Re: Sony Α7s - Α7s II
Όποιος από μας πήρε α7s πέρσι, το έκανε εν γνώση του ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει και έκδοση με εσωτερικό 4K.
Oi επαγγελματίες κάλυψης εκδηλώσεων έχουν κάνει ήδη απόσβεση πολλές φορές τη μηχανή, αφού τους έχει ξελασπώσει στις δουλειές τους χάρη στην εξαιρετική της επίδοση στο βίντεο. Οι πιο απαιτητικοί επαγγελματίες δουλεύουν ούτως ή άλλως με Atomos Shogun εξωτερικό μόνιτορ/εγγραφέα.
Στη δική μου περίπτωση, ερασιτέχνη που αποτυπώνει προσωπικές/οικογενειακές στιγμές, η α7s αποδείχθηκε σωτήρια σε χρήση σε χαμηλό φωτισμό, και όχι μόνο, αφού είναι η βασική μου μηχανή. Όλως παραδόξως, την α7s την πήρα για φωτογραφία, όπου και με έχει δικαιώσει, με εκπληκτικές λήψεις σε δύσκολες συνθήκες που έγιναν και μεγάλες εκτυπώσεις.
Ευτυχώς που δεν χρειάστηκε να περιμένουμε την πιο ολοκληρωμένη α7sII με 4Κ και IBIS και να χάσουμε τις λήψεις ενός χρόνου που μας χάρισε η α7s. Πέραν του ότι πολλούς από μας θα μας κρατούσε μακριά το κόστος της α7sII και δεν θα την παίρναμε ποτέ.
Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό ακόμη και σήμερα να προτείνω την mk1 α7s, είτε για φωτό είτε για βίντεο.
To μόνο κακό είναι ότι η α7s είναι το μόνο από τα mk1 μοντέλα που κρατάει την τιμή του ψηλά.