H S1H έχει απλά άλλη προσέγγιση. Μην ξεχνάς Γιάννη ότι είναι 24pixel και 6Κ.. Δηλαδή πραγματικά μπορεί να καλύψει τα πάντα.
Η Α7S III είναι μια low ligh cinema camera που τραβά και φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης. Όπως η GH5S.
Στο βίντεο του Dpreview που παραθέτεις, σου αρέσει αυτό που βλέπεις; Δεν είναι "ξεπλυμένη" τη μέρα; Δεν είναι πολύ "digital" με contrast τη νύχτα, με μειωμένη χρωματική παλέτα, δίχως λεπτομέρεια στα σκοτεινά; Σαν να έχει φάει μπόλικο noise reduction; η μισή εικόνα είναι εντελώς μαύρο, στα κτήρια όπου δεν πέφτει φως, στα δέντρα, στον ουρανό πίσω.. και εξακολουθεί να υπάρχει αυτό το αρωστημένο πρασινοκίτρινο στα highlights σε κάποια πλάνα, πχ στην προβλήτα με το σκάφος. Θα μου πεις, τεχνητός φωτισμός είναι, μπορεί να είναι έτσι στην πραγματικότητα. Οκ. Αλλά πως γίνεται στα περισσότερα reviews που βλέπω νύχτα να συμβαίνει αυτό; Ή πολύ contrast με εξαφανισμένη πληροφορία στα σκοτεινά, ή πρασινοκίτρινη "φλαταδούρα", ή συνδιασμός (δηλ πολύ contrast + πρασινοκίτρινα).
Θα μου πεις, δεν ξέρουν να τη ρυθμίσουν, δεν κατεβάζουν το contrast και το noise reduction. Μαζί σου. Φταίει ο codec που δεν είναι raw ή έστω prores; μπορεί.
Δες ας πούμε νυχτερικό βίντεο με την BMPCC6K
Έχει καμία σχέση; Ναι έχει περισσότερο θόρυβο, αλλά δεν εξαφανίζονται οι λεπτομέρειες στα σκοτεινά.
θα σου πω προσωπική εμπειρία. Έχω συνεργάτη σε γάμο που τραβά με Sony 6500. Για το βράδυ στο γλέντι βάζει συχνά τον 16άρη sigma 1.4. Εγώ στην BMPCC είμαι συνήθως με f2.8 ή f2 με 0,71 focal reduser. Δηλ f1.4 - f2 σε φως. Ε καμία σχέση. Μα καμία! Υπέρ της BMPCC (την παλιά!! 1 ιντσα σενσοράκι 800 iso σε ένα κουτί). Στην πληροφορία στα σκοτεινά, στο χρώμα, στις διαβαθμίσεις των highlights. Στην Sony, ανεβάζεις ISO και είναι σαν να επηρεάζει μόνο τους μεσαίους τόνους και τα highlights. Σαν να ανεβάζει contrast αντί για ISO ένα πράμα. Τα σκοτεινά παραμένουν εκεί δίχως πληροφορία. Είναι προφανές ότι ο επεξεργαστής είναι ρυθμισμένος να εξαφανίζει τον θόρυβο και τέλος. Γιατί αυτή η επιλογή να μην είναι δική μου στο post; Η μόνη λύση είναι να τραβάς όσο πιο flat, με μειωμένο contrast και κορεσμό, δίχως slog και να το αφήνεις όπως είναι. Αν σου φαίνεται παράξενο, θα χαρώ να βρεθούμε μια μέρα να δεις δείγματα στις ίδιες συνθήκες.
Μόνο από ένα σημείο και μετά, δηλαδή αν τραβήξεις πολύ σκοτάδι, καταρρέει εντελώς η BMPCC ενώ με την Sony παίρνεις εικόνα. Αλλά πρόσεξε, όχι καμια αξιόλογη εικόνα. Απλά καταγράφεις. Χρειάζεται φυσικά και αυτό, δεν το συζητώ, ειδικά στους γάμους, αλλά από μόνο του δεν κάνει μια κάμερα καλή το βράδυ. Τη μέρα η 6500 είναι μια χαρά, ουδέτερη, και με SLOG μπορεί να δώσει έως και εξαιρετική εικόνα εφάμιλη cinema κάμερας.
Δεν συγκρίνω την 6500 με την A7Siii, αλλά κατ' αντιστοιχία με τα δείγματα που ανεβάζετε, κάτι ανάλογο βλέπω να συμβαίνει σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δηλαδή ρυθμισμένη για εξάλειψη θορύβου στο σκοτάδι, θυσιάζοντας άλλα πράγματα. Kαι πλέον ο ανταγωνισμός δεν είναι η GH5, ο ανταγωνισμός έχει βελτιωθεί και σε low light από τότε. Δηλαδή δεν πιστεύω ότι κάποιος με GH5S, S1, Sh1,Z6, R6, BMPCC6k θα περιοριστεί από το ISO της κάμερας στη δουλειά του, ειδικά αν διαθέτει 1-2 φωτεινούς φακούς.
Εγώ ως θετικά της Α7S III βλέπω μέχρι στιγμής, το post stabilization με την εφαρμογή της Sony που μπορεί να σε απαλλάξει από το gimbal, τον συνδιασμό IBIS-CAF-FF-10bit 120p internal, το ελάχιστο RS (πολύ - πολύ σημαντικό για κάποιες χρήσεις) και την - πιθανολογούμενη έστω - απουσία υπερθέρμανσης. Σαν εικόνα από αυτά που βλέπω δεν με πείθει, πλην του HLG. Αν μου έλεγες δηλαδή ότι βλέπω A7III/A7 S2 δεν θα το έπαιρνα χαμπάρι με τίποτα.