Sony α9 & α9 ΙΙ

Re: Sony α9

Για ποιο λογο ομως λες οτι δεν χρησιμευει για το παγωμα της κινησης; Ειδικα για την Α9 κ αν ισχυει αυτο που λεει η εταιρια κ απο τα πρωτα δειγματα που βλεπουμε, δεν υπαρχει θεμα με γρηγορους στοχους οπως πχ ενα μπαστουνι του γκολφ που χτυπαει το μπαλακι...

θα το δου,με στη πραξη, ειναι νωρις ακομα , και με δεδομενο οτι δεν εχει βγει ακομα η μηχανη (ημιτελες firmware).

Το ηλεκτρονικο κλειστρο το διαφημιζει σα βασικο τροπο φωτογραφησης η Sony ... κι εκει γινονται τα περισσοτεςρα τεστ.

Μεχρι στιγμης δεν εχουν αναφερθει προβληματα με RS στις φωτο και ηλεκτρονικο κλειστρο , αλλα ειναι σχετικα νωρις για να βγαλουμε οριστικα συμπερασματα.

αυτό με τα "reviews" που ο άλλος έχει μια νέα μηχανή λίγες ώρες ή ένα 24ωρο και βγαίνει να πει τη γνώμη του, θετική ή αρνητική, έχει παραγίνει....

ειδικά στην περίπτωση της συγκεκριμένης μηχανής η sony έκανε λάθος που κάλεσε όλους τους youtubers celebrities οι οποίοι δεν είναι sports photographers και τους έβαλε να κάνουν αυτό ακριβώς που δεν ξέρουν

βέβαια φταίει και η λογική του κόσμου που περιμένει τα νέα μηχανάκια σαν μάννα εξ ουρανού, λες και το πρόβλημα για να βγάλει κάποιος ωραίες φωτογραφίες είναι οι μηχανές που υπάρχουν σήμερα διαθέσιμες στην αγορά και όχι όλα τα υπόλοιπα...

Μόλις είδα διαφήμιση στο Facebook
NEW SONY A9 BODY !!
Αν θέλετε να είστε απ τους πρώτους που θα κάνουν δική τους την Sony A9 κάντε τώρα την προπαραγγελία σας!
Η πρώτη μηχανή Full Frame στον κόσμο με την τεχνολογία stacked CMOS και ανάλυση 24.2 MP.
Απρόσκοπτη συνεχόμενη λήψη καρέ (Blackout-Free Continuous Shooting) μέχρι 20fps, buffer για 241 λήψεις RAW και 362 JPEG.
Αθόρυβη λήψη φωτογραφιών χωρίς κραδασμούς σε ταχύτητες μέχρι και 1/32,000 sec.
693 σημεία αυτόματης εστίασης (focal plane phase detection AF, 60 AF/AE tracking calculations per second).
5300 ευρώ δε βάζω το κατάστημα για να μη θεωρηθεί διαφήμιση, αν και λογικά όλοι θα τη φέρουν.

θα το δου,με στη πραξη, ειναι νωρις ακομα , και με δεδομενο οτι δεν εχει βγει ακομα η μηχανη (ημιτελες firmware).

+1

Αυτο ακριβως.

Δεν μπορει να σταθει καμια σοβαρη συζητηση πριν οριστικοποιηθουν οι λειτουργιες της μηχανης.

αυτό με τα "reviews" που ο άλλος έχει μια νέα μηχανή λίγες ώρες ή ένα 24ωρο και βγαίνει να πει τη γνώμη του, θετική ή αρνητική, έχει παραγίνει....

ειδικά στην περίπτωση της συγκεκριμένης μηχανής η sony έκανε λάθος που κάλεσε όλους τους youtubers celebrities οι οποίοι δεν είναι sports photographers και τους έβαλε να κάνουν αυτό ακριβώς που δεν ξέρουν

βέβαια φταίει και η λογική του κόσμου που περιμένει τα νέα μηχανάκια σαν μάννα εξ ουρανού, λες και το πρόβλημα για να βγάλει κάποιος ωραίες φωτογραφίες είναι οι μηχανές που υπάρχουν σήμερα διαθέσιμες στην αγορά και όχι όλα τα υπόλοιπα...

Θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα.

Ακόμα και στο youtube υπάρχουν πολύ πιο αξιόπιστοι reviewers όπως ο Christopher Frost, είναι δεν είναι sport photographers. Γνώμη δεν είναι κακό να πεις πάντως όποιος κι αν είσαι.

Απάντηση: Re: Sony α9

Ηλία έχω ανοίξει ένα ειδικό σχετικό θέμα για τη χρήση και τις διαφορές ηλεκτρονικού και μηχανικού κλείστρου μιας και οι εξελίξεις του ειδικά στα τελευταία μοντέλα είναι ραγδαίες και ποικίλουν απο μοντέλο σε μοντέλο:

http://avclub.gr/forum/showthread.php/151966-Electronic-Front-Curtain-vs-Electronic-Shutter

@kbouk: Εκεί το είδα Κώστα, και σκέφτηκα την ταχύτητα ριπης που διαφημίζει η Sony για την α9 με ηλεκτρονικό κλείστρο.

@teobot : με ταχύτητα 1/8000 πιστεύω ότι παγωνεις κίνηση golf/tennis & whatever.
Εκεί που πιθανόν να χρειάζεται ταχύτητα 1/32000 για να παγώσει την κίνηση, δεν ξέρω αν το ηλεκτρονικό κλείστρο ανταποκρινεται όπως ένα μηχανικό (αν μπορούσε να φτάσει τόσο ψηλά).

@everyone: το σοφοτερο είναι να περιμένουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ Reviews όταν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για ΠΟΛΥ ΚΑΛΉ κάμερα.
Μένει να αποδειχτεί ΠΟΣΟ καλή είναι.

Με αυτή την λογική όλες οι μηχανές οι οποίες δεν αντέχουν σε ακραιες συνθήκες είναι γκατζετ... Σορυ αλλά διαφωνώ. Άλλο να μην την θεωρείς κατάλληλη για πολύ σκληρή δουλειά κ άλλο αυτό που λες.. Ο όρος γκατζετ μου ακούστηκε υποτιμητικος.

ετσι το καταλαβες εσυ, δεν ειπα εγω τετοιο πραγμα
το να δηλωνει η σονυ την α9 για dslr killer μονο για κωμωδια μου φαινεται
τωρα το γκατζετ σαν λεξη εαν ειναι υποτιμητικο .... η ιστορια θα το κρινει

ετσι το καταλαβες εσυ, δεν ειπα εγω τετοιο πραγμα
το να δηλωνει η σονυ την α9 για dslr killer μονο για κωμωδια μου φαινεται
τωρα το γκατζετ σαν λεξη εαν ειναι υποτιμητικο .... η ιστορια θα το κρινει

Εντάξει το dslr killer είναι επιεικώς υπερβολικό

Έβγαλε η σονυ διαφημιστικό υλικό που γράφει " a9 the DSLR killer " ?
Βγήκε κανείς της σονυ στην παρουσίαση και το είπε ?
Εδωσε κανένα στέλεχος συνέντευξη και το είπε ?

γιατι μόνο σε sites & από youtubers έχω δει να αναφέρονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί ..

ποιαα σονυ
:grinning-smiley-043

Last edited:

Εντάξει το dslr killer είναι επιεικώς υπερβολικό

και το dslr killer και το γκατζετ, είναι υπερβολικά,
το ότι ασχολούνται τόσοι δείχνει ότι η η μηχανή έχει σίγουρα ενδιαφέρον, παρότι δεν είναι του γούστου μου

το ότι ασχολούνται τόσοι δείχνει ότι η η μηχανή έχει σίγουρα ενδιαφέρον, παρότι δεν είναι του γούστου μου

Η SONY το καταφερε αυτο με οποια μηχανη βγαζει τα τελευταια χρονια και μπραβο της. Ασχετα με το ποσο κανει η a9, με το ποιος θα την αγορασει και αν ειναι vfm (vfm ειναι η xz2 μου...lol). Και γω παρακολουθω f1, αλλα ποτε δε θα αποκτησω ουτε θα οδηγησω καμια... ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Sony α9

Όλα τα τελευταϊα μυνήματα που δεν ήταν σχετικά με το νήμα ΔΕΝ διαγράφηκαν αλλά μεταφέρθηκαν στο φωτογραφικό chat με την χρονική τους σειρά, όποιος θεωρεί ότι καποια δημοσιευσή του εϊναι σχετική με το θέμα και επιθυμεϊ να επιστρέψει ας στείλει π.μ. στη διαχεϊρηση. Ξαναθυμϊζω επίσης ότι είμαστε πέντε άνθρωποι ως διαχειριστές στην κατηγορϊα και όποτε μας έχει ζητηθεί διευκρίνηση, επιθυμϊα κλπ. κάνουμε ότι μπορούμε για να εξυπηρετήσουμε, η επικοινωνϊα μαζί μας είναι επιτρεπτή 24ωρες το 24ωρο μέσω π.μ. Οποιαδήποτε δημόσια υπόδειξη, σύσταση όμως αποτελεί παράβαση του κανονισμοϋ, μήν μας φέρνετε λοιπόν σε δϋσκολη θέση.

Aν και εύκολος στόχος, όντως φαίνεται απίθανο το πόσο γρήγορα ακολουθεί στην οθόνη.

Φυσικά δίχως αναφορά στο ποσοστό επιτυχίας στα αρχεία του τεστ, ειδικά σε αυτά τα απότομα μπρος- πίσω, ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορείς να βγάλεις.