Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Ναι αν δεν έχεις το τελευταίο μοντέλο το πετάς τι να το κάνεις. Άσε που δε χρειάζεται τίποτα μόνο μια fuji και jpeg στο auto κ είσαι άρχοντας.

Χαχα!
Βρε Πάνο, σε έχει κυριεύσει κανένας Φουτζοδαίμονας; :p
Πριν λίγο έλεγες ότι οι προηγούμενες Α7 δεν έχουν και τρομερές διαφορές με την καινούρια.
Τώρα τις πετάς στα σκουπίδια χωρίς δεύτερη σκέψη... :chinscratch:

Last edited:
Άλλα γράφω άλλα βάζετε στο στόμα μου.
Ξαναλέω η Α7iii είναι σούπερ μηχανή και σε καλή τιμή.
Πολλά από τα χαρακτηριστικά της υπάρχουν ήδη σε άλλα μοντέλα Sony A9, a7rii, a6500.
Στην σειρά Α οι χειρότερες μηχανές είναι η Α7i και A7ii.
Η Α7iii είναι αντικαταστάτης τους και η διαφορά είναι μεγάλη που δικαιολογεί τα επιπλέον 1000 ευρώ.
Δεν έχει νόημα να πάρεις την Α7 στα 600 που σε όλα είναι κάτω του μετρίου και σύντομα θα αναζητάς χρήματα να πάρεις Α7iii.
Και δεν είναι μόνο τα 600 πρέπει να βάλεις και φακό.
Vamvakoulas στην ειρωνεία απαντώ συχνά με φωτογραφικά δείγματα που είναι και raw και δεν είναι και στο auto...

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Δεν έχει νόημα να πάρεις την Α7 στα 600 που σε όλα είναι κάτω του μετρίου και σύντομα θα αναζητάς χρήματα να πάρεις Α7iii.

Δηλαδή σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, η Α7 η πρώτη είναι κάτω του μετρίου. Και μάλιστα σε όλα. Εντάξει ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του αλλά ρε παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Να αρχίσει να λέει ο καθένας ότι του κατεβαίνει λοιπόν και ωραία συζήτηση θα κάνουμε!

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

H A7 παραγει καλύτερο αρχείο, ακόμα και σήμερα, απο ολες σχεδόν τις apc και m4/3 ..έχει καλό γκριπ και μεγάλο evf.
Έχει φυσικά μέτριο AF ,αλλά αυτό δεν τη κάνει κακη καμερα, απλά τη περιορίζει σε ακίνητα και ελαφρώς κινούμενα θέματα.

Είναι πολύ καλή μηχανή για κάποιον που θέλει να μπει στο κόσμο του FF οικονομικα και ειδικά για δοκιμή με manual φακους.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Δηλαδή σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, η Α7 η πρώτη είναι κάτω του μετρίου. Και μάλιστα σε όλα. Εντάξει ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του αλλά ρε παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Να αρχίσει να λέει ο καθένας ότι του κατεβαίνει λοιπόν και ωραία συζήτηση θα κάνουμε!

Γιατί, πιστεύεις ότι κάνουμε κάτι διαφορετικό;

Στάλθηκε από το φούρνο μικροκυμάτων μου :rolleyes:

Re: Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Πραγματικά, αυτό το «στάλθηκε από...» δεν υπάρχει επιλογή να ακυρώνεται στα κινητά;

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Φίλτατε εδώ κουβέντα να γίνεται όπως και στα περισσότερα νήματα.
Ότι ξέρει και μπορεί ο καθένας.

Στάλθηκε από την κινητάρα μου Nubia M2

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Πραγματικά, αυτό το «στάλθηκε από...» δεν υπάρχει επιλογή να ακυρώνεται στα κινητά;

Nομίζω στο tapatalk κάθε φορά που κάνει update επαναφέρει την default ρύθμιση, που δειχνει την "υπογραφή". Θέλει ξεκλικάρισμα με κάθε update.

Μάλλον οι χρήστες δεν ασχολούνται.

Ρε συ Παναγιώτη, κάτω του μετρίου είναι η fuji x70 που έχω που είναι ίδια τεχνολογικά με την x100.
Και κροπαρισμενη με ότι αυτό σημαίνει για θόρυβο, και χάλια βίντεο, και χάλια εστίαση, και χάλια jpeg όταν σκοτεινιασει, και τιμή ψηλή.
Μία full frame a7 με συγχωρείς αλλά είναι καλύτερη ακόμα και στο φοκους καθώς την έχω δοκιμάσει, και στα σκοτεινά, και στο να αποδώσει το πραγματικό χρώμα το βράδυ αντί να τα κάνει όλα πορτοκαλί για να φτιάξει την επιδερμίδα πιο πολύ για αυτούς που δε θέλουν την επεξεργασία.

Επίσης τα καινούργια δεν καταργούν πάντα τα παλιά. Αν θέλεις σταθεροποιηση, άλλο αισθητήρα, και άλλο φοκους πληρώνεις 2 χιλιάρικα. Αν δεν τα θες και πολύ γιατί τραβάς π.χ. λουλούδια με τρίποδο, τότε πας στην a7.
Τώρα αν κάποιος πάρει full frame για να τραβάει jpeg είναι σαν να παίρνει τζιπ γιατί έχει 2 λακκούβες ο δρόμος στο σπίτι του.

μπα δεν ηξερα οτι αυτη που τραβανε jpeg ειναι σακατηδες.......οσο για τη χ70 μαλλον δεν εχεις ασχοληθει μαζι της

Ναι μετά από 20 χιλ κλικ πρέπει να ασχοληθώ και άλλο για να μου δείξει ότι ξέρει τι πάει να πει af στα σκοτεινά. Ευτυχώς υπάρχει και το manual.
Το jpeg δεν είπα ότι είναι για σακατηδες αλλά περιοριστικά. Αν εσένα σου κάνει οκ.
Αλλά πληρώνω τόσα λεφτά για να μπορώ να παίξω σε όλο το εύρος πληροφορίας και όχι μόνο με ότι αρέσει χρωματικά στον γιαπωνέζο που το έφτιαξε.
Εξάλλου αν θυμάμαι καλά και οι δικές σου φωτογραφίες επεξεργασία έχουν περάσει. Τι ενοχλεί που θέλω το πιο πρωτογενές αρχείο;

Και τα film jpeg δεν ήταν κατά κάποιο τρόπο ή κάνω λάθος;
(Δημήτρη αν ξαναέρθεις από το νησί χτύπα ένα τηλέφωνο αν θες να τα πούμε).

Κούρασε παιδιά πολύ το θέμα, τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά, οκ οι fuji είναι μηχανάρες, αιώνες μπροστά από τον ανταγωνισμό, έχουν χαρακτήρα, το jpg είναι το Α και το Ω σε μια μηχανή κλπ. κλπ... να πούμε κάτι τώρα για την Α7ΙΙΙ???

Τι να πούμε αυτά που γράφουν τα manual και τα πληρωμένα reviews.
Καλύτερος δείκτης τα δείγματα από χρήστες και ακόμη καλύτερα από εμάς.

Παρακαλώ να επανέλθουμε στην... Sony A7III, οτιδήποτε άσχετο θα διαγράφεται χωρίς πολλά - πολλά!

Πάντα μου αρέσει η γραφή του Ken, διασκεδαστική και πάντα κάτι μαθαίνεις που δεν θα δεις εύκολα αλλού. Αυτό το perfectly clear να μην έβαζε παντού...

Τελικά η κάμερα με τα 2000χιλιάρικα+ που ζητα, σε ποιους απευθύνεται; σε επαγγελματίες; σε ερασιτέχνες; δεν έχω καταλάβει, το ίδιο ερώτημα έχω κ για την φούτζι, (για να μην κάνουμε διακρίσεις)