Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Ενα τελευταίο συγχωρήστε με

Είναι ο Μητροπολίτης που λές
Υ.Γ. Δεν είμαι θρήσκος μα όταν κοιτάς αυτόν τον άνθρωπο γαληνεύει η ψυχή

Συγγνώμη και πάλι

Και που να μιλησεις μαζι του....

να πω και μερικες ακομη σκεψεις μου για τη Α7....

Εχω καταληξει στο πως θα τραβαω απο δω και περα (επιτελους ! ).
H A7 θα ειναι μονιμα με 3-4 καλους-φωτεινους prime, για τις "καλλιτεχνικες" αναζητησεις μου.

Αυτοι ειναι προς το παρον ο Nokton 50mm f/1.1 με τον ελικοειδη ανταπτορα, ο Sigma AF 30mm f/2.8 , o Jupiter 9 f/2 kai Vivitat 135 f/2.8 (οι 2 τελευταιοι αποκλειστικα για πορτραιτα). Περιμενω να βρω επισης και τον Νοκτον 35mm f/ 1.4.... κατι υπαρχει στον οριζοντα , θα δουμε.

Για πιο "γρηγορες" καταστασεις, που χρειαζομαι γρηγορο auto focus και σε εσωτερικους χωρους με λιγο φωτισμο , θα καταληξω στην αγορα του ανταπτορα Sony LAEA4 , με phase detection.
Θα χρησιμοποιησω φακους Minolta , που ειναι ελαφριοι , σχετικα μικροι και πολυ φτηνοι. Εχουν ωραια χρωματα και πολυ ωραιο bokeh .

Πρωτος στη λιστα που εχω ηδη , ειναι ο Minolta 17-35 f/2.8-4 , δευτερος ο Minolta 24-105mm f/3.5-4.5 kai το συνολο κλεινει με τον παλιο , καλο Beercan Minolta 7o-210 f/4

Ετσι εχω ενα συστημα μικρο κι ελαφρυ οποτε χρειαστω, για "ειδικες" αποστολες , βραδυνα κλπ κι ενα συνολο για εκδηλωσεις , σπορ φωτογραφηση και οτιδηποτε απαιτει γρηγορο AF kai μεταβλητα εστιακα μηκη.

Οταν ερθουν οι 2 νεοι Minolta θα κανω μια συνολικη παρουσιαση .

Αναμένω να πάρω αντάπτορα για τους Nikkor φακούς που έχω μετά θα αποφασίσω στη συνέχεια πως θα το χειριστώ
Σκάω από τη περιέργεια να δω τον Nikkor 85mm 1.4G πάνω στη Sony A7R
Παιδιά από την μέρα που την αγόρασα δεν την έχω αφήσει από τα χέρια μου, μόνο που δεν κοιμάμαι μαζί της

Από ότι βλέπω το μεγάλο μυστικό των χομπιστών με τη φωτογραφία είναι οι φακοί minolta. Έπεσε στα χέρια μου ο minolta 50 1.7 για την Nex και είναι πραγματικό διαμαντάκι σε σύγκριση με τον Canon fd και τον Helios. (είχα και ψυχολογικό θέμα καθώς και οι δύο είχαν γρατζουνιές). Ο minolta; Πούπουλο 150gr είναι, οξύς και χωρίς το flare των άλλων δύο. Μιλάμε για πραγματικό value for money, είμαι και τυχερός μου έτυχε πεντακάθαρη κόπια. Μιλάμε με 30 ευρώ δεν υπάρχει σύγκριση. Ένα συγκριτικό με τον takumar τον δείχνει καλύτερο στα σημεία, αυτό το τεστάκι με έκανεκαι τον πήρα:
http://natalispalette.jimdo.com/new...ar-55mm-f1-8-and-minolta-md-50mm-f1-7-lenses/
19_xa.jpg

Πολυ καλος επισης (αν και οχι τοσο φτηνος) ειναι ο Minolta 24mm f/2.8 MD , μερικες φωτο εδω ....

5343072325_86e68c7f7e.jpg

αν καποιος επισης θελει ενα καλο zoom και πολυ οικονομικο για nex kai A7-a7r (και οχι μονο) , ο Minolta 35-70mm f/3,5-4,5 ειναι παρα πολυ καλος και πολυ μικρος κι ελαφρυς ...

minolta35-70.jpg

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

να πω και μερικες ακομη σκεψεις μου για τη Α7....

Εχω καταληξει στο πως θα τραβαω απο δω και περα (επιτελους ! )....
Για πιο "γρηγορες" καταστασεις, που χρειαζομαι γρηγορο auto focus και σε εσωτερικους χωρους με λιγο φωτισμο , θα καταληξω στην αγορα του ανταπτορα Sony LAEA4 , με phase detection.
Θα χρησιμοποιησω φακους Minolta , που ειναι ελαφριοι , σχετικα μικροι και πολυ φτηνοι. Εχουν ωραια χρωματα και πολυ ωραιο bokeh .

Τι ταχύτητες εστιασης και τι απόδοση περιμένεις να πάρεις με ανοιχτούς τους φακούς αυτους σε low light καταστάσεις με τον αντάπτορα ? εκεί κανονικά θελεις τον φωτεινό φακό όχι την ημέρα ...
αν δεν κάνω λάθος σαν βάρος θα εχεις μινιμουμ 600-850γρ. (φακος + ανταπτορας) και φωτεινοτητα στο ευρος απο 24mm-210mm f>3.5-4.

εχω δοκιμασει καποιους απ αυτους στο παρελθον με τη sony nex 5n + LAEA-2 , και δεν ειχα κανενα προβλημα.... το αντιθετο , πολυ πιο γρηγορη και ακριβης εστιαση (με το ανταπτορα αυτο , εχεις κανονικο phase detection, οπως ακριβως εχει και η Σονυ Α65 - ιδιο ακριβως συστημα).

Στις εκδηλωσεις , για τους οποιους τους προοριζω , τραβαω παντα με f/4 εως 5.6 kai φλας , δεν παιζεις εκει με "καλλιτεχνικες" αναζητησεις.
Ετσι τους δουλευα και στη nex χωρις κανενα θεμα.
Αλλωστε ολοι οι επαγγελματιες σε εκδηλωσεις , παρ ολο που εχουν τα γνωστα "κτηνη" μαζι τους , τραβανε τις περισσοτερες φορες με f/5.6 και φλας.

Δεν εχεις ετσι κι αλλιως αλλη λυση προς το παρον τουλαχιστον.... οι native ζοομ που θα ερθουν (Zeiss 24-70 kai 70-200) θα ειναι πολυ ακριβοι και κυριως μετριοι σε ταχυτητα εστιασης σε medium - low light.

δες πχ σε πολυ low light την nex 5n με τον παλιο ανταπτορα κι εναν σχετικα αργο SAM Sony 35mm 1.8

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Αν είναι ετσι το βλέπω λογικό, ξερεις αν στα συμβατα φλας δουλευει η υποβοηθηση εστιασης που εχουν ή δουλευεις με το λαμπάκι της μηχανής ?

Για τις εκδηλωσεις αυτες που το προοριζω , το συστημα θα περιλαμβανει φυσικα και την Sony RX10,για βιντεο κυριως.
Εχω εκπαιδευσει τη γυναικα μου καταλληλα ! :p
Ειναι πανευκολη στο χερισμο, εχει μεγαλο ευρος , πολυ καλη σταθεροποιηση και τρομερη εικονα.
Χωρις αλλαγες φακων κλπ....
Εχω παντα καρφωμενη και μia Gopro πανω στη μηχανη ,για τα ευρυγωνια πλανα και υποτυπωδες "δικαμερο" !

8198970136_7381bdd6ac_z.jpg

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Αν είναι ετσι το βλέπω λογικό, ξερεις αν στα συμβατα φλας δουλευει η υποβοηθηση εστιασης που εχουν ή δουλευεις με το λαμπάκι της μηχανής ?

Στα sony δουλευει σιγουρα , για τα υπολοιπα δεν ξερω.
Αλλα δεν το χρειαζομαι, το εχω δοκιμασει , με τον ανταπτορα δεν χρειαζεσαι ουτε το light assistand της μηχανης, ειναι πολυ καλο και γρηγορο.
Το flash το δουλευω manual , σε πολυ μικρη ενταση παντα και με ενα difusser σαν κι αυτο για πιο μαλακο φως !

Kανει πολυ καλη δουλεια!

lsc-sm_comparison__c_20131009.jpg

Καλησπέρα σας
Σήμερα φόρεσα τον αντάπτορα της Novoflex στην αγαπημένη μου με τον Nikon 85mm 1.4G
Συν
Είδα φως επιτέλους
Είδα ξύρισμα που παθιάζομαι μ αυτό
Τρομερό Bokeh
Μείον
Κακή σταθεροποίηση λόγο μετατόπιση βάρους μπροστά
Ελαφρύ κούνημα στη μοντούρα της κάμερας με τον αντάπτορα
Την έβγαλα από το τσεπάκι του πουκαμίσου μου

αμα πορωθεις με τους manual φακους, δυσκολα ξεκολας!

Εγω εχω σχεδον μονιμα τον Nokton 50mm 1.1 φορεμενο , μεχρι να ερθει καποιος Nokton 35mm 1.4 !
Ισως συντομα...:p

YG... βαλε κανα δειγμα, να δουμε τι ψαρια πιανει!

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Γιαννη επειδη δεν εχω ασχοληθει ποτε με manual φακους το manual ειναι ως προς την εστιαση η εχει και αλλους παραγοντες οπως διαφραγμα;

Στην manual εστιαση υπαρχει κατι που σε βοηθαει για την σωστη εστιαση για να μην βγει ψιλοθολη η φωτογραφια η μονο το εμπειρο ματι του φωτογραφου;

Μολις εφτασε και ο Nokton 35mm 1.4 !:award:

Eιναι η MC (Muti coated) εκδοση , που σημαινει καλυτερο κοντραστ και πιο "βελτιστοποιημενος" για τις συγχρονες ψηφιακες μηχανες.
Ειναι πολυ μικρος και ταιριαζει απολυτα στην Α7.... δυσκολα θα βγει απο πανω της .

12013437463_785dafc314_c.jpg

12013962186_5b8347cf55_c.jpg

Ετσι συμπληρωσα (σχεδον) τους prime φακους για την Α7 ... !

Απο αριστερα, Nokton 35mm f/1.4 , Sigma AF 30mm f/2.8, Nokton 50mm f/1.1 , Jupiter 9 85mm f/2 , Chinon 135mm f/2.8

12013775434_df7723fce9_c.jpg

12013418255_e1233f09de_c.jpg

12014240786_ab25118814_c.jpg

Με γειές Γιάννη!
Στο είχα πει και πιο πάνω είναι και εμένα απο τους αγαπημένους μου φακούς πάνω στην Α7. Στα ανοιχτά διαφράγματα δεν είναι τόσο οξύς, αλλά ο συνδιασμός του ευρους του 35αρη με το βάθος πεδίου του 1,4 είναι πολύ εντυπωσιακός. Είναι μακραν ο φακός που είδε την πιο πολύ χρήση ανεξαρτήτως μηχανής τα τελευταία 3 χρόνια για μένα.