Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Καλώς ήρθες, απλώς στα δείγματα φαίνεται το sharpness (και η αποθορυβοποίηση) που έχεις κάνει ειδικά στις out of focus περιοχές

εισαι σιγουρος οτι ειναι προς τα πανω ?
Γιατι η σκια ειναι προς τα πισω....

Συγγνώμη πάνω στο θέμα ( Μπροστά δηλαδή )
Χμ!! από τον ενθουσιασμό μου για το νέο μου απόκτημα σήμερα κάνω τρομερά λάθη.
Παιδιά τί να πω, η SONY A7R με έχει αφήσει άφωνο ειλικρινά είναι τρομερή
Άφωνος λέμε!!!

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Kαλά λες, παίζει να έπεσαν οι λήψεις σε ευαίσθητη σε shutter shock ταχύτητα κλείστρου ..

Θα ηθελα να ρωτήσω τον Αlex και τον Γιαννη αν μέχρι στιγμης έχουν συναντήσει ανάλογα προβλήματα, στο διαδίκτυο έχει γίνει πολύ κουβέντα για το φαινομενο στις ταχυτητες κλείστρου απο 1/80-1/250, περισσότερο ομως το παρουσιάζει η Α7R, ισως εκει ειναι πιο αντιληπτό λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης. Ο Lloyd Chambers αλλά και άλλοι που το παρατηρησαν προτεινουν διαφορα προς αποφυγη:

e9c025d9-d870-40dc-afc8-82d7ae6eaf9b_zps3edafad7.jpg

Αν ενδιαφέρει κανενα μπορώ να μεταφέρω και δικές μου εντυπωσεις απο μηχανές που ειχα - έχω (Οlympus - Panasonic) αλλά δεν θέλω το παρον νημα να χάσει την συνοχή του.

Εξαιρετικές οι φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό, αν και έχω την εντύπωση ότι υποεκθέτει η μηχανή. Εδώ με τον 35 Zeiss στα 6400 κατευθείαν από τη μηχανή.
View attachment 99983

Attachments

• DSC01327.jpg
    DSC01327.jpg
    52.9 KB · Views: 4

Από την περασμένη Παρασκευή είμαι κι´εγώ κάτοχος της Α7R. Με τη πολύτιμη βοήθεια φίλου,το παλεύω για να καταλάβω τι και πως. Βούτηξα στα βαθιά χωρίς προηγούμενη πείρα,προερχόμενος από την αναλογική φωτογραφία. Θα προσπαθήσω να μη σας είμαι και πολύ βάρος.

Βλέπω αρκετό κόσμο να έκανε κίνηση για την sony a7 και αυτό είναι καλό γιατί αν ισχύει και σε ευρύτερο πεδίο αυτή η αποδοχή θα ταρακουνήσει και τις άλλες εταιρίες του χώρου για νέα προϊόντα και ιδέες.

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Θα ηθελα να ρωτήσω τον Αlex και τον Γιαννη αν μέχρι στιγμης έχουν συναντήσει ανάλογα προβλήματα, στο διαδίκτυο έχει γίνει πολύ κουβέντα για το φαινομενο στις ταχυτητες κλείστρου απο 1/80-1/250, περισσότερο ομως το παρουσιάζει η Α7R, ισως εκει ειναι πιο αντιληπτό λόγω μεγαλύτερης ανάλυσης. Ο Lloyd Chambers αλλά και άλλοι που το παρατηρησαν προτεινουν διαφορα προς αποφυγη:

e9c025d9-d870-40dc-afc8-82d7ae6eaf9b_zps3edafad7.jpg

Αν ενδιαφέρει κανενα μπορώ να μεταφέρω και δικές μου εντυπωσεις απο μηχανές που ειχα - έχω (Οlympus - Panasonic) αλλά δεν θέλω το παρον νημα να χάσει την συνοχή του.

Κώστα το διάβασα και εγώ αυτό όταν πρωτοβγήκε. Στην A7 δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο και απο όσο λένε αυτό εμφανίζεται στην A7R και αν και εφόσων ισχύει οφείλεται στην πρώτη κουρτίνα απο ότι κατάλαβα. Οπότε με την Α7 επειδή έχει ηλεκτρονική πρώτη κουρτίνα δεν έχω πρόβλημα. Δεν έχω κατασταλάξει πάντως στο κατα πόσο ισχύει η όχι. Ο τρόπος που το παρουσιάζουν και το τέσταραν φαίνεται αντικειμενικός, απο την άλλη πέραν απο αυτούς δεν το έχει αναφέρει κανένας άλλος και η μηχανή είναι απο τις πιο reviewed και τεσταρισμένες των τελευταίων μηνών...

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Αλέξη ο sonar 180 εμφανίζει κάποια από τα προβλήματα των παλιότερων σχεδιάσεων πάνω στην Α7; Δηλαδή πολύ μαλακά άκρα και χρωματικές εκτροπές ή όχι; Από Bokeh πώς πάει στο 2.8-4.0;

ουτε κι εγω εχω παρατηρησει κατι τετοιο στην Α7... δε ξερω τι γινεται στην Α7r.

Κι μερικα "πορτραιτα" με την Α7 ...

11910775533_a9b10f93e2_c.jpg

11910666935_5069a5b78b_c.jpg

11911002693_54e6304fd6_c.jpg

11911702186_65d2d563c3_c.jpg

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

ουτε κι εγω εχω παρατηρησει κατι τετοιο στην Α7... δε ξερω τι γινεται στην Α7r.

Οκ παιδια ευχαριστώ,
επειδή και οι δυο Sony εχουν πολυ σκληρό ηχο κλειστρου και το σωμα πολυ ελαφρύ δεν θα ηταν απιθανο να ειναι εμφανες και στην μικρή,
πάντως να ξερετε ότι αν και όποτε παρουσιαζεται δεν ειναι ορατο ευκολα, πρεπει να το ψαξεις για να το δεις σε αρκετη μεγενθυνση και συνηθως το τρεμουλο παρουσιαζεται στην μια κατευθυνση την καθετη,
πρεπει π.χ να συγκρινεις το ιδιο θεμα στις επικυνδυνες ταχυτητες π.χ.1/160-1/200 με ταχυτητες 1/320-1/400

δε μας τα λεει καλα παλι ο EOSHD....πολλες ανακριβειες και ξεχναει τα βασικα στο βιντεο!

Πρωτον, η em1 δεν εχει καν 24-25p , που τη κανει εντελως ακαταλληλη για επαγγελματικο βιντεο σε Ευρωπη - Ιαπωνια _Αυστραλια κλπ.

Δευτερον δεν εχει 50-60p που επισης τη κανει ακαταλληλη για slow motion και γυρισμα σε εξωτερικους χωρους με εντονη κινηση , αφου ειναι γνωστον οτι τα 50-60p δινουν πολυ καλυτερη - ομαλοτερη κινηση.

Τριτον αναφερει ψευδως οτι η A7-7R δεν εχει μεταβαλομενο crop mode στο βιντεο, ΕΧΕΙ ακομη και κατα τη διαρκεια του γυρισματος βιντεο ,οχι απλα on-off οπως η gh3 (ενω το αναφερει πολλες φορες για την em1).

Λεει οτι η α7-r εχει περισσοτερο θορυβο σε 3200 απο την EM1....ελεος , σε ποιο mode, με τι ρυθμισεις κλπ?

Τεταρτον, συγκρινει ενα συστημα 4-5 χρονων (φακοι ιδιαιτερα) με ενα συστημα που μολις βγηκε κι εχει ηδη 2 απο τους καλυτερους prime σε ολα τα συστηματα.

Πεμπτον, αναφερει χαζομαρες του τυπου "το rec button για βιντεο ειναι σε αβολη θεση " .... αν ειναι δυνατον .
Ειναι σε θεση που αποτρεπει την κατα τυχη ενεργοποιηση του (κατι που ολοι ζητουσαμε) και ξεχναει επισης , οτι οσοι θελουν ν ασχοληθουν σοβαρα με το βιντεο, εχουν πολλες εναλλακτικες για διαφορα αξεσουαρ , που τουλαχιστον η sony εχει να δωσει πολλα , σε αντιθεση με την Ολυ.
Eχω κι εγω 1-2 remote control (που ταιριαζουν σε ολες τις Alpha μηχανες) και ενεργοποιω απο εκει τις διαφορες εντολες για βιντεο , πχ αυτο εδω

Ξεχναει επισης οτι υπαρχει η δωρεαν εφαρμογη smart remote , που επιτρεπει το ιδιο απο αποσταση, με τη χρηση καθε συγχρονου smartphone .

Εκτον , η μπαταρια της , μπορει να μη κραταει πολυ, αλλα κι εκει υπαρχουν λυσεις αν θες ν ασχοληθεις σοβαρα, οπως το grip και ο AC adapter για συνεχομενη παροχη ρευματος .

Εβδομον, λεει οτι οι prime του "νεου" συστηματος της sony ειναι ακριβοι ... σοβαρα ?
Και τι ειναι - ηταν οι αντιστοιχοι φακοι της pany-olympus οταν βγηκαν .... φτηνοι ?
Ο ολυ 12μμ φ/2 ειχε 800 ευρω, ο ολυ 75μμ 1.8 ειχε 900 ευρω περιπου, ο πανυ 25,, 1.4 ειχε 600 ευρω, και ο μονος οικονομικος φακος ηταν και ειναι ο 45μμ 1.8.
Οι δε ζοομ ηταν και ειναι πολυ ακριβοι ανλαβουμε υπ οψην μας οτι ειναι για m4/3 και οχι FF.
O 12-35 ειχε την ιδια τιμη με τον επερχομενο Zeiss 24-70 OSS για FF.

Ογδοον, ξεχνει επισης οτι καθε χρηστης που θελει ν ασχοληθει σοβαρα με το βιντεο (και ο EOSHD ασχολειται "σοβαρα" υποτιθεται) , δεν γραφει βιντεο και ηχο εσωτερικα, με κανενα codec , αλλα εξωτερικα... κι εκει η sony εχει το πανω χερι, με mic in - headphone out, με καθαρο kai uncompressed HDMI 4:2:2 !
Εχει επισης focus peaking , με πολυ καλυτερη υλοποιηση απο την EM1 (ναι το εχω δοκιμασει και ειναι laggy , και δεν εχει ρυθμιση για χρωμα ουτε ενταση του FP) .

για το μονο που παραδεχομαι την em1 ειναι η πολυ καλη εσωτερικη σταθεροποιηση, που ομως δεν την εχω δοκιμασει σε βιντεο... και δεν ειναι σιγουρος για το ποσο καλα αποδιδει.
Εχω δει διαφορες υλοποιησεις σε αλλες μηχανες με ηλεκτρονικη σταθεροποιηση κι εχουν πολλες "παρενεργειες"... κροπαρουν την εικονα, δημιουργουν artifacts και δημιουργουν ενα περιεργο "jello" effect.

Επιφυλλασομαι ομως για καποιο "συγκριτικο" ... δεχομαι προτασεις! :p

ειδικα για το τελευταιο, που για μενα ειναι η μονη ουσιαστικη υπεροχη που "ισως" εχει στο βιντεο η EM1 ,ιδου το "προβλημα" που σας ειπα ...
Δειτε ποση "παραμορφωση" και jello δημιουργει η em1 με το σταθεροποιητης της ενεργο σε βιντεο mode (και μιλαμε μονο για ευρυγωνιο πλανο - φανταστειτε με τηλεφακο τι γινεται) .
Αυτοι το αποτελεσμα ειναι απαραδεκτο για επαγγελματικη δουλεια... για τιποτα προσωπικα βιντεο καλο ειναι , αλλα σε μας αυτο απορριπτεται!

Ειναι παρομοιο προβλημα που αντιμετωπιζουμε κι εμεις οταν μας φερνουν υλικο - βιντεο "κουνημενο" και προσπαθουμε με πολυ post production να το "σωσουμε" .
Δημιουργειται το ιδιο ακριβως προβλημα (elastic distortion) , που τις περισσοτερες φορες το αφηνουμε "απειραχτο" , ως εχει δηλ.

Η μονη χρηση του σταθεροποιητη της EM1 στο βιντεο , ειναι για ακινητα πλανα (που η παραμορφωση ειναι ελαχιστη και αδιορατη) , για οτιδηποτε αλλο , δεν αποτελει "επαγγελματτικη" λυση... εκει θελουμε steadycam - φακους με εσωτερικη σταθεροποιηση (primes κυριως που δεν εχει η Oly ουτε η Pany ) ή αλλες πιο συγχρονες λυσεις , οπως τα νεα 3d gimbal συστηματα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.