Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

σωστός :a0210:

Άδικα πελαγώνεις. Η απάντηση είναι πανεύκολη.

FE55/1.8

Πρώτα θα πάρεις τον FE και μετά οποιονδήποτε άλλον για "χαρακτήρα".
Για όλους τους λόγους: άριστη οπτική απόδοση, γρήγορο AF, μικρές διαστάσεις, χαμηλό βάρος, native φακός.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

tzo
Το αρχείο to κατεβάζεις στον υπολογιστή ή στη κάμερα απευθείας;

Για το touchless shutter λες;
Κατευθείαν στη μηχανή. Αν δεν έχεις κάνει update στο firmware μηχανής και φακού, σε βάζει να κάνεις update πρώτα.

Θα ήθελα να είναι συμβατό το app με το ηλεκτρονικό κλείστρο, αλλά δεν είναι.
Ακόμη και στο ηλεκτρονικό να είσαι, με το που μπαίνεις στο app, δουλεύει το μηχανικό.

η απορία μου είναι από Ελλάδα γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάσουμε αλήθεια δε το καταλαβαίνω.
όποιος θυμάται τη σελίδα με τη διαδικασία πως αγοράζουμε με στοιχεία Αγγλίας ας τη γράψει εδώ
σας ευχαριστώ.

Άδικα πελαγώνεις. Η απάντηση είναι πανεύκολη.

FE55/1.8

Πρώτα θα πάρεις τον FE και μετά οποιονδήποτε άλλον για "χαρακτήρα".
Για όλους τους λόγους: άριστη οπτική απόδοση, γρήγορο AF, μικρές διαστάσεις, χαμηλό βάρος, native φακός.

Δεν εχεις αδικο και εγω προς τα εκει συνγλινω,αλλα μεταξυ του Zeiss Loxia 50mm f/2 vs Zeiss Sonnar 55mm f/1.8 ZA,ποιον απο τους δυο. Εδω σε θελω…

η απορία μου είναι από Ελλάδα γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάσουμε αλήθεια δε το καταλαβαίνω.
όποιος θυμάται τη σελίδα με τη διαδικασία πως αγοράζουμε με στοιχεία Αγγλίας ας τη γράψει εδώ
σας ευχαριστώ.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...orless?p=1057223723&highlight=#post1057223723

http://avclub.gr/forum/showthread.p...-NEX6)?p=1057241788&viewfull=1#post1057241788

Δεν εχεις αδικο και εγω προς τα εκει συνγλινω,αλλα μεταξυ του Zeiss Loxia 50mm f/2 vs Zeiss Sonnar 55mm f/1.8 ZA,ποιον απο τους δυο. Εδω σε θελω…

Ο Loxia 50/2 είναι έρωτας, ο FE55/1.8 τεχνοκράτης.

Σε αίσθηση στον χειρισμό και στο γράψιμό του προτιμώ τον Loxia, αλλά εξακολουθώ να προτείνω τον FE55, ειδικά βλέποντας ότι δεν έχεις άλλον native φακό. Και έναν native φακό με AF να έχεις, αυτός αξίζει να είναι ο FE55.

Ο Loxia 50/2 είναι έρωτας, ο FE55/1.8 τεχνοκράτης.

Σε αίσθηση στον χειρισμό και στο γράψιμό του προτιμώ τον Loxia, αλλά εξακολουθώ να προτείνω τον FE55, ειδικά βλέποντας ότι δεν έχεις άλλον native φακό. Και έναν native φακό με AF να έχεις, αυτός αξίζει να είναι ο FE55.

θελω χρονο να το σκεφτω,-αλλα δεν μπορεις να φανταστεις ποσο αναγκη ειχα να βγαλω τοση συσορευμενη πιεση και προβληματισμο απο μεσα μου, οπως δεν μπορεις να φανταστεις ποσο αναγκη ειχα να ακουσω οποιαδηποτε αποψη, πανω σε ενα θεμα που πιστευω εχει απασχοληση, αλλον περισσοτερο αλλον λιγοτερο, σαφως τον καθενα μας…
Ευχαριστω πολυ tzo. Aν και σε ζηλευω tzo,για τον 35αρη σου, γιατι αν ο 55ρης ηταν σαν τον 35ρη σου δεν θα ειχα ολο αυτο το διαστημα ουτε διλημα ουτε προβληματισμο…Απλα θα τον ηθελα στην ιδια ποιοτητα που ειναι ο 135ρης μου, δηλαδη ιδιο ακριβως επιπεδο με τον δικο σου. Over and out...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το τελευταιο σχολιο επειδη ισως καποιος το νιωσει σαν να υποβιβαζω τον δικο σου η να κοκορευομαι το το παιρνω πισω pronto, δεν θελω με τιποτα να παρεξηγηθω γιατι το ανεφερα καλοπροερετα,καταλαβαινεις tzo. Μου το επισημανε η φιλη μου και ερτεξα αμεσως να διευκρινισω. :ernaehrung004:

Νομίζω δεν έχεις αντιληφθεί την οπτική απόδοση του FE55, που είναι αναφοράς. Πολλοί τον αποκαλούν και μίνι Otus.
Δεν κάνεις συμβιβασμό επιλέγοντάς τον.

Τον Loxia 50/2 κάποιοι τον προτιμάμε για τη χειροκίνητη αίσθηση και τον δικό του χαρακτήρα, όχι επειδή είναι οπτικά καλύτερος από τον FE55 με απόλυτα κριτήρια. Ακόμη και εκπρόσωποι της Zeiss έχουν δηλώσει ότι ο Loxia δεν βγήκε για να ανταγωνιστεί τον κορυφαίο FE55, αλλά για να τον συμπληρώσει με κάτι διαφορετικό.

Όσο αναφοράς είναι ο 135/1.8 στο a-mount, άλλο τόσο αναφοράς είναι ο FE55/1.8 στο σύστημα e-mount.

η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι ο FE 55/1.8 είναι εξαιρετικός φακός αλλά με την Α7 είχα κάποια θεματάκια με την εστίαση. είχα αρκετές ανεστίαστες φωτογραφίες σε πορτρέτα σε μέτριο φως, ακόμα και με το eye-AF. γι'αυτό έφταιγε βέβαια το σύστημα εστίασης της Α7 και όχι ο φακός, γιατί όταν τον χρησιμοποιούσα με την Α6000 ήταν spot-on. kuros περίμενε καλύτερα να τον δοκιμάσει ο tzo στην Α7r και μετά πάρτον :)

Aυτό ακριβώς. Ο FE55 ξεμπροστιάζει τις αδυναμίες και της δυνατότητες κάθε μηχανής.
Με α7s εστιάζει αθόρυβα και ακαριαία ακόμη και στο απόλυτο σκοτάδι. Κρατάς ανοιχτό βιβλίο στα χέρια σου σε σκοτάδι τόσο που δεν μπορείς να δεις ότι υπάρχει βιβλίο και η α7s εστιάζει άψογα στα γράμματα.
Την α5100 με το πολύ καλό σύστημα AF της α6000 τη μετατρέπει σε βιντεοκάμερα με άμεση εναλλαγή σημείου εστίασης.
Αντίστοιχα θα κάνει εμφανή την γενικότερη αδυναμία του AF της α7r και τη δυσκολία εστίασης σε low-light της α7.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα απογοητευτώ από το AF του συνδυασμού α7r+FE55, αλλά δεν θα φταίει ο φακός.
Τον FE55 πάντως προορίζω για μόνιμα πάνω στην α7r, εναλλάξ με τον FE16-35 για ευρυγώνιο.

Αλλά ο kuros έγραψε ότι υπάρχει επιθυμία αναβάθμισης σε mark2, οπότε καλό είναι να αποκτήσει έναν FE φακό.
Στα 50-55mm είναι πανεύκολη η επιλογή AF φακού και σίγουρα προτιμότερoς ο FE55 από τις υπόλοιπες δήθεν επιλογές με αντάπτορες-κόντρα-αντάπτορες.
Για MF ξεκάθαρη επιλογή ο Loxia 50/2, χάρη στον συνδυασμό απόδοσης, ποιότητας κατασκευής, μεγέθους και ευχρηστίας ως native φακός που είναι.
Το MF του FE55 είναι για ώρα ανάγκης και μόνο, αφού δεν συγκρίνεται το focus-by-wire με την αίσθηση στη χειροκίνητη εστίαση του Loxia, συν του ότι δεν θυσιάζεται η επικοινωνία με τη μηχανή (με μεταφορά EXIF δεδομένων) και ότι προσφέρεται η δυνατότητα DMF στην εστίαση.
DMF και FP με τον Loxia πάντως τα απενεργοποιώ, γιατί δίνει τέτοια σιγουριά η αίσθηση του φακού στη χειροκίνητη εστίαση σε συνδυασμό με το μεγάλο, φωτεινό και καθαρό EVF της α7s, που δεν τα χρειάζομαι.
Με FE55 και το DMF και το FP χρειάζομαι, και πάλι κάθε άλλο παρά απολαυστική είναι η χειροκίνητη εστίαση, όπως είναι ο κανόνας με τους focus-by-wire φακούς.

Ο νέος FE35/1.4 λέγεται ότι προσφέρει καλύτερη αίσθηση στο MF, πλησιάζοντας την αίσθηση ενός χειροκίνητου φακού.

καλα νέα για σους θέλουνε κι άλλους φακούς για FF και APSC !
Η zeiss ανακοίνωσε 2 ακόμα φακούς με πολύ ελκυστικά εστιακά μήκη, που λείπανε από το σύστημα.

Έναν 25mm f/2.0 (1299$) κι έναν 85mm f/1.8 OSS (1199$) και μάλιστα με OLED οθόνη που δείχνουν την απόσταση εστίασης και το DOF !

http://www.zeiss.com/camera-lenses/en_de/website/landing_pages/batis.html

The new ZEISS Batis 2/25 and 1.8/85 lenses are the first full-frame autofocus lenses with an OLED display for the mirrorless Sony α series and therefore the pioneers of a new era. As professional tools, they enable outstanding outcomes with optimal image performance, impressive contrast and maximum resolution down to the very last detail.
The innovative OLED display shows the distance of the focal plane from the camera system and the depth of fields, therefore ideally supporting creative image composition. For the demanding photographer, the OLED display is an absolute highlight – an innovation that is currently unparalleled in camera lenses. ZEISS Batis lenses are available in a wide-angle and portrait focal length and are the perfect match for the existing lenses offered for the system. The ZEISS Batis 2/25 and Batis 1.8/85 lenses will be available for purchase from July 2015 – place your order now!

http://www.sonyalpharumors.com/offi...fe-25mm-f2-0-and-85mm-f1-8-to-ship-in-summer/

Zeiss_Batis-700x269.png

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Την BATISαμε, θα BATIρίσουμε, με τη Zeiss να μας βάζει σε νέα έξοδα με τη νέα σειρά BATIS!
Κατά τα άλλα δεν έχει φακούς το σύστημα. Εδώ δεν προλαβαίνουμε τη μία κυκλοφορία μετά την άλλη.

Πραγματικά μίνι Otus τα δύο βαρελάκια! Και πρώτη φορά σε ff έχουμε Zeiss φακούς με AF.
Ο 85/1.8 μάλιστα και με σταθεροποίηση!

Batis_85mm.jpg

... και πιθανόν weather shield , απ ότι φάνηκε στο βίντεο.
Η sony καλύπτει έτσι με primes τα περισσότερο χρήσιμα και ζητούμενα εστιακά μήκη 25, 28, 35, 50-55 και 85mm .

Νot bad....εκτος της τιμής φυσικά που είναι για λίγους!

Συνφωνο απολυτος μαζι σου tzo [ευχαριστω πολυ για την παρεμβαση alzazira69], το ονομα μου παρεπιπτοντως ειναι Οδυσσεας, οι μονοι φακοι απο οτι εχω καταλαβει διαβαζοντας τοσο καιρο στα forum, και εχω διαβασει παρα πολυ, που ειναι μια ανασα πισω απο τον Otus,ειναι μονο δυο,ο Zeiss Sonnar 55mm f/1.8 ZA, και ο Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art Lens,- ολοι οι υπολοιποι επονται. Και μια που εχω την a7r και που 100% θα παρω την a7rii,φυσικα θα παω προς τον FE55.
H τρελα με επιασε οταν προσπαθησα να καταλαβω αν π.χ. ο Contax 45mm f2 Carl Zeiss Planar T* η ο Voigtlander Nokton 50mm f/1.5 Aspherical, η ο Zeiss Loxia 50mm f/2, μπορουν να κονταροχτηπηθουν με τους δυο πρωτους, και αν ναι σε ποιο βαθμο, αυτη ηταν η αγωνια μου.
Δυο ηταν οι λογοι γι¨αυτο,1ον αν π.χ. ο Contax 45mm f2 πλησιαζε ποσο μαλον αν ηταν εφαμιλος με τον FE55 θα τον προτιμουσα για την vintage αισθηση, επιπλεον και δεν ειναι μικροτερος λογος που θα με αναγκαζε να λειτουργο θελω δεν θελω μονο χειροκινητα, συν επιπλεον γιατι οχι τα λιγοτερα χρηματα...

ο 55αρις είναι δοκιμασμένος στην A7r και ζωγραφίζει.
Ο kyros αν έχω καταλάβει καλά έχει πάρει τη δική μου κάμερα. αν είμαι σωστός θυμήσου Οδυσσέα τις δοκιμές που κάναμε στο καφέ μέσα με το ημίφως.

... και πιθανόν weather shield , απ ότι φάνηκε στο βίντεο.
Η sony καλύπτει έτσι με primes τα περισσότερο χρήσιμα και ζητούμενα εστιακά μήκη 25, 28, 35, 50-55 και 85mm .

Νot bad....εκτος της τιμής φυσικά που είναι για λίγους!

Ναι... και πιθανόν weather shield , απ ότι φάνηκε στο βίντεο με την sony a7ii απo οτι καταλαβα, αλλα οπως ανεφερε πιο πριν ο tzo στο ποστ 3315 στην σελ.332, [Πρόσεχε, γιατί η α7r σου δεν είναι αδιάβροχη.
"I saw no gaskets of any kind anywhere... I'm not taking mine out in the rain"
Roger Cicala - lensrentals
http://www.lensrentals.com/blog/2014...rorless-camera]…
Τελικα τα μοντελα της sony ειναι η δεν ειναι weather shield ??? Γιατι σαφως στο video τα διαφιμιζει ακομα και τα σωματα ως weather shield...

"Dust and moisture resistant" είναι η α7r σου, δηλαδή δεν θα επιτρέψει σωματίδια σκόνης να περάσουν στο εσωτερικό και να δημιουργηθεί υγρασία στο εσωτερικό της μηχανής από αλλαγή θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Θα αντέξει και κάποιες ψιχάλες βροχής, αλλά κανείς δεν σου εγγυάται τίποτε. Μπορεί να τη βάλεις κάτω από τη βρύση και να μην πάθει τίποτε, μπορεί από σταγόνες βροχής να σου χαλάσει.

Στην κατηγορία IPX-1 θα υπάγεται, χωρίς να ορίζεται όμως. Με δική σου ευθύνη ρισκάρεις αν τη θεωρείς IPX-2/IPX-3.

IPX-0 €“ No protection.
IPX-1 €“ Protected against condensation or dripping water falling vertically.
IPX-2 €“ Protected against spraying water when tilted up to 15 degrees vertically.
IPX-3 €“ Protected against spraying water when tilted up to 60 degrees vertically.
IPX-4 €“ Protected against splashing water from any angle.
IPX-5 €“ Protected against low pressure water stream from any angle.
IPX-6 €“ Protected against high pressure water stream from any angle.
IPX-7 €“ Protected against water immersion. Immersion for 30 minutes at a depth of up to 1 meter.
IPX-8 €“ Protected against continual water submersion in under water conditions.

Αν μπει νερό στο εσωτερικό, δεν σε καλύπτει η εγγύηση.

http://tobinators.com/blog/index.php/2014/04/everything-else/sony-a7r-in-not-weatherproof-shock/

http://www.chronicles.no/2014/07/sony-a7-not-even-close-to-weatherproof.html

ο 55αρις είναι δοκιμασμένος στην A7r και ζωγραφίζει.
Ο kyros αν έχω καταλάβει καλά έχει πάρει τη δική μου κάμερα. αν είμαι σωστός θυμήσου Οδυσσέα τις δοκιμές που κάναμε στο καφέ μέσα με το ημίφως.

Για σου φιλε Βασιλη, καθε φορα ακομη και δικτυακα χαιρομαι να σε ακουω,ναι την δικια σου μηχανη εχω παρει και τη χαιρομαι ακομη σα μικρο παιδι.
Συνφωνο μαζι σου, οπως και με τον tzo, απλα εθεσα τους προβληματισμους που μου γενηθηκαν οταν αποφασισα να παω στο συγκεκριμενο εστιακο μηκος. Αποριες νομιζω λογικες ,δεν ειναι κακο,δεν ειναι καθολου κακο, ακομη και λαθος να κανει κανεις, μετα τουλαχιστον μπορει να πει οτι τουλαχιστον τοψαξα,δεν μπηκα σε ενα μαγαζι και πηρα οτι ναναι μια φωτογραφια που ειναι να βγει θα βγει.
Πας με το λογικη ,οτι εγω απο την μερια μου θα κανω την καλυτερη δυνατη προσπαθεια ωστε οτι και να συμβει να πω, αυτο που μπορουσα να κανω τοκανα. Τοσο απλα...