Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Θέλει πολλά λεφτά η FF.
Υπολόγισε ότι θες 2000 για το σώμα + 1300 για τον 16-35 και 900 για τον 55αρη ... δηλ. 4200 ευρω!
Κι αν βάλεις τον 24-70 για καθημερινό , πας στα 5200.

Με τα μισά έχεις ανάλογο σύστημα με την A6000 , σώμα 500 ευρω, 50mm 1.8 250 ευρω, 10-18mm 800 ευρω ... δηλ. 1600 ευρω .
Και αν θες all around παίρνεις τον 16-700 (900 eyrv) σύνολο, 2500 ευρω.

Και δεν υπολείπεται πολύ σε επιδόσεις. Σε εστίαση δε , είναι πιο γρηγορη.

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Μια διευκρίνηση, όταν λέμε Nikon, 24, 19, 21 και 85mm, για τι μηχανή και τι πραγματικά εστιακά μήκη μιλάμε;

καλά έχει βάλει τον 20άρη pancake στην α6000, χαίρω πολύ. Αν έβαζε τον 18-105 η διαφορά μεγέθους δε θα ήταν τόσο μεγάλη

δεν συγκρίνει τόσο πολυ μεγέθη.... επιδόσεις κυρίως.
Εγώ πάντως που ειχα-έχω και Α6000 και Α7 - Α7s , δεν θα λεγα ότι αξίζει πολύ η μετάβαση σε FF από την Α6000.

Αξίζει κυρίως αν έχεις κάποιους manual φακούς kai θέλεις να διατηρήσεις τα εστιακά μήκη και αν σκοπεύεις να επενδύσεις σε ακριβούς φακούς του συστήματος FF.
Από επιδόσεις σε φωτό και βίντεο , είναι πολύ κοντα και δεν αξίζει το έξτρα βαρος-όγκος των σωμάτων και φακών ζοομ.

Η Α7ΙΙ έχει επίσης το πλεονέκτημα του IBIS , αλλα κι αυτό κυρίως για τους primes.

Γι αυτό (και για άλλους λογους) έδωσα την Α7.

Η Α7s είναι ειδική περίπτωση , με το video κυρίως και τις low light επιδόσεις.

Αν βάλουμε (προς το παρόν) και τις επιδόσεις σε εστίαση της Α6000 (αλλα και σε εικόνα) , θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή , και το αποδικνειουν οι πωλησεις της
Είναι η πρωτη σε πωλήσεις μηχανή της sony γενικά !

ένας έξτρα λόγος για να προτιμήσει κάποιος τις Αx , einai το καλύτερο EVF και το καλύτερο σώμα , με περισσότερα κουμπιά-ροδέλες κλπ.

Η εικόνα (για μένα) είναι το τελευταίο στη λιστα μου, μιας και δε μου λείπει κάτι στην α6000 ιδιαιτερα (σε φωτό).

να πω κι ένα tip για κατοχους Α7s και όχι μονο.
Οι αισθητήρες της sony είναι κάπως υπέρ-ευαίσθητοι στο color clipping, ειδικά στο blue color.
Σε μερικές περιπτώσεις, πχ night clubs, εκδηλώσεις με strobo lights κλπ μπορεί να εμφανιστεί το λεγόμενο blue clipping.

attachment.php

Αυτό συμβαίνει κυρίως με κάποια έτοιμα profiles (PP1 - PP7) και καλο είναι αν δείτε κάτι παρόμοιο , να κάνετε τα εξης:

1) βγαλτε οποιοδήποτε profile (PP OFF) , βαλτε το Autumn σαν Creative style

2) Διορθώστε το WB, που σε τέτοιες περιπτώσεις μπερδεύεται και βαλτε χειροκίνητο WB από 5000 Κ και πάνω.

υπάρχει κι ένας ακόμα τρόπος , με κάποιο διορθωτικό φίλτρο όπως το 82Α
http://www.hoyafilter.com/hoya/products/coloredfilters/82a/

βαρύς φακός και σε χρήμα μα το καλό το πληρώνεις εφόσον τα έχεις βεβαίως βεβαίως

είναι και f/2.8 ... έχει καλύτερη τιμή από τον 16-35mm της sony.
Δεν έχει σταθεροποίηση από την άλλη, αλλα σε τέτοια εστιακά μήκη δεν πολυχρειαζεται (εκτος αν λεμε για βίντεο).

ορίστε με βάλατε κι εμένα στο τρυπάκι τώρα

έχει να πέσει πολύ μελέτη το ΣΚ

Welcome to the club! Δεν κρατήθηκες τελικά ε; :smile:

Στρατηγική η κίνησή σου που πήρες τον FE70-200! Περιμένω εντυπώσεις πάνω σε aps-c σώμα (α6000/α5100).

Γιατί κι εγώ με το ζόρι κρατιέμαι για ένα aps-c σώμα να το συνδυάσω με τον FE70-200.

thanks! προσπαθούσα να κρατηθώ αλλά δεν τα κατάφερα με τόσα που διάβαζα για τη μηχανή. Έδωσα βέβαια την ΧΤ1 για τα μάτια της. Ίσως να ήταν λάθος, αλλά είναι γεγονός ότι από τότε που πήρα την Df η ΧΤ1 καθόταν στην τσάντα. Είναι σα μια συμμαθήτρια που είχα στο σχολείο: πανέμορφη, μαθήτρια του 19, πολύ ευχάριστη στην κουβέντα, αλλά κανείς δεν της την έπεφτε. Έτσι και η ΧΤ1 για κάποιο λόγο δε μου έκανε κλικ, ενώ μου άρεσαν όλα πάνω της. Πάντα έπαιρνα κάποια άλλη μηχανή μαζί μου.
Τον 70-200 τον επέλεξα έχοντας διαβάσει αρκετά reviews και όντως από μερικές δοκιμαστικές φωτογραφίες φαίνεται να είναι πολύ καλός. Θηρίο βέβαια, δε νομίζω να τον βάλω καθόλου στην Α5100, εκτός αν είναι σε τρίποδο. Την Α6000 την έχω δώσει και θέλω να δώσω και τη μία από τις 2 α5100 για να μειώσω λίγο το κόστος.

Κακως εδωσες την α6000, θα ηταν πολυ ταιριαστο ζευγαρι με τον 70-200.
Δε ξερω τι κανει η 5100 στο θεμα εστιασης σε σχεση με την α6000.

Η καλυτερη κινηση θα ηταν να δωσεις ολες τις μικρες και να παρεις την επερχομενη α7000, αν και οταν βγει.

Καλοριζοικο το σετακι σου!

Αν δεν σε ταλαιπωρώ, βάλε τον 70-200 στην α5100 και ανέβασε λήψεις στα 300mm σε καλό φως.
Μπορεί να σου πάρω εγώ τη μία α5100.

ευχαριστώ πολύ Γιάννη. Τη μία α5100 θα την κρατήσω σίγουρα. Είναι τρομερά χρήσιμη η οθόνη αφής στο βίντεο, κάνει ακόμα και τον αρχάριο σκηνοθέτη... η Α6000 θα ταίριαζε καλά και με τον 18-105

Ερώτηση: στην Α7s μπορώ να βάλω σε Custom Button να αλλάζει από FF σε crop mode? Θα ήταν πολύ χρήσιμο αυτό

Έβγαλα λίγο βίντεο μέσα στο σπίτι και φαίνεται η υπεροχή της σε low light σε σχέση με την α5100, ακόμα και σε crop mode.

Δυστυχως δεν μπορεις να βαλεις το crop on/off σε κουμπι!
Θα ηταν πολυ χρησιμο.

Αν εχεις καποιον φωτεινο φακο βαλτον στην α7s , θ αστραψει το συμπαν!
Εχεις καποιον φωτεινο FF prime?

Αν οχι, βαλε τον zeiss 24mm 1.8 που βλεπω στη φωτο... Δε νομιζω οτι θα τον ξαναβγαλεις! :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν δεν εχει ορεξη-χρονο για πειραματισμους με το slog2 στο βιντεο, δοκιμασε το Picture profile 4 και τα υπολοιπα προφιλ.
Το pp7 ειναι αυτο με το slog2.

Για τους crop φακούς σου υπάρχει επιλογή να μπαίνει σε aps-c mode αυτόματα ή χειροκίνητα.

Καλύτερα χειροκίνητα να το έχεις, ώστε να χρησιμοποιείς μεγαλύτερο εύρος και από τον 10-18 που έχεις.

Και για γρήγορη αλλαγή σε aps-c μπορείς να έχεις μια συνολική μνήμη της μηχανής (MY1/MY2) αφιερωμένη σε aps-c mode.

θα τον δοκιμάσω, αλλά χάνω το πλεονέκτημα που έχει στην Α5100 που έχεις το clear image zoom στο λεβιέ του κλείστρου

@tzo αυτό με τις μνήμες δεν το είχα σκεφτεί, καλή ιδέα!
τα δείγματα που λές θες να είναι σε φως ημέρας, jpeg/raw με κάποια συγκεκριμένα settings ή απλα στα 300mm και ότι βγάλει?

Σε λιακάδα, σε υψηλή ταχύτητα, και χαμηλά iso, στα 300mm, στο χέρι. Jpeg αρκεί.

Ζογκλερικά με τη μηχανή στον αέρα, ξέρω. Θέλω να δω αν τα καταφέρνει η σταθεροποίηση του φακού.
Παρόμοιο σετάπ που είχα, GM1+100-300, τα κατάφερνε. Με τον ιμάντα της μηχανής να βοηθάει, περασμένο χιαστί και τραβώντας τέρμα προς τα έξω, για έξτρα σταθεροποίηση. Όχι δηλαδή με τελείως στον αέρα τη μηχανή.