίνουν το παράδειγμα, κατι που έχεις κάνει άπειρες φορές στο παρελθόν Παναγιώτη και ελπίζω ότι θα συνεχίσεις να κάνεις. Το να γεμίζει ένα νήμα με άσχετα πόστ δεν βοηθά σε τίποτε. Εμεϊς οι ίδιοι και εδω εννοώ όλα τα μέλη πρέπει να φροντίσουμε γιαυτό.

Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Ακριβώς έτσι.
Πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η φαγωμάρα (atari & tiniakos εσάς αφορά)
Ξέρουμε όταν χτυπάει report post απο ποιόν είναι πρίν καν το διαβάσουμε.
Δεν μπορούμε τόσοι άνθρωποι να είμαστε απο πάνω ανα πάσα στιγμή μήν τυχόν....
Ηρεμήστε, μια παρέα είμαστε, είστε δυο μέλη με προσφορά και εμπειρίες, μην χαλάτε το κλίμα.

Re: Sony A7R - A7R II

Ούτε μια φορά δεν έχω κάνει report μήνυμα μέλους και δεν έχω κρατήσει κακία ακόμη και σε εκείνους που με έχουν βρίσκει και όχι μόνο με προσωπικά μηνύματα.
Το κρασί μου είναι καιρό τώρα νερομένο.
Κρίμα που σας βάζουμε σε αναστάτωση αλλά εγώ ότι λέω το λέω εδώ στα ίσια ούτε με report ούτε με μηνύματα.

Re: Απάντηση: Sony A7R - A7R II

Ακριβώς έτσι.
Πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η φαγωμάρα (atari & tiniakos εσάς αφορά)
Ξέρουμε όταν χτυπάει report post απο ποιόν είναι πρίν καν το διαβάσουμε.
Δεν μπορούμε τόσοι άνθρωποι να είμαστε απο πάνω ανα πάσα στιγμή μήν τυχόν....
Ηρεμήστε, μια παρέα είμαστε, είστε δυο μέλη με προσφορά και εμπειρίες, μην χαλάτε το κλίμα.

Επειδη απευθυνεσαι σε μενα προφανως περιμενεις και απαντηση. Διαβασες το μηνυμα προς τον astanapane; Το θεωρησες ωραιο κοσμιο και σωστο και σε πειραξε το report; Το report σου χαλασε το κλιμα ή το ίδιο το μηνυμα που σβηστηκε; Πιστευω επρεπε πρωτα να αναφερθεις στο μηνυμα προς τον astanapane και να μας πεις την γνωμη σου και στην συνεχεια αν σου εφαγε χρονο το report.

Μεγειές και καλοτράβηχτη! Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες... :ernaehrung004:

Μεγεια σου φίλε astanapane, εύχομαι πολλές καλές λήψεις!

Δεν ξέρω αν το έχεις ήδη κάνει, αλλά στο νήμα για τους FE φακούς έχει στοιχεία και για τους δύο φακούς, νομίζω μάλιστα ότι τουλάχιστον ένα μέλος εδώ μέσα έχει και τους δύο

Μόλις παραλάβεις και αν έχεις φυσικά την ευκαιρία και τη διάθεση, θα βοηθήσει πολύ να μας πεις τι διαφορές είδες από τον προηγούμενο εξοπλισμό σου, στην πράξη πλέον

Θα κοιτάξω το νήμα μου τους FE φακούς.

Αύριο δίνω προκαταβολή και θα περιμένω μέσα στο μήνα να έρθουν τα πράγματα. Απλά αύριο θα πρέπει να έχω αποφασίσει ποιον φακό να πάρω πρώτα.

Δεν βιάζομαι για το πότε θα έρθουν μηχανή και φακός. Ούτως ή άλλως τον Αύγουστο θα έχω χρόνο να την δω. Φυσικά και θα σας πω εντυπώσεις και θα ανεβάσω φώτο ανάλογα τον φακό που θα πάρω.

Είστε πολύ καλή παρέα. Απλά αυτά συμβαίνουν σε όλα τα φόρουμ.

Ο ΚΕΝ οντως τα λεει σωστα και ειναι πολυ καλος και αλμυρός. Εγω διαβαζω τα παντα και κρινω απο ολους οσους εχουν χρησιμοποιησει την συγκεκριμενη μηχανη.

Αν πηγαινα στην 5DSr θα ηταν περισσοτερο ασφαλης λυση αλλα κατα την δικη μου γνωμη η CANON δεν ακουει. Νομιζω οτι εχει βαλει παροπιδες. Το ιδιο και η Νιkon.

Εγω αντι του --> "The Sony A7R II is the world's best camera for hobbyists, but DSLRs make better pictures faster for serious work."

θα ελεγα χωρις να την εχω με τα δικα μου παντα standard:

Οτι η Sony δεν ειναι για γαμους και βαπτισεις, ισως σαν δευτερη μηχανη ναι, αλλα ειναι για επαγγλματιες που κανουν fashion photography οπως επισης και για απλους θνητους hobibsts.

Αντε περιμενω τις εμπειριες σας με τους φακους για να δω τι θα παρω σαν πρωτο φακο.

1. Distagon T * FE F1,4 ZA da 35 mm
2. FE 85 mm F1,4 GM

(κράτησα μόνο τα κομμάτια που είναι προς απάντηση)

Ο Ken δεν είναι πάντα αντικειμενικός. Σίγουρα θα βρεις στα reviews που κάνει απαντήσεις ή σκέψεις που κανείς άλλος δεν θα έκανε αλλά αυτό το απαξιωτικό που έγραψε για την Α7Rii είναι λάθος γιατί ταυτίζει το "serious work" με γάμους, σπορ κλπ. Εκεί φυσικά δεν έχεις ανάγκη ένα υψηλό dynamic range (όπου η Canon πεισματικά υστερεί με απόσταση ετών). Ξεχνάει ότι σοβαρή δουλειά είναι και τα τοπία αλλά και η αναλυτική ικανότητα του αισθητήρα. Είδα συγκριτικό μεταξύ των 5DSR, A7R και Α7Rii και μου έπεσε το σαγόνι από το αποτέλεσμα που δίνει η Α7Rii. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Καμμία μηχανή δεν κάνει για όλες τις χρήσεις και καλό είναι αυτό να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας, το ίδιο και ο Ken.

Πάντως όταν αποφασίζεις να "εμπλακείς" με ένα mirrorless σύστημα, κάνεις ένα συνειδητό paradigm shift. Μπαίνεις πλέον σε άλλη φιλοσοφία στη λήψη που θέλουμε δεν θέλουμε είναι το μέλλον της φωτογραφίας. Προσωπικά δουλεύω με την αρχική Α7 και θέλω διακαώς να πάρω την Α7Rii. Η μόνη dslr που θα έβαζα δίπλα της είναι η Nikon D810 (η οποία επίσης δεν κάνει για γάμους και σπορ).

Σχετικά τώρα με τους φακούς, το τι θα πάρεις εξαρτάται από το τι θέλεις να φωτογραφίζεις. Άλλη δουλειά κάνει το 35mm, άλλη ο 85mm.

Καλορίζικη η Α7Rii !

Θα τους πάρω και τους δύο σε βάθος χρόνου. Απλά τώρα θα πάρω μόνο τον ένα ένα απο τους δύο λόγω χρημάτων.

Έχω κάνει πορτραίτο και με 35αρη όπως και Landscape με 85αρη.

Ο κάθε ένας δίνει δικό του άρωμα στις αντίθετες για αυτούς χρήση κατηγορίες.

Απλά για λίγο καιρό μέχρι να πάρω τον άλλο θέλω να είμαι ικανοποιημενος από το αποτέλεσμα.

Πιο πολύ καταλήγω στον 85αρη. Αλλά σκέφτομαι από την άλλη ότι αν πάρω τον 35αρη θα πάρω και ένα καλό φλας.

Για μένα το εστιακό μήκος του 50αρη είναι βαρετό. Όχι ότι δεν θα τον έπαιρνα. Μιλάω πάντα για μένα. Γιατί αν πάρω τον 35αρη και τον 85αρη για μένα δεν χρειάζεται ο 55αρης.

Ευχαριστω.

Και για τα δυο, μικρη για εκδρομουλες κλπ, για την τσεπη, οχι δηλαδη και για δουλειες ντε κ καλα, αλλα και για 4Κ βιντεο και για μπακ απ σωμα, λιγο απ ολα δηλαδη.
Ειδικα σε καλο φως κενταει, και σε φωτο και στο βιντεο.
Πάντως προσωπικά εάν είχα τήν άνεση νά έχω δεύτερο σύστημα θά τήν αγοράζω αφού είναι ή καλύτερη γιά αυτά πού αναφέρθηκαν και το θεωρώ μεγάλο επίτευγμα από μία καινούργια εταιρεία στήν φωτογραφία.Εξάλλου είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος πού αγαπώ και τήν τεχνολογία (σπούδασα κάποτε καί κατασκευάζαμε ηλεκτρονικά γιά διαφορετικές εφαρμογές στά εργαστήρια τής σχολής και οχι μόνο στο εξωτερικό καί δηλώνω λάτρης τής τεχνολογίκης καινοτομίαςκαι τής έρευνας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μεγειές και καλοκλίκωτη,ή μηχανή πού διάλεξες είναι ή κορυφή από τίς mirrorless τής Sony FF σε καμία περίπτωση ο Κέν δέν τήν υποτιμάει καί ούτε θεωρεί ότι οι φωτογραφίες τοπίου δέν ανήκουν στήν κατηγορία" σοβαρής" φωτογράφησης"εάν δεί κάποιος με προσοχή αυτά πού γράφει καί έχει αναρτήσει κατά καιρούς μάλλον ισχύει τό αντίθετο,γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ακριβότερες φωτογραφίες όλων τών εποχών είναι τοπίου,χρόνια στό χώρο καί ευφυέστατος,ναί είναι μεροληπτικός καμιά φορά καί κάνει λάθη,θεωρεί ότι είναι ή καλύτερη μηχανή στόν κόσμο γιά συναυλίες κλασσικής μουσικής(αθόρυβη)θέατρο καί διακριτική στό νά περνάς απαρατήρητος γράφει στό παραπάνω ο φίλος μας καί μέλος Γιάννης Κοτσίδης πού ήταν καί ο πρώτος πού τήν απόκτησε από το φόρουμ μας καί αν καί λίγα τά θεωρώ πολύ σημαντικά καί περιεκτικά

Last edited:

Επειδη απευθυνεσαι σε μενα προφανως περιμενεις και απαντηση. Διαβασες το μηνυμα προς τον astanapane; Το θεωρησες ωραιο κοσμιο και σωστο και σε πειραξε το report; Το report σου χαλασε το κλιμα ή το ίδιο το μηνυμα που σβηστηκε; Πιστευω επρεπε πρωτα να αναφερθεις στο μηνυμα προς τον astanapane και να μας πεις την γνωμη σου και στην συνεχεια αν σου εφαγε χρονο το report.

Μαλλον δε το διαβασες καν το μηνυμα που αναφερομαι.
Τεσπα ελπιζω στο μελλον να σταματησουν οι ειρωνειες του προς αλλα μελη (πχ τζο, ασπαναπανε κτλ) για τις οποιες μια συγνωμη δε διαβασα (προφανως δε τις καταλαβαινει).

astanapane μεγαλη μερα σημερα, μεγεια σου! :)

Μαλλον δε το διαβασες καν το μηνυμα που αναφερομαι.
Τεσπα ελπιζω στο μελλον να σταματησουν οι ειρωνειες του προς αλλα μελη (πχ τζο, ασπαναπανε κτλ) για τις οποιες μια συγνωμη δε διαβασα (προφανως δε τις καταλαβαινει).

astanapane μεγαλη μερα σημερα, μεγεια σου! :)

Ευχαριστω παρα πολυ. Ναι σημερα παω για την προκαταβολη. Η παραγγελια εχει δωθει ηδη και περιμενω. Δεν εχω χρονοδιαγραμμα μιας και εχω και αλλες υποχρεωσεις που πρεπει να καλυψω.

Εχω ομως ακομα 30 λεπτα μεχρι να αποφασισω μεσα μου ποιον φακο απο τους δυο θελω για πρωτο φακο. Θελω πολυ να παρω τον ZEISS 35mm 1.4 αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι ο 85αρης εχει καλυτερη ποιοτητα. Ισως κανω λαθος και γιαυτο θα ηθελα την γνωμη σας.

O 35αρης ειναι για πρωτος φακος καλυτερο εστιακο μηκος απο τον 85αρη για μενα. Αλλα ο ατιμος 85αρης απο οτι εχω διαβασει ειναι ενας απο τους καλυτερους στο εστιακο μηκος.

Απλα θελω ενα μικρο σπρωξιμο για να παω η στον εναν η στον αλλο.

Υ.Γ.

Νομιζω οτι καποιες φορες ο υπεβαλλων ζηλος και ο αυθορμητισμος κανει πολλες φορες ολους μας στα φορουμ να μην μπορουμε να κρατησουμε τις λεξεις.

Ελπιζω οτι το θεμα εχει λυθει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειστε οπως ειπα μια πολυ καλη παρεα.

Το καλο ειναι οτι συζητατε και λυνετε τα προβληματα, δεν υπαρχει λογος για συνεχεια.

Εγω ειμαι αυτος που ειπα οτι αντεχω οποια κρητικη την στιγμη που απλα ειμαι ερασιτεχνης και κανω hobby την φωτογραφια. Χε χε χε.

Δωστε μου απλα ενα σπρωξιμο με βασιμα επιχειρηματα να καταληξω σε εναν πρωτο φακο. Ευχαριστω και παλι.

Έτσι μπράβο ο φίλος έχει πιάσει το νόημα.
Και τον βλέπω και ζωηρό να ασχοληθεί ουσιαστικά αφού είπε ότι θα ποστάρει φωτογραφίες και όχι να τα πάρει για να τα έχει να σκονίζονται.
Στα του θέματος εγώ θα έπαιρνα τον 35αρη.
1.Είναι πιο βολικό εστιακό μήκος οπότε θα μπορείς να τραβήξεις περισσότερα θέματα
2.Είναι πιο φτηνός και επειδή οι sony φακοί χάνουν γρήγορα τη μεταπολιτική τους αξία σε περίπτωση που τον πουλήσεις θα χάσεις λιγότερα.
3. Ο 35αρης είναι αισθητά πιο ελαφρύς και πιο μαζεμένος κάτι που σίγουρα θα σε βολέψει καλύτερα στο μικρό σώμα της A7

Μιας και σου αρέσουν τα reviews, Ο Steve huff που έχει παίξει με όλους τους Fe φακούς λέει ότι ο35αρης είναι κορυφη, μπροστά και από τον 55αρη. Εκεί που παίζεις μπάλα πλέον δεν νομίζω πως υπάρχει καλύτερος αλλά πιο βολικός. Εκτός αν κάποιος κρίνει τους φακούς καθαρά τεχνικά, το οποίο δε νομιζω πως έχει και σημασία στην πράξη.

Οντας κάτοχος της Α7 παρακαλουθώ με ενδιαφέρον τα αντίστοιχα θέματα (σωμάτων και φακών) και, πραγματικά, είναι πολύ κουραστικό να γίνονται πεδία διαξιφισμών και δεικτικών σχολίων. Το αν είναι ακριβές οι Sony, αν οι κάτοχοι εκθέτουν εδώ φωτογραφίες κλπ δεν είναι ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να ποστάρονται θέματα τεχνικά, και μη, που κάποιους από εμάς ενδιαφέρουν. Αν μπορούσαν να μένουν τα νήματα με συναφή μόνο posts θα ήμασταν όλοι μια χαρά..

Οντας κάτοχος της Α7 παρακαλουθώ με ενδιαφέρον τα αντίστοιχα θέματα (σωμάτων και φακών) και, πραγματικά, είναι πολύ κουραστικό να γίνονται πεδία διαξιφισμών και δεικτικών σχολίων. Το αν είναι ακριβές οι Sony, αν οι κάτοχοι εκθέτουν εδώ φωτογραφίες κλπ δεν είναι ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να ποστάρονται θέματα τεχνικά, και μη, που κάποιους από εμάς ενδιαφέρουν. Αν μπορούσαν να μένουν τα νήματα με συναφή μόνο posts θα ήμασταν όλοι μια χαρά..

+1000

Λοιπόν τίποτα δεν έχει τελειώσει με το θέμα του φακού. Έκανα πολύ σκέψη εχθές το βράδυ.

Η εύκολη λύση είναι να πάρω τον 35αρη που είναι και πιο φθηνός και πιο βολικός στο εστιακό μήκος. Φυσικά είναι και zeiss αν και φτιάχνεται στην taiwan.

Δεν πιστεύω ότι θα χάσω χρήματα από την Sony ως μετά πώληση γιατί αν ένας φακός απλά τα σπάει ίσως η τιμή μου αργότερα να ανέβει εκεί που δεν αντέχει η τσέπη κανενός. Δηλαδή αν τελικά δεν πάει καλά η Sony και κλείσει την παραγωγή των φακών, όχι των μηχανών, ο φακός που είναι πάρα πολύ καλός θα έχει τιμή που δεν αγγιζεται. Όλα αυτά βέβαια σε ένα απρόβλεπτο μέλλον.

Έτσι σκέφτηκα το εξής με βάση το budget που έχω. Τώρα μπορώ να δώσω και για τον 85mm 1.4. Αργότερα θα είναι πιο εύκολο να δώσω και για τον 35mm 1.4 αφού έχει σχεδόν 800 ευρώ κάτω.

Άρα παρήγγειλα τον Sony 85mm 1.4 GM.

Απίστευτος φακός όπως και ο 35mm 1.4 distagon. Απλά θα πρέπει να κάνω βήματα πίσω αν θέλω να πάρω κάτι πιο ευρύ. Προς το παρόν δεν το μετανιώνω γιατί μέχρι στιγμής σε κανένα review δεν έχει να πει κανένας κάτι κακό.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο....

@ Φίλε astanapane_10 όπως σωστά είπες δεν θα χάσεις χρήματα από φακό αν είναι καλός...εγώ προσωπικά θα έλεγα το αντίθετο, οι φακοί τις Sony δεν χάνουν εύκολα την αξία τους (αν είναι καλοί) σε αντίθεση με τα άλλα συστήματα (ονόματα δεν λέμε!!)...προσωπικά είχα τον sony 35mmf1,8 και όταν τον πούλησα είχα 10 άτομα που ενδιαφέρονταν μέσα σε μια μέρα και τον έδωσα σχεδόν όσο τον είχα πάρει...το ίδιο συνέβη και με τον Sony 50mmf1,8...Να την χαρείς την μηχανή σου και δυστυχώς πρέπει να το συνηθίσεις έχουμε αρκετούς στα forum της Sony που δεν έχουν σκοπό να προσφέρουν κάτι μόνο να τρολάρουν και να ''μειώσουν'' τα προϊόντα της sony, όπως είπες αυτό συμβαίνει παντού....που να μπεις και σε Gaming site ή site κινητών να δεις τι γίνεται...!!