Βασίλη μπράβο για το Βίντεο και για τον κόπο να το γυρίσεις.
Υπάρχει 1080/100p?Μήπως έχεις γράψει κάτι λάθος?
η επιλογή στη κάμερα μου ήταν 100p και το βίντεο 1080
θα συμφωνησω απολυτα σε αυτο που λες με τα 14 bit.και εγω για ψυχολογικους λογους θα ηθελα την αναβαθμιση σε 14 bit.ουτως η αλλως στο photoshop μεχρι στιγμης δεν ειχα κανενα θεμα με την επεξεργασια μου.τραβουσα ληψεις επιτηδες σκοτεινες για να δω μεχρι ποσο exposure,shadows μπορουσα να ανεβασω και τα αποτελεσματα ηταν εκπληκτικα.δηλαδη αν δεν επαιρνε το αυτι μου για τα 14 bit δε θα με ενοιαζε.απο την αλλη ομως οταν ακους οτι το raw σου ειναι συμπιεσμενο και οχι ασυμπιεστο οπως νομιζες ε,σου πεφτει καπως στο αυτι..Τελείως αντίθετη άποψη έχω εγώ και στα δύο σημεία που αναφέρεις.
Το CAF της α7s καθόλου δεν εντυπωσιάζει. Κανείς δεν παίρνει α7s για το CAF της.
To compressed raw σε πόσες λήψεις δικές σου το αντιλήφθηκες ότι υπάρχει; Ή γκρινιάζουμε επειδή το διαβάσαμε ότι είναι συμπιεσμένο και για ψυχολογικούς λόγους θα το θέλαμε ασυμπίεστο; Προσωπικά ακόμη και αφού το προσφέρει, κάλλιστα συμπιεσμένο μπορεί να συνεχίσω να τραβάω. Αστροφωτογράφιση δεν κάνω.
Τελείως αντίθετη άποψη έχω εγώ και στα δύο σημεία που αναφέρεις.
Το CAF της α7s καθόλου δεν εντυπωσιάζει. Κανείς δεν παίρνει α7s για το CAF της.
To compressed raw σε πόσες λήψεις δικές σου το αντιλήφθηκες ότι υπάρχει; Ή γκρινιάζουμε επειδή το διαβάσαμε ότι είναι συμπιεσμένο και για ψυχολογικούς λόγους θα το θέλαμε ασυμπίεστο; Προσωπικά ακόμη και αφού το προσφέρει, κάλλιστα συμπιεσμένο μπορεί να συνεχίσω να τραβάω. Αστροφωτογράφιση δεν κάνω.
α7sII και α7s αντίστοιχα εννοείς φαντάζομαι. Αφού την α7r την πούλησες εδώ και καιρό.
επαναλαμβάνω, αναφέρομαι για το caf στο βίντεο όπου δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.Για νορμάλ καταστάσεις το βρίσκω μια χαρά.
το συμπιεσμένο raw δε το αντιλήφθηκα.Απλά καταλαβαίνω μια περίεργη συμπεριφορά του αισθητήρα στη επεξεργασία.Ναι δεν είναι isoless αλλά όταν έχουμε σκοτεινά δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια να ανακαλέσεις πληροφορία.Θέλει προσοχή στην αρχική λήψη, πρέπει να σκέφτεσαι ότι τραβάς jpg και ας έχεις raw. Αυτό ισχύει σε δύσκολες καταστάσεις, σε κανονικές συνθήκες δε θα το δεις.
Δε ξέρω αν έχεις δουλέψει με αρχεία της νίκον.Κάποια στιγμή φίλος ξέχασε την 700 στα 12bit και έψαχνε να βρει τι φταίει... (η 700 επίσης δεν είναι isoless)
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
bluescorpion,
αν έχεις κάποια στιγμή χρόνο κατέβασε ένα nef από σύγχρονη nikon και παίξε.
Έδωσα παλιά για εκτύπωση νυχτερινή (d7000) το Γράμμο με αστέρια και μου την έκανε μέρα μεσημέρι από το μαγαζί γιατί λέει είχα λάθος ρυθμίσεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.