Sony α9 & α9 ΙΙ

Re: Sony α9

Και έχω μια μοναδική ερώτηση να σου κάνω Βασίλης ως κάτοχο της Α6500:
Αξίζει η A9 τα τετραπλάσια χρήματα της μηχανής σου ή αλλιώς είναι 4 φορές καλύτερη;

Ε βρε ποτέ δεν πάει έτσι. Mια Ferrari σε καμία περίπτωση δεν είναι 4 φορές καλύτερη από μια BMW 335, αλλά για όποιον έχει τη δυνατότητα αφενός να την πάρει, αφετέρου να την χαρεί σε όλο της το μεγαλείο, και πάλι αξίζει τα τετραπλάσια χρήματα :D

Απάντηση: Re: Sony α9

Βαρύτερη όπως είπες δίχως να με ενοχλήσει στο τόσο, καλό κράτημα, ανέδειξε τον οικονομικό 35αρι μάλιστα στη παρακάτω φωτογραφία έπαιξα εσωτερικά με 1/200 iso 500 2.8 να δω απόδοση.

Οικονομικός ο zeiss fe 35 2.8 ??

800 ευρώ και οικονομικός δεν ταιριάζουν. https://www.skroutz.gr/s/4055991/Sony-Sonnar-T-FE-35mm-F2-8-ZA.html

Τον έχω κι εγώ και τον χρησιμοποιώ μόνιμα πάνω στην α7 και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά σίγουρα στα θετικά ΔΕΝ είναι η τιμή του

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Sony α9

Αν εσύ θεωρείς οικονομικό έναν σταθερό 35αρη με διάφραγμα 2.8 που κοστίζει 800 ευρώ μάλλον κάτι έχεις κάνει λάθος στους υπολογισμούς σου.

off topic άλλα με 800 ευρώ στήνεις σχεδόν ολόκληρο σύστημα...οκ αν τα έχει κάποιος ας πάρει και Leica άλλα για σταθερό φακό με διάφραγμα f2,8 δεν τον λες και οικονομικό, μάλλον πανάκριβο τον λες....πολλά λεφτά πάντως και η Α9 άλλα και στο να στήσεις ένα καλό σύστημα φακών για την μηχανή..δεν είναι για μας εδώ στην Ελλάδα, εκτός και αν σου τρέχουν τα 500ευρα από τις τσέπες!!! Βλέπουμε, θαυμάζουμε άλλα δεν αγγίζουμε!!!

Παλικάρια μου υπάρχουν δυο φακοί 35mm ο ένας κοστίζει 800 και ο δεύτερος 1600 , ο πρώτος είναι οικονομικός ή όχι ;
Πιο απλά οικονομικός = φθηνότερος

Με 800 μπορείς να έχεις κάμερα και φακό ως εκεί. Εδώ μιλάμε για pro κάμερα όπου για να πάρεις αυτά που προσφέρει χρειάζεσαι και τους αντίστοιχους φακούς.
Υπάρχουν επαγγελματίες στην Ελλάδα που θα δώσουν τα χρήματα γιατί θα εκτοξεύσει τη δουλειά τους, υπάρχουν μη επαγγελματίες που έχουν το χρήμα και το διαθέτουν. Ανάλογα το κρεβάτι του καθενός απλώνει και τα πόδια του.
Όχι δεν είναι πολλά τα χρήματα για την Sony α9 όμως νιώθουμε άδικο όταν στην Αμερική όπου και τα εισοδήματα είναι μεγαλύτερα να κοστίζει λιγότερο.

off topic άλλα με 800 ευρώ στήνεις σχεδόν ολόκληρο σύστημα...οκ αν τα έχει κάποιος ας πάρει και Leica άλλα για σταθερό φακό με διάφραγμα f2,8 δεν τον λες και οικονομικό, μάλλον πανάκριβο τον λες....πολλά λεφτά πάντως και η Α9 άλλα και στο να στήσεις ένα καλό σύστημα φακών για την μηχανή..δεν είναι για μας εδώ στην Ελλάδα, εκτός και αν σου τρέχουν τα 500ευρα από τις τσέπες!!! Βλέπουμε, θαυμάζουμε άλλα δεν αγγίζουμε!!!

Κανείς δεν είπε ότι δεν αξίζει η μηχανή, απλά για την χώρα μας το ποσό που χρειάζεται για να φτιάξει κάποιος ολοκληρωμένο σύστημα με Α9 είναι τεράστιο...εύκολα με αξεσουαρ, φακούς, flash κλπ. μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 10.000 ευρώ!!!! Ακόμα και για επαγγελματία είναι μεγάλο ποσό και πρέπει να έχει πολύ καλό και σίγουρο εισόδημα για να μπορέσει να αντέξει τέτοια επένδυση....μην αναφέρουμε ότι θα χρειαστεί και Backup μηχανή κλπ...

εγώ τη βλέπω σα μια επίδειξη δύναμης από τη sony. Λίγοι πιστεύω θα την πάρουν και αμφιβάλλω αν θα βγάλει κέρδος από αυτήν. Ποιος σοβαρός επαγγελματίας θα την πάρει για σπορ, αν δεν έχει native 300mm,400mm & 500mm φακούς? Όταν όμως βγάλει την A7sIII ή Α7rIII στα 3.500 Ευρώ θα φαίνεται σαν ευκαιρία μπροστά στα 5.300 Ευρώ της Α9 και θα πουλάνε σα ζεστά ψωμάκια

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony α9

Παλικάρια μου υπάρχουν δυο φακοί 35mm ο ένας κοστίζει 800 και ο δεύτερος 1600 , ο πρώτος είναι οικονομικός ή όχι ;
Πιο απλά οικονομικός = φθηνότερος

Φίλε μου με συγχωρείς αλλά η λογική αυτή είναι εντελώς άστοχη από κάθε άποψη.

Re: Απάντηση: Re: Sony α9

Φίλε μου με συγχωρείς αλλά η λογική αυτή είναι εντελώς άστοχη από κάθε άποψη.

Ο καθενας εχει διαφορετικα στανταρτ - μπατζετ - μετρο συγκρισης κτλ. Δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα σωστου λαθους. Παντως καπως ετσι φτασαμε δυστυχως να λεμε οτι κροπ σωμα 1500 ευρω ειναι νορμαλ. Να με συγωχωρειται για το :offtopic:

Ο καθενας εχει διαφορετικα στανταρτ - μπατζετ - μετρο συγκρισης κτλ. Δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα σωστου λαθους. Παντως καπως ετσι φτασαμε δυστυχως να λεμε οτι κροπ σωμα 1500 ευρω ειναι νορμαλ. Να με συγωχωρειται για το :offtopic:

Πλάκα πλάκα δίκιο έχεις, κάποτε με 1.500 ευρώ έστισες καλό ολόκληρο σύστημα και σώματα πάνω από 1.000 ευρώ τα θεωρούσαμε επαγγελματικά και εξειδικευμένα..... τώρα σώματα crop των 1.500-2.000 ευρώ τα θεωρούμε νορμαλ όπως είπες...

Ποια έχεις κατά νου ;

Ηλια νομιζω ολες οι εταιρειες εχουν ξεφυγει προς τα πανω κ καθε φορα το τοπ μοντελο τους ειναι καθε φορα κ πιο ακριβο

Πλάκα πλάκα δίκιο έχεις, κάποτε με 1.500 ευρώ έστισες καλό ολόκληρο σύστημα και σώματα πάνω από 1.000 ευρώ τα θεωρούσαμε επαγγελματικά και εξειδικευμένα..... τώρα σώματα crop των 1.500-2.000 ευρώ τα θεωρούμε νορμαλ όπως είπες...

Ναι αυτο εννοω :2thumb22sup:

Έκανε την παρθενική εμφάνισή της και στην grey αγορά η α9.
4300
http://www.ebay.ie/itm/263009428466

Μόλις πέσει στα 3700 προς το τέλος του χρόνου, θα την πάρω.
Ήδη εξοικονόμησα τα μισά που δεν πήρα την α7rII στα 1830 .

tzo θαυμάζω την αυτοσυγκράτησή σου :a0210:
στο τέλος του χρόνου όμως θα έχει βγει και η Α9r & A9s.. εκεί να σε δω

Εδώ θα είμαστε να επαναπροσδιορίσουμε στόχους μέχρι τότε.
Θέλω ff 4K απαραιτήτως, και με AF επιπέδου α6500 και πάνω.
Προς το παρόν μόνο η α9 μπορεί να μου προσφέρει αυτό που μου λείπει.

Η α7rII καλή-χρυσή, αλλά στραβώνω στην ιδέα ότι από ff θα γυρνάω σε κροπ για καλής ποιότητας βίντεο.
Και χωρίς touch; Και να περιμένω και το buffer;
Μια ακόμη μηχανή θα είναι που μόνο όταν την αφήνω για να πιάσω την NX1 θα αρχίζω να απολαμβάνω.

Με την α9 πλησιάζω πιο κοντά στον στόχο της απόλυτης ff υβριδικής.

Χρήμα μαζεύω επίσης και εγώ, δίνοντας την a7s μαζεύτηκε πακετάκι, όμως ως το τέλος του χρόνου ίσως βγει η a7r iii και η ρότα αλλάξει.