Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

μεγειες:a0210:

..και ωραια φωτο (πολυ βινιεταρισμα)

Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν υπάρχουν αντάπτορες τύπου speedbooster πέραν του γνωστού της Metabones; Θέλω να χρησιμοποιώ τους ΟΜ φακούς μου πάνω στην A7 που μόλις απέκτησα. Θενκς προκαταβολικά:operator:

Νέος έρωτας... Sony A7ii με Voigtlander 40mm f1,4 SC τον αγόρασα εχθές εδώ στο Hong Kong

Hong Kong by EmotionalWinter, on Flickr

Καλοριζικoς,:firstprize: σημερα παρολιγο να τον αγορασω απο το γερμανικο ebay, αλλα μου απαντησε οτι δυστηχως δεν τον στελνει Ελλαδα για γραφειοκρατικους????? λογους. Τις τελευταιες μερες εχω διαβασει και εχω δει σε βιντεο οτι υπαρχει σε google kai you tube.Ημουν αναμεσα σε αυτον και στον the new Voigtlander 40 2.8 Heliar Aspherical Lens for Sony FE. Παραδοξος πιο καλος ο Voigtlander 40 2.8, αλλα πιο fast o αντιστοιχος 1.4...
Τωρα μετα απο το διαβασμα στο θρεντ,- Legacy φακοί σε Mirroless. Οι καλύτερες προτάσεις,-εχω βαλει στοχο τον Carl Zeiss T* 45mm f/2 Planar for Contax G...

Αποκτάς γερμανική διεύθυνση σε εταιρία μεταφόρτωσης και δεν χρειάζεται πλέον να σε απασχολεί αν στέλνει Ελλάδα ο πωλητής.

mailboxde.com

Καλοριζικoς,:firstprize: σημερα παρολιγο να τον αγορασω απο το γερμανικο ebay, αλλα μου απαντησε οτι δυστηχως δεν τον στελνει Ελλαδα για γραφειοκρατικους????? λογους. Τις τελευταιες μερες εχω διαβασει και εχω δει σε βιντεο οτι υπαρχει σε google kai you tube.Ημουν αναμεσα σε αυτον και στον the new Voigtlander 40 2.8 Heliar Aspherical Lens for Sony FE. Παραδοξος πιο καλος ο Voigtlander 40 2.8, αλλα πιο fast o αντιστοιχος 1.4...
Τωρα μετα απο το διαβασμα στο θρεντ,- Legacy φακοί σε Mirroless. Οι καλύτερες προτάσεις,-εχω βαλει στοχο τον Carl Zeiss T* 45mm f/2 Planar for Contax G...

Πρόσεχε γιατί ο 45mm έχει αρκετά περίεργο bokeh που δεν αρέσει σε όλο τον κόσμο.
Εμένα δεν μου αρέσει προσωπικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν υπάρχουν αντάπτορες τύπου speedbooster πέραν του γνωστού της Metabones; Θέλω να χρησιμοποιώ τους ΟΜ φακούς μου πάνω στην A7 που μόλις απέκτησα. Θενκς προκαταβολικά:operator:

http://briansmith.com/sony-a7-a7r-lens-mount-adapters-2/

Υπάρχουν και άλλοι στο Amazon

Αποκτάς γερμανική διεύθυνση σε εταιρία μεταφόρτωσης και δεν χρειάζεται πλέον να σε απασχολεί αν στέλνει Ελλάδα ο πωλητής.

mailboxde.com
ΠΩ πω???- δε το ειχα σκεφτει, παρολο που εχω παρει ενα σκασμο πραγματα απο το γερμανικο ebay.de. Ποτε ομως δεν ειναι αργα, θα το κοιταξω ομως αυτο για μελοντικες αγορες και αντιστοιχους προβληματικους Γερμανους, αν και τρελενομαι που ο συγγεκριμενος εφυγε σε τιμη χωμα για μενα, μολις 268 ευρω.
Δεν πειραζει,ισως οπως λεμε,καθε εμποδιο για καλο. Τωρα κοιταζω τον Carl Zeiss T* 45mm f/2 Planar, και τον Zeiss Loxia 50mm f/2.
Yπαρχουν ενα σκασμο εξαιρετικη φακοι στα 40mm-55mm που κοιταζω και εχω πελαγωσει, παντως συνειδητοποιησα ποσο τυχερος ειμαι και απο μια μερια που επελεξα συνειδητα το συστημα sony γιατι εχω πλεον παμπολες επιλογες, και επισης μαθαινω τοσες λεπτομερειες για φακους αλλων εταιριων, που αν ημουν σε αλλο συστημα αυτο θα ηταν αδυνατο.
Νιωθω και σαν τον Οδυσσεα που ψαχνει να βρει την Ιθακη του,και οπως ομως ορθα ελεγε ο Καβαφης το ταξιδι το ταξιδι και οχι ο προορισμος μας προσφερουν μεσα απο φουρτουνες και συμπληγαδες την γνωση. Ο dstill πιο κατω με προειδοποιησε για το παραξενο boken του zeiss 45mm f/2 planar, που κοιταζα ποση ωρα φωτογραφιες, ετρεχα σε παραπομπες, και ψαχνωντας πληροφοριες που τον αφορουν, βρηκα απο τυχη στο google πληροφοριες για αυτον,--- το οποιο ομως ειναι και ενα εξαιρετικο link που αφορα οποιον αγαπα το συστημα sony και τις επιλογες που συνεπαγονται απο αυτο, και πιστευω πως και εδω αξιζει να αναφερθει.[ Το εβαλα ιδη στο θρεντ,- Legacy φακοί σε Mirroless. Οι καλύτερες προτάσεις]. Καντε copy το, Using the Sony A7S - Native & Alt Lenses, και θα το δειτε.

Πρόσεχε γιατί ο 45mm έχει αρκετά περίεργο bokeh που δεν αρέσει σε όλο τον κόσμο.
Εμένα δεν μου αρέσει προσωπικά.

Η αλήθεια είναι ότι πήγαινα για τον Samyang 35 1.4 αλλά δεν τον έβρισκα εδώ πουθενά. Μετά είδα τους Nokton εδώ και ήταν love at first sight. Ήθελα να πάρω τον 35 1,4 αλλά έχει φάει πολύ θάψιμο σε reviews και δεν το ρίσκαρα, ενώ ο 40mm είχε πολύ καλά reviews.

Διάβασα κριτικές και όντως διαπίστωσα κι εγώ ότι ανάλογα με το φόντο και τον φωτισμό έχει ιδιαίτερο bokeh λίγο σκληρό και busy αλλά προσωπικά μου αρέσει :)

Εγκατέστησα χτες στην α7s το touchless shutter, το νέο playmemories app.

https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/usbdetail.php?eid=IS9104-NPIA09014_00-C10005

Με το που πλησιάζεις το χέρι σου στον αισθητήρα ενεργοποίησης του EVF, ενεργοποιείται το κλείστρο και γίνεται η λήψη της φωτογραφίας, χωρίς να αγγίξεις τη μηχανή.
Στην α7s και στην α7II το touchless shutter είναι συμβατό και με το bulb mode. Με διπλό πέρασμα του χεριού μπροστά από τον αισθητήρα, ξεκινά και σταματά η έκθεση της φωτογραφίας αντίστοιχα.

MK_USB_App_detail_top_visual_IS9104-NPIA09014_00-C10005_TouchlessShutter_Banner_806x190.jpg

καλό κόλπο, ειδικά για την A7r που έχει θεματάκια με το shutter shock

To shutter shock της α7r είναι από το ίδιο το κλείστρο, όχι από το κουμπί του κλείστρου.

Το touchless shutter app εξυπηρετεί σε λήψεις σε τρίποδο, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξεις το κουμπί του κλείστρου, ή να βάλεις χρονοκαθυστέρηση ή να χρησιμοποιείς τηλεχειριστήριο στον μπροστινό αισθητήρα ή το RF τηλεχειριστήριο με το battery grip της Meike, ή το κινητό σου μέσω wi-fi.

Υπάρχουν τρόποι παράκαμψης του τοπικού περιορισμού. Έχουν αναλυθεί σε παλιότερα post.

To shutter shock της α7r είναι από το ίδιο το κλείστρο, όχι από το κουμπί του κλείστρου.

Το touchless shutter app εξυπηρετεί σε λήψεις σε τρίποδο, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξεις το κουμπί του κλείστρου, ή να βάλεις χρονοκαθυστέρηση ή να χρησιμοποιείς τηλεχειριστήριο στον μπροστινό αισθητήρα ή το RF τηλεχειριστήριο με το battery grip της Meike, ή το κινητό σου μέσω wi-fi.[/QUOT
Μα καλα ποσο θορυβο μεταφερει? τοσο προβληματικη φαινεται μια φωτογραφια σε 100% crop? εξαιτιας του shutter shock της α7r ???

Το shutter shock μπορεί να κάνει το αρχείο 36MP να φαίνεται σαν 24MP που χρειάζεται sharpening για να περάσει ως αποδεκτό.

Καλησπερα. Eχω τους εξεις φακους για την sony a7r, 1ον Τον Zeiss Distagon T* 15mm f/2.8 ZE Lens for Canon EF Mount,[με τον 2ον Τον Sony Carl Zeiss Sonnar T* 135mm F1.8 ZA A-mount και 3ον Τον Canon FD 300mm f/2.8 L, και κοιτω εδω και πολυ καιρο τους μεταξυ 40mm-55mm συγγεκριμενο εστιακο μηκος, τους πιο κατω καταπληκτικους φακους,και δεν μπορω να παρω αποφαση,πανω που περνω αποφαση και λεω αυτος,κανω πισω και λεω,μα τρελος εισαι και θα αφησεις αυτον η εκεινον? Οσο ευκολη μου ητανε η αποφαση για την αγορα των τριων πρωτων, τοσο εχω φαει τα σωθικα μου και δεν μπορω να παρω αποφαση για ποιον φακο για το συγγεκριμενο εστιακο μηκος. Και αν δεν εχω διαβαση η δεν εχω δει βιντεο για ολους αυτους? Οποιαδηποτε σκεψη, ειμαι τοσο απογοητευμενος, που δεν νομιζω οτι θα βοηθησει, απλα αναφερω ενα προβληματισμο… Περισσοτερο νιωθω την αναγγη να τα πω, να ξεσκασω, να πω τον πονο μου… Απο την αλλη ενας συμαντικος λογος που μπηκα στο συγγεκριμενο συστημα ηταν ακριβως αυτος ο λογος, το να εχω πολες επιλογες,-απλα δεν περιμενα για το συγγεκριμενο εστιακο μηκος να πελαγωσο… Οι φακοι Σειρηνες ειναι οι παρακατω.
1/ Zeiss Sonnar 55mm f/1.8 ZA, 2/ Zeiss Loxia 50mm f/2, 3/Sony 50mm f/1.4 Carl Zeiss Planar T* ZA, 4/ Canon EF 50mm f/1.2L USM, 5/ Canon 50mm f/1.2 L, 6/ Canon 50mm f/0.95, 7/ voigtlander 40mm f/1 4 nokton, 8/ Voigtlander Nokton 50mm f/1.5 Aspherical, 9/ The new Voigtlander 40 2.8 Heliar Aspherical, 10/ Contax 45mm f2 Carl Zeiss Planar T*, 11/ Sigma 50mm f/1.4 DG HSM…
Πηγαινω τωρα με μερικους φιλους για καφε για να ξελαμπικαρω.

Άδικα πελαγώνεις. Η απάντηση είναι πανεύκολη.

FE55/1.8

Πρώτα θα πάρεις τον FE και μετά οποιονδήποτε άλλον για "χαρακτήρα".
Για όλους τους λόγους: άριστη οπτική απόδοση, γρήγορο AF, μικρές διαστάσεις, χαμηλό βάρος, native φακός.