Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Στο σκοτάδι, στο μπαλκόνι, μόνο από το φως του δρόμου, στο χέρι, sooc jpeg, default settings, 1/80, Τ1.5:

1.600iso:
zmsXHc.jpg

3.200iso:
qxS6v0.jpg

6.400iso:
8IK2f4.jpg

16.000iso:
eQFJbA.jpg

32.000iso:
nutinn.jpg

64.000iso:
imFW3z.jpg

102.400iso:
hQDuDl.jpg

160.000iso:
cykjjK.jpg

204.800iso:
HFhCNB.jpg

256.000iso:
jQYK8x.jpg

320.000iso:
1vg8tL.jpg

409.600iso:
3enqPE.jpg

_tzo_ επέτρεψε μου με κάθε σεβασμό

Δεν ξέρεις ακόμη τη νέα σου κάμερα.
Να σταθώ μόνο ότι για τη χειροκίνητη εστίαση δεν χρειάζεται να πατήσεις το c1 για μεγέθυνση γίνεται και αυτόματα. .. το ίδιο σε όλες τις Sony σειράς 7
Μπες στο μενού της κάμερας σου παίξε μαζί της, θα δεις δεκάδες ευκολίες.
η Sony A7S είναι πολύ πιο μπροστά σε ευκολίες απ ότι οι dslr.
Δεν ξέρω τι μέγεθος είναι το χέρι σου σε μένα είναι άριστο το πιάσιμο δεν χρειάζεται καν Handstrap και ο λόγος; μα είναι ξεκούραστη όλη μέρα να την κρατάς δεν σε κουράζει.
Έναν ιμαντα μόνο χρειάζεσαι.
Ένα παράδειγμα που μπορώ να σου δώσω .. οταν πηγα στο Φεστιβάλ με τόσες συναυλίες στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης με τον 70-200, με τις ώρες εκεί .. κι δεν φημίζομαι για τις αντοχές μου :grandpa: , δεν με κουρασε στο τόσο και μάλιστα βλέποντας τις dslr άλλων φίλων που γκρίνιαζαν συνέχεια

Είμαι σίγουρος σε μια εβδομάδα θα είναι παιχνιδάκι στο χέρι σου.

Η παιχνδιδάκι στα χέρια του ή στα χέρια κάποιου άλλου γιατί βλέπω ότι την έχει πάρει πολύ στραβά την μηχανή.
Νομιζω όμως οτι όλα είναι θέμα συνήθειας και σε λίγο καιρό θα πηγαίνει αυθόρμητα το χέρι στα κουμπιά χωρίς σκέψη.
Το έχω παρατηρήσει και σε μένα που χω πια ενα χρόνο τις ίδιες φωτογραφικές ότι τα περισσότερα πατήματα γίνονται μηχανικα.,το ίδιο και η πλοήγηση μου στα μενού.

Να σταθώ μόνο ότι για τη χειροκίνητη εστίαση δεν χρειάζεται να πατήσεις το c1 για μεγέθυνση γίνεται και αυτόματα. .. το ίδιο σε όλες τις Sony σειράς 7
Μπες στο μενού της κάμερας σου παίξε μαζί της, θα δεις δεκάδες ευκολίες.
Ειναι οπως στην a6000 το DMF; Που εστιαζεις χειροκινητα και ενεργοποιειται αυτοματα η μεγεθυνση; ετσι χρησιμοποιω παντως τον kit 16-50. Το δακτυλιδι μπροστα εχει διπλη λειτουργια. Ζουμαρω με αυτο και οταν πατησω το κλειστρο μεχρι τη μεση αλλαζει η λειτουργια του σε focus και ενεργοποιει αυτοματα το zoom.

...για τη χειροκίνητη εστίαση δεν χρειάζεται να πατήσεις το c1 για μεγέθυνση γίνεται και αυτόματα...
...είναι άριστο το πιάσιμο δεν χρειάζεται καν Handstrap...
Έναν ιμαντα μόνο χρειάζεσαι.

Τον Samyang χρησιμοποιώ!
Σε χειροκίνητο φακό χωρίς ηλεκτρικές επαφές για επικοινωνία με τη μηχανή, δεν μπορεί να γίνει αυτόματα.

Λουράκι ώμου χαίρω πολύ, το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω handstrap, ώστε η μηχανή να γίνει προέκταση του χεριού μου. Κι εξαιτίας του λεπτού γκριπ και της θέσης του κουμπιού του κλείστρου, ούτε το battery grip θα εξυπηρετήσει σε αυτό. Θα σώσει βέβαια στις κάθετες λήψεις.

... όλα είναι θέμα συνήθειας και σε λίγο καιρό θα πηγαίνει αυθόρμητα το χέρι στα κουμπιά χωρίς σκέψη

Μα δεν μίλησα για τη διάταξη των κουμπιών, αλλά για την εργονομία στο πιάσιμο και πώς αυτή επηρεάζεται από τη θέση του κλείστρου. Σε κακή εργονομία κρατήματος αναγκαστικά προσαρμόζεσαι/περιορίζεσαι, αλλά δεν είναι θέμα συνήθειας, αλλά μόνιμης ανοχής.

Ειναι οπως στην a6000 το DMF; Που εστιαζεις χειροκινητα και ενεργοποιειται αυτοματα η μεγεθυνση; ετσι χρησιμοποιω παντως τον kit 16-50.

Σε χειροκίνητο φακό χωρίς ηλεκτρικές επαφές για επικοινωνία με τη μηχανή, δεν μπορεί να ξέρει η μηχανή πότε εσύ κάνεις χειροκίνητη εστίαση ώστε να γυρίσει αυτόματα σε μεγεθυμένη προεπισκόπηση.

Σε χειροκίνητο φακό χωρίς ηλεκτρικές επαφές για επικοινωνία με τη μηχανή, δεν μπορεί να ξέρει η μηχανή πότε εσύ κάνεις χειροκίνητη εστίαση ώστε να γυρίσει αυτόματα σε μεγεθυμένη προεπισκόπηση.
Δεν γνωριζα οτι ο samyang ειναι manual. Εχω τον helios επανω εγω. Εχω βαλει το zoom στο κεντρικο κουμπι της ροδελας. Ετσι οταν το παταω μπορω να επιλεξω με την ροδελα σε πιο σημειο θα κανει zoom, χωρις να φυγει ο αντιχειρας απο τη θεση και μετα με ενα πατημα ακομη κανει το zoom.
Τι να πω. Μακαρι το κουμπι του κλειστρου να ειναι το μονο πραγμα που θα σε απασχολησει στη μηχανη. Γιατι η ψυχολογια παιζει ρολο στη διαθεση που θα εχουμε για να βγαλουμε μια φωτογραφια.

Όχι, όχι, δεν χαλιέται η ψυχολογία μου. Μπορεί να ακούγομαι ξινός, αλλά είναι καλοπροαίρετη η κριτική της εργονομίας.

Εξάλλου στην α7s πληρώνεις αισθητήρα σε συνδυασμό με μικρό σώμα και όχι εργονομία. Αλλιώς προφανώς υπάρχει η λύση της DSLR.

Η κριτική είναι αυστηρή γιατί μόλις μεταπήδησα από GH4+Nocticron κι έχω και την FZ1000 να μου θυμίζει το καλύτερο κράτημα που προσφέρει το χοντρό γκριπ.

http://j.mp/1wyQbYo

Θυμάμαι όταν άλλαξα σύστημα από D800 πήγα στην A7r τη πρώτη μέρα με σιχτίριζα, για το κράτημα και το ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο.
μια εβδομάδα μετά κόλλησα με την νέα μου κάμερα και πήρα πίσω όλα τα γ@μ@@@ που είχα ρίξει. Ήταν ότι καλύτερο είχα κάνει.

To EVF της α7s είναι πολύ καλό, πολύ καλύτερο από το "κυματιστό" στα άκρα EVF της GH4.
Και σε χαμηλό (ή και σε καθόλου) φωτισμό η εικόνα στο EVF της α7s καθαρότατη από θόρυβο.
Απόλαυση η χειροκίνητη εστίαση και πανεύκολες οι λήψεις στο τεστ με το λουλούδι.
Ούτε που θέλω να φανταστώ πώς θα ήταν αντίστοιχο τεστ με GH4.

Η σειρά φακών Loxia της Zeiss έχει πολύ ενδιαφέρον. Είναι χειροκίνητης εστίασης, ενώ παράλληλα επικοινωνούν με τη μηχανή για μεγεθυμένη προεπισκόπηση και exif.

Προς το παρόν κυκλοφορεί ο 50 f/2. Το βασάνισα πολύ μέχρι να προτιμήσω τον 55 f/1.8, αλλά σκέφτηκα να έχω έναν AF φακό και να επενδύσω από Loxia στον επερχόμενο 35 f/2, που είναι και το αγαπημένο μου εστιακό μήκος, στο οποίο προτιμώ MF. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι φακοί Loxia, πάντα συμμαζεμένοι σε μέγεθος (52άρι φίλτρο).

Ο 50/2 Loxia δεν φτάνει την οξύτητα του FE55/1.8, αλλά έχει εξαιρετικό γράψιμο, συν την ωραία αίσθηση κατά τη χειροκίνητη εστίαση.

Ένα review/συγκριτικό:
http://www.verybiglobo.com/zeiss-loxia-502-review-comming-soon/

...
Ένα παράδειγμα που μπορώ να σου δώσω .. οταν πηγα στο Φεστιβάλ με τόσες συναυλίες στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης με τον 70-200, με τις ώρες εκεί .. κι δεν φημίζομαι για τις αντοχές μου :grandpa: , δεν με κουρασε στο τόσο και μάλιστα βλέποντας τις dslr άλλων φίλων που γκρίνιαζαν συνέχεια

Ησουν ντοπαρισμένος γιαυτό ;) (ψυχολογικά εννοώ, λόγω καινούργιας σχέσης ..)

Θυμάσαι τι κουβαλούσαν αυτοί που γκρίνιαξαν ?.

Η μόνη περίπτωση που μπορώ να φανταστώ να είναι μια consumer Dslr (6d, D610) πιο κουραστική είναι να έχει 70-200/f2.8 φορεμένο .. + 750gr και με κέντρο βάρους μπροστά .. τα +300 γραμμάρια του Dslr σώματος δεν κάνουν αξιόλογη διαφορά απο μόνα τους.
Εδω είναι και το πλεονέκτημα της A7s που λόγω της μέχρι και 1στοπ* καλύτερης συμπεριφοράς σε χαμηλό φωτισμό κουβαλάς 1στοπ πιο σκοτεινό φακό 70-200/f4.0 με το μισό βάρος χωρίς να χάνεις αντίστοιχα 1stop σε θόρυβο.

*Ομως προσοχή στο "μέχρι 1 στοπ" διοτι μέχρι τα ISO25600 που απότι είδα στα δείγματα που ανέβασες ήταν και ενα οριο για να μην παίρνεις πολλά καψίματα, κατα μέσο ορο το πλεονέκτημα της A7s είναι λιγότερο .. το πολύ 1/2 στοπ σε σχέση με 6d .

http://www.dpreview.com/reviews/ima...2&x=-0.2630768925604177&y=-0.7003390182741864

View attachment 108152

Attachments

• a7s-6d-d610-a7.jpg
    a7s-6d-d610-a7.jpg
    178.2 KB · Views: 8

Στη σύγκριση σου ξέφυγε και έβαλες την a7.
H a7s ειναι λιγο πιο κατω. Εχω την αισθηση ότι ειναι μεγαλυτερη απο 1 στοπ η διαφορα.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

http://cameras.reviewed.com/features/the-mirrorless-4k-showdown-sony-a7s-vs-panasonic-gh4

για να τςιγλιςω λιγο και να ανοίξω τον χορό των συγκρίσεων ....:ears:

Παναγιωτη το ειχα ανεβασει απο προχθες οταν ο tzo αγορασε την μηχανη για να τον τσιγκλισω αλλα δεν .....

ενδιαφερον συγκριτικο κατα την γνωμη μου αλλα εμεινε ασχολιαστο, έπεσε πανω στην κεντα της εργονομίας ...:flipout:

Το θέμα με το Γιάννη είναι ότι αγαπά περισσότερο τον εξοπλισμό από τη φωτογραφία.
Το ίδιο είχα πάθει και εγώ παλαιότερα με τις τηλεοράσεις και μετά με τις φωτογραφικές.
Δε θεραπεύτηκα ποτέ απλά η οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών δε μου δίνει περιθώριο για τέτοιες "ασθένειες".:bigcry:
Που και που ξανακυλάω αλλά ευτυχώς ο Κινέζος έχει πραμάτια για κάθε βαλάντιο οπότε τον τιμώ(ήδη αναμένω μπαταρίες ΑΑ που δουλεύουν με νερό).:fahne90:

Στη σύγκριση σου ξέφυγε και έβαλες την a7.
H a7s ειναι λιγο πιο κατω. Εχω την αισθηση ότι ειναι μεγαλυτερη απο 1 στοπ η διαφορα.

Κατω δεξιά είναι η Α7s ανεβασμένη σε 25600 για να γίνει η σύγκριση με το 12800 των άλλων.

Εβαλα στο πάνω αριστερα κουτακι την A7 ως δείγμα της χειρότερης FF σε χαμηλό φωτισμό .. ναι Α7 vs A7s δείχνει ίσως και πάνω απο 1 στοπ η διαφορά ;)

Κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε τα δικά μας δείγματα - κροπ με ουδέτερη επεξεργασία και resampling σε ίδιο μέγεθος επιλογής μας π.χ. 16mp (ιδανικό για Α3 εκτύπωση) ή 12Mp ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

....(ήδη αναμένω μπαταρίες ΑΑ που δουλεύουν με νερό).:fahne90:

Για πες ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το θέμα με το Γιάννη είναι ότι αγαπά περισσότερο τον εξοπλισμό από τη φωτογραφία.

Αυτο δεν λέει κατι, μπορεί π.χ. να αγαπάει την φωτογραφία περισσότερο απο σενα ..

Αν πάρουμε μια κλιμακα 0-100 αγάπης :flipout: προς εξοπλισμο-φωτογραφία ο Γιαννης αγαπάει τον εξοπλισμό 95% και την φωτογραφία 90% ο Πανος εξοπλισμό 85% φωτογραφία 88% .. ποιός αγαπάει πιο πολύ την φωτογραφία ??. :flipout: :flipout: