Sony α7s - α7sII video

Re: Sony Α7s - Α7s II

Προφανώς δεν μετράνε τόσα δείγματα και συγκρίσεις δικές μου μεταξύ μηχανών και φακών που έχω ανεβάσει, αν δεν αποδείξω πόσο καλλιτέχνης είμαι στην κατηγορία της φωτογραφίας. Αλλά ας μην το συνεχίσουμε το θέμα και στο νέο καθαρό αυτό νήμα.

Re: Sony Alpha A7 ,A7R, Α7s , Α7ΙΙ, Α7RII, A7sII Full Frame Mirrorless

Mε το καπάκι πάνω στον φακό ανεβάζοντας σταδιακά το iso τραβώντας βίντεο.
.............[/IMG]

Φαίνεται να είναι 10Χ λιγότερο απότι στον bluescorpion !!!. Μέχρι 30% να το δεχτώ ως sample variation ..

Eχει όμως εξασφαλιστεί η χρήση ίδιων ρυθμίσεων και εξοπλισμού ?. .. Xmm πως να εξασφαλιστούν αφου δεν έδωσε στοιχεία ο ενδιαφερόμενος ..

σε αυτη τη φωτο εχω 12.800 ,το οποιο το θεωρω απαραδεκτο να εμφανιζεται το καραγκιοζιλικι κατω αριστερα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν παιξετε και με τα PP και βαλετε slog-2 εκει θα δειτε πιο πολλα γελια
αν θελω τριποδο για μια ληψη στα οποια ειναι εφικτο να παω 12.800 και για μια καμερα που μου πασαρε τη λεξη "now i see" τοτε να τη πουλησω να παρω μια canon 550

12.800-25.600 http://1drv.ms/1kdw5CX
μερικες φωτο ακομα και στις 16.000 http://www.dpreview.com/sample-galleries/5909894886/sony-alpha-7s-samples-gallery/3472693844

http://4.static.img-dpreview.com/files/p/TS1200x900~sample_galleries/5909894886/4433850657.jpg?v=3375
ISO 65535

και το ολο περιεργο της υποθεσης ειναι οτι βρηκα ατομο που δεν του το κανει ουτε στις 400.000.
ξερω ακουγομαι τρελος αλλα ειναι η αληθεια.

Μα είναι αποδεκτό. Μιλάμε για πάνω από 100 χιλιάδες iso.
Με τόσο gain δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί κατράμι το μαύρο με κλειστό καπάκι.
Τόσα iso ούτε στο όνειρό τους σχεδόν όλες οι υπόλοιπες μηχανές.
Όσο καθαρό βίντεο βγάζει η α7s στα 51.200 δεν το βγάζουν άλλες μηχανές στα 6400!

Στην περίπτωση του φίλου αυτό που βλέπουμε στα 128 χιλιάδες iso στα δείγματα που ανέβασα το βλέπει στα 12.800 αν κατάλαβα καλά. Γι' αυτό και προέκυψε ως πρόβλημα στις κανονικές λήψεις.

Εννοείται ότι όταν εμφανίζεται πάνω από τα 100 χιλιάδες iso με κλειστό καπάκι, δεν υπάρχει περίπτωση να το αντιληφθείς σε κανονική λήψη ακόμη και στα σκοτάδια συνέχεια να τραβάς.
https://www.youtube.com/watch?v=z39UaN0A5Zk
το iso,η ενισχυση σηματος δηλαδη δημιουργει θορυβο τοσο ωστε στα πολυ υψηλα να μην ειναι καν ευδιακριτη η εικονα.στις περιπτωση της sony ειναι σφαλμα διαβαζοντας το ρευμα απο το καλωδιο τροφοδοσιας του αισθητηρα.το χειροτερο δηλαδη που ειχα δει ποτε μου ηταν σε μια canon 7D σε ψηλα iso μερικα κοκκινα πιξελακια που δεν ενοχλουσαν καθολου και φυσικα ηταν ομοιομορφα σε ολο τον αισθητηρα.οπως αντιλαμβανεσαι φυσικα ειναι ξεκαθαρα προβλημα.δεν ειπα οτι θα βγω εξω να τραβηξω βιντεο με 400.000. αλλα οταν χρειαστηκε να τραβηξω μια φωτογραφια στις 25.600 γνωριζοντας την ευκολια,ναι με πειραξε.

Last edited:

Με ποιον φακό κάνεις το τεστ στη δική σου μηχανή με το καπάκι; Σε τι ταχύτητα/διάφραγμα/picture profile;

Όταν λέμε δική σου μηχανή, είναι το δεύτερο κομμάτι που πήρες σε αντικατάσταη του παλιού;

Με ποιον φακό και ρυθμίσεις δεν εμφανίζει καθόλου ampglow ούτε στα 409.600 στη μηχανή του άλλου ατόμου που βρήκες;

Δεν πιστεύω να είχε κανέναν crop φακό πάνω; Γιατί όπως ανέφερε και o alfy με τον 18-200pz προφανώς και δεν το εμφανίζει με crop φακό αφού κροπάρονται τα άκρα του αισθητήρα στο aps-c mode.

με sony 35mm 2.8 και με sony 24-70 f4. οχι δεν ηταν με crop του παιδιου ηταν το πρωτο που σκεφτηκα για αυτο εβαλα και τους δικους μου πανω.δεν του το κανει ουτε στις 409 χιλιαδες κι ομως.εχω περιεργεια να δω αν το κανει στην a7s II...

Με τον 35/2.8 σε βίντεο με κλειστό καπάκι στα πόσα iso εμφανίζεται ampglow στον βαθμό που εμφανίζεται στα 128.000 στο δικό μου δείγμα;
Μπορείς να δείξεις συγκεκριμένα νέο δείγμα με τη μηχανή που έχεις τώρα;

Σε ρώτησα και πριν. Τώρα έχεις δεύτερη μηχανή; Έγινε τελικά η αντικατάσταση;

Ποιες ρυθμίσεις χρησιμοποιείς;

Λογικά το υψηλό gain αρπάζει την παρεμβολή που δημιουργούν οι καλωδιοταινίες στο αριστερό και πάνω μέρος που ενώνονται με τον αισθητήρα.

Γι' αυτό και στις δικές μου δοκιμές με σταδιακά αυξανόμενο gain, πριν φτάσω τα 409.000 iso, το amp glow εμφανίζεται στο άκρο του αριστερού και πάνω μέρους του αισθητήρα πριν απλωθεί κι άλλο στα 409.000 iso.

barback-1024x741.jpg

ναι εγινε κανονικα η αντικατασταση.σε σχεση με το σιχαμα που ειχα πριν ειναι καλυτερα τα πραγματα τωρα.με λιγα λογια τελος καλο ολα καλα. φιλε tzo δε ξερω αν θα με πιασεις αλλα ειναι σαν να εχεις ducati 1199 με ραγισμενο σκελετο.
αν και εχω την εντυπωση οτι η φωτο που παρεθεσες πρεπει να ειναι η α7 και οχι η α7s.πρεπει να υπαρχουν καποιες διαφορες.ψαχνω να βρω ενα λινκ καπου το ειχα βαλει που εδειχνε τα σωθικα

Last edited:

Σε νιώθω, εννοείται.

Στο τωρινό δεύτερο κομμάτι στα πόσα iso σου παρουσιάζεται amp glow στον βαθμό που φαίνεται στο δικό μου δείγμα των 128.000;

α7r σωθικά έδειξα, δε βρήκα εύκαιρη φωτό από σωθικά α7s.
Παρεμπιπτόντως, θα δοκιμάσω και στην α7r μου ίδιο τεστ, θα έχει ενδιαφέρον αν εμφανίζεται πάλι από αριστερά και από πάνω. Εκεί βέβαια η εικόνα θα καταρρέει σε πολύ χαμηλότερα iso.

ναι εγινε κανονικα η αντικατασταση.σε σχεση με το σιχαμα που ειχα πριν ειναι καλυτερα τα πραγματα τωρα.με λιγα λογια τελος καλο ολα καλα. φιλε tzo δε ξερω αν θα με πιασεις αλλα ειναι σαν να εχεις ducati 1199 με ραγισμενο σκελετο.
αν και εχω την εντυπωση οτι η φωτο που παρεθεσες πρεπει να ειναι η α7 και οχι η α7s.πρεπει να υπαρχουν καποιες διαφορες.ψαχνω να βρω ενα λινκ καπου το ειχα βαλει που εδειχνε τα σωθικα

Σου έμεινε κανένα δείγμα απο την παλια σε RAW black frame ?. Kαι κανένα απο την καινούργια .. να δούμε την διαφορά και σε σχέση με του TZO

η συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά να πω και εγώ τον δικό μου πόνο... μήπως γνωρίζει κάποιος αν θα υπάρξει 14bit raw στις A7s?
Όσο και να έψαξα γράφουνε μόνο για τις A7sII.

η συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά να πω και εγώ τον δικό μου πόνο... μήπως γνωρίζει κάποιος αν θα υπάρξει 14bit raw στις A7s?
Όσο και να έψαξα γράφουνε μόνο για τις A7sII.

απο την μερα που το ακουσα αυτο ηθελα και εγω.καπου διαβασα σε ενα φορουμ οτι θα το βαλει και στην a7s.

Σου έμεινε κανένα δείγμα απο την παλια σε RAW black frame ?. Kαι κανένα απο την καινούργια .. να δούμε την διαφορά και σε σχέση με του TZO

φιλε Ηλια εχω κουραστει τοσο πολυ με αυτη την ιστορια που τα εσβησα ολα.απο τον αυγουστο τρεχω και το εψαξα διεξοδικα.δεν με νοιαζει πλεον.εξακολουθω ομως να πιστευω οτι ειναι προβλημα και κοροιδια λογω μη ομοιομορφιας της κοκκινιλας.οπως ειπα και πιο πανω,αν δεν το εχει η a7s ΙΙ επιβεβαιωνομαι οτι ειναι καθαρα κατασκευαστικο λαθος.απο την πολωνια ελαβα 2 φορες την απαντηση "ηταν εντος προδιαγραφων".τριχες μπλε....

Ή sony και άλλες εταιρίες όχι μόνο στα φωτογραφικά αλλά και γενικότερα στην τεχνολογία τρέχουν για να μείνουν πάνω στο άρμα του καπιταλισμού και της υπερκατανάλωσης.
Συνέπεια αυτού είναι να παράγουν και να δίνουν στην αγορά ανολοκλήρωτα προϊόντα.
Συνυπεύθυνοι είμαστε και εμείς που στηρίζουμε αυτήν την τακτική αγοράζοντας τα και ακόμη χειρότερα δικαιολογώντας τις εταιρίες, καταντώντας συχνά και ένθερμοι οπαδοί αυτών.

Ακριβώς έτσι, συμβαίνει τώρα με Olympus E-M10 II - έχει συμβεί και με Nikon, Canon και όλους ανεξαιρέτως τους υπόλοιπους...

A7sii αλλα και rx10ii,rx100iv βγήκαν στην αγορά άρον άρον για το 4Κ και μονό, για να μπορέσει η sony να δηλώσει παρόν στη νέα τεχνολογία.

Απάντηση: Re: Sony Α7s - Α7s II

δεν θα συμφωνήσω με την γενική τοποθέτηση που έγινε, απο την στιγμή που εστω και μια μηχανη κανει αποδεδειγμενα αυτα που λεει η εταιρια το προιον ειναι ολοκληρωμένο και οι αστοχιες είναι καθαρά στην γραμμή παραγωγης και τυχόν ερμηνειες <μεσα και εξω απο τις προδιαγραφές> καλυπτουν αυτο ακριβως τον τομέα κυριως γιατι καμια εταιρια δεν θελει να παραδεχθει προβλήματα στην συναρμολόγηση ή στα ανταλλακτικα που χρησιμοποιει. Απο εκει και περα οι σοβαρες εταιρίες δεν αφήνουν τετοια μεμονωμένα (ή εκτεταμένα) περιστατικα να αμαυρώσουν την πορεία σημαντικων μοντέλων και βρισκουν συνήθως τρόπους να μην αφήσουν δυσαρεστημένο πελάτη..... παραδείγματα υπάρχουν πολλά στο παρελθον με ανάλογες αστοχίες (δεν κανω αναφορά για να μην γίνει και διαφήμηση εταιριας..... )

Εγω στην συγκεκριμένη περίπτωση που οντως ειναι πολύ δυσκολο να στηριχθει θα ζήταγα γραπτως το τι σημαινει εντος προδιαγραφων ....

Όποιος από μας πήρε α7s πέρσι, το έκανε εν γνώση του ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει και έκδοση με εσωτερικό 4K.

Oi επαγγελματίες κάλυψης εκδηλώσεων έχουν κάνει ήδη απόσβεση πολλές φορές τη μηχανή, αφού τους έχει ξελασπώσει στις δουλειές τους χάρη στην εξαιρετική της επίδοση στο βίντεο. Οι πιο απαιτητικοί επαγγελματίες δουλεύουν ούτως ή άλλως με Atomos Shogun εξωτερικό μόνιτορ/εγγραφέα.

Στη δική μου περίπτωση, ερασιτέχνη που αποτυπώνει προσωπικές/οικογενειακές στιγμές, η α7s αποδείχθηκε σωτήρια σε χρήση σε χαμηλό φωτισμό, και όχι μόνο, αφού είναι η βασική μου μηχανή. Όλως παραδόξως, την α7s την πήρα για φωτογραφία, όπου και με έχει δικαιώσει, με εκπληκτικές λήψεις σε δύσκολες συνθήκες που έγιναν και μεγάλες εκτυπώσεις.

Ευτυχώς που δεν χρειάστηκε να περιμένουμε την πιο ολοκληρωμένη α7sII με 4Κ και IBIS και να χάσουμε τις λήψεις ενός χρόνου που μας χάρισε η α7s. Πέραν του ότι πολλούς από μας θα μας κρατούσε μακριά το κόστος της α7sII και δεν θα την παίρναμε ποτέ.

Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό ακόμη και σήμερα να προτείνω την mk1 α7s, είτε για φωτό είτε για βίντεο.
To μόνο κακό είναι ότι η α7s είναι το μόνο από τα mk1 μοντέλα που κρατάει την τιμή του ψηλά.

Last edited:

Δεν κρύβω ότι οι (όποιες) βλέψεις μου προς μετάβαση σε FF έχουν ως αντικείμενα μελέτης την 7S και την Nikon Df. Αν κάνει κάποια κίνηση η Sony και βγάλει... "A7sII Df" με κομμένο το βίντεο - και την τιμή, θα είναι η ιδανική μηχανή για όσους αδιαφορούν για το βίντεο και ενδιαφέρονται για low light. Πολύ αμφιβάλω όμως...

όταν υπάρχει πρόβλημα όρασης και δεν έχουμε εξωτερικό μόνιτορ
ρύθμιση aps-c με τον Sony 70-200mm f4 συν ψηφιακό ζουμ.
Άλλο ένα επιπλέον λάθος μου ξέχασα το βραχίωνα της κεφαλής.

https://youtu.be/0RkE3oxH1BU