Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Σε μια στιγμη ειχα την αισθηση οτι θα ζωντανεψουν τα δεντρα!

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

για να μη παρεξηγουμαι ... η σταθεροποιηση της em5-em1 ειναι πολυ καλη , αριστη θα ελεγα, ειδικα σε εστιακα μηκη μεχρι 100mm , αλλα ΜΟΝΟ στη φωτογραφια και σε στατικα βιντεο.
Σε κινουμενα θεματα και ειδικα σε κινηση καμερας , το αποτελεσμα ειναι αφυσικο και δεν "περναει" οπως λεμε σε τελικο προιον.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Επιφυλλασομαι ομως για καποιο "συγκριτικο" ... δεχομαι προτασεις! :p

Mιας και είμαι άσχετος απο βιντεο και πάντα εμπιστευομαι ανθρώπους που το κατέχουν το άθλημα θα ηθελα οποτε βρείς χρόνο να σου φέρω την μηχανούλα να κανεις τα δικά σου συγκριτικά τέστ ....

οποτε θες....

αλλα μερικα πραγματα δεν αλλαζουν.
Πχ το οτι δεν εχει 24-25 και 50-60p , την απορριπτουν απο την επαγγελματικη κατηγορια kai για σκηνες "δρασης" (εκει θελει οπωσδηποτε 50-60p).

H ελλειψη επισης headphones output για προεσκοπηση του εγγραφομενου ηχου και οι αναλυτικες ρυθμισεις στον ηχο (δεν εχει ακριβη ρυθμιση της εντασης παρα 3 προρυθμισεις Low-Medium-High) , την κανουν ακομη πιο "λιγη" για το βιντεο.

Τελος, πολυ σημαντικο, δεν επιτρεπει καμια ρυθμιση εκθεσης (διαφραγμα, ταχυτητα και iso) κατα τη διαρκεια της εγγραφης , παρα μονο πριν αρχισει αυτη... απαραδεκτο .

Αυτα δεν αλλαζουν δυστυχως .... δεν αρνουμαι οτι (οπως και η Gh3) θα εχει πιο sharp εικονα και πιθανον λιγοτερο Moire-aliasing... αλλα μεχρι εκει.

'Οσοι θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το βίντεο δεν πρόκειται να πάρουν καμία από τις δύο.

οχι ακριβως... εμεις χρησιμοποιουμε ακομη canon 7D kai 5D mark II (πολυ χειροτερες απο sony Α7) σε επαγγελματικες δουλειες.
Το ιδιο και στο εξωτερικο (κυριως λογω "προικας" φακων), αν και αυτο αλλαζει σιγα-σιγα.

Οι "επαγγελματιες" δεν αλλαζουν ευκολα συστηματα και μηχανες , ειναι αργοι στις αλλαγες και βαριουνται να μαθαινουν νεα πραγματα.
Εγω συνεχως προσπαθω να τους "ξεκουναω" , δεν ειναι ευκολο.

Μια A7 με εξωτερικο μικροφωνο ή εγγραφεα (υπαρχει και XLR ανταπτορας για πραγματικο επαγγελματικο ηχο) κι εναν επισης μικρο και καλο εξωτερικο εγγραφεα εικονας οπως ο Blackmagic κι εχεις ενα πολυ ικανο συστημα , σχετικα μικρο και ελαφρυ .

ΥΓ... για βιντεο μονο, θα προτιμουσα φυσικα μια Σονυ rx10 , που εχει καλυτερη εικονα (πιο sharp) σε καλο φωτισμο , χωρις πολλους φακους και βαλε-βγαλε και παιρνει και τα παραπανω αξεσουαρ αν χρειαστει.

οποτε θες....

αλλα μερικα πραγματα δεν αλλαζουν.
Πχ το οτι δεν εχει 24-25 και 50-60p , την απορριπτουν απο την επαγγελματικη κατηγορια kai για σκηνες "δρασης" (εκει θελει οπωσδηποτε 50-60p).

H ελλειψη επισης headphones output για προεσκοπηση του εγγραφομενου ηχου και οι αναλυτικες ρυθμισεις στον ηχο (δεν εχει ακριβη ρυθμιση της εντασης παρα 3 προρυθμισεις Low-Medium-High) , την κανουν ακομη πιο "λιγη" για το βιντεο.

Τελος, πολυ σημαντικο, δεν επιτρεπει καμια ρυθμιση εκθεσης (διαφραγμα, ταχυτητα και iso) κατα τη διαρκεια της εγγραφης , παρα μονο πριν αρχισει αυτη... απαραδεκτο .

Αυτα δεν αλλαζουν δυστυχως .... δεν αρνουμαι οτι (οπως και η Gh3) θα εχει πιο sharp εικονα και πιθανον λιγοτερο Moire-aliasing... αλλα μεχρι εκει.

Δεν νομίζω κανείς να υποστήριξε ότι η ΕΜ1 απευθυνεται στον επαγγελματια του βιντεο, ουτε καν αυτος που έγραψε το συγκριτικό, την συγκριση στην ποιοτητα της εικονας για το 90% των home made video ενος advanced ερασιτεχνη που θέλει να καλυψει άρτια ενος γεγονός, αυτο θέλω να ξερω αν μπορει να καλύψει, αν στα 3200 ΙΣΟ έχει καλη αποδοση όπως γράφει, με ενα ποιοτικο εξωτερικο μικρόφωνο και εφόσον δεν τραβώ σκηνές δράσης π.χ. μοτοκρος μπορω να έχω με βοηθό την σταθεροποιηση χωρις steadycam ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ?
Χωρίς να έχω το μάτι σου και την εμπειρία σου για να κρινω όταν τραβηξα ολιγολεπτο βίντεο επαγγελματιες χορευτές σε κινήσεις με τρομερα γρηγορο ρυθμο με την Ε-Μ5+25mm/1.4 ειχα πολυ ομαλή κινηση και ροη δεν ειδα σπασιματα, rolling shutter κλπ. , αν η Ε-Μ1 είναι ενα σκαλι παραπάνω και μπορει να χτυπαει σε ποιοτητα εικονας την Σονυ και να εχει και την δυνατοτητα σταθεροποιησης καθε φακου που μπαινει πανω για low light καταστασεις προσωπικα με καλυπτει και με το παραπάνω και ίσως και πολύ άλλο κόσμο.

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Αφού καλησπερίσω τα μέλη του φόρουμ, θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ κάποιες φωτογραφίες μου τραβηγμένες με την νεοαποκτηθείσα Sony A7 + Zeiss FE 35mm:

Μία 100% Crop:

Προς το παρόν, είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση της μηχανής ιδίως σε ISO's 100-800. Το autofocus είναι αρκετά ακριβές και γρήγοροτερο από ότι το περίμενα. Έχω όμως μια αίσθηση ότι τα RAW της δεν έχουν τα περιθώρια επεξεργασίας που έχω συνηθήσει με τα αντίστοιχα άπο την Canon μου, ίσως λόγω της συμπίεσης/ελλειπής υποστήριξης από τον raw converter που χρησιμοποιώ (ACR 8.3)??

Να προσθέσω επίσης ότι δεν είμαι επαγγελματίας και στην κατοχή μου έχω ακόμα μια Canon 1Div + Olympus EM-5 με τις οποίες την έχω συγκρίνει.

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

για ερασιτεχνικα βιντεο ουτε συζητηση... αλλα το παραπανω site "υποτιθεται" οτι απευθυνεται σ επαγγλεματιες και δε θα πρεπε να γραφει τετοιες ανακριβειες!

Προφανως και καλυπτει τις δικες σου (και πολλων αλλων) αναγκες, ακομη και τις δικες μου "ανησυχιες" σε προσωπικο επιπεδο.
Αλλα για επαγγλεματικη δουλεια (ακομη) ουτε κουβεντα, μεχρι να καλυψουν τα βασικα τουλαχιστον.

Δεν νομίζω κανείς να υποστήριξε ότι η ΕΜ1 απευθυνεται στον επαγγελματια του βιντεο, ουτε καν αυτος που έγραψε το συγκριτικό, την συγκριση στην ποιοτητα της εικονας για το 90% των home made video ενος advanced ερασιτεχνη που θέλει να καλυψει άρτια ενος γεγονός, αυτο θέλω να ξερω αν μπορει να καλύψει, αν στα 3200 ΙΣΟ έχει καλη αποδοση όπως γράφει, με ενα ποιοτικο εξωτερικο μικρόφωνο και εφόσον δεν τραβώ σκηνές δράσης π.χ. μοτοκρος μπορω να έχω με βοηθό την σταθεροποιηση χωρις steadycam ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ?
Χωρίς να έχω το μάτι σου και την εμπειρία σου για να κρινω όταν τραβηξα ολιγολεπτο βίντεο επαγγελματιες χορευτές σε κινήσεις με τρομερα γρηγορο ρυθμο με την Ε-Μ5+25mm/1.4 ειχα πολυ ομαλή κινηση και ροη δεν ειδα σπασιματα, rolling shutter κλπ. , αν η Ε-Μ1 είναι ενα σκαλι παραπάνω και μπορει να χτυπαει σε ποιοτητα εικονας την Σονυ και να εχει και την δυνατοτητα σταθεροποιησης καθε φακου που μπαινει πανω για low light καταστασεις προσωπικα με καλυπτει και με το παραπάνω και ίσως και πολύ άλλο κόσμο.

νομιζω οτι ολοι οσοι επιασαν στα χερια τους μια sony nex , θελουν να εχουν πια μια Α7-A7r... ειναι η "φυσικη" συνεχεια!

Ειναι η μηχανη που πολλοι περιμεναν, μια σχετικα μικρη, ελαφρια και φτηνη FF... ειτε με native φακους , ειτε με φακους αλλων συστηματων.

χρησιμοποιουμε ακομη canon 7D kai 5D mark II (πολυ χειροτερες απο sony Α7) σε επαγγελματικες δουλειες.

Είναι όντως χειρότερες στο βίντεο; θυμάμαι bitrate στα 40+Mbps για την 5DMKII ενω η nex είναι max 28Mbps κ avchd...

ειναι χειροτερες , κυριως λογω εντονου moire kai aliasing...υπερθερμαινονται επισης ΠΟΛΥ (ειδικα σε στουντιο με πολλα φωτα).
Φυσικα εχουν και περισσοτερο θορυβο.

Απλα τις κρατανε για τους γνωστους λογους....

επισης το μεγαλο bitrate δεν ειναι πανακεια, γιατι χρησιμοποιουν παλιους αλγοριθμους , χειροτερους απ αυτους της Sony.

Moire και aliasing έχει έντονο και A7.
http://www.cinema5d.com/?p=22118

Η μία γράφει MOV-H264 και η άλλη MP4-AVCHD, έτσι δεν είναι;

Η Α7 είναι καινούργια κάμερα που σημαίνει ότι δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά σε συνθήκες γυρίσματος.
Είναι ρίσκο να πας για γύρισμα με μια κάμερα που δεν ξέρεις ότι δε θα σε αφήσει στα κρύα του λουτρού.
Αντιθέτως οι άλλες 2 είναι χρόνια δοκιμασμένες και δεν είναι τυχαία η επιλογή τους.

Επίσης οι περισσότερες 7D που χρησιμοποιούνται για γύρισμα είναι τροποποιημένες σε PL mount.
Λόγω του μεγέθους του σένσορα της που είναι όμοιος με τον super 35mm σου δίνεται η δυνατότητα να φορέσεις cine lenses.
Τα αποτελέσματα με τους φακούς αυτούς είναι υπέροχα!
http://www.hotrodcameras.com/cameras/canon-pl-mount-modified-cameras.html

Φυσικά και δεν είναι πανάκεια οι 5D-7D αλλά δεν πιστεύω ότι θα τους πάρει τη θέση η Α7.
Μάλλον η Mark III και η Blackmagic στοχεύουν προς τα εκεί.

η 7D και 5D ειναι απο τις χειροτερες , πιστεψε με!
Τις εχω δουλεψει 4 χρονια τωρα και μονο προβληματα μας εχουν δημιουργησει.
Πολυ υπερθερμανση, πολυ Moire kai aliasing , αλλα στην εποχη τους δεν υπηρχε αλλη!
Αυτες ειχα κι εγω (κι εχω ακομη για γυρισμα) και εχω συχτηρισει... προτιμω να παω με μια nex οσο και να σου φαινεται περιεργο.
Ασε που δεν εχουν τιποτα απο τις ευκολιες που θελω για γρηγορες καταστασεις... σπαστη οθονη, focus peaking kai focus magnifier.
Τελος , για οταν χρειαζεται , οι sony - pany εχουν και auto focus...

Δεν εχει να κανει με τυχη και αξιοπιστια η επιλογη τους, απλα οι επαγγελματιες ειναι .... "Αυτο ξερουμε, αυτο εμπιστευομαστε!" .

Και φυσικα, ουτε η A7 ειναι πανακεια, απλα ειναι λιγο καλυτερη και με περισσοτερες ευκολιες.

Δεν τη πηρα αλλωστε για βιντεο.... γι αυτο προτιμω την πολυ καλυτερη Sony RX10!
Βαζει ανετα κατω ολες αυτες τις dslr (εκτος για low light shooting) ....πολυ καθαροτερη εικονα, πολλες ευκολιες, μεχρι και ND flitro εχει , εξοχη σταθεροποιηση, και φυστικα τον Zeiss 24-200 2.8 !
Η μονη που στεκεται ισαξια διπλα της (και την εχω δοκιμασει) ειναι η GH3 _ Pany 12-35 & 35-100 , αλλα κοστιζει τριπλασια , πρεπει ν αλλαζεις φακους , δεν exei FP , δεν εχει focus magnifier στο βιντεο .

Sony A7R | Flash Sony HVL-F20M
FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS

11918749876_4b9a6f9ff8_o.jpg

Ένα μπράβο για τη συμμετοχή σου με τις φωτογραφίες σου ενώ σε πιάσαμε από τα μούτρα.
άλλο ένα για την πολύ καλή τεχνικά φώτο και ένα τελευταίο για την επιλογή του προσώπου.
Αν δεν κάνω λάθος είναι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ο Νικόλαος.
Υ.Γ. Χωρίς να βγω εκτός θέματος ανεξαρτήτου θρησκευτικού προσανατολισμού έχει γράψει ένα συγκλονιστικό βιβλίο με θέμα "Εκεί που δε φαίνεται ο Θεός"
Ειδικά όποιος έχει παιδιά θα συνταραχτεί.

Αν δεν κάνω λάθος είναι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ο Νικόλαος.
Υ.Γ. Χωρίς να βγω εκτός θέματος ανεξαρτήτου θρησκευτικού προσανατολισμού έχει γράψει ένα συγκλονιστικό βιβλίο με θέμα "Εκεί που δε φαίνεται ο Θεός"
Ειδικά όποιος έχει παιδιά θα συνταραχτεί.

Ενα τελευταίο συγχωρήστε με

Είναι ο Μητροπολίτης που λές
Υ.Γ. Δεν είμαι θρήσκος μα όταν κοιτάς αυτόν τον άνθρωπο γαληνεύει η ψυχή

Συγγνώμη και πάλι

η φωτο σου ειναι καλη, αλλα μαλλον ειχες στραμμενο το φλας κατα πανω του... κανε μερικες δοκιμες με το φλας στραμμενο προς το ταβανι (bounce lighting), τ αποτελεσματα ισως ειναι καλυτερα και δε θα ενοχλεις και τα προσωπα που τραβας.
Δεν ειναι παντα η καλυτερη λυση, αλλα δε χανεις να δοκιμασεις.

Ενα τελευταίο συγχωρήστε με

Είναι ο Μητροπολίτης που λές
Υ.Γ. Δεν είμαι θρήσκος μα όταν κοιτάς αυτόν τον άνθρωπο γαληνεύει η ψυχή

Συγγνώμη και πάλι

Δεν είμαστε εμείς κριτές και δικαστές να κρίνουμε και να συγχωρούμε ανθρώπους.
Απλά σχολιάζουμε συμπεριφορές κρυμμένοι πολλές φορές πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου.
Θα συμφωνήσω με το Γιάννη ότι όντως το φλας είναι λίγο έντονο και θα έλεγα ότι δεν το πρόσεξα άμεσα καθηλωμένος από το βλέμμα και την εκφραστικότητα του προσώπου.
Και το έχω ξαναπαρατηρήσει αυτό ότι είναι πολλές φορές τόσο δυνατή η έκφραση του ατόμου σε ένα πορτρέτο που υποσκελίζει τα τεχνικά θέματα της φωτογραφίας.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας
Το φλας που δούλεψα είναι μικρό με αποτέλεσμα όταν το είχα στραμμένο προς τα πάνω να μην αποδίδει.
Κάνα δυό φωτογράφοι που ήταν στον ίδιο χώρο με μένα βαρούσαν στο σταυρό.
Παρέα με την Sony είχα και την D800 με φλας SB910, φυσικά εκεί μιλούσα διαφορετικά όχι μόνο προς τα πάνω μα έπαιξαν όλες οι γωνίες ανάλογα με τις ανάγκες μου.
Βεβαίως έριξα και κλεφτές ματιές στη δουλειά τους όπως αυτοί σε μένα.
Δυστυχώς είχαν αρπάξει κάμερες και το έπαιζαν επαγγελματίες.