Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Πάντως αν κρίνω από το μέγεθος αυτού του νήματος, η Sony πέτυχε Διάνα...!!!
Το όνομά της και τα νέα της προϊόντα ακούγονται παντού και συνεχώς, έστω κι αρνητικά... Αν αυτό δεν είναι τσαμπα διαφήμιση, τότε δεν ξέρω ποιά είναι...

Αυτή η λογική της Sony, να βγάζει σήμερα ένα σώμα με προδιαγραφές wow, αλλά χωρίς ουσιαστικά καμία υποστήριξη από φακούς ( τη λογική του "πάρτε adaptors και βαλτε πάνω ότι έχετε η ότι βρείτε, αλλά εγώ δεν έχω ευθύνη για τη λειτουργικότητα ή την ποιότητα και τις παραξενιές του κάθε φακού, εφόσον δεν είναι δικός μου ) εγώ τη λέω οπορτουνισμο κι όχι νεωτερισμό...
ΓΝΏΜΗ ΜΟΥ...

απο την αλλη, το να φερει στην αγορα FF στα 1250 ευρω αρχικη τιμη δεν ειναι και ασχημα για εμας τους καταναλωτες...

πραγμα το οποιο σημαινει οτι σε 2-3 χρονια, το FF θα εχει κατακλεισει προφανως την αγορα... και αυτο μονο κακο δεν ειναι...

για το θεμα με τους φακους παντως, εχεις τα δικια σου...

ας βγαλουν οι CanoNikon ενα FF σωμα σε φορμα 3/2 (και οχι 4/3, που δυσκολευομαι να πω οτι μου αρεσει οσο και να πιεζω τον εαυτο μου) να κανουν την Sony να το βουλωσει...

μεχρι τοτε, ας απολαυσουμε τα κατορθωματα της...

Δεν συμφωνώ με την παρατήρηση σου Γιάννη και εξηγούμε, καταρχήν όλα τα προβλήματακια που κάνουν αναφορά τα αναλύουν επαρκώς και δεν μιλώ τόσο για την απόδοση των φακων που χρησιμοποίησαν αλλά για τις ψηφιακές ευκολίες και πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην χειροκίνητη εστίαση, αυτό ήταν άλλωστε που αναρωτιωμασταν λίγο πριν και το είχαν γράψει στο review τους

Π.χ. Το ότι η μηχανή δεν έχει χαμηλο συντελεςτη μεγέθυνσης οπότε με Νορμαλ φακό και τηλεφακο τρέμει πολύ το σκόπευτρο και δεν μπορείς να εστίασεις ένα πολύ φωτεινό φακό ή το fp με την υλοποίηση του δεν είναι πάντα αποτελεσματικό και το εξηγούν γιατί , ή οτι πρέπει να κανείς 2-3 πατήματα για να μπεις στην μεγενθυνση ή οτι η έλλειψη αφής δεν σε αφήνει να πας γρήγορα το σημείο εστίασης όπου θες ή να κανεις μετά προεπισκόπηση εκεί ακριβώς

Τώρα για την απόδοση των φθηνών χειροκινητων έχω και εκεί μια ένσταση γιατί υπάρχουν πραγματικά διαμάντια σε τιμές χώμα π.χ. o ΟΜ 50mm/1.8 mc των 30 ευρώ αποδίδει σχεδόν ισάξια με τον εξαιρετικό mzuiko 45mm/1.8 των 300 ευρώ σε σώμα Ολυ, το ίδιο λίγο πολύ πιστεύω θα συμβαίνει και στην sony, με τους ευρυγωνιους υπάρχει θέμα λόγω των όσων έχουμε ήδη αναφέρει εκτενώς.

Kωστα, οταν θελεις να δοκιμασεις οχι μονο τη ποιοτητα των φωτο , αλλα κυριως τη δυνατοτητα εστιασης και χρησης των manual φακων , χρησιμοποιεις τουλαχιστον 1-2 καλους φακους και ισως καποιους αλλους. Στη συγκεκριμενη περιπτωση , ο reviewer οχι μονο χρησιμοποιησε φακους με χαμηλη οξυτητα και κοντραστ, αλλα δεν ξερει και τη μηχανη!

Κι εξηγουμαι κι εγω...
Η σονυ , χρησιμοποιει το fp (focuς peaking) σαν τελευταιο layer επεξεργασιας.... αυτο σημαινει κυριως οτι καθε επεμβαση που κανουμε στην εικονα τη βλεπουμε kai sto fp.
Δηλ. αν απο μονη της η εικονα ειναι με χαμηλο κοντραστ και εχουμε καποιο φακο παλιο και οχι τοσο οξυ , το fp θα δυσκολευτει πολυ να δουλεψει και να βρει τα σημεια με εντονο κοντραστ και οξυτητα.....

Το θεμα ομως ειναι οτι το dperview σταματησε εκει (δεν ξερω το λογο , ισως ελλειψη χρονου) και δεν πηγε στη λυση του προβηματος με τετοιους φακους.

Και ποια ειναι αυτη ? Την εχω αναφερει πολλες φορες, αλλη μια δε βλαπτει.

Πρωτον τραβαμε σε RAW+jpg και ρυθμιζουμε τη μηχανη σε BW (ετσι στο τελος θα εχουμε απειραχτο RAW για επεξεργασια).

Δευτερον, Εχουμε τη δυνατοτητα ν αλλαξουμε το χρωμα του fp για πιο καθαρη εικονα (εγω χρησιμοποιω το κιτρινο συνηθως).

Τριτον , μπορουμε να παιξουμε με τη τιμη του threshold (low-medium-high) αναλογα με το φακο.

Και το κυριοτερο, που σχεδον κανεις δεν το αναφερει, ειναι οτι λογω της αρχικης ιδιοτητας που ειπα (το fp ειναι στο τελος της αλυσιδας επεξεργασιας) , μπορεις να αυξησεις το κοντραστ και την οξυτητα απο τις ρυθμισεις στο τερμα (ή οσο εσυ θελεις και χρειαζεσαι ) και το fp τοτε δουλευει με ολους τους φακους ακομη και τους πιο παλιους και soft!
Φυσικα αυτο ουτε που το ανεφεραν πουθενα , αμφιβαλλω αν το ξερουν κιολας.

Δειτε εδω ενα προχειρο βιντεο που εκανα και δειχνει ακριβως αυτο... και πως μπορεις ευκολα να βγαλεις λαθος συμπερασματα αν δεν ξερεις ή δεν εχει ψαξει πρωτα καλα τη μηχανη (την οποια μηχανη)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτό ακριβώς.
Μπράβο Γιάννη, πολύ ξεκάθαρο το παράδειγμα και βοηθητικό. Εγώ το έχω σε κόκκινο, με βολεύει πιο πολύ. Και αυτό που περιγράφει ο Γιάννης είναι και ο λόγος που έχω αφιερώσει ενα απο τα custom keys (τον σκουπιδοντενεκιε) στο Peaking settings.

Στο συγκεκριμενο τεστ, το κοκκινο θα ηταν καλυτερο.... για αυτο οπως κι εσυ, εχω αφιερωσει 2κουμπια στο χρωμα και στην ενταση του fp.

Μιλαμε επισης για εναν φακο πολυ soft, κυριως για πορτραιτα, 85mm f/2 τερμα ανοιχτο και σε εσωτερικο χωρο με μονο μια απλη λαμπα για φως.
Δυσκολες συνθηκες δηλ. και μετριος-κακος φακος για τετοια δοκιμη.

Θα δειξω επισης, σε αλλο βιντεο, και πως μπορουμε να τροποποιησουμε τα κουμπια για ευκολη προσβαση σε ολες τις παραμετρους, ειδικα για manual εστιαση .
Δε νοιζω οτι γινεται πιο ευκολα απ αυτο.

Οχι οτι δεν υπαρχουν τροποι βελτιωσης, αλλα μη φτανουμε και στο αλλο ακρο.

Δειτε εδω ενα προχειρο βιντεο που εκανα και δειχνει ακριβως αυτο... και πως μπορεις ευκολα να βγαλεις λαθος συμπερασματα αν δεν ξερεις ή δεν εχει ψαξει πρωτα καλα τη μηχανη (την οποια μηχανη)

Ζωγράφισες φίλε μου

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Νομίζω οτι ο σκοπός του ήταν εξαρχής να βρει τρόπους να εστιάσει με φακούς χαμηλού κόντραστ , αυτό λέει τουλάχιστον , δοκίμασε την μεγενθυνση δεν τον ενθουσίασε λόγω έλλειψης παραμετροποιηςης και το fp με διάφορους τρόπους , προφανώς από αυτά που λες όχι όλους,
το να καταργήσεις το JPEG της μηχανής για χάρη του fp είναι μια επιλογή αλλα όχι πανάκεια αλλα πιστεύω για τους περισσότερους το tip σου θα είναι χρήσιμο.

Στο συγκεκριμενο τεστ, το κοκκινο θα ηταν καλυτερο.... για αυτο οπως κι εσυ, εχω αφιερωσει 2κουμπια στο χρωμα και στην ενταση του fp.

Μιλαμε επισης για εναν φακο πολυ soft, κυριως για πορτραιτα, 85mm f/2 τερμα ανοιχτο και σε εσωτερικο χωρο με μονο μια απλη λαμπα για φως.
Δυσκολες συνθηκες δηλ. και μετριος-κακος φακος για τετοια δοκιμη.

Θα δειξω επισης, σε αλλο βιντεο, και πως μπορουμε να τροποποιησουμε τα κουμπια για ευκολη προσβαση σε ολες τις παραμετρους, ειδικα για manual εστιαση .
Δε νοιζω οτι γινεται πιο ευκολα απ αυτο.

Οχι οτι δεν υπαρχουν τροποι βελτιωσης, αλλα μη φτανουμε και στο αλλο ακρο.

ρε συ Γιαννη,

ολα αυτα τα βιντεο που ανεβαζεις και μας φτιαχνεις, δεν γινεται να μαζευτουν σε ενα sticky thread???

ειναι δυσκολο να ψαχνουμε μεσα στα θεματα...

οι διαχειριστες, τι λενε???

Re: Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

το να καταργήσεις το JPEG της μηχανής

κι εγω που νομιζα οτι δεν υπαρχει πλεον κανεις να τραβαει σε jpeg οταν η μηχανη του εχει raw...

προσωπικα, ακομα και στην Canon S90, raw τραβαω...

καινουργιο αυτο με τα jpeg?

Αυτο το "αν κανεις ετσι κι αλλιως, και καταργησεις εκεινο και ψιλοακυρωσεις το αλλο, και σβησεις εκεινο κι αγνοησεις το αλλο" με ξεπερναει σαν "φωτογραφο" και με βαζει στη θεση του gadget-ακια...
ΕΜΕΝΑ !!!!

Kι όμως.
Οι ακριβές DSLR οφείλουν να έχουν αξιοπρεπές jpeg.
Δεν είναι πολυτέλεια.

η σονυ εχει καλο jpg , οχι το καλυτερο, αλλα καλο.
Το εχουμε δει ολοι εδω μεσα και τα περισσοτερα review το επιβεβαιωνουν.... εκτος του dpreview.
Εχει βελτιωθει απο το παρελθον , κι ελπιζω να βελτιωθει κι αλλο στο μελλον?

Σκεφτομαι καποιον επαγγελματια/σοβαρο ερασιτεχνη που θελει να "χτισει" συστημα, κι εμπιστευεται τη SONY γι αυτο...
Εχουμε και λεμε, κατα σειρα εμφανισης τους: DSLR (α mount) - SLT (α mount) - Mirrorless NEX (e-mount crop) - A7/7R (e-mount FF)...
Ζαλιστηκα...
Αν ειναι να στηνουμε καθε λιγο κι ενα νεο συστημα, επειδη η SONY (και η καθε SONY) αλλαζει γνωμη καθε 3-4 χρονια, τοτε μαλλον οι CanoNikon θα πουλανε για αρκετα χρονια ακομη.
Εκτος κι αν θελουμε να ενσωματωσουμε FF sensor στον αμφιβληστροειδη μας "για να μην εχει ογκο και βαρος"...

Y.Γ.: μπορει βεβαια να ειμαι ο "old dog" του γνωστου αγγλοσαξωνικου ρητου...

Και κατι ακομα που μαλλον παρεξηγηθηκε.
Δεν ειναι αναγκη να βαλεις BW , τα παραπανω δουλευουν με οποιο προφιλ θελετε.
Απλα με το BW γινεται πιο ευκολο. Ειδικα για σοφτ φακους .
Για τους υπολοιπους δε χρειαζεται....

Σκεφτομαι καποιον επαγγελματια/σοβαρο ερασιτεχνη που θελει να "χτισει" συστημα, κι εμπιστευεται τη SONY γι αυτο...
Εχουμε και λεμε, κατα σειρα εμφανισης τους: DSLR (α mount) - SLT (α mount) - Mirrorless NEX (e-mount crop) - A7/7R (e-mount FF)...
Ζαλιστηκα...
Αν ειναι να στηνουμε καθε λιγο κι ενα νεο συστημα, επειδη η SONY (και η καθε SONY) αλλαζει γνωμη καθε 3-4 χρονια, τοτε μαλλον οι CanoNikon θα πουλανε για αρκετα χρονια ακομη.
Εκτος κι αν θελουμε να ενσωματωσουμε FF sensor στον αμφιβληστροειδη μας "για να μην εχει ογκο και βαρος"...

Y.Γ.: μπορει βεβαια να ειμαι ο "old dog" του γνωστου αγγλοσαξωνικου ρητου...

Οι περισσοτεροι εδω με τις σονυ Α7 δεν εχουν σονυ φακους, ή κι αν εχουν ειναι λιγοι .
Δε σε υποχρεωνει κανεις να παρεις τους φακους της, εμεις μια χαρα ειμαστε με τους nikon, canon, nokton, sigma, tamron, leica, olympus, minolta, pentax, vivitar, jupiter, contax , zeiss, και πολλούς ακομη....,εσεις?

Οι περισσοτεροι εδω με τις σονυ Α7 δεν εχουν σονυ φακους, ή κι αν εχουν ειναι λιγοι .
Δε σε υποχρεωνει κανεις να παρεις τους φακους της, εμεις μια χαρα ειμαστε με τους nikon, canon, nokton, sigma, tamron, leica, olympus, minolta, pentax, vivitar, jupiter, contax , zeiss, και πολλούς ακομη....,εσεις?

Ο καθενας απο τους οποιους για να δουλεψει σωστα (ποσο % σωστα μπορει να φτασει) στο σωμα θελει και την δικη του ειδικη μεταχειριση...
Εσεις τα εχετε γραψει αυτα... Το θυμασαι βεβαια... :afro:
Εγω θα μεινω στα ... παλια... (κανω και τη γυμναστικη μου με την 610 :2thumb22sup: )
Αλλα μαλλον ισχυει το Υ.Γ. μου τελικα...

"Πηρα FF που χωραει στην τσεπη"
"Και το φορτηγο πισω τι ειναι;"
"Οι φακοι!"

:flipout::grinning-smiley-043