Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μεγειά!!!
Πολύ καλή κίνηση τα 5 χρόνια εγγύηση και για εσένα αν την κρατήσεις και σε περίπτωση μεταπώλησης.
Τι εννοείς; (To AF-C ειναι απλα Pokemon. Δεν υπαρχει. Νομιζω μονο η Canon 7D ii μπορει να την συναγωνιστει. Επισης το Eye Focus Οπως και το face detection και αυτα απλα ειναι Pokemon. Εχουν βγει απο την Ιαπωνια και καταπινουν ολες τις αλλες εταιριες σαν να ειναι smarties).
Ρώτησα την 20χρονη ανιψιά μου και δεν μπορούσε να μου πει το νόημα της έκφρασης Pokemon;
Να κατέβω ηλικιακά ή μπορείς να γίνεις πιο σαφής;
:flipout:Κλαρινογαμπρούς και κουραμπιέδες γεμάτο το φόρουμ....

Μεγειά!!!
Πολύ καλή κίνηση τα 5 χρόνια εγγύηση και για εσένα αν την κρατήσεις και σε περίπτωση μεταπώλησης.
Τι εννοείς; (To AF-C ειναι απλα Pokemon. Δεν υπαρχει. Νομιζω μονο η Canon 7D ii μπορει να την συναγωνιστει. Επισης το Eye Focus Οπως και το face detection και αυτα απλα ειναι Pokemon. Εχουν βγει απο την Ιαπωνια και καταπινουν ολες τις αλλες εταιριες σαν να ειναι smarties).
Ρώτησα την 20χρονη ανιψιά μου και δεν μπορούσε να μου πει το νόημα της έκφρασης Pokemon;
Να κατέβω ηλικιακά ή μπορείς να γίνεις πιο σαφής;
:flipout:Κλαρινογαμπρούς και κουραμπιέδες γεμάτο το φόρουμ....

Χεχεχεχε, νομιζω οτι η δικη μας η γεννια αν και ημασταν λιγο μεγαλοι ζησαμε τα pokemon απο την αρχη τους. Δεν νομιζω να ξερουν τωρα τα μικρα απο που αρχισαν. Εκτος θεματος βεβαια αλλα με τον χαρακτιρισμο ειναι σαφες οτι μπορουν να ειναι τεχνολογικα εξελιγμενα με οτι αυτο φερει. Οπως επισης και Hybrid designs.

Κατι το οποιο ειναι πολυ ευελικτο και τεχνολογικα μπροστα.

Τωρα AF-C ηταν αυτο που ηθελα να τεσταρω περισσοτερο. Για αυτο που ηθελα να κανω εγω με καλυπτει αφανταστα. Σημερα το πρωι εβγαλα απο μπαλκονι φωτογραφια την Κηφισιας και σε αποσταση 50 μετρων εκανε freeze με σωστο focus και ανοιγμα τερμα στο 1.4 και μπορουσες να δεις καθαρα την πινακιδα των αυτοκινητων οπως και πολλα αλλα χαρακτηριστικα.

Οχι οτι με την Canon δεν μπορουσα να το κανω αυτο. Αλλα με εντυπωσιασε το AF-C και σε εναν ποδηλατη που ανεβαινε και στο Mode Continue shooting δεν εχασε frame.

Όταν έχεις κίνηση με σταθερή πορεία και ταχύτητα κάπως τα βγάζει πέρα το AF-C αν και ο 85 δεν είναι από τους πιο γρήγορους σε ταχύτητα AF. Βάλε όμως τα παιδιά να τρέχουν γύρω γύρω και δοκίμασε να τραβήξεις με AF-C και ριπή. Θα δεις ότι τα μάτια θα είναι 100% εστιασμένα σε 1-2 από τις 10 φωτογραφίες. Αντίθετα πχ. η Nikon D500 θα έχει 80-90% επιτυχία στις ίδιες συνθήκες. Η διαφορά είναι περισσότερο εμφανής όταν χειροτερεύει το φως.

Μεγεια ασταναπανε! Να την χαρεις οσο παει!

Όταν έχεις κίνηση με σταθερή πορεία και ταχύτητα κάπως τα βγάζει πέρα το AF-C αν και ο 85 δεν είναι από τους πιο γρήγορους σε ταχύτητα AF. Βάλε όμως τα παιδιά να τρέχουν γύρω γύρω και δοκίμασε να τραβήξεις με AF-C και ριπή. Θα δεις ότι τα μάτια θα είναι 100% εστιασμένα σε 1-2 από τις 10 φωτογραφίες. Αντίθετα πχ. η Nikon D500 θα έχει 80-90% επιτυχία στις ίδιες συνθήκες. Η διαφορά είναι περισσότερο εμφανής όταν χειροτερεύει το φως.

Ναι θα το δοκιμάσω και σήμερα που θα πάμε με τα μικρά σε πάρκο. Για να δούμε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μεγεια ασταναπανε! Να την χαρεις οσο παει!

Ευχαριστώ. Δεν θα ηρεμήσω αν δεν πάρω και τον δεύτερο φακό.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλορίζικη και απο εμένα, μετέφερα τα τελευταία post εδώ μιας και είναι το κατάλληλο νήμα για να γράψεις αναλυτικά τις εμπειρίες σου ώς κάτοχος της μηχανής.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλορίζικη και απο εμένα, μετέφερα τα τελευταία post εδώ μιας και είναι το κατάλληλο νήμα για να γράψεις αναλυτικά τις εμπειρίες σου ώς κάτοχος της μηχανής.

Αρχικα ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου. Σορρυ που σε παιδεψα, ξερω δεν ειναι και ευκολο να μεταφερεις και να αλλαξεις νημα.

Δευτερον σε ευχαριστω για τις ευχες.

Απάντηση: Sony A7R - A7R II

εγώ δεν σου εύχομαι γιατί ζηλεύω......
Σοβαρά τώρα καλορίζικη κ να την χαρείς

Re: Sony A7R - A7R II

Καλορίζικη και από μένα φίλε μου , θυμήσου να βγάλεις εκτός το ασύρματο να εξοικονομήσεις επιπλέον μπαταρία.
Προσωπικά πάντα έχω πάνω μου μπαταρία 7800 mAh με μικρό αντάπτορα κάνω τη δουλειά μου όταν πρόκειται να τραβήξω ώρες.
Το μενού της κάμερας θα είναι παιχνίδι όταν εξοικειωθείς μαζί του.
Να περνάς όμορφα με το νέο σου απόκτημα.

Re: Απάντηση: Sony A7R - A7R II

εγώ δεν σου εύχομαι γιατί ζηλεύω......
Σοβαρά τώρα καλορίζικη κ να την χαρείς

Ευχαριστω πολυ. Δεν εχω ξεκολλησει απο πανω της.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλορίζικη και από μένα φίλε μου , θυμήσου να βγάλεις εκτός το ασύρματο να εξοικονομήσεις επιπλέον μπαταρία.
Προσωπικά πάντα έχω πάνω μου μπαταρία 7800 mAh με μικρό αντάπτορα κάνω τη δουλειά μου όταν πρόκειται να τραβήξω ώρες.
Το μενού της κάμερας θα είναι παιχνίδι όταν εξοικειωθείς μαζί του.
Να περνάς όμορφα με το νέο σου απόκτημα.

Ναι εχω βαλει airplane mode. Δεν με απασχολει το ασυρματο προς το παρον. Ισως και εγω παρω μεγαλυτερη μπαταρια με ανταπτορα. Αυτο με ενδιαφερει.

Έχω δύο
ένα VARAVON
500_a7s_1024x1024.gif

και ένα ιδιοκατασκευής

$(KGrHqR,!jgE6mFQuZB+BOz)HHuP)!~~60_12.JPG

post-1021-0-05117000-1426630741.jpg

post-1021-0-28145800-1426630806.jpg

Οι παρακατω φωτο ειναι απο τον 85mm 1.4 GM, με 1.4 - 2.8 - 5.6

Τεστακια και τιποτα αλλο. Ολες cropαρισμενες.

Attachments

• Avenue Mall 1.jpg
    Avenue Mall 1.jpg
    109.5 KB · Views: 263
  • Avenue Mall 2.jpg
    Avenue Mall 2.jpg
    203.4 KB · Views: 266
  • Avenue Mall 3.jpg
    Avenue Mall 3.jpg
    161.8 KB · Views: 266
  • Avenue Mall 5.jpg
    Avenue Mall 5.jpg
    229.7 KB · Views: 265
  • Avenue Mall 4.jpg
    Avenue Mall 4.jpg
    242.1 KB · Views: 262
Last edited:

Κάνε ένα κόπο και βάζε τις στο flickr.
Αλλιώς αδικούνται σε ποιότητα.

Ναι το ξερω. Θα προσπαθησω στις επομενες να το κανω. αυτες ειναι μονο τεστακια για να δω λιγο και να παιξω με τον φακο.

καλοκλικοτη!
δεν βλεπω ομως κατι στις φωτο που να δικαιολογη εστω και λιγο τον διθυραμβο που μας εγραψες για την σονυ....:smash:

Εγώ πάλι συμφωνώ σε αρκετά με το διθύραμβο του astanapane,μου αρέσει ο ενθουσιαμός του και εύχομαι τα καλύτερα,μιας και μιλάμε για μια από τις κορυφαίες φωτογραφικές μηχανές σε mirrorless και dslr που έχει όλο το πακέτο (ανάλυση,af,video,ευελιξία με φακούς άλλων μηχανών) ,ενώ οι κύριοι ανταγωνιστές σε αυτές τις τιμές (canon,nikon) είναι αρκετά τσιγκούνηδες. Η μόνη διαφωνία μου είναι στις τιμές των φακών και το βάρος τους ,αυτά είναι τα τοπ αρνητικά της Sony .

Δε σας έφτιαξε καφέ ;
Μα δεν είναι μπρίκι.
Υπέροχη κάμερα και οι φακοί αν και λέγεται ότι είναι ακριβοί δε θα το έλεγα.
Δεν έχει οικονομικούς φακούς, φακούς για όλες τις τσέπες μα κάθε της κομμάτι είναι διαμάντι.
Σου δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσεις ότι φακό θέλεις από όποια εταιρία θέλεις φθηνούς ή ακριβούς.

Last edited by a moderator:

Δε σας έφτιαξε καφέ ;

Υπέροχη κάμερα και οι φακοί αν και λέγεται ότι είναι ακριβοί δε θα το έλεγα.
Δεν έχει οικονομικούς φακούς, φακούς για όλες τις τσέπες μα κάθε της κομμάτι είναι διαμάντι.
Σου δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσεις ότι φακό θέλεις από όποια εταιρία θέλεις φθηνούς ή ακριβούς.

Το θέμα είναι ότι και άλλες εταιρείες έχουν διαμάντια φακούς στην μισή τιμή και λιγότερο,αν το είχε προσέξει αυτό το θέμα ,θα είχε σαρώσει τα πάντα η Sony .Φαντάσου πώς θα ήταν η Sony ,αν δεν υπήρχε η Zeiss από πίσω και το λόγο γιατί η Zeiss δεν έχει πολλούς φακούς σε άλλες μάρκες mirrorless. Τέλος το βάρος σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει να είναι πολύ κοντά σε Canon FF,άρα χάνεται το πλεονέκτημα των mirroless.Κατά τ'άλλα αν υπάρχει το μαρούλι ,συμφέρει Sony σε σχέση με τις ακριβές dslr και κάνεις αναίμακτο switch με αντάπτορες

Τωρα δεν θα απαντησω γιατι και πως ολη αυτη η χαρα με την Sony. Ειχα και Canon και ηταν φανταστικη μηχανη.

Οι περισσοτεροι ειστε εμπειροι. Θα εχετε καταλαβει οτι οι φωτο εχουν τραβηχτει απο αποσταση πανω απο 50 μετρα και εχει γινει crop. Στην πρωτη που φαινεται η κοπελα ειναι στα 80 μετρα και ακομα μια που εμενα με ικανοποιεί και ηθελα να δω ειναι στον καραφλο ποδηλατη, που η αποσταση μου ηταν στα 120 μετρα. Και με crop ΜΠΟΥΜ!!!! Εστιαση απιστευτη και ικανοποιητικα χρησιμη.

θα ανεβασω μια φωτογραφια που εκανα τεστ στο bokeh.

Η μια φωτογραφια ειναι χωρις καμια επεξεργασια και η αλλη με πολυ απλα πραγματα μονο στο lightroom οχι photoshop. Αυτο βεβαια θα φαινεται και απο το file.
URL][COLOR=

και εγω με φτιαξιμο τον φωτισμο και το sharpen.
URL]

Αυτο που μου αρεσε ειναι το bokeh. Γιαυτο πηγα οσο πιο κοντα μπορουσα να εστιασω. Και με ενα παιδι που δεν καθοταν ουτε δευτερολεπτο ακινητο με το κεφαλι να το γυρναει αριστερα - δεξια για να μην τον νγαλω φωτο.

Last edited: