Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

τελικά δεν είναι τόσο άσχημος ο συνδυασμός της Α5100 με τον 70-200. Ουσιαστικά κρατάς το φακό, η μηχανή είναι σα να μην υπάρχει. Αλλά και ο φακός δεν είναι τόσο βαρύς. Μου θυμίζει παλιότερο σετάκι που είχα με GM1+35-100/2.8

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

tzo την ίδια σκέψη είχαμε.. τηλεπάθεια

Λουκουμάκι είναι. Αντί να έχεις τον FE70-200 σκέτο να περιμένει στη φωτογραφική τσάντα, τον έχεις με την α5100 σαν καπάκι, ουσιαστικά σαν 105-300 κι αποκομίζεις 24MP αρχείο.

Βάζοντάς τον στην α7s σε aps-c mode, έχεις μόνο 5MP αρχείο.

Θα φωνάζει τώρα ο Γιάννης ότι μια α6000/7000 θα ήταν το ιδανικό ταίρι. :p
Σίγουρα, αλλά η σκέψη είναι μήπως γίνεται η δουλειά και με χαμηλότερο κόστος (μεταχειρισμένη α5100).

Κάτι παρόμοιο έκανα παλιότερα με GH4+42.5/1.2 στο δεξί χέρι και GM1+100-300 στην τσάντα για άμεση εναλλαγή.

ευχαριστώ πολύ! ο εξοπλισμός και η όρεξη υπάρχει. λείπει ο χρόνος και οι γνώσεις

καλορίζικα τα εργαλεία.
.. στο Athens Flyingweek 2014 δούλεψα την a6000 με τον 70-200mm, απόλαυση....
Φωτογραφική βόλτα να κάνουμε, κει στη πράξη θα μάθεις τα πάντα.
μαζευτείτε ωρε!

Τουλάχιστον με την α7s δεν χρειάζεσαι φως ημέρας για τις δοκιμές σου. Κάνεις τη νύχτα-μέρα και κάνεις τις δοκιμές σου και στο ημίφως στο εσωτερικό του σπιτιού.

Με το μάτι στο EVF και τον FE55/1.8 σε ημίφως, βλέπεις τόσο φωτεινή και καθαρή εικόνα που θα ορκιζόσουν ότι είναι μεσημέρι.

Κάνε το ίδιο με την FZ1000 σου μετά, να γυρίσεις στην σκληρή πραγματικότητα.

ευχαριστώ πολύ Βασίλη, φαίνεται όντως πολύ δυνατός ο 70-200, θέλει όμως Α7ιι με γκριπ φορτωμένο με μπαταρίες για να ισορροπήσει. Για την Α7ς είναι πολύ μεγάλος, πόσο μάλλον για την Α6000. Με την α5100 απλά το πάιρνεις απόφαση και δεν προσπαθείς καν, κρατάς μόνο το φακό :)
έβγαλα λίγο βίντεο με τον 24/1.8 στο διάδρομο του σπιτιού που είναι κατασκότεινος και όντως είναι εντυπωσιακό. Στο βίντεο είναι καλύτερα να το έχω autoISO ή να το ρυθμίζω εγώ από πριν?
και η FZ1000 πάντως στα 3200 iso πολύ εντυπωσιακή, και πολύ sharp φακός

μη βιάζεσαι μια χαρά ισορροπεί στην a6000 και στην α7s.
Νούμερο ενα να συνηθίσεις το κράτημα.
Σε κάθε μοντέλο είχα μια χιλιάδα κλικς να μαθαίνω να τις κρατώ και να μάθω τις ρυθμίσεις. :grandpa:

Εντυπωσιακά τα καινούργια " εργαλεία"!
Εύχομαι να τα απολαύσεις με πολλές ωραίες φωτογραφίες και όμορφα video!

ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά ! ελπίζω να μην πελαγώσω με τις 500 ρυθμίσεις που έχει η Α7s στο βίντεο

μια μικρή συμβουλή.. όταν φοράς τον 70-200 τον ιμάντα να τον βιδώνεις πάνω στο φακό μη ζορίζεις τη μοντούρα, όπως δουλεύεις με τριπόδι.
στο βίντεο θα στριμώξουμε τον Μάστερ να μας κάνει σεμινάριο.

δεν χρειάζεται να πελαγώνεις με τις ρυθμίσεις του βίντεο....
Απλα ρύθμισε την να τραβα XAVC format 25p/50Mbps , βαλε αστό στο Αuto ISO kai taxythta 1/50 και βαλε ότι διάφραγμα θέλεις.
Από picture profile οπως στα ειπα... διάβασε και λίγο πιο πριν τα ποστ για την Α7s.

Ξεκινα από δω... http://avclub.gr/forum/showthread.php/111623-Sony-alpha-A7-A7r-και-Α7s-Full-Frame-Mirrorless/page268

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ουάου...φουλ sony εξοπλισμός...
για τις εφαρμογές έχω κρατήσει δύο λινκ (δεν το έχω κάνει ακόμα όμως):
1) το ένα είναι για αγορά μέσω ebay (link στο ποστ εδώ μέσα)

2) το άλλο με δήλωση αγγλικής διεύθυνσης στο amazon.co.uk (λινκ στο ποστ εδώ μέσα)

Με την α7r να πουλιέται στα μεταχειρισμένα μέχρι και 1100 ευρώ, αποτελεί κι εκείνη δέλεαρ για δεύτερο σώμα.

Αλλά ο 70-200 δεν ενδείκνυται για εκείνη εξαιτίας του shutter shock. Π.χ. αυτή η λήψη στα 200mm @1/60 θα επηρεαζόταν σίγουρα.

tzo δεν συμφωνώ
είχα στη κατοχή μου την A7R και μαθαίνοντας να την κρατώ σωστά δεν με επηρέασε στο τόσο.
Προσαρμογή χρειάζεται.

Την είχες δοκιμάσει την α7r συγκεκριμένα με τον FE70-200 και δεν είχες πρόβλημα σε χαμηλές ταχύτητες;

α7r ή α6000/7000 θα πρότεινες για δεύτερο σώμα;

Η α9 θα είναι TOP, όπως είμαι σίγουρος και η τιμή της. 2.500 ευρώ τουλάχιστον, αν είναι βαρυφορτωμένη με όλα τα καλούδια.

tzo ναι έπαιξα με τον 70-200 πάνω στην a7r όταν λέγαν ότι δεν κάνει γι αυτή, στη πράξη όμως μια χαρά ζευγάρωσε. .. οι δοκιμές μου γινονται από χαμηλές ταχύτητες όπου κει μαθαίνω να κρατώ την εκάστοτε κάμερα .....
θα περίμενα όπως έγραψε άνω ο Ιωάννης .. κάτι που ποτέ δεν κάνω στο τέλος...:flipout:
κοντός ψαλμός αλληλούια

ένα ειναι γεγονός για τη πάρτη μου, μετά την Α6000 Δε θα αγόραζα κάτι κατώτερο σε εστίαση.