Sony α7s - α7sII video

Re: Sony Alpha A7 ,A7R, Α7s , Α7ΙΙ, Α7RII, A7sII Full Frame Mirrorless

VF = Viewfinder θα εννοούν.

Ακούγοντάς τα όλα αυτά, πώς μετά να μη γυρνά ο κόσμος στα grey market!

VF = Viewfinder θα εννοούν.

Ακούγοντάς τα όλα αυτά, πώς μετά να μη γυρνά ο κόσμος στα grey market!

και εγω αυτο σκεφτηκα αλλα τη δουλεια εχει το vf με τα προβληματα μου?ο ξαδερφος μου μου λεει δε το εχουνε αλλαξει ουτε κατα διανοια το vf

Φίλε bluescorpion84,

Είδα σήμερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και κατά 99% πρόκειται για το λεγόμενο "amp glow" - ψάξε το έτσι ακριβώς - που πράγματι εμφανίζουν πολλές A7S και nikon D800 στα υψηλά iso. Ούτε καθαρισμοί αισθητήρα ούτε τίποτα έχουν σχέση, είναι θόρυβος απο το κύκλωμα ενίσχυσης.

Μάλιστα το εμφανίζουν υπό συνθήκες (αργή ταχύτητα, ενεργοποιημένη 1η ηλεκτρονική κουρτίνα και απενεργοποιημένο NR) και ορισμένες OMD EM1 ακόμα και σε χαμηλότερα ISO, αν και όχι στο βίντεο... Δες εδώ

https://www.mu-43.com/threads/69990/

Εϊχα παρόμοιες λήψεις με σένα με το καπάκι πάνω, μωβ περιοχή στο άνω μέρος, αλλά μόνο με τις πολύ στενές προυποθέσεις που σου ανέφερα, από άλλα 2 σώματα που δοκιμάσαμε 1 το έκανε 1 όχι, ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το φαινόμενο πέτυχα πολλές περιπτώσεις με την A7S και ακόμα περισσότερες με NIkon D800.

Tώρα αν είναι φυσιολογικό ή όχι, τι να σου πω, υποτίθεται την A7S την αγοράζεις ακριβώς για τα πολύ υψηλά iso, αν και το 12800 μου φαίνεται λιγουλάκι υπερβολικό. Θα μου πεις βέβαια με τους σκοτεινούς zoom των sony δεν θέλει και πολύ να το χρειαστείς..

Για τον Γαλαίο, θεωρώ πως είναι καλό μαγαζί, σε θέμα που αντιμετώπισα παλιότερα ασχολήθηκε, απλά ακολουθεί την προβλεπόμενη διαδικασία πρώτα δεν θα σου πει με τη μία φέρε να στην αλλάξω, αλλά θα ασχοληθεί.

Για μένα, δες τι ποσοστό των Α7S το παρουσιάζει από διάφορα forum, αν δεις πχ πως το κάνει το 80% μείνε όπως είσαι και απλά δέξου το. Αν το κάνει μικρό ποσοστό, κυνήγα το να επισκευαστεί. Δυστυχώς τέτειες ατέλειες δεν είναι σπάνιες ακόμα και σε ακριβά σώματα...

Σε νήμα του φόρουμ στο dpreview το συμπέρασμα ήταν ότι το "amp glow" (ή "circuit glow" όπως προτάθηκε εκεί ως καλύτερος όρος για την α7s) είναι κάτι φυσιολογικό.
Το είχε αντιμετωπίσει και ο συντάκτης του dpreview Rishi Sanyal όταν τέσταρε τη μηχανή, αλλά στο 51.200iso.

http://www.dpreview.com/forums/post/53954074

Φίλε bluescorpion84,

Είδα σήμερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και κατά 99% πρόκειται για το λεγόμενο "amp glow" - ψάξε το έτσι ακριβώς - που πράγματι εμφανίζουν πολλές A7S και nikon D800 στα υψηλά iso. Ούτε καθαρισμοί αισθητήρα ούτε τίποτα έχουν σχέση, είναι θόρυβος απο το κύκλωμα ενίσχυσης.

Μάλιστα το εμφανίζουν υπό συνθήκες (αργή ταχύτητα, ενεργοποιημένη 1η ηλεκτρονική κουρτίνα και απενεργοποιημένο NR) και ορισμένες OMD EM1 ακόμα και σε χαμηλότερα ISO, αν και όχι στο βίντεο... Δες εδώ

https://www.mu-43.com/threads/69990/

Εϊχα παρόμοιες λήψεις με σένα με το καπάκι πάνω, μωβ περιοχή στο άνω μέρος, αλλά μόνο με τις πολύ στενές προυποθέσεις που σου ανέφερα, από άλλα 2 σώματα που δοκιμάσαμε 1 το έκανε 1 όχι, ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το φαινόμενο πέτυχα πολλές περιπτώσεις με την A7S και ακόμα περισσότερες με NIkon D800.

Tώρα αν είναι φυσιολογικό ή όχι, τι να σου πω, υποτίθεται την A7S την αγοράζεις ακριβώς για τα πολύ υψηλά iso, αν και το 12800 μου φαίνεται λιγουλάκι υπερβολικό. Θα μου πεις βέβαια με τους σκοτεινούς zoom των sony δεν θέλει και πολύ να το χρειαστείς..

Για τον Γαλαίο, θεωρώ πως είναι καλό μαγαζί, σε θέμα που αντιμετώπισα παλιότερα ασχολήθηκε, απλά ακολουθεί την προβλεπόμενη διαδικασία πρώτα δεν θα σου πει με τη μία φέρε να στην αλλάξω, αλλά θα ασχοληθεί.

Για μένα, δες τι ποσοστό των Α7S το παρουσιάζει από διάφορα forum, αν δεις πχ πως το κάνει το 80% μείνε όπως είσαι και απλά δέξου το. Αν το κάνει μικρό ποσοστό, κυνήγα το να επισκευαστεί. Δυστυχώς τέτειες ατέλειες δεν είναι σπάνιες ακόμα και σε ακριβά σώματα...

καλησπερα φιλε μου και σε ευχαριστω για την απαντηση.αν δεις τις φωτο που εχω παραθεσει στο λινκ θα παρατηρησεις οτι ειναι τραγικο το αποτελεσμα.δε θα καθομαι να κανω φωτοσοπιες για μια φωτογραφια των 12.800. το θεμα το εχω ψαξει ισως πιο πολυ απο ολους στο κοσμο πιστεψε με.δεν ειναι καθολου φυσιολογικο και μαλιστα απο την στιγμη που ΔΕΝ το κανουν ολα τα σωματα επιβαλεται αντικατασταση.απλα δεν εγινε ντορος για 2 λογους. ενα ειδος κατοχων απλα δεν το εχει καταλαβει και το δευτερο ειδος εκμεταλευεται πληρως το φως.δεν υπαρχει περιπτωση να παρω το σωμα παλι πισω.απο εβδομαδα εχω μιλησει με τον γαλαιο και μου ειπε οτι θα βρεθει λυση.δεν ειναι και κανενας τυχαιος ο ανθρωπος.δες ομως και το δειγμα μου και θα καταλαβεις και μονος σου οτι ειναι απλα ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ αυτο το προβλημα.οταν ξεμπερδεψω θα φτιαξω ενα βιντεο στο youtube με λεπτομερης αναλυση στο τι γινεται.καλα και ολα αυτα ειναι εν το μεταξυ τα λιγοτερα σε σχεση με την κοροιδια που εφαγα απο την σονυ για δακτυλιες,αλλαγες vf και μπλα μπλα.
http://1drv.ms/1KUOApI

Φιλε μου ελπιζω να βγαλεις ακρη τελικα. Γιατι δεν ειναι μονο η sony, και η olympus ειναι εξισου τραγικη. Ειχα στειλει την xz2 μου 2 φορες στα κεντρικα στην Ευρωπη γιατι εμφανιζε κατι ροζ κυκλους σε εντονο φως πχ ηλιοβασιλεμα (μονο για υψηλο f, σπανιο μεν, προβλημα ομως) και μου την επεστρεφαν λεγοντας οτι καθαρισαν τον φακο και ειναι οκ. Με τα πολλα mails στα οποια εστελνα και φωτογραφιες, απλα παραδεχτηκαν οτι ειναι "φυσιολογικη" συμπεριφορα σε ολες τις xz2, σε αλλες λιγοτερο, σε αλλες περισσοτερο (μου εστελναν και οι ιδιοι φωτογραφιες με δικες τους xz2 με αντιστοιχο αποτελεσμα). Συμβιβαστηκα και αποφευγω το φαινομενο τραβωντας με αλλες ρυθμισεις (στις ελαχιστες περιπτωσεις που εμφανιζεται) και γιατι το κοστος της ηταν 250ε. Βεβαια και να ηθελα δε νομιζω να μπορουσα να βγαλω ακρη. Ευχομαι να μην παρεις αναλογη απαντηση γιατι προφανως το κοστος ειναι πολλαπλασιο.

καλησπερα φιλε μου και σε ευχαριστω για την απαντηση.αν δεις τις φωτο που εχω παραθεσει στο λινκ θα παρατηρησεις οτι ειναι τραγικο το αποτελεσμα.δε θα καθομαι να κανω φωτοσοπιες για μια φωτογραφια των 12.800. το θεμα το εχω ψαξει ισως πιο πολυ απο ολους στο κοσμο πιστεψε με.δεν ειναι καθολου φυσιολογικο και μαλιστα απο την στιγμη που ΔΕΝ το κανουν ολα τα σωματα επιβαλεται αντικατασταση.απλα δεν εγινε ντορος για 2 λογους. ενα ειδος κατοχων απλα δεν το εχει καταλαβει και το δευτερο ειδος εκμεταλευεται πληρως το φως.δεν υπαρχει περιπτωση να παρω το σωμα παλι πισω.απο εβδομαδα εχω μιλησει με τον γαλαιο και μου ειπε οτι θα βρεθει λυση.δεν ειναι και κανενας τυχαιος ο ανθρωπος.δες ομως και το δειγμα μου και θα καταλαβεις και μονος σου οτι ειναι απλα ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ αυτο το προβλημα.οταν ξεμπερδεψω θα φτιαξω ενα βιντεο στο youtube με λεπτομερης αναλυση στο τι γινεται.καλα και ολα αυτα ειναι εν το μεταξυ τα λιγοτερα σε σχεση με την κοροιδια που εφαγα απο την σονυ για δακτυλιες,αλλαγες vf και μπλα μπλα.
http://1drv.ms/1KUOApI

Εννοείται τα υπόλοιπα με τις δαχτυλιές στον αισθητήρα κλπ είναι τραγικά... Έτσι πάει δυστυχώς ενός κακού...

Είδα τα αρχεία σου. Ναι είναι ακριβώς αυτό που σου γράφω, amp glow. Που να δεις στην Olympus πόσο το κάνει αν ισχύουν οι προυποθέσεις που ανέφερα... όχι έτσι αχνά, μπαμ κάνει λες και πέρασε μωβ πινελιά. Την οποία θα στείλω κι εγώ για έλεγχο.

Υπομονή, έχεις δίκιο να μην το δέχεσαι, πιστεύω θα στην φτιάξουν. Δοκίμασε και κάτι άλλο, τράβα με το καπάκι όχι σε 12800 αλλά σε πιο χαμηλό iso πχ 1600 και ανέβασε 3-4 στοπ στον raw converter και δες αν στο κάνει, υποψιάζομαι πως ναι.

Υ.Γ. τα δείγματά σου είναι λίγο τρομαχτικά για βράδυ :-)

απο ελλαδα μερια υπαρχει κανενα καλο προσοφθαλμιο για να καλυπτει ολο το ματι μου κατα τη διαρκεια βιντεοσκοπησης με την a7s?

Για σοβαρή χρήση θα πρότεινα το Nissin Air System με ένα ή περισσότερα Di700A.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...orless?p=1057461035&viewfull=1#post1057461035

http://avclub.gr/forum/showthread.p...orless?p=1057461053&viewfull=1#post1057461053
ευχαριστω πολυ.της nikon πρεπει να κουμπωνει κανονικα αν δεν απατωμαι ετσι δεν ειναι?
https://www.skroutz.gr/s/5061184/Nissin-Di700-Nikon.html?from=drop

Καλησπερα σε ολα τα παιδια.απο τον αυγουστο που ασχολουμαι με το προβλημα της A7S οπως εχω γραψει και σε προηγουμενες σελιδες,σημερα εγινε αντικατασταση της καμερας τελικα απο τον κυριο Γαλαιο,ο οποιος σταθηκε διπλα μου σε ολα εφοσον η sony εκανε τον κινεζο και ταυτοχρονα την κοροιδια που τραβηξα.χτες με πηρε τηλεφωνο ενα "τσακαλι" τεχνικος της sony και μου ελεγε ασυναρτησιες οτι τα δειγματα που τους εστειλα δε στεκουνε και κατι τετοια.θα σας παραθεσω στο τελος το link με 2 ιδιες καμερες διπλα διπλα για να μου πειτε αν εχω δικιο η αδικο.του απαντησα οτι τελικα βρηκα ακρη με το καταστημα που αγοραστηκε η καμερα.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ομως και επειτα απο αντικατασταση η καμερα παρουσιαζει το ιδιο προβλημα.
θελω μια χαρη απο οσους κατοχους εχουν την καλοσυνη και γιατι οχι να τα πουμε και απο κοντα στον πειραια για να ανταλλαξουμε γνωμες.
βαλτε την μηχανη σε movie mode manual ΟΛΑ εννοειται.βαλτε ταχυτητα κλειστρου 1/25 και σηκωστε τα iso σε σχετικα υψηλα επιπεδα(οχι κατι υπερβολικο 12.800 ας πουμε).παιξτε ταυτοχρονα και με τα profile pictures και παρατηρηστε τον αισθητηρα σας και απο το viewfinder και απο την οθονη στην αριστερη μερια παντα.
προυποθεση να ειστε σε εναν σκοτεινο χωρο παλι σχετικα.
εξακολουθω να πιστευω οτι υπαρχουν μοντελα που δεν το εχουν το προβλημα.ειναι κατασκευαστικο λαθος και με οσα παιδια μιλησα μεχρι στιγμης απο το FB στο εξωτερικο ζητανε αντικατασταση.με τον κυριο Philip Bloom που μιλησα εκανε τον κινεζο και αυτος εφοσον καποια στιγμη του απεδειξα το προβλημα και στο τελος δεν απαντουσε.πιθανον να παιρνει καποιο ποσο απο την sony λογω προωθησης της συγκεκριμενης καμερας.
Το ολο θεμα παιδια το θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ πραγματικα και αν ειχα την δυναμη να τους παω στα δικαστηρια θα το εκανα.δεν υπαρχει καμια καμερα στο κοσμο αυτη τη στιγμη που μιλαμε με τοσο χαλια κατασκευαστικο λαθος και η πλακα ειναι οτι πολλοι κατοχοι δεν το καταλαβαινουν επειδη πρεπει να βγει καρε σε συγκεκριμενες συνθηκες.καλα για τη φωτογραφια μη μιλησω στο οτι σε καθαρο RAW neutral εμφανιζει παλι το προβλημα οπως στο βιντεο.ευτυχως εχω κανει αποσβεση της καμερας αλλα μου την σπαει το αδικο και η κοροιδια.η sony προφανως απεφυγε ανακληση του συγκεκριμενου προιοντος και αυτο φαινεται και απο τις απαντησεις που πηρα απο τα service της πολωνιας (ηταν εντος προδιαγραφων) 2 φορες που την εστειλα και περιμενα σαν μ@λ@κ@ς,εκτος απο τη δευτερη που ηρθε και "αποφασισαν" να κανουν και μια δακτυλια μεσα στον αισθητηρα.το θεμα δε θα το αφησω ετσι.σκεφτομαι να αναρτησω στο youtube το προβλημα με λεπτομερειες.σας παρακαλω οσοι κατοχοι καντε το τεστ που σας ειπα. σας παραθετω το link με τις ΙΔΙΕΣ καμερες διπλα διπλα http://1drv.ms/1Ow6DoP
σας ευχαριστω ολους και ζηταω συγγνωμη για τετοια ανουσια ποστ στην ενοτητα της sony alpha

εχω κανει πολλες ληψεις φωτο και βιντεο , σε ακραιες συνθηκες και δεν εχω παρατηρησει κατι παρομοιο...

Δες 2 δειγματα απο φωτο (raw) σε σχεδον σκοταδι στο δωματιο μου τωρα....

τα ματια μου βλεπουν αυτο (σε φωτεινοτητα) ....

DSC00655-2.jpg by John Spirou, on Flickr

και η A7s αυτο.... (με 1/25 οπως ειπες - αν και για βιντεο δεν ειναι σωστο , θες 1/50 , ISO 12800-51200)

DSC00655.jpg by John Spirou, on Flickr

DSC00654.jpg by John Spirou, on Flickr

Γιαννη στη δευτερη φωτογραφια σου κατω αριστερα και πανω το κοκκινο τι ειναι?τι iso εχεις βαλει?
το 1/25 ηταν παραδειγμα που εφερα.
σε ευχαριστω για την απαντηση

δεν εχει τιποτα κοκκινο, αν ειχε θα το ειχα δει, γιατι τραβαω πολυ στα σκοτεινα και φωτο και βιντεο.... και μιλαμε για 51200 με 1/25 , ΠΟΛΥ ακραια περιπτωση.

Αν υπαρχει περιπτωση να υπαρχει καποιο μικρο light leak, ειναι γιατι εχω φακο manual με ανταπτορα Κινεζικο , οποτε οποια μικρο-διαρροη ισως ειναι απο εκει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δες κι ενα τεστ σε σχεδον σκοταδι, με 51200 ISO kai φακο 35mm f/2 ...

https://www.youtube.com/watch?v=oDFO5v-K2O4

οταν εχεις χρονο βαλε το καπακι πανω και κανε το ιδιο. με το παιδι που ηταν στο γαλαιο η μια καμερα του το εκανε και η αλλη οχι.εισαι απο τους τυχερους