Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Σαφέστατα σε επαγγελματίες απευθύνονται και οι δύο.
Για να πάρεις τα μέγιστα με 1-2 καλούς φακούς ξεπερνάς κατά πολύ τα 3 χιλιάρικα οπότε μιλάμε για επαγγελματική χρήση, όχι επένδυση γιατί πια η τεχνολογία απαξιώνεται πάρα πολύ γρήγορα..
Πάντως για έναν ενθουσιώδη ερασιτέχνη οι εταίρες τα τελευταία χρόνια ζητάνε πολλά.

Οι ενθουσιώδεις ερασιτέχνες σε όλους τους τομείς τα σκάνε χοντρά (πάτε μια βόλτα στα νήματα ήχου - εικόνας να δείτε για τι νούμερα μιλάνε :flipout:), ή σκεφθείτε κάποιον που αγοράζει ένα "μη οικογενειακό" αυτοκίνητο των 40+ χιλιάδων, αυτοί τι είναι "επαγγελματίες"? Τα είπαμε... στην Ελλάδα της κρίσης όλα φαίνονται ακριβά :bigcry:

Για να επανέλθουμε στην ροή του νήματος, η μηχανή δείχνει να τα έχει όλα πλέον. Όταν η τιμή εξομαλυνθεί όσοι μπαίνουν στο FF ή γενικά στην φωτογραφία, θα έχουν μια πολύ καλή εναλλακτική στις καθιερωμένες CanoNikon...

O επαγγελματίας συνήθως σκέφτεται και πράττει αντίστροφα, έχει ήδη κάποιους φακούς και βοηθητικό εξοπλισμό σε ένα σύστημα (φλας, φίλτρα κλπ) και αλλάζει σώμα βάσει αυτών, αν κρίνει ότι θα τον βοηθήσει άμεσα ή έμμεσα στην κερδοφορία του.

H Sony πάντως με έλευση μοντέλων σαν κι αυτό και διεύρυνση της γκάμας των φακών από 3ους κατασκευαστές βαδίζει ολοταχώς. Δύσκολα την αγνοεί πλέον και ο πιο σκληροπυρηνικός χρήστης Canon - Nikon.

Πράγματι οι εταιρίες ζητούν πολλά για τους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες, αλλά και οι ενθουσιώδεις ερασιτέχνες ζητούν πολλά από τις εταιρίες.. πχ oversampled 4k σε 35mm με Hdr, σε υβριδικό σώμα του 2χίλιαρου, μάλλον με τις διαρκείς απαιτήσεις ερασιτεχνών έχει να κάνει, αν σκεφτούμε ότι οσκαρικές υπερπαραγωγές γυρίζονται με τα 3.2Κ της alexa mini (και μάλιστα με blackmist φίλτρα διάχυσης φορεμένα). Εδώ θα μου πεις υπάρχουν και κινητά 5 ιντσών με 4κ οθόνες. Όλα είναι σχετικά και οι απαιτήσεις των ερασιτεχνών είναι συχνά περισσότερες από των επαγγελματιών, μιας και ο επαγγελματίας ξέρει συνήθως τι θέλει και διαλέγει το κατάλληλο εργαλείο για τη δουλειά του, ενώ ο ερασιτέχνης εκ´φύσεως (ειδικά αν λάβουμε υπ όψιν την ελληνική λέξη που διαφέρει από τις αγγλικές, πχ hobbyist, amateur και είναι πιο κοντά στο artist) αναζητεί και πειραματίζεται συχνότερα.

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Ο Νίκος και ο Δημήτρης ηταν πάρα πολύ εύστοχοι στην τοποθέτηση τους, με βρίσκουν 100% σύμφωνο,

Η α7 ΙΙΙ είναι η πρώτη μηχανή βάση specs που μου κλείνει το μάτι στο FF και που μπορεί σε 1 χρόνο με 1-2 φακούς να αποτελέσει μια εναλλακτική δεύτερη μηχανούλα για το σύστημα μου :flipout::slapface:

Η μηχανή πολύ απλά απευθύνεται σε όσους έχουν και θέλουν να δώσουν τόσα χρήματα για μια μηχανή.....άλλος τα δίνει σε ακριβά αυτοκίνητα, άλλος σε ηχοσύστημα, άλλος σε ακριβά κινητά, άλλος σε ρολόγια κλπ κλπ...ε κάποιοι τα σκάνε για φωτογραφικό εξοπλισμό....
Σαφώς στην Ελλάδα της κρίσης τέτοιες τιμές είναι απαγορευτικές για τους περισσότερους, άλλα όσο να ναι θα βρεθούν αυτοί που θα δώσουν τέτοια ποσά για μηχανή.

στην Αμερικη γινεται χαμος απο προ παραγγελιες... και φυσικο ειναι με τετοια τιμη.

Σαφως και δεν μιλαμε για Ελλαδα... κοστιζει 2 μισθους στη καλυτερη περιπτωση, ενω συναδελφος που εφυγε για Καναδα πριν 1 χρονο (λογω ανεργιας) παιρνει 6.000$ μισθο και το πρωτο που μου ειπε, ειναι οτι πηγε να σηκωσει ολο το sony store και apple stroρε μαζι, με ενα μονο μισθο!

Ειναι η πρωτη υβριδικη που συνδιαζει ολα οσα θελει καποιος, χωρις να θυσιαζει σχεδον τιποτα, σε FF .

Εγω εχω ξεμεινει τωρα με μια sony rx10 II , που ειναι κι αυτος πολυ καλος συνδιασμος φωτογραφικης-βιντεοκαμερας, αλλα με μικρο αισθητηρα.

Η α7s iii θα ηταν πολυ καλο συμπληρωμα, ειδικα για φωτο, μιας και θελω παντα 2 μηχανες μαζι μου σε εκδηλωσεις κλπ ...αλλα αυτο σε μια αλλη ζωη δυστυχως ! :p

αν θελήσει κάποιος να μπει στο σύστημα, δίνοντας λιγότερα λεφτά για αρχή,

θα προτείνατε την αγορά κάποιου από τα προηγούμενα μοντέλα;

με κριτήριο ΜΟΝΟ την ποιότητα εικόνας σε φωτο (βίντεο παντελώς αδιάφορο, autofocus όχι κρίσιμο)

προσωπικά είχα πάνω από 10k κλικς με την a7ii μέσα σε λίγους μήνες και ήμουν πολύ ευχαριστημένος

θα την πρότεινα σίγουρα σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει με ff sony, χωρίς να έχει budget 2-3χιλιάδων ευρώ

ακόμη και η πρώτη γενιά είναι πολύ καλή, αλλά το ibis της ii νομίζω πως αξίζει τα παραπάνω 300ευρώ... τα stops που κερδίζεις σε χεράτες λήψεις είναι πολλά, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως έχει τη σταθεροποίηση των m4/3

(παίρνω σαν street τιμές μεταχειρισμένων σε εξαιρετική κατάσταση sony a7: 600ευρώ και a7ii: 900ευρώ)

Το γράψαμε ήδη οτι αν κανείς θέλει να δοκιμασει ακαθρεπτη FF και να χτίσει ένα μικρό σύστημα σιγά σιγά έως ότου φθηνύνει η α7ΙΙΙ αγοράζει με 500-600 (Αγγελίες που τρέχουν τώρα) μια πρώτη α7 , τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά μιας και το πραγματικό κόστος δεν είναι το σώμα αλλά οι φακοί που θα επιλέξεις να το συνοδεύουν σε συνδιασμό με τον όγκο και το βάρος τους ώστε η μηχανή να είναι όσο το δυνατόν πιο χρηστική στο είδος φωτογραφίας που σου αρέσει.

από φακούς ο 28mm f2.0 είναι πολύ καλό value for money (μεταχειρισμένος ακόμη και οριακά κάτω από 300ευρώ) αν και με κάποιες παραχωρήσεις στην ποιότητα, πολύ μικρός και ελαφρύς...

σε συνδυασμό με τον οικονομικό 50αρη f1.8 ο οποίος πάσχει στο autofocus αλλά είναι μια χαρά από πλευράς απόδοσης για τα λεφτά του, έχεις ένα καλό και οικονομικό σετακι 2 primes μπορεί και με κάτω από 500ευρώ

τον κιτ δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά για 200ευρώ καινούργιος από σπασμένο κιτ πολλοί λένε ότι είναι επαρκής για αρχή

υπόψιν, αγοράζεις κάποια στιγμή & μια μεταχειρισμένη crop a6000 σε τιμή-χώμα πλέον και έχεις 2 κάμερες με 4 εστιακά μήκη και ιδιαίτερα χαμηλό βάρος και όγκο - για μένα τα apsc σώματα είναι σοβαρός λόγος να μπεις στο emount, ακόμη και με fe φακούς

Πάντως τα 35mm ποτέ δεν ήταν φθηνά σε καμία εταιρία. Οριακά κάτω από 2000 κόστιζαν πάντα τα οικονομικά μοντέλα dslr, δίχως να είναι... διαστημόπλοια σε χαρακτηριστικά. Οπότε προς τι η "απογοήτευση" για όσους σονάκηδες δεν μπορούν την Α7 ΙΙΙ. Δηλ μια Α6300 τι είναι μπρίκι; Γιάννη και η RX10 II που έχεις, αφού σε ενδιαφέρει κυρίως το βίντεο, άψογη είναι, μαζί τα συζητούσαμε όταν ήμουν έτοιμος για αγορά. Μου καλομάθατε όλοι στο ρηχό βάθος πεδίου, μια χαρά η 1 ίντσα σε αναγκάζει να προσέχεις και το κάδρο σου περισσότερο:flipout: Αν θες να ξεφοντάρεις στο βίντεο αρκεί και το 1080 της Α7 ΙΙ. Kαι έχει και slog2.

Και με τις rx10 μια χαρά ξεφονταρεις αρκεί να τη συνηθίσεις, πχ εκεί που θα τράβαγες στα 50-80mm με μια crop/ff θα πηγαίνεις στα 120-150 προσέχοντας το κάδρο σου και τις αποστάσεις θέματος κλπ.
Για να μην ξεφεύγουμε όμως, η a7iii είναι παρά πολύ φτηνή για αυτά που προσφέρει και θα κάνει ζημιά στον ανταγωνισμό σε βάθος χρόνου. Oτι είναι τώρα οι canikon για επαγγελματίες, σε μερικά χρόνια θα είναι η Sony.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Να υποστηρίξω το σύστημα aps-c με FE και εγώ.
Έχοντας πάνω μου την α9 με φακό 70-200mm φορτωμένος αισιοδοξία για τη σίγουρη επιτυχία σε εστίαση πήγα με το Νικόλα στο athens flying week, σιχτίρησα που δεν είχα πάρει την α6500 διότι δούλεψα crop τη κάμερα με όλα τα μείον, εστίαση άριστη δίχως τη δυνατότητα μεγένθυνσης.

....για μένα τα apsc σώματα είναι σοβαρός λόγος να μπεις στο emount, ακόμη και με fe φακούς

Πάντως τα 35mm ποτέ δεν ήταν φθηνά σε καμία εταιρία. Οριακά κάτω από 2000 κόστιζαν πάντα τα οικονομικά μοντέλα dslr, δίχως να είναι... διαστημόπλοια σε χαρακτηριστικά. Οπότε προς τι η "απογοήτευση" για όσους σονάκηδες δεν μπορούν την Α7 ΙΙΙ. Δηλ μια Α6300 τι είναι μπρίκι; Γιάννη και η RX10 II που έχεις, αφού σε ενδιαφέρει κυρίως το βίντεο, άψογη είναι, μαζί τα συζητούσαμε όταν ήμουν έτοιμος για αγορά. Μου καλομάθατε όλοι στο ρηχό βάθος πεδίου, μια χαρά η 1 ίντσα σε αναγκάζει να προσέχεις και το κάδρο σου περισσότερο:flipout: Αν θες να ξεφοντάρεις στο βίντεο αρκεί και το 1080 της Α7 ΙΙ. Kαι έχει και slog2.

δεν ειναι πιο σημαντικο το βιντεο...εξισου με τη φωτογραφια παντα το βαζω.
Αποδειξη οτι λιγες φορες τραβαω σ εκδηλωσεις βιντεο, κυριως φωτογραφιες βγαζω και αφηνω το βιντεο σε αλλους (με δικο μου εξοπλισμο).
την rx10 ii την δουλευει κυριως η γυναικα μου επειδη ειναι ελαφρια κι ευκολη...

Να υποστηρίξω το σύστημα aps-c με FE και εγώ.
Έχοντας πάνω μου την α9 με φακό 70-200mm φορτωμένος αισιοδοξία για τη σίγουρη επιτυχία σε εστίαση πήγα με το Νικόλα στο athens flying week, σιχτίρησα που δεν είχα πάρει την α6500 διότι δούλεψα crop τη κάμερα με όλα τα μείον, εστίαση άριστη δίχως τη δυνατότητα μεγένθυνσης.

Μπορείς σε παρακαλώ να γράψεις δύο λόγια για το autofocus της a6500 συγκριτικά με την a9 (δεν είμαστε πολύ εκτός θέματος αφού θεωρητικά και η a7iii εκεί θα κυμαίνεται)

Υπενθυμίζω υπάρχει ξέχωρο νήμα για τους φακούς e-mount.

Πάντως για εμένα που ψάχνομαι να μπω σε full frame νομίζω η A7 iii πληροί όλες τις προδιαγραφές. Το θέμα είναι αν αξίζει να περιμένω λίγο να πέσει η τιμή της ή να πάω για τη ii