Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Re: Sony A7R - A7R II

ανεβάζω κι εγώ μερικές πρόσφατες random photos από την A7rII, τίποτα το ιδιαίτερο, απλά δείχνει νομίζω ότι μπορεί κανείς να προσαρμόσει τη μηχανή όπως τη θέλει χρωματικά. Δεν έχουν καμία επεξεργασία και είναι συμπιεσμένες x100 γιατί δεν έχω υπολογιστή (περασμένες μέσω του playmemories app στο κινητό). Παρατήρησα ότι ο 85/1.4 δίνει πολύ ζεστά χρώματα (πχ. η φωτο με τη λάμπα είναι χωρίς φίλτρο)
https://goo.gl/photos/tv1XtCJuaE5Mu3fz5

εμένα η συμβουλή προς το συμφορουμίτη astanapane είναι να μην παραμελήσει το βίντεο της μηχανής, γιατί είναι εξαιρετικό, και με τους f1.4 φακούς κάνει τη διαφορά.

Last edited:

Έχει κανείς τον Batis 85 F1.8; όσα δείγματα έχω δει ,μου αρέσει περισσότερο το bokeh του σε σχέση με τον GM 1.4 ,ομοίως και τα χρώματα.Υποκειμενικό βέβαια αυτό

Έχει κανείς τον Batis 85 F1.8; όσα δείγματα έχω δει ,μου αρέσει περισσότερο το bokeh του σε σχέση με τον GM 1.4 ,ομοίως και τα χρώματα.Υποκειμενικό βέβαια αυτό

πολλά λεφτά όμως για f1.8. όχι ότι έχει τόσο μεγάλη διαφορά το f1.4 από το f1.8, αλλά αν το δεις συγκριτικά με τους nikon όπου ο 1.4 έχει τα 3πλάσια+ χρήματα κάπου μπαίνεις σε σκέψεις
εδώ ένα αναλυτικό συγκριτικό αν δεν το έχεις δει. ίσως έπρεπε βέβαια αυτή η συζήτηση να γίνεται στο νήμα των FE

Απλά είχα δει σε a7rii πορτραίτα και από τους δύο φακούς και με εντυπωσίασε ο zeiss στους τόνους δέρματος και στα χρώματα.Θα κοιτάξω και το παραπάνω τώρα

Μού δίνει τήν αίσθηση ότι είναι μία απλή καταναλωτική ηλεκτρονική συσκευή σχεδιασμένη γιά anoraks από anoraks..πού δέν είναι φωτογραφική μηχανή. . .δηλώσεις τού πολύ Mink Thein γιά τήν ναυαρχίδα τής Sony τήν οποία δούλεψε μέ εξωτικούς φακούς αλλά στό τέλος τήν πούλησε γιατί δέν μπορούσε νά πάρει τό άριστο αποτέλεσμα πού απαιτεί ή δουλειά του,πάντως λέει ότι είναι ότι καλύτερο στόν κόσμο γιά βίντεο καί φυσικά γιά τόν εξαιρετικό αισθητήρα της πού πιστεύει ότι ή Nikon παίρνει πάντα καλύτερα αποτελέσματα από τήν χρήση τών αισθητήρων τής Sony (βλ)d810 https://blog.mingthein.com/2015/08/25/the-sony-a7r-ii-a7rii/, καλή ανάγνωση μέ προσγείωσε κανονικά αλλά έχω ενδοιασμούς σέ ορισμένα σημεία μίας καί θεωρεί τα χρώματα της τά χειροτερα από όλες τίς μεγάλες Canon,Nikon θεωρεί την Olympous κορυφαία όλων...
Πάντως στό dpreview τήν υψηλότερη βαθμολογία σέ raw αλλά καί σέ jpg από όλες τίς μηχανές πού έχουν ακόμη και υψηλότερες τιμές την έχει ή Sony https://www.dpreview.com/reviews/sony-alpha-7r-ii/16 αλλά υπάρχει καί αυτό πού αναφέρει ο Μink νά δούμε στό dpreview, έτσι αρχίζει νά ξεδιαλύνει τό τοπίο γιά τά μαγειρεμένα raw https://www.dpreview.com/articles/2...the-cooked-pulling-apart-sony-raw-compression...Πάντως είναι ότι καλύτερο σέ επιδόσεις πού αν κάποιος ασχοληθεί καί έχει χρόνο μπορεί νά πάρει εξαιρετικά αποτελέσματα ειδικά καί στό βίντεο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony A7R - A7R II

Όσο οι αισθητήρες μεγαλώνουν σε ανάλυση μαζι με τα θετικά ερχονται και τα αρνητικά, χρειάζονται πάρα πολυ καλοί φακοί για να τους συνοδέψουν, άψογη τεχνική για να τους αναδείξουν και αναπόφευκτο είναι οι εταιρίες να σκαρφίζονται διάφορα τρικ για να περιορίσουν το γιγαντώδες μέγεθος των RAW αρχείων ώστε να είναι διαχειρίσημα χωρις μεγάλη απώλεια πληροφορίας, είναι συνήθες και δεν το κάνει μόνο η SONY.

Οι περισσότεροι ερασιτέχνες (και όχι μόνο) ασφαλώς και δεν θα καταλάβουν τίποτε, το οτι αγοράζουν την ναυαρχίδα μιας εταιρίας τους εξασφαλίζει ότι ειναι στην κορυφή της τεχνολογίας και νιώθουν ασφαλείς για την επιλογή τους.

Αν καποιος εχει να προσθεσει κατι πανω στην φωτογραφια να το κανει...αλλιως δεν εχει νοημα το φορουμ. Δεν εχει νοημα να μπαινω να ανεβαζω φωτογραφιες για να συζητάμε.

Αν σας ενοχλει που αγορασα Sony τοτε θα σας ενοχλει το οτιδηποτε.

Λοιπον ενα απο τα αρνητικα που εσεις γνωριζετε καλυτερα και εχει ειπωθεί ουκ ολιγες φορες απο πολλα φορουμ, ειναι οτι δεν μπορει να κανει σωστο focus οταν υπαρχει μπροστα αντικείμενο απο το είδωλο που θέλουμε να έχουμε σε εστίαση. Σωστα;

Και δεν μιλαω για το AF-S με small κεντρο σταθερο αλλα για το eye και face focus.

Παρακατω εγω τραβηξα εχθες πολλες φωτο για να δω τι παιζει. Δεν ειδα σε καμια απο τις φωτογραφιες προβλημα και δεν καταλαβαινω αυτο που ελεγαν στα φορουμ.

Επισης ειδα και βιντεο στο youtube απο μεγαλους φωτογραφους που δεν ειχαν ουτε αυτοι προβλημα.

Εσεις τι εχετε να πειτε; Περιμενω την γνωμη σας!

James Chris August 2016 by JCB B

Δεν είχα εντοπίσει ποτέ πρόβλημα σε εστίαση με όποιο μοντέλο της Sony.
Είναι επεξεργασμένη η φωτογραφία;

με κεντρικό ή flexible σημείο εστίασης δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα τέτοιο θέμα. Με Zone-AF πολύ πιθανόν να γίνει αυτό καθώς τείνει να εστιάζει στα πιο κοντινά αντικείμενα (ή υποκείμενα).
Εμένα θα μου άρεσε να έχει joystick όπως η Xpro2 & D500 για να επιλέγεις κατευθείαν το σημείο εστίασης

ναι η φωτογραφια ειναι επεξεργασμενη. Μονο στο lightroom. Μπορειτε να δειτε και το file για να δειτε τι εχει γινει.

F1.4 85mm, SS 500 ISO 100.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

με κεντρικό ή flexible σημείο εστίασης δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα τέτοιο θέμα. Με Zone-AF πολύ πιθανόν να γίνει αυτό καθώς τείνει να εστιάζει στα πιο κοντινά αντικείμενα (ή υποκείμενα).
Εμένα θα μου άρεσε να έχει joystick όπως η Xpro2 & D500 για να επιλέγεις κατευθείαν το σημείο εστίασης

Αυτο ειχα διαβασει και εγω. Αλλα απο οτι ειδα επελεξα το AF-C με eye focus και δεν εχασε καμια φορα. Μπορει σε καποιες να καθυστερουσε, που καταλαβα οτι ειχε να κανει και με την αποσταση που ημουν απο το αντικειμενο αλλα οχι στο σημειο να μην μπορεις να κανεις γρηγορα την δουλεια σου.

Αν και είμαι φανατικός Nikonάκιας από μικρό παιδί που άρχισα να ασχολούμαι με την φωτογραφία (11 χρονών) τολμώ να πω πως οι Sony A7R είναι στην Wish List μου. Όσα αρχεία έχω δει από Α7R είναι εξαιρετικά.

Όντως έχει εστιάσει μάτι φαίνεται από τα ματόκλαδα.
Επεξεργαστηκα λίγο τη φωτογραφία μου φάνηκε ότι υπήρχε συρματόπλεγμα μπροστά, έχω την εντύπωση ότι την αδίκησες με την επεξεργασία ότι δεν έγινε σωστά.

Όντως έχει εστιάσει μάτι φαίνεται από τα ματόκλαδα.
Επεξεργαστηκα λίγο τη φωτογραφία μου φάνηκε ότι υπήρχε συρματόπλεγμα μπροστά, έχω την εντύπωση ότι την αδίκησες με την επεξεργασία ότι δεν έγινε σωστά.

Δεν ξερω αν την αδικει. Το εκανα με βαση τα δικα μου ματια και οπως μου φανηκε καλυτερη ετσι.

Μπροστα υπαρχει στα αριστερα μια τσαντα και δεξια υπαρχει καποιος κυριος και φαινεται το χερι του.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ανεβαζω και ακομα μια απο εχθες.

Προσέχοντας παρα πολυ την δουλεια των φωτογραφων και προσπαθωντας να τραβηξω οσο καλυτερα γινεται την ληψη πισω χωρις να τους ενοχλω.

Thanasis + Maria 3 by JCB B, on Flickr

Εμένα μου κάνει ως καρέ, δεν ξέρω με το wb τι γίνεται - ο ήλιος κάνει τα δικά του ως γνωστόν. Πιστεύω ότι όσο την δουλεύεις θα γίνεσαι καλύτερος. Οι σύγχρονες μηχανές έχουν πολλή τεχνολογία μέσα τους και θέλει χρόνο για να μάθεις τα χούγια τους ώστε να πάρεις αποτέλεσμα. Εγώ δηλώνω ότι τις δικές μου ακόμα τις μαθαίνω μετά από ένα χρόνο και βάλε...

Θα συμφωνήσω με το Δημήτρη από πάνω.
Το Wb έχει τη γνωστή κιτρινίλα της Sony που την έζησα με την Rx100 αλλά με την Rx100iii με χαλούσε τρελά στην αρχή
αλλά με τον καιρό τη συνήθισα και όταν με ενοχλεί πολύ κατεβάζω στο lightroom τις κιτρινοπορτοκαλί αποχρώσεις.
Με το καιρό θα βρεις άκρη και με αυτό, σε κλειστούς χώρους το μαζεύεις εύκολα με custom ρύθμιση σε λευκό ή γκρι
τώρα για τους εξωτερικούς χώρους δεν μπορώ να σου πω άμεσα λύση.

Θα συμφωνήσω με το Δημήτρη από πάνω.
Το Wb έχει τη γνωστή κιτρινίλα της Sony που την έζησα με την Rx100 αλλά με την Rx100iii με χαλούσε τρελά στην αρχή
αλλά με τον καιρό τη συνήθισα και όταν με ενοχλεί πολύ κατεβάζω στο lightroom τις κιτρινοπορτοκαλί αποχρώσεις.
Με το καιρό θα βρεις άκρη και με αυτό, σε κλειστούς χώρους το μαζεύεις εύκολα με custom ρύθμιση σε λευκό ή γκρι
τώρα για τους εξωτερικούς χώρους δεν μπορώ να σου πω άμεσα λύση.

Την φωτο εγω την κιτρινισα με το φασμα του Κ.

Μου αρεσει προσωπικα να ειναι πιο ζεστη η φωτο ειδικα σε αυτη την περιπτωση.

Άλλο θερμό άλλο κιτρινίλα που βγάζει κάτι άρρωστο.
Και εμένα μου αρέσουν το πιο ζεστό, θερμό στις πιο πολλές φωτογραφίες.

Άλλο θερμό άλλο κιτρινίλα που βγάζει κάτι άρρωστο.
Και εμένα μου αρέσουν το πιο ζεστό, θερμό στις πιο πολλές φωτογραφίες.

θα το προσεξω και σε επομενες φωτο. Αν φτιαχνεται δεν με πειραζει.

Απο θεμα μπαταριας οπως ειπα και στα αρνητικα της ειναι ενα θεμα. Εχθες ομως εβγαλα καμια 200αρια φωτο ισως και παραπανω. Και η μπαταρια ηταν σε ικανοποιητικα επιπεδα περιπου 45%. Αρα ειχε ακομα να δωσει 150 φωτο.

Η κουβεντούλα περί sony μεταφέρθηκε στο φωτογραφικό chat κατόπιν ορθής προτροπής του Κώστα. :a0210: