Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Ας μη το καταντησουμε μεσημεριαναδικο το νημα.... ο καθενας εχει μυαλο και αξιολογει τα δεδομενα.
Ειμαστε εδω για να παρουσιαζουμε οσο πιο σωστα γινεται τις μηχανες μας και να βοηθαμε οσους το θελουν.
Δεν ειμαστε αλανθαστοι ουτε στενομυαλοι.... δεν υπαρχει η τελεια μηχανη , αλλα μια για καθε περισταση, καθε χρηστη, καθε αναγκη.

Σε καθε μηχανη που ειχα τα τελευταια χρονια, το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να βρω τα ψεγαδια της και να τα αναφερω.
Δε μενω ομως εκει.... προσπαθω να βρω τροπους να τα ξεπερασω και να εκμεταλευτω τα δυνατα της σημεια.
Αυτο κανω και τωρα ....κι ελπιζω να βοηθαω κι αλλους λιγακι....

Χάλασε λίγο το νήμα τώρα στο τέλος.
Το dpreview έδωσε τη σπίθα και άρπαξε λίγο φωτιά.
Τέλεια μηχανή δεν υπάρχει απλά ψάχνουμε να βρούμε ποια μας ταιριάζει καλύτερα.
Ο καθένας λοιπόν παίρνει τα χρήματα του και τα τοποθετεί όπου κρίνει ότι χρειάζεται.
Εδώ κάνουμε το μεράκι μας και μιλάμε για χόμπι χιλιάδων ευρώ και χτες δίπλα μου κάποιος έβαλε στο παπάκι του 2 ευρώ βενζίνη....
Καλά να είμαστε να μοιραζόμαστε εμπειρίες και γνώσεις με καλή καρδιά πάντα.

χτες δίπλα μου κάποιος έβαλε στο παπάκι του 2 ευρώ βενζίνη....
.

Μα με 6 γεμιζει το ρεζερβουαρ... Δες εδω...

Στο θεμα μας τωρα (σοβαρεψα): σε καμμια περιπτωση δεν θελω να στενοχωρησω κανεναν. Σας πειραζω βρε, οπως θα πειραζα ενα κολλητο μου για να του κανω πλακα...
Σαμπως εγω, που εχω κολλησει με τη Nikon ενω εφαγα "σαβουρα" στα μουτρα, ειμαι καλυτερος ???

Καλα τα τεχνικα, αλλα για να βγαζουμε φωτο τις πηραμε, οχι για να βγαζουμε τα ματια μας !!!!

Καλο Σ/Κ να εχετε ΟΛΟΙ, και να δουμε ΦΩΤΟ !!!!

Αν θες να δεις φώτο να πας δίπλα στη fujifilm X-M1 που ξεπατώθηκα 2 μέρες να τραβάω
για να σας δείξω τι μυαλό έχει η fuji.:firstprize:.
Χτες το βράδυ η Νικολούλη είδε τις φώτο μου και έψαχνε το θόρυβο.
Ποτέ δεν τον βρήκε φυσικά ακόμα αγνοείται.
Άντε κολλήσατε όλοι εδώ με την a7 λες και όλοι οι άλλοι δεν έχουμε ψυχή.

Sony A7R
Nikon 85mm f/1.4G

12141452654_7ba861a8ef_c.jpg

Αν θες να δεις φώτο να πας δίπλα στη fujifilm X-M1 που ξεπατώθηκα 2 μέρες να τραβάω
για να σας δείξω τι μυαλό έχει η fuji.:firstprize:.
Χτες το βράδυ η Νικολούλη είδε τις φώτο μου και έψαχνε το θόρυβο.
Ποτέ δεν τον βρήκε φυσικά ακόμα αγνοείται.
Άντε κολλήσατε όλοι εδώ με την a7 λες και όλοι οι άλλοι δεν έχουμε ψυχή.

Μπαγασακο, σε βλεπω να πουλας την 7000 για να παρεις φακο της Χ-Μ1... :firstprize:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τα χρώματα έχουν δεχθεί κορεσμό στη φώτο αυτή? Δείχνουν εξωπραγματικά, ειδικά πχ το πράσινο..

Έτσι είναι όπως το έγραψες, επιλογή Vivid
Αν και η φωτογραφία μπήκε για την γεωμετρία, κάτι δεν πάει καλά με την τριγωνομετρία :BDBDG54:

Έχεις εφαρμόσει και κάποια πρόσθετη επεξεργασία - εφέ ;
(γιατί στην φουλ ανάλυση, δείχνει να έχει τρομερό πρόβλημα )
http://www.flickr.com/photos/43036827@N02/12048885236/sizes/l/
:builder:

Αν και η φωτογραφία μπήκε για την γεωμετρία, κάτι δεν πάει καλά με την τριγωνομετρία :BDBDG54:

Tα ματια μου ή το monitor βλεπουν φουλ CAs στα ακρα, αλλα και ειδωλο της κολωνας φωτισμου δεξια, και οριζοντιες γραμμες στον ουρανο στα δεξια ?
Μαλλον ψυχολογικο τραυμα μου αφησε η D600...

Η χειρότερη φωτογραφία που έχω τραβήξει ποτέ.
Το ζητούμενο ήταν να δω αν σε κοντινό ορίζοντα υπήρχε πρόβλημα στη σονυ φορεμένος ο φακός και όχι η ποιότητας της
Δεν έφταιγε ο ανταπτορας που πίστευα και στην D800 βγάζει το ίδιο πρόβλημα στα 24μμ όταν ο ορίζοντας είναι μακρυνός.

εγώ δεν μπορώ να δω τίποτα από αυτά
η ορίτζιναλ φωτογραφία (μέγιστη ανάλυση) είναι κατεστραμμένη, σε κάθε λεπτομέρεια
(από το πρόσωπο,τις πινακίδες των αυτοκινήτων και τις ταμπέλες. δεν μπορώ να διαβάσω σχεδόν τίποτα )

Tα ματια μου ή το monitor βλεπουν φουλ CAs στα ακρα, αλλα και ειδωλο της κολωνας φωτισμου δεξια, και οριζοντιες γραμμες στον ουρανο στα δεξια ?
Μαλλον ψυχολογικο τραυμα μου αφησε η D600...

Όπως τα λες είναι, τα μάτια σου είναι μια χαρά
Τα δικά μου μάτια είχαν πρόβλημα εκείνη την ημέρα

Η χειρότερη φωτογραφία που έχω τραβήξει ποτέ.
Το ζητούμενο ήταν να δω αν σε κοντινό ορίζοντα υπήρχε πρόβλημα στη σονυ φορεμένος ο φακός και όχι η ποιότητας της
Δεν έφταιγε ο ανταπτορας που πίστευα και στην D800 βγάζει το ίδιο πρόβλημα στα 24μμ όταν ο ορίζοντας είναι μακρυνός.

αχαχα μην στεναχωριέσαι, την φωτογραφία δεν την τράβηξες εσύ :2thumb22sup: ,αλλά το σύστημα
Ενώ στις σμικρύνσεις δείχνει σχετικά καλή, η ορίτζιναλ δείχνει σαν να έχει βγει από μηχανή των 50$

Re: Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Kι όμως.
Οι ακριβές DSLR οφείλουν να έχουν αξιοπρεπές jpeg.
Δεν είναι πολυτέλεια.

δηλαδη αγοραζει καποιος μια FF μηχανη με Nokton φακο με διαφραγμα 1.1 και 1.4 για να παρει jpeg??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

paИ-baL;1057007401 said:
δηλαδη αγοραζει καποιος μια FF μηχανη με Nokton φακο με διαφραγμα 1.1 και 1.4 για να παρει jpeg??

Είπα το αυτονόητο, ότι οι ακριβές οφείλουν να έχουν πολύ καλό jpeg .
Χώρια το raw.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Είπα το αυτονόητο, ότι οι ακριβές οφείλουν να έχουν πολύ καλό jpeg .
Χώρια το raw.

καταλαβαινω το νοημα αλλα ειναι χαρακτηριστικο που σε οσους αγορασουν τις 7αρες συνειδητα και γνωριζοντας τι ακριβως θελουν να κανουν μαζι τους, δεν θα τους λειψει καθολου...

ειναι σαν να λεμε οτι ενα αγωνιστικο αυτοκινητο οφειλει να εχει καλο dvd-player και air-condition...

τελος παντων... οποιος θελει και καταλαβαινει τους περιορισμους, αγοραζει... απλα...

μακαρι να ειχα κι εγω τα χρηματα να αγορασω...

και οπως και να ´χει αν μια FF μηχανη ειχε καλο AF, καλο jpeg, συστημα με καλους και φθηνους φακους και οσα ακομα, θα την αγοραζαμε ΟΛΟΙ και θα εκλαιγαν εκει στις CanoNikonOlyPanasonic για μια ζωη... ετσι ειναι οι κανονες στην αγορα... μπορω να το κανω αλλα θα σου δινω την τεχνολογια σιγα σιγα για να μπορεσω να υπαρχω και να μπορεσουν να υπαρχουν και οι αλλοι...

σιγα το δυσκολο δηλαδη να βγαλεις σε μαζικη παραγωγη μια a7 με καλο gpeg, καλο PDAF και να βγαλεις και τον 35αρη μαζι με αλλους 3-4 primes στα 300 με 500 ευρω ο καθενας...

ποσο δυσκολο δηλαδη ειναι??? και μετα??? τι??? τι αλλο θα θελαμε μετα???

αυτο που δεν καταλαβαινω παντως ειναι ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ για μια μηχανη???

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Λέγοντας ακριβές μηχανές περιορίζομαι -ίσως - στις ανάγκες του επαγγελματία στον οποίο κυρίως απευθύνονται.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το jpeg είναι απαραίτητο, πχ όταν χρειάζονται proofs επι τόπου για να δεί ο πελάτης, όταν θα παραλάβει ad hoc τα αρχεία επειδή ο χρόνος πιέζει, ή όταν θέλει να έχει μια πρώτη εκτίμηση σκηνικού/θέματος πριν προχωρήσει στην λήψη raw. Πάρα πολλές φορές έχει χρειαστεί να τραβήξω δοκιμαστικά σε jpeg πριν την τελική λήψη.
Γι αυτό λοιπόν το καλό jpeg δεν πρέπει να το υποτιμούμε, έχει τη θέση του.
Και όσο καλύτερο είναι, τόσο το καλύτερο για μας.

Τώρα στην ερώτησή σου γιατί χάλασε το νήμα, θα συμφωνήσω απολύτως.
Δεν πρέπει να θεοποιούμε αντικείμενα και να χαλάμε τις καρδιές μας με δαύτα.
Μηχανές είναι, τηλεοράσεις, κοπιούτερς, αυτοκίνητα είναι.........δεν είναι οι ζωές μας.