Sony α7s - α7sII video

Re: Sony Α7s - Α7s II

Βασίλη μπράβο για το Βίντεο και για τον κόπο να το γυρίσεις.
Υπάρχει 1080/100p?Μήπως έχεις γράψει κάτι λάθος?

Απάντηση: Re: Sony Α7s - Α7s II

Βασίλη μπράβο για το Βίντεο και για τον κόπο να το γυρίσεις.
Υπάρχει 1080/100p?Μήπως έχεις γράψει κάτι λάθος?

Αν και άσχετος με video μήπως εννοεί 100p= 100 fps (frames per second)

Ο Πάνος έχει δίκιο .. 720p100 είναι το μέγιστο

http://www.sony.com/electronics/interchangeable-lens-cameras/ilce-7s/specifications

"When shooting movies in Super-35 mm equivalent (APS-C) crop mode, this camera supports 120* fps high-frame-rate shooting at HD resolution (1280 x 720 pixels)."
* NTSC 120/PAL 100fps

Movie Resolution:
1920x1080 (60p/60i/50p/50i/30p/25p/24p)
1280x720 (120p/100p)
1440x1080 (30p/25p)
640x480 (30p/25p)

ο αρχικός ενθουσιασμός για FF φωτογραφικής στο μέγεθος της Α7ς έδωσε τη θέση του σε προβληματισμό για τα RAW αρχεία της μηχανής.

Όταν έμαθα ότι τα αρχεία δεν είναι 14bit μου λύθηκαν απορίες αλλά γεννήθηκαν καινούργιες... Καταλαβαίνω τη προσπάθεια να κρατηθούν μικρά τα αρχεία στην R.
Στην S με μόνο 12mp τι τους έφταιγε? Το θεωρώ απαράδεκτο για την κατηγορία τιμής.
Έχουνε γραφτεί πολλά καλά λόγια για το φωτογραφικό κομμάτι αλλά δε συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη.Μακάρι να διορθώσει το sRAW και στις παλιές μηχανές.

για το βίντεο ότι και να πούμε είναι λίγο.Κάνει τα πάντα και τα κάνει άριστα.Ακόμα και σε CAF δουλεύει γλυκά χωρίς ψαρέματα.

Τελείως αντίθετη άποψη έχω εγώ και στα δύο σημεία που αναφέρεις.

Το CAF της α7s καθόλου δεν εντυπωσιάζει. Κανείς δεν παίρνει α7s για το CAF της.

To compressed raw σε πόσες λήψεις δικές σου το αντιλήφθηκες ότι υπάρχει; Ή γκρινιάζουμε επειδή το διαβάσαμε ότι είναι συμπιεσμένο και για ψυχολογικούς λόγους θα το θέλαμε ασυμπίεστο; Προσωπικά ακόμη και αφού το προσφέρει, κάλλιστα συμπιεσμένο μπορεί να συνεχίσω να τραβάω. Αστροφωτογράφιση δεν κάνω.

η επιλογή στη κάμερα μου ήταν 100p και το βίντεο 1080

Όταν είσαι σε ff mode, σου δίνονται όλες οι επιλογές, 25-50-100p.
Όταν επιλέγεις 25 ή 50p παραμένεις στο ff mode.
Όταν επιλέγεις 100p αυτόματα (κακώς που δεν σε προειδοποιεί) γυρίζει η μηχανή σε aps-c mode. Μπορείς να το καταλάβεις που το image size γυρίζει σε 5.1MP.
Εσύ δηλαδή μπορεί να νομίζεις πως 1080 τραβάς πάντα, αλλά αν το είχες 100p η μηχανή 720/100p τράβηξε.

Εκτός και αν πήρες ήδη α7sII και δεν μας το λες. :p
H α7sII υποστηρίζει 1080/100p.

Ενοείται αν είχα το χρήμα θα κτυπούσα A7r2, μια χαρά είμαι ακόμη με την r1, επίσης ο καημός μου είναι ένα μόνιτορ.

Στα πρώτα βίντεο ήμουν ff στη συνέχεια γύρισα σε aps-c
δικαίως ο Παναγιώτης είπε μη και κάνω λάθος, σύμφωνα με τα οδηγίες της κάμερας σε 100p είναι 720/100p, στο Premiere όμως γιατί μου δείχνει 1920χ1080 ενώ το άφησα να πάρει τις ρυθμίσεις της κάμερας;

To compressed raw σε πόσες λήψεις δικές σου το αντιλήφθηκες ότι υπάρχει; Ή γκρινιάζουμε επειδή το διαβάσαμε ότι είναι συμπιεσμένο και για ψυχολογικούς λόγους θα το θέλαμε ασυμπίεστο; Προσωπικά ακόμη και αφού το προσφέρει, κάλλιστα συμπιεσμένο μπορεί να συνεχίσω να τραβάω. Αστροφωτογράφιση δεν κάνω.
θα συμφωνησω απολυτα σε αυτο που λες με τα 14 bit.και εγω για ψυχολογικους λογους θα ηθελα την αναβαθμιση σε 14 bit.ουτως η αλλως στο photoshop μεχρι στιγμης δεν ειχα κανενα θεμα με την επεξεργασια μου.τραβουσα ληψεις επιτηδες σκοτεινες για να δω μεχρι ποσο exposure,shadows μπορουσα να ανεβασω και τα αποτελεσματα ηταν εκπληκτικα.δηλαδη αν δεν επαιρνε το αυτι μου για τα 14 bit δε θα με ενοιαζε.απο την αλλη ομως οταν ακους οτι το raw σου ειναι συμπιεσμενο και οχι ασυμπιεστο οπως νομιζες ε,σου πεφτει καπως στο αυτι..

επαναλαμβάνω, αναφέρομαι για το caf στο βίντεο όπου δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.Για νορμάλ καταστάσεις το βρίσκω μια χαρά.

το συμπιεσμένο raw δε το αντιλήφθηκα.Απλά καταλαβαίνω μια περίεργη συμπεριφορά του αισθητήρα στη επεξεργασία.Ναι δεν είναι isoless αλλά όταν έχουμε σκοτεινά δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια να ανακαλέσεις πληροφορία.Θέλει προσοχή στην αρχική λήψη, πρέπει να σκέφτεσαι ότι τραβάς jpg και ας έχεις raw. Αυτό ισχύει σε δύσκολες καταστάσεις, σε κανονικές συνθήκες δε θα το δεις.
Δε ξέρω αν έχεις δουλέψει με αρχεία της νίκον.Κάποια στιγμή φίλος ξέχασε την 700 στα 12bit και έψαχνε να βρει τι φταίει... (η 700 επίσης δεν είναι isoless)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

bluescorpion,

αν έχεις κάποια στιγμή χρόνο κατέβασε ένα nef από σύγχρονη nikon και παίξε.

Έδωσα παλιά για εκτύπωση νυχτερινή (d7000) το Γράμμο με αστέρια και μου την έκανε μέρα μεσημέρι από το μαγαζί γιατί λέει είχα λάθος ρυθμίσεις.

Αν είχα την δυνατότητα θα αγόραζα την A7r2 τρέχουν τα σάλια μου.

α7sII και α7s αντίστοιχα εννοείς φαντάζομαι. Αφού την α7r την πούλησες εδώ και καιρό.

Σκουπίσου μας έβρεξες.
Πάντα θέλουμε αυτό που δεν έχουμε.
Όπως και να έχει δε στερείσαι καλού εξοπλισμού.
Με λίγη υπομονή του χρόνου θα μπορείς να πάρεις sony ακόμη καλύτερη.

επαναλαμβάνω, αναφέρομαι για το caf στο βίντεο όπου δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.Για νορμάλ καταστάσεις το βρίσκω μια χαρά.

το συμπιεσμένο raw δε το αντιλήφθηκα.Απλά καταλαβαίνω μια περίεργη συμπεριφορά του αισθητήρα στη επεξεργασία.Ναι δεν είναι isoless αλλά όταν έχουμε σκοτεινά δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια να ανακαλέσεις πληροφορία.Θέλει προσοχή στην αρχική λήψη, πρέπει να σκέφτεσαι ότι τραβάς jpg και ας έχεις raw. Αυτό ισχύει σε δύσκολες καταστάσεις, σε κανονικές συνθήκες δε θα το δεις.
Δε ξέρω αν έχεις δουλέψει με αρχεία της νίκον.Κάποια στιγμή φίλος ξέχασε την 700 στα 12bit και έψαχνε να βρει τι φταίει... (η 700 επίσης δεν είναι isoless)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

bluescorpion,

αν έχεις κάποια στιγμή χρόνο κατέβασε ένα nef από σύγχρονη nikon και παίξε.

Εκτός απο τα τεχνυργήματα στις απότομες μεταβάσεις ωφελούνται και τα πολύ σκοτεινα ..

Μπορείς να δείς την διαφορά 14 vs 12 bit και με τα ήδη δημοσιευμένα ασυμπίεστα της A7rII σε EFCS
http://www.dpreview.com/reviews/ima...ion=full&widget=275&x=0.137434691&y=0.4973575

Δεν ξέρω αν με EFCS 12bit είναι κανονικό το raw (το κανονικό είναι 13bit στα σκοτεινα) οπότε η διαφορά με τα κανονικά αρχεία μπορεί να είναι μικρότερη .. αλλά εφοσον δουλεύει και σε EFCS που πολλές φορές είναι προτιμότερο είναι καλή βελτίωση.

Ομως τα δείγματα του λινκ αφορούν την A7R II που έχει μεγάλύτερη δυναμική περιοχή απο τις Α7s στο βασικό ISO .. στις τελευταίες η διαφορά αναμένεται μικρότερη .. και βασικά μόνο στο ISO100 .. στα ISO400 δεν βλέπω διαφορά ..
12bit http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a7s-ii/YDSC00148.ARW.HTM
14bit http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a7s-ii/YDSC00151.ARW.HTM

Last edited:

Έδωσα παλιά για εκτύπωση νυχτερινή (d7000) το Γράμμο με αστέρια και μου την έκανε μέρα μεσημέρι από το μαγαζί γιατί λέει είχα λάθος ρυθμίσεις.

Χαχα με έκανες και γέλασα βραδιάτικα. Μου έρχεται η εικόνα στο μυαλό, τον περήφανο μαγαζάτορα για το κατόρθωμά του κι εσύ να μην ξέρεις να χαρείς για τη μηχανή σου, να κλάψεις τη φωτογραφία....
Εμ πάρτε Canon βρε παιδιά να μην έχετε τέτοια προβλήματα, τι Sony και Nikon μηχανάκια του διαβόλου είναι...