Sony α7s - α7sII video

Re: Sony Α7s - Α7s II

Στα 256.000 iso όμως ε;

dNrWGs.jpg

σε τέτοια εξωφρενικά iso νομίζω μπορούμε να συγχωρέσουμε μια μικρή ατέλεια.

Νομίζω η Α7sII είναι ένα σκαλί επάνω σε σχέση με την Α7ς περισσότερο λόγο σταθεροποίησης και λιγότερο για το 4κ.Αν μου χρειαστεί 4κ θα προτιμήσω να το πάρω ασυμπίεστο σε εξωτερικό εγγραφέα.Οπότε μου κάνει και η παλιά.

Η σταθεροποίηση όμως είναι πολύ σημαντική και χρειάζεται πάντα σε φωτογραφία & βίντεο.
Βλέπω πλάνα από την olympus E-M5II και πραγματικά θαυμάζω την εξέλιξη της τεχνολογίας .
Δε με βοηθάει και το χέρι από σταθερότητα...

στοιχημα οτι θα το κανει στα 1/25 και στις 12.800 :P
anyway θα ζησω με αυτο

Τα δικά μου δείγματα 1/25 είναι. Και όπως είδες, ampglow εμφανίζεται πάνω από τα 100 χιλιάδες iso.

Μήπως κάηκες στον χυλό και φυσάς και το γιαούρτι;

Τελικά στη δεύτερη μηχανή σου στα πόσα iso εμφανίζεται ampglow δεν μου απάντησες.

Τα δικά μου δείγματα 1/25 είναι. Και όπως είδες, ampglow εμφανίζεται πάνω από τα 100 χιλιάδες iso.

Μήπως κάηκες στον χυλό και φυσάς και το γιαούρτι;

Τελικά στη δεύτερη μηχανή σου στα πόσα iso εμφανίζεται ampglow δεν μου απάντησες.
tzo σε κανενα χυλο δε καηκα ουτε και κανενα γιαουρτι τρωω και δε φυσαω γενικα.τα iso μου τωρα δεν εχουν προβλημα.ειναι οσο και στα δικα σου

Επειδή έγραψες στο προηγούμενο ποστ ότι "θα ζήσεις με αυτό" το λέω, σαν να είναι κάτι που πρέπει να καταπιείς. Φιλικά το γράφω, εννοείται. Τώρα γράφεις ότι δεν έχεις πρόβλημα.

Στα 256.000iso(!) ήταν το δείγμα που ανακάλυψες στο βίντεο του thecamerastore, δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει ότι θα το εμφανίζει και στα 12.800iso-1/25 όπως λες.

Αν εμφανίζεται στη δεύτερη μηχανή σου στα εξωφρενικά, όπως λέει και ο alfy, iso, δηλ. πάνω από από 100 χιλιάδες iso, κι αυτό με κλειστό καπάκι, δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε και πρόβλημα. Πρόβλημα ήταν σαφώς στην πρώτη σου μηχανή, αφού το εμφάνιζε ακόμη και στα 12.800iso.

Παρεμπιπτόντως, έκανα το τεστ με κλειστό φακό και στην α7r, δεν εμφανίζει ampglow, αλλά ανεβαίνει μόνο μέχρι τα "ταπεινά" 25.600iso, λογικό είναι να μην αρπάζει παρεμβολές από γειτονικά καλώδια/κυκλώματα σε τόσο χαμηλά iso.

ενταξει για πλακα το ειπα οτι θα το εμφανιζει στα 12.800. απλα μου εμεινε ενα κουσουρι ψυχολογικο λογω της ταλαιπωριας που τραβηξα με την "κατα λαθος" δακτυλια στον αισθητηρα και τα σχετικα.το ibis στην a7s II ειναι ο μονος λογος που μαλλον θα την παρω καποια στιγμη.

παιδια κοιταξτε κατι που ξεθαψα.αν εχετε χρονο δειτε τα σχολια περι του amp glow προβληματος.ειναι αρκετα ενδιαφερον τα πιο πολλα σχολια απο αυτα και πεφτει πολυ κραξιμο.τελικα δεν ειμαι τρελλος οπως νομιζα
https://www.facebook.com/philipbloomfilms/posts/10152350259685426

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα του θερμικού θορύβου, τόσο για βίντεο όσο και για λήψεις μακράς έκθεσης (αστροφωτογραφία).

Βγάζεις τον αισθητήρα από τη μηχανή, τον τοποθετείς 39mm πιο μπροστά και μακριά από τα κυκλώματα της μηχανής, καταργώντας το μηχανικό κλείστρο και χρησιμοποιώντας μόνο το ηλεκτρονικό για φωτογραφίες και χωρίς low-pass filter.
Έχοντας πλέον χώρο, ενσωματώνεις και υποδοχή για drop-in filter.
Αφού έχεις έξω τον αισθητήρα τον τοποθετείς σε ψύκτρα για παθητική ψύξη ρίχνοντας τη θερμοκρασία κατά 14 βαθμούς από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Για ακόμη περισσότερη ψύξη, βιδώνεις και αθόρυβους Noctua ανεμιστήρες από κάτω, ρίχνοντας τη θερμοκρασία κατά 18 βαθμούς από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Αφού έχεις τους πρόσθετους ανεμιστήρες με την μπαταρία τους από κάτω, ενσωματώνεις και έξοδο ρεύματος για τροφοδοσία και της μηχανής κι έτσι δουλεύεις τη μηχανή χωρίς τη δική της μπαταρία.

Τα παραπάνω αναλαμβάνει να κάνει η Κορεάτικη εταιρία CentralDS και προσφέρει όλο το πακέτο μαζί με τη μηχανή α7s με όλα τα έξτρα στα 3.114 δολάρια (Nikon και Canon mount, καταργείται το e-mount).

http://www.centralds.net/cam/?p=7911#
http://www.centralds.net/cam/?product=astro-a7s-cooled-camera

zG9BF9.jpg

Το αποτέλεσμα:
a7s_compare_original.jpg

Πάντως όσο καλό και αν είναι δεν θα έκανα κάτι τέτοιο στην μηχανή.......!!!! Εκτός και αν δεν με ένοιαζε και απλά θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια πράγματα.......

Απάντηση: Sony Α7s - Α7s II

Χαχαχα!

ΑΜΑΝ teleshopping!

6978456874 Φτου και βγαίνω.

Ποιος είπε οτι ο τζο δεν έχει χιούμορ;

Tους φανατικούς αστροφωτογράφους υποψήφιους αγοραστές modded α7s το τελευταίο που θα τους απασχολήσει είναι η εργοστασιακή εγγύηση προκειμένου να καταφέρουν αυτό που θέλουν.

Εξάλλου, δεν είναι κάτι καινούριο. Η εταιρία κάνει μοντιφιές σε DSLR για αστροφωτογραφική χρήση από το 2006.

O καθαρισμός αισθητήρα μετά γίνεται μόνο με φυσητήρι αφού ξεβιδώσεις το προστατευτικό μέρος μπροστά:
http://www.centralds.net/cam/?p=9112#

s8.jpg

παιδια κοιταξτε κατι που ξεθαψα.αν εχετε χρονο δειτε τα σχολια περι του amp glow προβληματος.ειναι αρκετα ενδιαφερον τα πιο πολλα σχολια απο αυτα και πεφτει πολυ κραξιμο.τελικα δεν ειμαι τρελλος οπως νομιζα
https://www.facebook.com/philipbloomfilms/posts/10152350259685426

Tι καψόνια μας κάνεις βρε .. 1 μύνημα βρήκα μόνο με παράδειγμα σε ISO 50000 και 2 απαντήσεις απο τις οποίες η μια λέει οτι το ίδιο κάνει η D610 σε ISO 25000 ..

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα του θερμικού θορύβου, τόσο για βίντεο όσο και για λήψεις μακράς έκθεσης (αστροφωτογραφία).

Βγάζεις τον αισθητήρα από τη μηχανή, τον τοποθετείς 39mm πιο μπροστά και μακριά από τα κυκλώματα της μηχανής, καταργώντας το μηχανικό κλείστρο και χρησιμοποιώντας μόνο το ηλεκτρονικό για φωτογραφίες και χωρίς low-pass filter.
Έχοντας πλέον χώρο, ενσωματώνεις και υποδοχή για drop-in filter.
Αφού έχεις έξω τον αισθητήρα τον τοποθετείς σε ψύκτρα για παθητική ψύξη ρίχνοντας τη θερμοκρασία κατά 14 βαθμούς από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Για ακόμη περισσότερη ψύξη, βιδώνεις και αθόρυβους Noctua ανεμιστήρες από κάτω, ρίχνοντας τη θερμοκρασία κατά 18 βαθμούς από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Αφού έχεις τους πρόσθετους ανεμιστήρες με την μπαταρία τους από κάτω, ενσωματώνεις και έξοδο ρεύματος για τροφοδοσία και της μηχανής κι έτσι δουλεύεις τη μηχανή χωρίς τη δική της μπαταρία.

Τα παραπάνω αναλαμβάνει να κάνει η Κορεάτικη εταιρία CentralDS και προσφέρει όλο το πακέτο μαζί με τη μηχανή α7s με όλα τα έξτρα στα 3.114 δολάρια (Nikon και Canon mount, καταργείται το e-mount).

http://www.centralds.net/cam/?p=7911#
http://www.centralds.net/cam/?product=astro-a7s-cooled-camera

zG9BF9.jpg

Το αποτέλεσμα:
a7s_compare_original.jpg
αναρωτιεμαι γιατι η sony δεν δινει μια απαντηση πανω σε ολα αυτα.
Tι καψόνια μας κάνεις βρε .. 1 μύνημα βρήκα μόνο με παράδειγμα σε ISO 50000 και 2 απαντήσεις απο τις οποίες η μια λέει οτι το ίδιο κάνει η D610 σε ISO 25000 ..
μαλλον δεν κοιταξες καλα.δεν ειναι μονο οι φωτογραφιες που εχουν βαλει καποιοι.ολοι κραζουν για αυτο σε πολλα σχολια

αναρωτιεμαι γιατι η sony δεν δινει μια απαντηση πανω σε ολα αυτα.

Δόθηκε ήδη η εξήγηση από την CentralDS:

"We disassembled the camera and found that the Sony engineers have made efforts to maintain a smaller body size and that all electronic circuits are integrated onto a main PCB. This is very different from the concept of the Canon DSLR’s where functions are allocated to separate components."

Σε αντίθεση με τις πιο ευρύχωρες DSLR, τα ηλεκτρονικά κυκλώματα στην α7s είναι ενσωματωμένο σε μια κύρια πλακέτα, με αισθητήρα ff κολλητά από πάνω να καλείται να ανέβει σε τρελά iso εκατοντάδων χιλιάδων iso, ενώ όλα είναι πατικωμένα σε ένα πολύ μικρό σώμα.
3,8 εκατοστά αν βγει προς τα έξω ο αισθητήρας κάνει όλη τη διαφορά στην εξάλειψη του θερμικού θορύβου που προκαλείται από τα γειτονικά κυκλώματα και από τη συνολική θερμότητα που αυξάνεται στο εσωτερικό της μηχανής στις λήψεις βίντεο και μακράς έκθεσης.

Η απάντηση της Sony θα είναι ελπίζω με την κυκλοφορία μιας παράλληλης σειράς α9x, με μεγαλύτερο σώμα, καλύτερη αυτονομία, μεγαλύτερο γκριπ, υποδοχές για δύο κάρτες, κανένα πρόβλημα υπερθέρμανσης, ampglow κτλ., ώστε να καλυφθούν πλήρως οι επαγγελματίες και όσοι ερασιτέχνες δεν έχουν πρόβλημα με το μέγεθος.

Τι απάντηση περιμένεις σε αυτό !!. Eίναι απολύτως φυσιολογικό και συμβαίνει με ΟΛΕΣ τις μηχανές οταν ζεσταίνονται λόγω μεκρών εκθέσεων + συνεχόμενη λειτουργία να ανεβάζουν θόρυβο. Γιαυτό οι σοβαροί αστροφωτογράφοι φροντίζουν για την ψύξη των αισθητήρων τους

Για την συζήτηση στο FB .. Ολοι εννοείς ο Holger που έγραψε τα 2 μηνύματα + αλλοι 2-3 !!!. Σε ISO 50000 και μακρές εκθέσεις ή συνεχόμενη λειτουργία δεν θα βρείς πολλές που να μην το κάνουν ..

δεν καταλαβαινω τον λογο που κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας.μερικα παραδειγματα ειναι ακομα και σε φωτεινο περιβαλλον.φιλε Ηλια για ποια αστροφωτογραφηση μιλας και ποιες ψυξεις,ψυξεις βαζουν σε εκθεσεις ωρων σε αστροφωτογραφησεις.εδω δε μιλαμε καν για εκθεση του αισθητηρα της a7s οταν εμφανιζει το προβλημα.και ξανα ρωταω εγω τωρα.οταν η sony μου πασαρε το "now i see" εννοουσε να τραβατε μονο με 1/125 και πανω? ελατε ρε παιδια τωρα δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα.πρεπει να παραδεχτει το καραγκιοζιλικι που εκανε.
tzo οπως γνωριζεις ηδη η dslr ειναι ευρυχωρες κυριως λογο του καθρεπτη.τροπος υπηρχε να αποφευχθει το προβλημα με καλυτερη μονωση.ολα τα αλλα ειναι θεωριες x-files.για ποιες αστροφωτογραφιες μιλαμε.ηθελα να κανω μια σκοτεινη ληψη με 50.000 iso και ειδα τη κοκκινιλα.ναι 50.000 γιατι ετσι γουσταρα ηθελα θορυβο τερμα.τι απαντηση δηλαδη θα μου δωσουν απο την sony αν το κυνηγησω?γιατι τραβατε σε τοσα iso?(που και παλι ειναι σχεδον φυσιολογικα ειναι για τετοια καμερα)