Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Αποδώ και αποκεί διαβάζω οτι η αρχική τιμή στην ευρώπη θα είναι 2300 !! .. δεν έκανα προσπάθεια διασταύρωσης ..

Τα γνωστά Sony_PDAF_stripes όταν υπάρχει back lit φωτισμός .. https://4.img-dpreview.com/files/p/TS4000x6000~sample_galleries/6769434587/1483060898.jpg .. το ίδιο προβλημα που έχει ο Πάνος με την a6000 ..
https://4.img-dpreview.com/files/p/TS4000x6000~sample_galleries/6769434587/1483060898.jpg

Στο φόρουμ του dpreview πάντως γίνεται κακός χαμός με αυτό το θέμα... Νομίζω ότι έχουν κάνει την τρίχα τριχιά.. Σίγουρα είναι ένα θέμα αλλά έχει πάρει τεράστια έκταση, δυσανάλογη του προβλήματος που δημιουργεί.

Αναρωτιέμαι πόσα άλλα μοντέλα έχουν το ίδιο θέμα αλλά δεν έχει αναφερθεί/αναλυθεί κλπ.

Μ αρέσει που τα χωνουμε στη σονυ, και καλά κάνουμε , για τις τιμές στην Ελλάδα, αλλά και η φούτζι δε πάει πίσω...2400 στην Ελλάδα η xh1!
Πιο ακριβή από τη σονυ δηλ....

Sent from my SM-P585 using Tapatalk

Προσωπικά δεν τα χώνω μόνο στην Sony άλλα σε όποιον το κάνει αυτό, μετοχές δεν έχουμε σε καμία εταιρία οπότε καλό θα είναι όλοι μας να βλέπουμε σφαιρικά τα πράγματα. Αν ισχύει πράγματι αυτό που λες με την Fuji είναι απλά τραγικοί όπως είναι και η sony και κάθε άλλος που ακολουθεί αυτή την τακτική, αντί να έχουμε πιο χαμηλές τιμές λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, αντιθέτως πληρώνουμε και περισσότερο από έναν μέσο Αμερικανό ή και Ευρωπαίο....ότι να ναι....

Η α7ΙΙΙ από εισαγωγικό, αδιάφορο μοντέλο που ήταν στις προηγούμενες εκδόσεις εξελίχθηκε στη βασίλισσα της Sony.
Ακόμη και την α7rIII δεν έχει λόγο να επιλέξει κανείς αν δεν του είναι απαραίτητη η μεγαλύτερη ανάλυση.

Στα γνωστά fuji forums και sites και όχι μόνο η παρουσίαση της A7iii έφερε έναν πανικό ως αντίπαλο δέος της Χ-Η1.
Χτες μάλιστα το fujirumors ανέβασε ολόκληρο άρθρο με κριτική απέναντι σε πιθανό πρόβλημα της Α7iii.
https://www.fujirumors.com/backlit-...lm-final-word-x-trans-backlit-artifacts-myth/
Αυτοί που έτρεξαν να ακυρώσουν την παραγγελία της X-H1 δεν ήθελαν πραγματικά να έχουν fuji.
Η Α7iii δεν έδειξε κάτι πρωτόγνωρο σε σχέση με τα παλιότερα Sony μοντέλα.
Πάντα η sony είχε και καλό αισθητήρα και καλό autofocus και καλό video αυτό που άλλαξε είναι η βελτίωση στην τιμή.
Όποιος θέλει "φωτογραφικό χαρακτήρα σε φωτογραφία και βίντεο" θα πάει στη Fuji αν αυτά δεν τον αγγίζουν ή
δεν τα διακρίνει η Sony είναι εξαιρετική πρόταση χωρίς αντίπαλο.

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Η Α7iii δεν έδειξε κάτι πρωτόγνωρο σε σχέση με τα παλιότερα Sony μοντέλα.
Πάντα η sony είχε και καλό αισθητήρα και καλό autofocus και καλό video αυτό που άλλαξε είναι η βελτίωση στην τιμή.

Όχι ακριβώς.

Η πρώτη Α7 είχε κάκιστο AF και η δεύτερη λίγο καλύτερο.
Επίσης στο βίντεο είχαν και οι δύο line skipping.
Πρώτη φορά έχει η βασική Α7 κορυφαίο AF (έτσι φαίνεται τουλάχιστον) και full sensor readout στο βίντεο.

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Μ αρέσει που τα χωνουμε στη σονυ, και καλά κάνουμε , για τις τιμές στην Ελλάδα, αλλά και η φούτζι δε πάει πίσω...2400 στην Ελλάδα η xh1!
Πιο ακριβή από τη σονυ δηλ....

Μια χαρά τιμή έχει στην Ευρώπη.
Απλά στην Ελλάδα ως γνωστόν... :musicus:

Amazon X-H1

Re: Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Πάντα οι α7 υστερούσαν σε όλους τους επιμέρους τομείς από τα αδέρφια τους.

Η α7ΙΙΙ έφερε την επανάσταση στη σειρά, αφού παίρνει το προβάδισμα σε όλους σχεδόν τους τομείς, καθώς συνδυάζει το AF της α9, θόρυβο λιγότερο από όλες, ποιότητα εικόνας βίντεο 6Κ>4Κ καλύτερη και από α6500.

Καμία μα καμία σχέση δεν έχει η α7ΙΙΙ με τη mk1 και mkII, που ο λόγος να τις επιλέξει κανείς ήταν πάντα μόνο οικονομικός.
Με την α7ΙΙΙ δεν γίνεται κανένας ουσιαστικός συμβιβασμός ούτε στη φωτογραφία ούτε στο βίντεο, ενώ και το σώμα με τη μεγάλη μπαταρία είναι ίδιο με α7rIII και α9.

Τα είπαμε η Sony με την νέα Α7 απλά το τερμάτισε, ότι πιο πλήρες με διαφορά κιόλας με κόστος μέχρι 2.000 ευρώ, αν βάλουμε και στην εξίσωση και την ανακοίνωση της Sigma για 9 φακούς art στο e mount, το σύστημα FF της Sony απλά απογειώνεται...καλό για μας κακό για τον ανταγωνισμό που μάλλον σε πρώτη φάση θα πρέπει να ξαναδούνε τις τιμές τους.....θα κάνει τρελή ζημιά τόσο εσωτερικά στην Sony (παλιές A7, A6500 κλπ.) όσο και σε μηχανές όπως η Panasonic Gh5, G9, Olympus em1II, Fuji X-H1 άλλα και στις dslr...
Και στο internet πρώτη φορά βλέπω να γίνεται τέτοιος χαμός με μηχανή, ακόμα και στους Haters και σε fans άλλων brands τους τρέχουν τα σάλια, μου θυμίζει λίγο την κατάσταση όταν είχε βγάλει η Sony Την A6000....

Υ.Γ. Τώρα για αυτούς που απλά ψάχνουν να βρουν κάτι να τις προσάψουν υπάρχει η γνωστή παροιμία ''όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια''!!!

Re: Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Όχι ακριβώς.

Η πρώτη Α7 είχε κάκιστο AF και η δεύτερη λίγο καλύτερο.
Επίσης στο βίντεο είχαν και οι δύο line skipping.
Πρώτη φορά έχει η βασική Α7 κορυφαίο AF (έτσι φαίνεται τουλάχιστον) και full sensor readout στο βίντεο.

Και καλύτερη μπαταρία, και touch οθόνη και Hdr 4K, και 2 κάρτες μνήμης και ένα σκασμό άλλα πράγματα.....έκανε μπαμ η μηχανή όπως είχε κάνει πριν χρόνια η Α6000 δίνοντας πολύ παραπάνω πράγματα από από όσα δικαιολογεί η τιμή της.

Με τη διαφορά ότι η a6000 αποδείχτηκε ανεπαρκής σε πολλά και τελικά έγινε ντόρος λόγω του ότι ήταν καλύτερη από τις υπόλοιπες mirrorless. Ανέβασε τον πήχη.
Εδώ όμως στα χαρτιά έστω βλέπουμε ένα μοντέλο που φαντάζει πλήρες σαν εργαλείο φωτογραφικά ακόμα και απέναντι στις dslr (af, battery).
Τώρα Παναγιώτη αυτά περί χρώματος είναι γενίκευση που δεν την ασπάζομαι. Έχω πολλές κάμερες και αυτό λες είναι υποκειμενικό. Ειδικά όταν πέφτει το φως η fuji μου μπαίνει στην άκρη αφού το παρακάνει και χάνει ρεαλισμό πολύ.
Εξάλλου το να τραβάς με jpeg με μια τέτοια μηχανη είναι κατά τη γνώμη μου μόνο λύση ανάγκης αν έχεις έλλειψη χρόνου.

Με τη διαφορά ότι η a6000 αποδείχτηκε ανεπαρκής σε πολλά και τελικά έγινε ντόρος λόγω του ότι ήταν καλύτερη από τις υπόλοιπες mirrorless. Ανέβασε τον πήχη.
Εδώ όμως στα χαρτιά έστω βλέπουμε ένα μοντέλο που φαντάζει πλήρες σαν εργαλείο φωτογραφικά ακόμα και απέναντι στις dslr (af, battery).
Τώρα Παναγιώτη αυτά περί χρώματος είναι γενίκευση που δεν την ασπάζομαι. Έχω πολλές κάμερες και αυτό λες είναι υποκειμενικό. Ειδικά όταν πέφτει το φως η fuji μου μπαίνει στην άκρη αφού το παρακάνει και χάνει ρεαλισμό πολύ.
Εξάλλου το να τραβάς με jpeg με μια τέτοια μηχανη είναι κατά τη γνώμη μου μόνο λύση ανάγκης αν έχεις έλλειψη χρόνου.

Είχε πολλά θέματα η Α6000, άλλα στην εποχή που βγήκε ο ανταγωνισμός κοιμόταν, παλεύανε να βγάλουν ένα μέτριο βίντεο και είχανε χάλια CAF, οπότε η Α6000 έδωσε πράγματα καινούρια και μπροστά για την εποχή της και κυρίως σε καλή τιμή. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και σήμερα ύστερα από τόσα χρόνια παραμένει Best seller στις Mirrorless ενώ μηχανές εκείνης της εποχής έχουν εξαφανιστεί.
Σε μεγαλύτερη κλίμακα κάτι τέτοιο κάνει σήμερα και η Α7ΙΙΙ, δίνει ένα πακέτο και σε τέτοια τιμή που είναι μοναδικός συνδυασμός.
Καλά αυτό για το χρώμα το αφήνω ασχολίαστο, αν είναι να σκάμε χιλιάρικα και να βασιζόμαστε στα Jpeg της εκάστοτε μηχανής άστα να πάνε, προσωπικά και εγώ τραβάω jpeg που και που άλλα μέχρι εκει, δεν υπάρχει λόγος να αναλυθεί παραπάνω το θέμα...

Όλα τα reviews, όλα τα φωτογραφικά site και ατελείωτες συζητήσεις στο ίντερνετ γίνονται για το jpeg των μηχανών, η προσωπική σας αδιαφορία
δεν σημαίνει ότι αποτελεί τον κανόνα αλλά ίσως και την εξαίρεση.

να πω παντως, επειδη εχω δουλεψει σχεδον ολες τις μηχανες και εταιρειες, οτι τα jpg των νεων σονυ, ειναι πολυ καλα
και ειδικα απο τεχνικης αποψης (αποθορυβοποιηση, καλο DR, σωστο sharpening) και ειδικα με τις δυνατοτητες που σου δινει μεσω των Picture Profiles, μπορεις να τη φερεις στα μετρα σου...

Σαφως και θα επελεγα olympus kai Fuji χρωματικα out of the box, αλλα αν ασχοληθεις λιγο, θα παρεις πολυ καλο χρωμα και απο sony, σε φωτο και βιντεο.
Κυκλοφορουν και πολλα preset (πχ EOS HD , αλλα και αλλα) και μπορει καποιος να τα δοκιμασει.

Πιο πολυ θα εδινα πια σημασια, στο τι ευχαριστει το καθενα ... παρα στις πραγματικες δυνατοτητες των μηχανων, που ειναι πια πολυ μεγαλες....μεγαλυτερες ισως απο τις ικανοτητες μας!

Η νέα Α7 είναι πολύ ποιο σημαντική και ολοκληρωμένη πρόταση από ότι ήταν η Α6000 στη δική της κατηγορία...και με την πλήρη υποστήριξη της Sigma θα μαζέψει πολύ κόσμο. Το μόνο στοίχημα είναι η αξιοπιστία και να φτιάξει το service.

Ναι αν δεν έχεις το τελευταίο μοντέλο το πετάς τι να το κάνεις. Άσε που δε χρειάζεται τίποτα μόνο μια fuji και jpeg στο auto κ είσαι άρχοντας.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου